Ja akurat juz dojrzalam do rozanca, bo wczesniej mnie sie nie chcialo, byl za dlugi dla mnie. To postanowilam sobie,ze bede sie modlic roznymi innymi modlitwami i koronkami az w koncu mnie sie zachce odmawiac rozaniec. No i dzisiaj mnie sie zachcialo wlasnie i to bardzo.
Akurat o rozancu to sie ucze. Myslicie,ze wytrwam?
"Różaniec jest potężną i skuteczną bronią przeciwko każdemu rodzajowi zła. Świadectwa osób odmawiających różaniec potwierdzają, że Maryja jest wierna danym obietnicom. Ludzie odmawiający różaniec zaświadczają, że ich sprawy, o które bezskutecznie starali się latami, zostają rozwiązane."
Czy slyszeliscie lub sami doswiadczyliscie jakiegos cudu rozancowego?
Ja dawno temu wiele lat temu odmawialam rozaniec jak bylam bardzo chora i mnie choroba przeszla, a nawet niewiem na co bylam chora, ale mialam okropne objawy. Tylko bylam przekonana "zeby pic duzo zimnej wody, bo mnie ta choroba zabierze picie" to pilam zimna woda i mowilam rozaniec, a rodzice wtedy mnie zabrali na pogotowie, bo im mowilam "zeby schowali noze przede mna,bo cos mnie sie zdaje, ze siebie albo kogos zabije". Pozniej u lekarza mi sprawdzali jak na swiatlo reaguje- tylko to pamietam i akwarium z rybkami w poczekalni, a ja caly czas Rozaniec w myslach odmawialam. Wyzdrowialam pozniej. A ta choroba to jest tajemnica jakas chyba bo lekarz tylko rodzicom powiedzial. A mnie rodzice nie chcieli powiedziec, a pozniej nie pytalam. Ale od tamtego czasu nie moge pic wody ,bo jak pije wode to jestem mocno chora i glowa mnie duzo boli... dlatego jak wrocilam do Kosciola Katolickiego to moim docelowym.celem byl(I jest) Rozaniec ,a wszystkie inne modlitwy,koronki itp to odmawialam myslac,ze kiedys do Rozanca znowu dojrzeje, bo wczesniej z lenistwa mnie sie nie chcialo,ale w koncu mnie sie zachcialo.
Akurat o rozancu to sie ucze. Myslicie,ze wytrwam?
Trochę ten ogień neofity już się pali, a to nie jest długotrwałe paliwo.
Teraz wszystko przychodzi Ci lekko, łatwo i przyjemnie.
Próba przyjdzie później, kiedy skończą się dopalacze.
A ta choroba to jest tajemnica jakas chyba
Brzmi jak objawy wścieklizny. Pogryzło Cię coś wcześniej?
4 2024-12-10 19:52:14 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-12-10 19:52:44)
New Me napisał/a:Akurat o rozancu to sie ucze. Myslicie,ze wytrwam?
Trochę ten ogień neofity już się pali, a to nie jest długotrwałe paliwo.
Teraz wszystko przychodzi Ci lekko, łatwo i przyjemnie.
Próba przyjdzie później, kiedy skończą się dopalacze.
New Me napisał/a:A ta choroba to jest tajemnica jakas chyba
Brzmi jak objawy wścieklizny. Pogryzło Cię coś wcześniej?
Jaka wscieklizna? Przeciez gdybym ja przezyla wscieklizne to by wszystkie lekarze na zawal padli jakby zobaczyli, ze zyje. No nie pamietam duzo mnie kotow drapalo dzikich ,ale watpie ze to byla wscieklizna. Przeciez to ma 100% smiertelnosci
watpie ze to byla wscieklizna. Przeciez to ma 100% smiertelnosci
U ludzi, tak.
Ale jak ktoś ma geny dwóch gatunków, już tak prosto nie ma
New Me napisał/a:watpie ze to byla wscieklizna. Przeciez to ma 100% smiertelnosci
U ludzi, tak.
Ale jak ktoś ma geny dwóch gatunków, już tak prosto nie ma
Ale przeciez ja jestem jeden gatunek czlowieka. I to napewno byla jakas inna choroba, bo jakbym to przezyla to bylby cud poprostu i by gazety o tym pisaly wszedzie. A ja bylam wtedy przed badaniem krwi jak mnie objawy ustapily i bylam zdrowa
Temat jest o Rozancu,a skoro o Rozancu mowa to musi byc tez o Maryi-Matce Bozej-Matce Jezusa.
