Czy można wyjść z nałogu onanizacji i jeśli tak, to jak? Czy komuś się udało przestać?
Czy można żyć bez grzechu?
Oczywiście. Jestem tego przykładem!
Czy można wyjść z nałogu onanizacji i jeśli tak, to jak? Czy komuś się udało przestać?
Dostałeś już dziesiątki porad w tematach, które non stop o tym zakładasz. Liczysz na co?
Patryk19abc napisał/a:Czy można żyć bez grzechu?
Oczywiście. Jestem tego przykładem!
Patryk19abc napisał/a:Czy można wyjść z nałogu onanizacji i jeśli tak, to jak? Czy komuś się udało przestać?
Dostałeś już dziesiątki porad w tematach, które non stop o tym zakładasz. Liczysz na co?
Na drapane
Modlitwa o uzdrowienie z masturbacji
"Duchu Święty, który widzisz całą moją przeszłość.
Ty najlepiej znasz moje słabości i upadki.
Przychodzę do Ciebie z raną masturbacji.
Uzdrów mnie, proszę, z tych poniżających czynów, za które z serca przepraszam i proszę o wybaczenie.
Pomóż mi nie tylko za każdym razem wyznawać ten grzech na spowiedzi św.,
ale też przebaczać go sobie samemu/samej.
Naucz mnie szacunku do mojego ciała, które jest Twoją Świątynią.
Napełnij mnie a nowo poczuciem intymności, wstydliwości i czystości.
Pomóż mi otwierać się na innych i im pomagać.
Przeniknij Bożą miłością moje ciało, serce i całą moją płciowość.
Duchu Święty, umacniaj mnie w chwilach pokus i naucz mnie odwracać od nich uwagę. Amen."
Za kazdym.razem jak Ci sie zachce to ja odmawiaj
5 2024-12-10 01:03:40 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-12-10 01:04:18)
Modlitwa o uzdrowienie z masturbacji (...)
To nie przejdzie, bo przecież Patryk w swojej masturbacji widzi głównie przymus, nad którym nie jest w stanie zapanować, a skoro tak, to jego zdaniem nie jest to grzechem.
New Me napisał/a:Modlitwa o uzdrowienie z masturbacji (...)
To nie przejdzie, bo przecież Patryk w swojej masturbacji widzi głównie przymus, nad którym nie jest w stanie zapanować, a skoro tak, to jego zdaniem nie jest to grzechem.
Niestety, ale to jest grzech. Tylko lekarz moglby stwierdzic uzaleznienie. A nie on sam.siebie diagnozuje
New Me napisał/a:Modlitwa o uzdrowienie z masturbacji (...)
A można zapanować? W jaki sposób?
Niestety, ale to jest grzech. Tylko lekarz moglby stwierdzic uzaleznienie. A nie on sam.siebie diagnozuje
Oczywiście, że jest grzechem. Po prostu Patryk usiłuje to sobie jakoś racjonalizować, bo z jednej strony ma problem z samą (nałogową już) masturbacją, a z drugiej ze spowiadaniem się z tego.
A można zapanować? W jaki sposób?
Pracą nad sobą. Jeśli nie samemu, to z pomocą specjalisty.
Patryk, a nie mógłbyś sobie dać spokój na kilka lat ze spowiedziami? Po co Ci taki kocioł w głowie?