Kocham Koronke do Milosierdzia Bozego - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Kocham Koronke do Milosierdzia Bozego

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 56 ]

1

Temat: Kocham Koronke do Milosierdzia Bozego

To moja ulubiona modlitwa. Po prostu ja kocham. Odmawiam od niedawna a jest wyjatkowo skuteczna. Kocham te modlitwe bo wiem ze na 100% pojde do Nieba. Ta modlitwa musi miec super moc bo wiele swiadectw ludzi czytalam ze po prostu jakie cuda sie tam dzialy. Ja dopiero od niedawna odmawiam po prostu kocham te modlitwe.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kocham Koronke do Milosierdzia Bozego

"Jezu ufam Tobie"- wyrazem tej ufnosci jest wytrwalosc w modlitwie,  im wieksza ufnosci tym wieksza wytrwalosc w odmawianiu Koronki. Kazdy kto odmawia Koronke dostapi wielkiego miłosierdzia w godzinie smierci. Wy wogole wiecie ze Pan Jezus obiecal "ze jak tylko chociaz raz grrzesznik zmowi te modlitwe to dostapi Milosierdzia?". A myslicie ze co to oznacza? Ze taka osoba nie pojdzie do piekla tylko Jezus w Milosierdziu zamiast do piekla to zesle dusze grzesznika do Czysca. Jak bedziecie odmawiac te Koronke to nigdy do piekla nie pojdziecie tylko albo do Nieba albo do Czysca a pozniej do Nieba w zaleznosci jak bedziecie zyc na ziemii. Ta Koronka to jest cud cudow najwiekszy. Ja czuje jej skutecznosc. Dzis mnie w nocy brzuch bolal a snilo mnie sie ze mowie Koronke  przez sen gdy mowilam brzuch przestawal mnie bolec. Widzialam przez sen obraz Jezusa Milosiernego. Po prostu kocham Koronke co odmowie w jakiej intencji to dziala. To najlepsza modlitwa swiata dla mnie

3

To sa slowa Jezusa na temat Koronki do Bozego Milosierdzia:
" o jak wielkich lask udziele duszom ktore odmawiac beda te koronke"
" kiedy przy konajacym odmawiaja te koronke usmierza sie gniew Bozy a niezglebione milosierdzie ogarnia dusze"
"Kazdy kto bedzie ja odmawial dozna milosiedzia Bozego w swoim zyciu"
"Osoby odmawiajace Koronke beda mialy spokojna smierc bez strachu"
"Jest ona ostatnia deska ratunku dla grzesznikow w godzinie smierci "
"Spelnie wszystko o cokolwiek przez nia poprosisz". Oczywiscie o dobre rzeczy i tez zgodnie z wola Boza
Ta koronka to cud
1. Gwarancja Nieba nawet poprzez Czysciec ale tak czy siak Czysciec to juz pewnosc Nieba 100%.
2. Spelnienie wielu prosb
3. Milosierdzie w zyciu
4. Duzo lask w zyciu
5. Spokojna smierc
No czego chciec wiecej. To jest cudowne mliony razy lepsze niz wszystkie bogactwa tego swiata.

4 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-11-12 21:20:21)

Moje swiadectwa odmawiania Koronki
1. Odmowilam zeby nie miec ataku hipoglikemii przez caly dzien nie mialam a teraz jak mam to sa lagodne i szybko mnie przechodza
2. Odmowilam w snie i przestal bolec mnie brzuch.
3. Odmowilam za corke by bezpiecznie wrocila do domu ze szkoly w trakcie jej odmawiania corka pisze "mama jade autobusem juz." Autobus wyjatkowo wczesnie byl
4. Corke bolala noga zmowilam Koronke. Corka wraca ze szkoly pytam jak noga "przestala mnie bolec w szkole"
5. Odmowilam Koronke za chorego synka kolezanki pozniej do niej napisze jak sie jej dziecko czuje
Jak chcecie to moge sie za was tez pomodlic w jakich chcecie intencjach tylko zeby byly dobre
Zadzwonilam do kolezanki powiedziala ze jej dziecko sie lepiej czuje goraczka mu schodzi