1. Maryja(Matka Boza)-jej rodzicami byli sw Joahim i sw Anna. Byla zona sw Jozefa. Pochodzila z pokolenia Judy. Pewnego dnia,gdy Maryja sie modlila objawil jej sie Aniol Gabriel i powiedzial ,ze bedzie Matka Syna Bozego-Jezusa" i Maryja sie na to zgodzila. Maryja w dziecinstwie zlozyla Bogu sluby czystosci, poniewaz ,gdy jej matka sw Anna ze sw Joahimem nie mogli miec dzieci to sw Anna zlozyla Bogu przysiege "ze jezeli zajdzie w ciaze to poswieci dziecko Bogu na sluzbe"-dlatego tez Maryja zlozyla Bogu sluby czystosci w swiatyni. Maryja,gdy byla w ciazy z Jezusem zanieszkala na pewien czas u swojej krewnej sw Elzbiety i sw Zachariasza -rodzicow sw Jana Chrzciciela, wtedy to sw Elzbieta pod moca Ducha Swietego pozdrowila Maryje, a Maryja rowniez pod moca Ducha Swietego chwalila Boga i przepowiedziala "od tad bowiem blogoslawic mnie beda wszystkie narody" .
2. Maryja byla swiadkiem cudow Jezusa m in cudu przemiany wody w wino na weselu. Poniewaz Ewangelie nie opisuja calego dziecinstwa Jezusa jest wysoce prawdopodobne, ze Maryja i sw Jozef byli swiadkami cudow Jezusa w Jego dziecinstwie. Maryja stala pod krzyzem swojego Syna Jezusa wraz ze sw Janem, sw Maria Magdalena i Maria Kleofasowa-wtedy to Jezus uczynil ja Matka wszystkich ludzi. Po Zmartwychwstaniu i Wniebowstapieniu Jezusa ,Maryja wraz z Apostolami otrzymala Ducha Swietego i Jego dar mowienia jezykami. Po smierci zostala wzieta do Nieba wraz z cialem i dusza,gdzie zostala Krolowa Nieba
Maryja jest najwazniejsza kobieta w historii Kosciola. Maryja zostala w Niebie przemieniona w bardzo piekna kobiete, mino,ze na ziemii umarla jako starsza osoba to w Niebie cale jej cialo sie przemienilo. W Ewangelii Jana 19:25 jest powiedziane, że Maria miała siostrę. Dla wiernych Maryja jest Królowa Nieba i Ziemi, stając się w konkretnych życiowych sytuacjach orędowniczką u Boga, wspomożycielką potrzebujących, uzdrowicielką i cudotwórczynią, a wreszcie Matką Boga i ludzi. Językiem, którym Maryja mówiła na co dzień, był bez wątpienia język aramejski. Matkę Boską nazywa się albo imieniem Maria, albo Maryja. Nie ma jednej ustalonej formy, nawet w przekładach Biblii
Z teologicznego punktu widzenia możemy powiedzieć, że Bóg wybrał Maryję na matkę Jezusa , ponieważ ona sama była Niepokalanym Poczęciem . Oznacza to, że była jedyną odpowiednią matką dla Boga w ciele. Maryja została poczęta w łonie swojej matki w cudowny sposób, ponieważ została poczęta bez grzechu.
Modlitwy do Najswietszej Maryi Panny
1. Pozdrowienie Anielskie
Zdrowaś Maryjo, łaski pełna, Pan z Tobą, błogosławionaś Ty między niewiastami, i błogosławiony owoc żywota Twojego, Jezus. Święta Maryjo, Matko Boża, módl się za nami grzesznymi teraz i w godzinę śmierci naszej. Amen
2. Magnificat – Pieśń Maryi
WIELBI DUSZA MOJA PANA,
i raduje się duch mój w Bogu, Zbawcy moim.
Bo wejrzał na uniżenie swojej służebnicy,
oto bowiem odtąd błogosławić mnie będą
wszystkie pokolenia.
Gdyż wielkie rzeczy uczynił mi Wszechmocny,
święte jest Imię Jego.
A Jego miłosierdzie z pokolenia na pokolenia,
nad tymi, którzy się Go boją.
Okazał moc swego ramienia,
rozproszył pyszniących się
zmysłami serc swoich.
Strącił władców z tronu,
a wywyższył pokornych.
Głodnych nasycił dobrami,
a bogatych z niczym odprawił.
