Wiem, że właściwie od czasów zarazy czasy są ciężkie, ale właściwie pierwszy raz tak na poważnie boję się, że mogę nie pracować, a znalezienie następnej pracy może być trudne. Na nowy rok w firmie w której pracuje był przeprowadzany remanent, niestety stan magazynów "trochę" się różnił od tego co powinno być. Prezes sam informował, że nadchodzą ciężkie czasy i niestety obroty spadają, trzeba pracować nad wzrostem wydajności, podnieść marże itp. itd. mówił też, że konkurencyjna firma dokonała redukcji etatów na jakieś 15-20%. Nie napawa to jakimś optymizmem. Oczywiście to nie jest tak, że praca to dla mnie moje być albo nie być, bo mam sporo oszczędności, mój mąż też dobrze zarabia, ale brak wizji pracy jest dla mnie depresyjny.
2 2025-01-15 10:41:09 Ostatnio edytowany przez New Me (2025-01-15 10:42:14)
Tak 3 swiatowa. Firmy, miejsca pracy oraz domy bombardowane na swiecie- ciekawe ile wtedy pojdzie po zasilek.
Nawet kraje bez wojny nie beda bezpieczne,bo jak nie wojna to czeka je kleska glodu.
Ci co beda miec kase w banku to ja straca, a gotowka bedzie gowno warta ludzie beda oddawac majatek w zamian za chleb
Tak 3 swiatowa. Firmy, miejsca pracy oraz domy bombardowane na swiecie- ciekawe ile wtedy pojdzie po zasilek.
Nawet kraje bez wojny nie beda bezpieczne,bo jak nie wojna to czeka je kleska glodu.
Ci co beda miec kase w banku to ja straca, a gotowka bedzie gowno warta ludzie beda oddawac majatek w zamian za chleb
Julka, Ty potrafisz podtrzymać na duchu .
New Me napisał/a:Tak 3 swiatowa. Firmy, miejsca pracy oraz domy bombardowane na swiecie- ciekawe ile wtedy pojdzie po zasilek.
Ci co beda miec kase w banku to ja straca, a gotowka bedzie gowno warta ludzie beda oddawac majatek w zamian za chlebJulka, Ty potrafisz podtrzymać na duchu
.
bo to niestety prawda
5 2025-01-15 14:34:38 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2025-01-15 14:35:13)
Nie wiem po co to czarnowidztwo? Kryzysy, szczególnie te ekonomiczne, pojawiają się co jakiś czas i mijają. Nie ma w tym nic dziwnego.
Nie wiem po co to czarnowidztwo? Kryzysy, szczególnie te ekonomiczne, pojawiają się co jakiś czas i mijają. Nie ma w tym nic dziwnego.
To nie zadno czarnowidztwo tylko prawda
Gdzie jest kryzys, to jest. Świat się rozwija, a UE dzięki Brukseli zwija.
8 2025-01-16 00:45:49 Ostatnio edytowany przez paslawek (2025-01-16 00:50:47)
Alessandro napisał/a:Nie wiem po co to czarnowidztwo? Kryzysy, szczególnie te ekonomiczne, pojawiają się co jakiś czas i mijają. Nie ma w tym nic dziwnego.
Ja żyje w permanentnym kryzysie juz od dziecka i odkąd pamiętam
Od 1970 roku jest ciągle kryzys i ciężkie czasy.
Marca 1968 roku nie pamiętam bo miałem 3 lata
wtedy też był kryzys i syjoniści mieli w tym spory udział
napuścili nawet studentów na jakiś teatr aż ORMO musiało interweniować
Wiesz III światowa jest już od dawna. Straty wartości pieniądza też aż tak się nie boję, bo jednak staram się je inwestować.
Oczywiście, że kryzysy mijają, ale po pierwsze nikt nie wie kiedy, po drugie nigdy nie da się przewidzieć skutków kryzysu w pełni np kryzys w 1929 był drastyczny i tak naprawdę skończył się dopiero po II WŚ.
Alessandro napisał/a:Nie wiem po co to czarnowidztwo? Kryzysy, szczególnie te ekonomiczne, pojawiają się co jakiś czas i mijają. Nie ma w tym nic dziwnego.
Starzejmy się coraz szybciej. Nie ma Europa rąk do pracy.
assassin napisał/a:Alessandro napisał/a:Nie wiem po co to czarnowidztwo? Kryzysy, szczególnie te ekonomiczne, pojawiają się co jakiś czas i mijają. Nie ma w tym nic dziwnego.
Ręce do pracy są, tylko zbyt dużo jest ludzi tylko z lewymi.