5

Modlicie sie? Jakie sa wasze ulubione modlitwy? Czy sa one skuteczna? Moja ulubiona to Koronka do Milosierdzia Bozego jest super skuteczna kocham te modlitwe

6

Ja sie ciesze ze pojde do Nieba

7 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-11-13 14:41:36)

Obietnice jakie Jezus zlozyl poprzez swieta Faustyne Kowalska modlacym sie Koronka do Milosierdzia Bozego oraz dla tych ktorzy czcza Jego swiety obraz "Jezu Ufam Tobie" :
1. Obiecuje ze dusza ktora czcic bedzie ten obraz nie zginie. Obiecuje takze juz tu na ziemi zwyciestwo nad nieprzyjaciolmi a szczegolnie w godzinie smierci. Ja sam bronic jej bede jako swej chwaly
2. Te dwa promienie oznaczaja krew i wode. Blady promien oznacza wode ktora usprawiedliwa dusze czerwony promien oznacza krew ktora jest zyciem dusz. Te dwa promienie wyszly z wnetrznosci milosierdzia Mojego wowczas kiedy konajace serce Moje zostalo wlocznia otwarte na krzyzu.
Te promienie oslaniaja dusze przed zagniewaniem Ojca Mojego. Szczesliwy kto w ich cieniu zyc bedzie bo nie dosiegnie go sprawiedliwie reka Boga
3. Odmawiaj nieustannie te koronke ktorej cie nauczylem.  Ktokolwiek bedzie ja odmawial dostapi wielkiego miłosierdzia w godzinie smierci
4. Kaplani beda podawac grzesznikom jako ostatnia deske ratunku chociaz by byl grzesznik najzatwardzialszy jezeli raz tylko zmowi te koronke dostapi lask z nieskonczonego milosierdzia Mojego. Pragne aby poznal swiat caly milosierdzie Moje. Niepojetych lask pragne udzielać duszom ktore ufaja Mojemu miłosierdziu
5. Dusze ktore odmawiac beda te koronke milosierdzie Moje ogarnie je w zyciu a szczegolnie w smierci godzine
6. Dusze ktore szerza czesc milosierdzia Mojego oslaniam przez cale zycie....a w godzinie smierci nie bede im Sedzia ale milosiernym Zbawicielem. W tej ostatniej godzinie nic dusza nie ma na swoja ochrone procz milosierdzia Mojego. Szczesliwa dusza ktora przez cale zycie zanurzala sie w zdroju milosierdzia(koronka) bo nie dosiegnie jej sprawiedliwosc
7. Odmow te koronke a burza ustanie. "Zaraz zaczelam odmawiac te koroneczke i nawet jej nie skonczylam a burza nagle ustala i uslyszalam slowa" przez nia uprosisz wszystko o co prosisz jezeli bedzie to zgodne z wola Moja sw siostra Faustyna ....wyjasnienie(bedzie dobre dla nas i innych jak dobre jest milosierdzie Boze)
Kazdy kto modli sie o szkode dla innych dziala wbrew Bozemu Milosierdziu
8. Zadna dusza ktora wzywala milosierdzia Mojego nie zawiodla sie ani nie doznala zawstydzenia. Mam szczegolne upodobanie w duszy ktora zaufala dobroci Mojej...
9. O trzeciej godzinie(15:00) blagaj Mojego milosierdzia szczegolnie dla grzesznikow i choc na krotki moment zaglebiaj sie w mece Mojej szczegolnie w Moim opuszczeniu w chwili konania jest to godzina wielkiego milosierdzia dla swiata... w tej godzinie nie odmowie duszy niczego ktora mnie prosi przez meke Moja
10. Gdy przy konajacym odmowia te koronke milosierdzie Moje ogarnie dusze taka " ujrzalam w widzeniu grzesznika umierajacego i jego aniola stroza ktory stal bezradnie gdy demony byly gotowe zabrac jego dusze.  Pomodlilam sie szybko koronka i ujrzalam swiatlosc nad tym czlowiekiem a wszystkie demony pouciekaly i czlowiek ten odszedl w spokoju " dzienniczek sw siostry Faustyny
11. Nim przyjde jako Sprawiedliwy Sedzia najpierw przychodze jako Milosierny Zbawiciel... napisz kto nie chce przejsc przez drzwi milosierdzia  Mojego ten bedzie musial przejsc przez drzwi sprawiedliwosci Mojej
12. Kaplanom ktorzy glosic i slawic beda milosiedzie Moje dam moc przedziwna i porusze serca do ktorych przemawiac beda