Ujął się za swoim sługą Izraelem,
pomny na swe miłosierdzie.
Jak obiecał naszym ojcom,
Abrahamowi i jego potomstwu na wieki.
3. Modlitwa chorego
Jezu, Synu Boży i Synu Człowieczy,
Tyś doświadczył, czym jest ból i cierpienie,
Tyś niósł chorym ulgę i zdrowie.
I ja, dotknięty chorobą, zwracam oczy swe i serce do Ciebie.
Zmiłuj sie nade mną, daj ukojenie w moim cierpieniu,
udziel światła, abym lepiej zrozumiał sens bólu i choroby.
Daj mi siłę wytrwania i podtrzymuj nadzieję.
Matko Boża Jasnogórska!
Skieruj myśli moje ku wyższym rzeczom i prawdzie wiecznej,
pomóż mi zrozumieć Wolę Bożą, aby zechciała mi zwrócić siły i zdrowie. Amen.
4. Nabożeństwo „Trzech Zdrowaś Mario”
Matka Boża obiecała Św. Gertrudzie i Św. Mechtyldzie, że ustrzeże od grzechu śmiertelnego w danym dniu każdego, kto odmówi tę modlitwę w tym dniu rano i wieczorem:
Dziękujemy Trójco Przenajświętsza za potęgę udzieloną NMP.
Zdrowaś Maryjo…
Dziękujemy Trójco Przenajświętsza za mądrość udzieloną NMP.
Zdrowaś Maryjo…
Dziękujemy Trójco Przenajświętsza za słodycz i miłosierdzie udzielone NMP.
Zdrowaś Maryjo…
5. Oddanie się w opiekę
Matko Boża, Wspomożycielko wiernych,
oddaję się Tobie w opiekę, prosząc,
byś została moją niebieską Matką,
która zawsze i wszędzie mi towarzyszy,
która zawsze przebaczy i kocha ponad moje grzechy.
O Pani, stoję przed Tobą w pokorze i oddaję Ci całe moje życie,
wszystkie sprawy, troski, problemy,
ale też i radości abyś Ty nimi kierowała,
abyś Ty nadawała mojemu życiu odpowiedni charakter.
Piękna Madonno, opiekuj się również moimi najbliższymi,
abyś nie bacząc na ich grzechy,
zawsze była im Matką
i zawsze wstawiała się za nimi u Ojca Niebieskiego i Twego Syna,
Jezusa Chrystusa, który odkupił świat, dając życie wieczne. Amen.
Dzisiaj sobie moze kupie nowy rozaniec online i zaczne kazdego dnia odmawiac.
Dziesiątka Różańca jest modlitwą pełną mocy i uwielbienia. W trakcie jej odmawiania można doświadczyć głębokiego pokoju i ukojenia, a także poczuć obecność Boga i Jego łaski. Jest to doskonały sposób na codzienne duchowe odświeżenie i uzdrowienie.
Niewiem jak jest przy jednej 10 Rozanca, ale ja odmowilam caly Rozaniec i nagle poczulam sie jakbym byla w Niebie cudowne uczucie przez jakies 20 minut (albo i dluzej) czulam taki dziwny, a zarazem cudowny spokoj w duszy. Wierze, ze takie uczucie (a nawet jeszcze lepsze) towarzyszy duszom w Niebie ten spokoj i pokoj byl tak cudowny, ze chce go przerzyc kolejny raz.
Różaniec chroni przed piekłem, jest błogosławieństwem na czas śmierci. W sytuacjach po ludzku beznadziejnych przynosi nadzieję odrodzenia, duchowe zwycięstwo. Przez różaniec można wyprosić Boże miłosierdzie, ocalenie narodów, pomoc w każdym nieszczęściu
0.Dzisiaj odmowilam Rozaniec Swiety. Maryja mi dala zrozumienie pewnej sprawy duszy mojej, ktorej sie balam, uspokoila mnie, dala mi wskazowki, pocieszyla i zrozumialam tez ,ze czesto zly duch mowi nam "ze jestesmy poza szansa zbawienia" wlasnie po to,zeby zniechecic nas do przestrzeganie Bozych Przykazan i odmawiania Rozanca oraz wszystkich innych modlitw. Gdy przyjdzie wam mysl "ze juz za pozno, ze nie ma sensu" to pamietajcie, ze jest to zawsze dzialanie zlego ducha. Bo prawda jest taka,ze tak dlugo dopoki pragnie sie nawrocic, a nastepnie to pragnienia realizuje w czynach to mieszka w nas Duch Swiety. Nie moze dobro mieszkac w zlym, ani zlo mieszkac w dobrym, nie moze ten kto postepuje wedlug Przykazan byc uznany za potepionego, a ten kto trwa w grzechu za swietego. Jak sam Jezus powiedzial "nie moze dobre drzewo rodzic zlych owocow, ani zle drzewo dobrych". W tych czasach szatan wmawia ludziom"ze niewiadomo jak sie beda starac to I tak jest dla nich za pozno I zaraz wynajduje ku temu wymowki i powody". A ja wam pisze "nawet jezeli logika przemawia przeciwko wam to nadal badzcie po stronie Boga, przestrzegajcie Jego Przykazan i odmawiajcie Rozaniec Swiety, bo jest on potezna bronia przeciwko szatanowi i calemu zlu
15 obietnic dla tych, którzy będą modlić się na różańcu:
1.Ktokolwiek będzie mi służył przez odmawianie różańca świętego otrzyma wyjątkowe łaski.
