Was tez pieczywo I maczne produkty tucza gorzej niz slodycze - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Was tez pieczywo I maczne produkty tucza gorzej niz slodycze

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

1

Temat: Was tez pieczywo I maczne produkty tucza gorzej niz slodycze

Jem slodycze a jakos nic prawie nie utylam chociaz i tak ograniczam dla zdrowia.  Natomiast 3 dni jem pieczywo jakies kanapki, uszka ze swiat, kluski z makiem i kurcze utylam przez te 3 dni masakrycznie az nie moge na siebie patrzec i to tak szybko. Wam tez po pieczywie i macznych produktach typu kluski,nalesniki,pierogi itp idzie waga szybko do gory ? Moge zjesc tabliczke czekolady ,a bede szczupla, zezrem dwie kanapki juz mi waga rosnie... eh koniec pieczywa i macznych produktow-wszystkich rodzajow, bo nawet po pelnoziarnistym tyje i po bezglutenowych tez

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Was tez pieczywo I maczne produkty tucza gorzej niz slodycze

Całkowita rezygnacja z pieczywa jest jak najbardziej możliwa. To nie koniec świata. Istnieje alternatywa dla pieczywa, zdrowa alternatywa. To mogą być tortille, kasze czy pieczone lub surowe warzywa. Nie wiem, czy próbowałaś chrupkiego pieczywa. Jeśli nie to polecam. Zresztą u siebie masz w czym wybierać. Zobacz w sklepach zwykłych lub ze zdrową żywnością.

3 Ostatnio edytowany przez New Me (2025-01-01 17:02:50)

Z bialej maki i jej produktow trzeba przede wszystkim zrezygnowac, a tego jest wszedzie dodawane 90% zywnosci ma w sobie biala make pszenna

4

Mięso nie zawiera białej mąki pszennej. Poza tym to źródło protein.

5

Alessandro napisał/a:

Mięso nie zawiera białej mąki pszennej. Poza tym to źródło protein.

To prawda ja od jutra zaczynam jesc mieso a i wracam do jedzenia dwoch posilkow dziennie wtedy sie najlepiej czulam i najlepiej bylam zadowolona ze swojej wagi i wygladu. Tyle,ze mnie mieso obrzydza, wiec mysle jakie by tu jutro kupic, zeby wygladalo jak najladniej bez zadnych zyl, tluszczu, chrzastek itp.  Chyba najlepiej bedzie mi kupic mieso w panierce na poczatek, zeby to mi jakos nie przypominalo miesa z wygladu

6 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2025-01-01 20:06:46)

To wybierz białe mięso jak mięsa drobiowe (najlepiej indyk) czy cielęcina. Jest zdrowe, niskokaloryczne i zawiera mało cholesterolu. Tam nie znajdziesz żyłek czy chrząstek. Zaś niewielki tłuszczyk dodaje tylko lepszego smaku.

7

Alessandro napisał/a:

To wybierz białe mięso jak mięsa drobiowe (najlepiej indyk) czy cielęcina. Jest zdrowe, niskokaloryczne i zawiera mało cholesterolu. Tam nie znajdziesz żyłek czy chrząstek. Zaś niewielki tłuszczyk dodaje tylko lepszego smaku.

No od drobiowego mam zamiar zaczac. I dwa razy dziennie jem od jutra. Wogole czytalam, ze za czasow Jezusa(a nawet sam Jezus) jedli dwa posilki dziennie jeden lekki ok poludnia i drugi glowny ok wieczoru. Teraz to jest stosowane w metodzie jednego postu i lekarze i naukowcy mowia,ze to jeden z najlepszych metod odzywiania,bo kiedys jedli dwa razy dziennie,, dopiero za naszych czasow wymyslono te bzdure, ze trzeba mielic geba jedzenie 5 razy dziennie niczym krowa trawe non stop przezuwa w pysku a i o przekaskach nie zapominac  big_smile

8

Jedzenie 5 razy dziennie, to ja z kuchni w ogóle nie wychodziłbym. Dla mnie to zwykły marketing, nic więcej. Każdy zna siebie najlepiej i sam dopasowuje sobie dzienną ilość posiłków.