8

big_smile

9

Ewidetnie aktywny epizod schizofreniczny, a mówiłem żeby brać leki smile

10

Foxterier napisał/a:

Nie mam schizofreni ale mam Boga do ktorego sie nawrocilam gdy bylam Muzulmanka. Modle sie kazdego dnia ta Koronka wierze i widze jej skutecznosc.  Oprocz Koronki modle sie tez rano dowolna modlitwa a wieczorem odmawiam modlitwe co uwalnia tysiac dusz z Czysca tez zgodnie z obietnica Jezusa

11

Mozna odmawiać Koronkę do Miłosierdzia Bożego o każdej porze, każdego dnia! Mówi się, że o godzinie 15:00 Bóg najczęściej słyszy i odpowiada na nasze modlitwy , ponieważ Jezus umarł o godzinie 15:00 za nasze grzechy

12 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-11-13 23:36:20)

Ja sie tak ciesze ze Pan Jezus dal nam Koronke do Milosierdzia Bozego najbardziej z tego ze pojde do Nieba na 100%.
Ale to nie wszystko od kad odmawiam Koronke wiele prosb mnie sie spelnilo.
Wogole zycie jest piekne a po smierci bedzie jeszcze piekniejsze

13 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-11-14 00:44:26)

Tyle tu problemow pomodlcie sie Koronka do Milosierdzia Bozego to sie problemy same rozwiaza. Wiara katolicka  jest cudowna wchodze a tam zupelnie jakby inny swiat ludzie maja widzenia uzdrawiaja chorych doswiadczaja cudow Pan Jezus i Maryja spelniaja liczne obietnice  ludzie widza Anioly i dusze z Czysca sie tak ciesze to jak swiat basni tylko ze prawdziwy i realny.  Wogole ten swiat w ktorym zyje 99% ludzi to jakas fikcja jest i duzo rzeczy sie przed nami ukrywa. Ja od swojego nawrocenia i od kad zaczelam odmawiac Koronke do Milosierdzia Bozego to sama widze juz rozne znak od Boga ze ten swiat nie jest taki jak my go widzimy tylko ze wlasnie jest cudowny jak w bajce cuda sie rozne dzieja w Kosciele Katolickim

14

Koronka do Milosierdzia Bozego to zycie pelne cudow.  Jak czytam swiadectwa innych ludzi oraz sama po sobie widze ze pomaga to po prostu sa cuda. Jedna kobieta pisala ze Koronka ja z stwardnienia rozsianego uzdrowila duzo uzdrowien czytalam bylo albo kobieta pisala ze modlila sie Koronka miala sen zeby sie nia pomodlic o 1 w nocy w intencji chorego wujka. Wstala pomodlila sie a wujek zmarl o 1: 10 w nocy doslownie na 10 minut przed smiercia go uratowala jego dusze bo Pan Jezus dal obietnice "kto zmowi w intencji umierajacych koronke to tacy ludzie dostapia milosierdzia ".

15

Dusze Czysciowe moga modlic sie za nas ale nie moga modlic sie za siebie. Mozemy im pomoc przez odmawianiu Koronki do Bozego Milosierdzia

16

Wiecie ze sw Piotr byl pierwszym papiezem ktory mial zone.  W Ewangelii pisze ze Jezus uzdrowil z goraczki tesciowa Piotra . A wiec Potr musial   miec zone skoro mial tesciowa. Tylko niewiadomo czy umarla zanim Piotr zaczal nauczyc Ewangelie czy jeszcze zyla. Tak sie nauczylam czytajac artykuly katolickie. Czlowiek cos czyta ze 100 lat i slepy jest jak ktos wytlumaczy to dopiero zauwaza rozne rzeczy co wczesniej nie widzial

17

Dzis tez mowilam Koronke o 15:00 10 minut zajelo mi a jakie cuda sie beda dziac wogole to cudowna modlitwa. Ja sie ciesze ze pojde do Nieba

18 Ostatnio edytowany przez paslawek (2024-11-14 19:15:43)

.

