Witam,
takie pytanie, pracuje w branży e-commerce, sklep internetowy z klientami zagranicznymi. Obsługa zamówień, faktury ,stany magazynowe, kontakty z klientami po angielsku, kontakt z firmą transportową, kurierami, czasami też uzupełnianie czegoś w sklepie, nowe produkty, dodawanie opisów.
Zarabiam 4500 netto, miasto ok 300 000 mieszkańców
raz na rok premia za niby dobre obroty sklepu ok 1000 zł
święta ok 500 zł
i to w zasadzie tyle.
Wynajmuje małą kawalerkę za 2000 zł, to jest taka klitka, stare budownictwo, wszystko trzeszczy no ale jest, owszem chętnie poszedłbym do czegoś normalnego ale tam takie wynajmowanie to zapewne z 3-3,5 tys.
Obecnie też niestety spłacam mandat, 2500 zł - przekroczenie prędkości o 30 km/h, prawko na 3 miesiące itd, uzgodniłem ze będę po 500 zł wpłacał.
Także już tych pieniędzy odchodzi 500 zł, wynajmowanie 2 tys, zostaje 2 tys zł całe na życie, opłaty inne, jakaś żywność itd.
Czyli jest słabo, jak się mocno sprężę to 500 zł mi zostanie na miesiąc, ogólnie to jest egzystowanie bardziej niż życie.
Czy wg Was warto szukać czegoś innego? przebranżowić się? czy najpierw porozmawiać o podwyżkach? Tylko wiadomo 500 zl nic mi nie da.
Nie będę ukrywać że firma ma pieniądze, są opłacane po kilka tys zł miesięcznie kampanie google itd, zarząd kierownictwo, sobie śmiga gdzieś na wakacje itd.
Ogólnie zastanawiałem się też na jakim korpo, tam chyba spokojnie da radę więcej wyciągnąć? W grę wchodzi też dorabianie w weekend, ale ile zarobię? 1000 zł? i całymi tygodniami będę pracować.
Co o tym sądzicie? Rozumiem, że wg Was to jest powód przy takich zarobkach to poważnego myślenia co tu dalej zrobić? Czy pracowalibyście za takie pieniądze?
Zastanawiam się w ogóle czy gdziekolwiek indziej przy takim CV i pracy w e-commerce, czy by mi ktoś nie dał na dzień dobry w nowej firmie te 6 tys np?
Generalnie praca jest ok, miła atmosfera, czasami nerwówka jak coś na szybko trzeba zrobić, ale korzyści finansowe tak jak widać. I teraz zmiana ok, ale czy się odnajdę? jaka atmosfera? itp
Jakie jest Wasze zdanie, jaki w tej chwili ruch ze swojej strony powinienem zrobić?