13 2025-01-16 10:57:49 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2025-01-16 11:00:04)
Na światowe kryzysy nie mamy wpływu. Możemy co najwyżej zadbać o własną sytuację.
assassin napisał/a:Alessandro napisał/a:Nie wiem po co to czarnowidztwo? Kryzysy, szczególnie te ekonomiczne, pojawiają się co jakiś czas i mijają. Nie ma w tym nic dziwnego.
A jak ma byc wiecej rak do pracy, skoro kobiety musza pracowac wedlug spoleczenstwa. Wyobrazasz miec sobie duza gromadke dzieci i chodzic do pracy?. Dlatego kobiety, zeby sie nie wykonczyc fizycznie i psychicznie to decyduja sie tylko na jedno dziecko max dwojke i wtedy tez chodza do pracy.
Kraje, gdzie kobiety rodza duzo dzieci to wlasnie tam duzo kobiet nie pracuje zawodowo, bo gdyby pracowaly to by sie wykonczyly juz dawno temu zapierdzielac do roboty,a po pracy ze 12 dzieciakow ogarniac jeszcze. No tyle,ze w tych krajach jest tez bieda
Już od dawna żyjemy w ciężkich czasach. Wielu naukowców i polityków kiedyś stwierdziło, że kolejna wojna na miarę światowej będzie nie o władzę, o terytorium, o bogactwa naturalne tylko o wodę. Jej zasoby kurczą się coraz bardziej, zaś w różnych zakątkach świata jej jakość pozostawia wiele do życzenia.
Co do pracy to już wkrótce nie będzie jej dla ludzi. Zastąpi nas sztuczna inteligencja. Sci-fi stanie się rzeczywistością.
Już od dawna żyjemy w ciężkich czasach. Wielu naukowców i polityków kiedyś stwierdziło, że kolejna wojna na miarę światowej będzie nie o władzę, o terytorium, o bogactwa naturalne tylko o wodę. Jej zasoby kurczą się coraz bardziej, zaś w różnych zakątkach świata jej jakość pozostawia wiele do życzenia.
Co do pracy to już wkrótce nie będzie jej dla ludzi. Zastąpi nas sztuczna inteligencja. Sci-fi stanie się rzeczywistością.
Nie bedzie zadnej wojny o wode bedzie 3 swiatowa o wladze i terytorium jak zwykle zreszta
To nie ja wymyśliłem. Poczytaj o tym. Poza tym co z władzy czy większego terytorium, jeśli nie będzie wody?
Historia zna wiele takich przypadków kiedy z tego powodu padały wielkie imperia.
Woda wbrew pozorom nie stanowi problemu, bo każde nadmorskie państwo może zainwestować w systemy odsalania i uzdatniania wody. To tylko kwestia opłacalności i skali produkcji, bo technologicznie robi się to od dawna.
Są technologie służące odsalaniu wody, jednakże cały proces jest bardzo drogi. Poza tym nie jest to rozwiązanie problemu związanego z niedoborem wody. Stanowi również spore zagrożenie dla naturalnego środowiska mórz i oceanów.
Są technologie służące odsalaniu wody, jednakże cały proces jest bardzo drogi. Poza tym nie jest to rozwiązanie problemu związanego z niedoborem wody. Stanowi również spore zagrożenie dla naturalnego środowiska mórz i oceanów.
Jak mówię, woda nie stanowi aż tak ogromnego problemu, jak się wydaje:
21 2025-01-20 12:01:21 Ostatnio edytowany przez New Me (2025-01-20 12:04:53)
To co zrobil rzad Izraela jest krokiem do 3 wojny swiatowej. Z nimi to robic interesy he he
3 zakladnikow za 90 wiezniow
33 zakladnikow za 2000 wiezniow(w tym wielu terrorystow)
Jak se trump tak interesy robi w hameryce to sie nie dziwie, ze tam jest coraz gorzej
hamas jest sprytny. Dopiero sily polaczy i uderzy. Wojna wybuchnie
U mnie by wogole nie bylo dyskusji w uwalnianiu terrorystow tylko sama bym wojsku kazala znalezc zakladnikow. Ten,ktory twierdzil "ze ten deal jest chaniebny ma 100% racji, bo to pakt z antychrystem. Jak mowi jedna przepowiednia
"Synowie Izaaka zawra pokoj z synami Ismaila wtedy to wybuchnie wojna i wystapi syn zatracenia " . Ksiega Daniela tez mowi o falszywym pokoju zawartym w Izraelu. Inna przepowiednia
"Kiedy zawra wielki pokoj i ludzie bawic sie beda ,niespodziewanie jak zlodziej przyjdzie wojna"
Zydzi,ktorzy wyznaja Judaizm nie zaakceptowali Jezusa,wiec podpisuja pakt z antychrystem ktory jest Muzulmaninem
To tylko polityka i zimna kalkulacja, nic więcej.
To tylko polityka i zimna kalkulacja, nic więcej.
Zadna tylko polityka