19 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-11-14 21:17:33)

Napisze wam kilka swiadectw swoimi slowami zeby nie bylo ze kupiuje
1. Kobieta pisze ze trafila do szpitala gdzie powiedziano jej ze bedzie zyla 3 miesiace(wykryto u niej raka). Poprosila rodzine by modlili sie za nia Koronka do Milosierdzia Bozego. Jest po autoprzeszczepie szpiku kostnego. Jest zdrowa
2. Kobieta pisze ze po modlitwach na Koronce jej uzalezniony od narkotykow syn zaczal sie leczyc czego wczesniej wogole nie chcial robic
3. Kobieta pisze ze dzieki Koronce zostala biologiczna matka w wieku 40 lat
4. Mezczyzna pisze ze modlil sie Koronka przy umierajacym znajomym na raka. W chwili odmawiania Koronki czlowiek ten obudzil sie i  zyl jeszcze jeden dzien przyjal sakrament Pokuty Komunie i inne Sakramenty po czym zmarl w spokoju
5. Siostra zakonna opowiada jak malzenstwo stracilo trojke dzieci wszystkie poronione ciaze. Nie wiedzieli wtedy jeszcze o Koronce. Ksiadz na koledzie dal im obrazek Jezusa Milosiernego gdzie na odwrocie byla modlitwa Koronka do Milosierdzia Bozego. Po kilku miesiacach znow kobieta zaszla w ciaze bali sie kolejnego poronienia.  Zaczeli odmawiac Koronke. Dziecko urodzilo sie zdrowe i sa rodzicami od kilku lat

20 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-11-14 22:21:30)

Czytam dzienniczek sw siostry Faustyny Kowalskiej ktorej Pan Jezus objawil pierwszej  Koronke do Milosierdzia Bozego oraz inne rzeczy.
Oto fragmenty dzienniczka wg numerow
5" Badz uwielbiona o Przenajswietrza Trojco teraz i czasu wszelkiego. Badz uwielbiona we wszystkich dzielach i tworach swoich. Niech bedzie podziwiana i wyslawiana wielkosc milosierdzia Twego Boze" --piekna modlitwa do Trojcy Swietej
48 "Obiecuje ze dusza ktora czcic bedzie ten obraz nie zginie. Obiecuje takze juz tu na ziemi zwyciestwo nad nieprzyjaciolmi a szczegolnie w godzinie smierci. Ja sam bronic jej bede jako swej chwaly " jedna z obietnic Pana Jezusa. Chodzi o obraz "Jezu Ufam Tobie"
59. "W pewnej chwili uslyszalam taki glos w duszy "odmow nowenne za Ojczyzne. Nowenna ta bedzie sie skladac z Litanii do Wszystkich Swietych. Pros o pozwolenie spowiednika". Na przyszlej spowiedzi otrzymalam pozwolenie i zaraz rozpoczelam te nowenne" - oto mamy przyklad jak mozemy sie modlic za Ojczyzne
60. Pod koniec litanii ujrzalam swiatlosc wielka i w niej Boga Ojca. Przed jasnoscia ta a ziemia ujrzalam Jezusa przybitego do krzyza i tak ze Bog chcac spojrzec na ziemie musial patrzec przez rany Jezusa. I zrozumialam ze dla Jezusa Bog blogoslawi ziemi.
63" Ksiadz Sopocko musi byc przez Boga bardzo umilowany.  Mowie to dlatego bo doswiadczylam jak bardzo sie Bog za nim upomina w pewnych momentach. Widzac to niezmiernie ciesze sie ze Bog ma takich wybrancow "
134"O moj Jezu wiele mi dales w tym krotkim zyciu doswiadczen wiele rzeczy zrozumialam nawet takich ze teraz sie dziwie. O jak dobrze zdac sie we wszystkim na Boga i pozwolic Bogu w calej pelni dzialac w duszy" piekna modlitwa dziekczynna do Boga