2.Obiecuję moją specjalną obronę i największe łaski wszystkim tym, którzy będą odmawiać różaniec.
3.Różaniec stanie się bronią przeciw piekłu, zniszczy, pomniejszy grzechy, zwycięży heretyków.
4.Spowoduje on, że cnoty i dobre dzieła zakwitną; otrzyma on od Boga obfite przebaczenie dla dusz; odciągnie serca ludu od umiłowania świata i jego marności; podniesie je do pożądania rzeczy wiecznych.
5.Dusza, która poleci mi się przez odmawianie różańca, nie zginie.
6.Ktokolwiek odmawiać będzie pobożnie różaniec święty, rozważając równocześnie tajemnice święte nie dozna nieszczęść, nie doświadczy gniewu Bożego, nie umrze nagłą śmiercią; nawróci się, jeśli jest grzesznikiem, jeśli zaś sprawiedliwym – wytrwa w łasce i osiągnie życie wieczne.
7.Ktokolwiek będzie miał prawdziwe nabożeństwo do różańca – nie umrze bez sakramentów Kościoła.
8.Wierni w odmawianiu różańca będą mieli w życiu i przy śmierci światło Boże i pełnię Jego łaski.
9.Uwolnię z czyśćca tych, którzy mieli nabożeństwo do różańca świętego.
10.Wierne dzieci różańca zasłużą na wysoki stopień chwały w niebie.
11 Otrzymacie wszystko, o co prosicie przez odmawianie różańca.
12.Wszystkich, którzy rozpowszechniają różaniec, będę wspomagała w ich potrzebach.
13.Otrzymałam od mojego Boskiego Syna obietnicę, że wszyscy obrońcy różańca będą mieli za wstawienników cały Dwór Niebieski w czasie życia i w godzinę śmierci.
14.Wszyscy, którzy odmawiają Różaniec, są moimi synami i braćmi mojego Jedynego Syna Jezusa Chrystusa.
15. Nabożeństwo do mojego różańca jest wielkim znakiem przeznaczenia do nieba.
Odmawiajcie Rozaniec Swiety to da wam wiele dobrego w zyciu i pomoze wam bardzo w zbawieniu
Różaniec jest potężną i skuteczną bronią przeciwko każdemu rodzajowi zła.
Wierni w odmawianiu różańca będą mieli w życiu i przy śmierci światło Boże i pełnię Jego łaski
1. Dzisiaj rano odmowilam Rozaniec Swiety po nim czulam taki niesanowity spokoj i pokoj jakby problemy nie istnialy, a ja bylam w Niebie-cudowne uczucie. A dzis czuje sie bardzo dobrze nie mialam dotad ataku hipoglikemii co jest super. A wogole to okazalo sie,ze mam wiecej kasy w banku niz sie spodziewalam. Wogole wszystko super dzis idzie po mojej mysli. Rozaniec to potezna modlitwa. Koronka tez mi duzo dobrego dawala, ale Rozaniec ma u mnie wyjatkowa moc,a do Koronki tez wroce za jakis czas
Odmawianie różańca jest patrzeniem na świat przez kolejne etapy życia Jezusa, w obecności i z pomocą Maryi
•wiecie jak odmawialam dzisiaj rozaniec to czulam obecnosc Matki Bozej i mnie taka radosc w duszy wziela, a po rozancu to zawsze przez iles minut czuje taki niesamowity spokoj i pokoj jakbym byla w niebie, a problemy nie istnialy. Super uczucie