Witam! Ostatnio dowiedziałam się o istnieniu czarnego czosnku. Ponoć powstaje w wyniku fermentacji białego. Lubię eksperymentować w kuchni i chciałabym sprawdzić ten produkt. Jednak w żadnym sklepie nie jest on dostępny. Czy ktoś z Was wie w jaki sposób mogę go pozyskać? Chciałabym też dowiedzieć się czegoś więcej na temat czarnego czosnku. Czy ktoś z Was może go próbował i mógłby napisać coś odnośnie smaku lub aromatu?
Witam! Ostatnio dowiedziałam się o istnieniu czarnego czosnku. Ponoć powstaje w wyniku fermentacji białego. Lubię eksperymentować w kuchni i chciałabym sprawdzić ten produkt. Jednak w żadnym sklepie nie jest on dostępny. Czy ktoś z Was wie w jaki sposób mogę go pozyskać? Chciałabym też dowiedzieć się czegoś więcej na temat czarnego czosnku. Czy ktoś z Was może go próbował i mógłby napisać coś odnośnie smaku lub aromatu?
Wpisałam "czarny czosnek" w google i wyskoczyło kilka sklepów internetowych,w których można kupić.
a tez chroni przed wampirami?
Nie uzywalam i jakos specjalnie mnie nie ciągnie, ale tak jak Gojka napisała, możesz zamowic w sieci i zakosztowac. Ceny do przeżycia
Dość często korzystam z czarnego czosnku podczas przygotowywania potraw z kuchni azjatyckiej. Smak jest delikatny i lekko słodkawy. Natomiast zapach bardzo różni się od tego, który kojarzy nam się z białym czosnkiem, bo są wyczuwalne nuty suszonych śliwek, grzybów i wanilii. Dzięki 60 dniowej fermentacji produkt nabiera wielu prozdrowotnych właściwości. Z tego co wiem, ciężko dostać go w sklepach stacjonarnych, a w tych ze zdrową żywnością ceny przeważnie są absurdalne. Dlatego razem z moimi znajomymi (kucharzami pasjonatami) zamawiamy poprzez stronę czarny-czosnek.pl . Znajdziesz tam jeszcze więcej przydatnych informacji na temat czarnego czosnku.
Ooo super! Widzę, że ceny nie są jakieś porażające, więc na pewno zamówię. Mogłabyś podać kilka przykładowych dań, do których warto dodać ten produkt? Jak na pierwszy raz nie chcę przekombinować, więc wolałabym bazować na sprawdzonym przepisie. Ponadto nie wiedziałam, że stworzono suplement diety na bazie czarnego czosnku, ciekawe czy rzeczywiście działa. Biorąc pod uwagę fakt, że jest wiosna to przydałoby się zadbać o sylwetkę.
Spamerzy nabierają finezjii...
ha, ha. W sumie...
Aaa to krupierka ma na imię Agnes
A już myślalam że dowiem się czegoś ciekawego.. Ale sama z ciekawości poszperam Może kiedyś w sklepie trafię...
Nie rozumiem ludzi, którzy zarzucają innym spam, zamiast samemu napisać coś mądrego i na temat. Czarny czosnek to teraz temat na topie. Sama dość często używam go w swojej kuchni i bardzo chwalę sobie ten produkt. Nie zgadzam się, że nadaje się jedynie podczas przygotowywanie potraw azjatyckich, bo świetnie sprawdza się także jako dodatek do kuchni polskiej.
Często zamawiam pastę z czarnego czosnku. Idealnie nadaje się podczas przygotowywania przystawek, chociażby do piwka. Wystarczy posmarować nią jakieś dobre pieczywko i wszyscy są zadowoleni. Dopiero od niedawna skusiłam się na suplement diety. Po prostu chciałam sprawdzić czy ten preparat rzeczywiście działa i przy okazji pozbyć się kilku ciążących mi kilogramów. Minęły zaledwie dwa tygodnie, a ja już straciłam około 7 kilogramów. W porównaniu z rezultatami osiąganymi tylko przy użyciu diety i ćwiczeń, jestem bardzo mile zaskoczona. Wydaje mi się, że temat dobroczynnych właściwości czarnego czosnku dopiero jest odkrywany przez innych i już niedługo opanuje rynek żywności funkcjonalnej.
4 konta zeby o czosnku pisac?
A wystarczyło na jednym, konkretnie - i byloby wiarygodnie. A tak, to dalej spam, spam, spam....