21

203. " Teraz w tym Poscie gleboko odczuwam meke Pana Jezusa w ciele moim. Wszystko co cierpial Jezus gleboko przezywam w sercu moim chociaz na zewnatrz niczym sie nie zdradzaja moje cierpienia wie tylko o nich spowiednik"
207. "Dzis modlilam sie za pewna dusze konajaca ktora umierala bez sakramentow swietych chociaz ich goraco pragnela.  Jednak juz bylo za pozno. Jest to jedna krewna- stryjenka.  Mila ta duszyczka byla Bogu. W tej chwili przestrzen dla nas nie istniala "
215"Corko Moja badz spokojna wszystkie sprawy biore na siebie. Ja sam bede zalatwial z przelozonymi i ze spowiednikiem. Z ta sama prostota i zaufaniem mow do.ojca Andrasza jako mowisz do Mnie"- slowa Jezusa do sw Faustyny
219 "Wieczorem powiedzial mi Pan "Corko Moja niech cie nic nie przeraza ani miesza zachowaj gkeboki spokoj wszystko jest w reku Moim dam ci zrozumienie wszystkiego przez usta ojca Andrasza.  Badz jako dziecko wobec niego"

22

223 "Hostio zywa Silo jedyna moja Zdroju milosci i milosierdzia ogarnij swiat caly zasilaj dusze mdlejace. O blogoslawiona chwilo i momencie w ktorym Jezus swoje najmilosierniejsze Serce zostawil" modlitwa sw Faustyny do Najswietrzego Sakramentu
281 " Czuje dobrze ze nie konczy sie poslannictwo moje ze smiercia ale sie zacznie. O dusze watpiace uchyle wam zaslony Nieba aby was przekonac o dobroci Boga..." Faustyna juz za zycia wiedziala ze bedzie swieta i wielka Patronka
258" Nie rozumiem jak mozna nie ufac Temu ktory wszystko moze z Nim wszystko a bez Niego nic. On Pan nie pozwoli i nie dopusci zawstydzenia dla tych ktorzy cala ufnosc swoja w Nim zlozyli"

23

532 "Po Komuni swietej ujrzalam Pana Jezusa ktory mi rzekl te slowa " Dzis wniknij w ducha ubostwa Mojego i tak urzadz wszystko aby najubozszi nie mieli ci czego zazdroscic.  Nie w gmachach i wspanialych urzadzeniach ale w sercu czystym i pokornym podobam sobie"
257. 19 czerwca " kiedy poszlysmy do jezuitow na procesje Serca Jezusowego w czasie nieszporow ujrzalam te same promienie wychodzace z Przenajswietrzej Hostii jakie sa namalowane na tym obrazie..."
796 "Powiedzial mi Pan zeby te koronke odmawiac przez 9 dni przed Swietem Milosierdzia.  Rozpoczynac sie ma w Wielki Piatek. W tej nowennie udziele duszom wszelkich lask " - chodzi o nowenne na Koronce. Sama Koronke do Milosierdzia Bozego mozna odmawiac kazdego dnia w roku kiedy sie chce

24

Chcialam napisac ze moim jedynym celem jest pojscie do Nieba i ja pojde do Nieba na 100% i bardzo sie z tego ciesze. Odmawiam Koronke kazdego dnia. Dzisiaj tez bede odmawiac i nad soba mam obietnice Jezusa i wiem ze na 100% pojde do Nieba tym bardziej ze staram sie najlepiej jak potrafie przestrzegac tez Przykazan Bozych a nie obchodza mnie zadne dramy tego forum bo to sa marnosci i to co sobie ktos mysli kto jest troll a kto nie. Sobie robicie dramy a zycie ucieka wiecznosc czeka na czlowieka

Co tak cicho w temacie? Martwię się.

Julka, pomodliłaś się choć raz za nicponia Rozrabiakę?

26

RozrabiakaWmalinowymGaju napisał/a:

Jak chcesz to sie pomodle za Ciebie big_smile no cicho bo wszystko wazne co mialam napisac o Koronce do Milosierdzia Bozego juz napisalam.

