W Anglii mroz ze nic sie nie chce robic wyszlam na chwile do sklepu zeby elektryk na karte zaladowac i gaz wszedzie snieg mroz masakra a w nocy ma byc jeszcze gorzej. Pewnie jutro tez szkoly pozamykaja . U mnie szkola byla otwarta od 10 ale nie puscilam corki bo taki mroz ze by pewnie z miesiac w domu byla chora gdyby poszla. Inni rodzice tez pewnie nie puscili dzieci do szkoly bo my tu zamarzamy w tym mrozie. Juz wogole nie lubie zimy
A ja lubię zimę u mnie też dziś padał dość mocno śnieg, zimno, właśnie jestem w autobusie, z pracy wracam a jeszcze czeka mnie dzisiaj z 2-3 h roboty. Ale niedługo swieta! Już słuchamy świątecznych piosenek w pracy.
A ja lubię zimę
u mnie też dziś padał dość mocno śnieg, zimno, właśnie jestem w autobusie, z pracy wracam a jeszcze czeka mnie dzisiaj z 2-3 h roboty. Ale niedługo swieta! Już słuchamy świątecznych piosenek w pracy.
Ja lubie tylko na swieta i to najlepiej jak jest snieg plus slonecznie a nie taki mroz... wogole sie pol godziny ze sloikiem meczylam zeby go otworzyc . Masakra tak to pozamykaja jakby to bylo jakies zloto.
Wojna idzie duzymi krokami do Europy niestety
Boje sie troche wojny bo UK dala jakies rakiety dla Ukrainy a putin menda jedna powiedzial "ze moze byc atak nuklearny na panstwa ktore uzbrajaja Ukraine" . Mam nadzieje ze mi zadna bomba na leb nie zleci
Miało być na luzie, a ta mi tu o wojnach
Ja powiem Ci, że od sierpnia tak bardzo żyje w swoim świecie, że nie mam pojęcia co się dzieje. A odkad pracuje od listopada i mam swoje trudne sprawy to w ogóle nie wiem co się dzieje. W międzyczasie śledziłam sytuacje na bliskim Wschodzie bo to mój temat zainteresowań ale teraz na to nawet nie mam czasu. W pracy zajob bo sezon, dopracowwyuje po pracy, jutro widzę córkę ❤️ nauka na studia, świąteczna muzyka.... dzień za dniem.
Julka, skup się lepiej na świętach. Mam nadzieję, że lubisz bożonarodzeniowy klimat i wszystko co z tym się wiąże jak piosenki, światła, choinka.
Julka, skup się lepiej na świętach. Mam nadzieję, że lubisz bożonarodzeniowy klimat i wszystko co z tym się wiąże jak piosenki, światła, choinka.
Tak kocham swieta jeszcze o nich NIE mysle dopiero w grudniu zaczne miec swiateczne myslenie
Julka, tam gdzie mieszkasz to wszystko ozdobiane jest świątecznie, czyli światełka, choinki, renifery, takie świąteczne klimaty po prostu.
Julka, tam gdzie mieszkasz to wszystko ozdobiane jest świątecznie, czyli światełka, choinki, renifery, takie świąteczne klimaty po prostu.
Tak to prawda w sklepach juz dawno ale mnie to do grudnia nie interesuje
Z największych świąt katolickich wolisz, cenisz bardziej, Boże Narodzenie czy Wielkanoc?
Z największych świąt katolickich wolisz, cenisz bardziej, Boże Narodzenie czy Wielkanoc?
Wielkanoc bo jakby nie bylo swiat juz zostal zbawiony a jak sie Jezus narodzil to jeszcze bylo przed zbawieniem no ale ogolnie to dwa swieta lubie. Tez Wielkanoc bo jest wiosna
13 2024-11-21 09:31:21 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2024-11-21 09:32:13)
W Polsce przyjęło się, że Boże Narodzenie jest traktowane jako bardziej rodzinne święto niż Wielkanoc.
Jednakże wg Kościoła to właśnie Wielkanoc jest najważniejszym świętem katolickim.
W Polsce przyjęło się, że Boże Narodzenie jest traktowane jako bardziej rodzinne święto niż Wielkanoc.
Jednakże wg Kościoła to właśnie Wielkanoc jest najważniejszym świętem katolickim.
Dla mnie te dwa swieta sa rodzinne
Osobiście preferuje Boże Narodzenie. Mamy zawsze bardzo liczną wigilię, rok temu było nas kilkanaście osób. W tym roku święta będą trudne ale staram się skupiać na magii świat. Jak pisalam- już słucham świątecznych piosenek, już szukam prezentów. A właśnie jestem w domu męża, tata kąpie córę, ja zmieniam pościel i porządkuje zabawki... i zaglądam tutaj Już wiem co jej kupię na święta. A poza tym jestem zmęczona, jutro piątek ale żaden to piątek bo w weekend zajęcia
Christmas time! Tuż tuż.
Osobiście preferuje Boże Narodzenie. Mamy zawsze bardzo liczną wigilię, rok temu było nas kilkanaście osób. W tym roku święta będą trudne ale staram się skupiać na magii świat. Jak pisalam- już słucham świątecznych piosenek, już szukam prezentów. A właśnie jestem w domu męża, tata kąpie córę, ja zmieniam pościel i porządkuje zabawki... i zaglądam tutaj
Już wiem co jej kupię na święta. A poza tym jestem zmęczona, jutro piątek ale żaden to piątek bo w weekend zajęcia
![]()
Christmas time! Tuż tuż.
To fajnie tez lubie te swieta jest fajna atmosfera wogole wieczorem najlepiej jak sie choinka swieci. Ja narazie jeszcze nie mysle o swietach. A tak sobie wlasnie myslalam o tym moim temacie a tu nagle patrze mi tu napisalas