9

Alessandro napisał/a:

Jedzenie 5 razy dziennie, to ja z kuchni w ogóle nie wychodziłbym. Dla mnie to zwykły marketing, nic więcej. Każdy zna siebie najlepiej i sam dopasowuje sobie dzienną ilość posiłków.

Dokladnie tak jest. Przeciez to czlowiek by chyba musial spedzic wiekszosc dnia i zycia w kuchni. Jak 5 razy dziennie mialby jesc 7 sniadanie,10 przekaska, 13 obiad, 16 deser,19 kolacja a i to nie jest tak,ze sobie wejdzie do.kuchni I juz ma tylko to musi jeszcze uszykowac, a wiec trzeba tez odliczyc czas na przygotowania posilku, wiec tak srednio co poltora-dwie godziny trzeba by bylo isc do kuchni ,to gdzie czas na zycie ?.

10

Jak wygląda powrót do mięsnych potraw? Byłaś długo wege?

11

Alessandro napisał/a:

Jak wygląda powrót do mięsnych potraw? Byłaś długo wege?

Tak dzis na obiad  bede jesc mieso po raz pierwszy od lat. Bylam na diecie roslinnej ponad 3 lata. A i jem od dzis dwa posilki dziennie

12

Julka, jak tam dieta mięsna po długiej przerwie? Żałujesz, że byłaś wege tyle lat?

13

Alessandro napisał/a:

Julka, jak tam dieta mięsna po długiej przerwie? Żałujesz, że byłaś wege tyle lat?

Nie zaluje, bo tez dala mi rozne korzysci ta dieta. Na jedno dieta roslinna pomaga, a na drugie szkodzi

14

Dlatego uważam, że najlepiej wszystkiego po trochu, zawsze wychodzi na zdrowie.

15

New Me napisał/a:

Nie zaluje, bo tez dala mi rozne korzysci ta dieta. Na jedno dieta roslinna pomaga, a na drugie szkodzi

Jakie konkretnie dała Ci korzyści?

16

Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:

Jakie konkretnie dała Ci korzyści?

Przede wszystkim przez te lata czulam sie dobrze, dopiero pozniej mi zaczelo sie cos zdrowie nawalac, tez mialam duzo energii dopoki mi poziom zelaza nie zlecial.  Dobrze mi pomogla na wlosy i cere

17

Dzisiejsze mąki kupowane w marketach mają coś takiego, dodaje się środek przeciwzbrylający. Dlatego lepiej używać mało. Nie jest tajemnicą, że niektóre słodycze kupowane w sklepach mają pirosiarczyn sodu i dlatego też trzeba uważać, żeby nie jeść za dużo (czytamyetykiety.pl).

18

Tamiraa napisał/a:

Dzisiejsze mąki kupowane w marketach mają coś takiego, dodaje się środek przeciwzbrylający. Dlatego lepiej używać mało. Nie jest tajemnicą, że niektóre słodycze kupowane w sklepach mają pirosiarczyn sodu i dlatego też trzeba uważać, żeby nie jeść za dużo (czytamyetykiety.pl).

No tak teraz to 99% zywnosci to niestety chemia

19 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2025-01-08 21:05:15)

Teraz to wszystko należałoby czytać. Każdy z nas ma swoje zaufane sklepy, w których robimy zakupy.

20

Dzisiaj ludzie mają znacznie większą świadomość na temat zdrowego żywienia, zdrowej żywności, zdrowego trybu życia. Jedni korzystają z tej wiedzy bardzo chętnie, zaś inni już niekoniecznie. Jednak ta zdrowe podejście zmienia się w zależności od tego co wymyślą naukowcy.
Pamiętam jak kiedyś była mowa, że woda gazowana jest szkodliwa, zaś niegazowana jak najbardziej wskazana do spożycia jako zdrowa i bezpieczna. Innym razem kawa, raz, że najwyżej 2 filiżanki dziennie, potem stwierdzono, że już kilka filiżanek jest w porządku. To akurat jest wg mnie całkowicie bez sensu. Zresztą wygląda to, wypisz wymaluj, na świadomy marketing określonych podmiotów.
Z kolei mamy też setki różnorodnych diet. Czy są one faktycznie korzystne dla naszego zdrowia? To temat wielce dyskusyjny i kontrowersyjny.

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Was tez pieczywo I maczne produkty tucza gorzej niz slodycze

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024