27 Ostatnio edytowany przez RozrabiakaWmalinowymGaju (2024-11-19 13:15:48)

New Me napisał/a:

Jak chcesz to sie pomodle za Ciebie big_smile no cicho bo wszystko wazne co mialam napisac o Koronce do Milosierdzia Bozego juz napisalam.

No ba, niech ktoś skorzysta na tak piękniej gorliwości. Niech to będę ja! big_smile

28

New Me napisał/a:

No ba, niech ktoś skorzysta na tak piękniej gorliwości. Niech to będę ja! big_smile

big_smile mozesz tez sam odmawiac Koronke do Milosierdzia Bozego jezeli chcesz bedziesz mial 100% gwarancje Nieba tak Jezus obiecal.

29

Gdybyscie wiedzieli ile cudownych rzeczy obiecuje Pan Jezus to byscie  kazdego dnia odmawiali Koronke do Milosierdzia Bozego.
Bede wam to pisac na czesci podzielone zebyscie wiedzieli jak piekne zycie i wiecznosc czeka tych ktorzy ufaja Bozemu Milosierdziu

30 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-11-21 00:06:24)

Jezeli przeczytamy uwaznie ze zrozumieniem wszystkie obietnice Pana Jezusa to mozemy wiedziec i byc w 100% pewni ze odmawiajac Koronke do Milosierdzia Bozego mamy :
1. Gwarancja Nieba. I tak Pan Jezus nie powiedzial wprost "kto sie modli Koronka pojdzie do Nieba". Natomiast jest to nadal w 100% pewne bo Pan Jezus powiedzial " ktokolwiek bedzie ja odmawial dozna wielkego milosierdzia w godzinie smierci" wiec logicznie myslac skoro doznamy milosierdzia to nie po to zeby isc do piekla. Po prostu Jezus jezeli nie zdarzymy sie wyspowiadac lub bedziemy miec jakies grzechy to po prostu w milosierdziu zesle nas do Czysca z ktorego trafimy pozniej do Nieba. Nikt kto odmawia Koronke nie moze byc potepiony i Jezus to obiecuje wielokrotnie tylko trzeba czytac miedzy wierszami . To jest wspaniala obietnica. To jest mniej niz 10 minut modlitwy dziennie a pozniej albo isc do Nieba od razu albo przez Czysciec do Nieba. Wyobrazacie sobie jakie to piekne... wczoraj w nocy to widzialam jakby promienie na mnie spadaly pomodlilam sie do Ducha Swietego i poczulam taki wspanialy spokoj. Serio wam pisze. Ja odmawiam  Koronke kazdego dnia. Ja sie bardzo ciesze ze pojde do Nieba

31

2. Zwyciestwo nad wrogami wyobrazcie sobie ze wasi wrogowie osoby ktore wam zle zycza zle o was mowia planuja cos zlego na was i ze to im sie nie powiedzie
3. Ochrona przed Bozym gniewem. Sw Faustyna pisala ze w widzeniu aniol nie byl w stanie wykonac kary nad umierajacym grzesznikiem za ktorego odmowiono Koronke
4.  Milosierdzie w godzinie smierci - a coz moze byc piekniejszego pod koniec zycia jak nie Milosierdzia Boze. Sam Jezus powiedzial sw Faustynie "ze w ostatniej godzinie nic dusza nie ma na obrone oprocz Milosierdzia Bozego"
5. Blogoslawienstwa Boze w zyciu
6. Odpust zupelny w Swieto Milosierdzia
7. Pomoc w zyciu Pan Jezus pomogl milionom i sa na to swiadectwa ludzi
8. Boza ochrona od roznych nieszczesc
9. Na Sadzie po smierci dusza nie bedzie sadzona za grzechy lecz dozna Milosierdzia wyobrazcie sobie umieracie idziecie na sad Bozy i jak macie rozne grzechy co sobie wtedy myslicie. No rozpacz nad rozpacze wolanie o pomoc litosc ale juz jest za pozno. A Koronka gwarantuje duszy Milosierdzie na Sadzie po smierci przed Bogiem

32 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-11-21 00:51:27)

10. Zawsze wyprosi sie nawrocenie innych ludzi. Wyobrazcie sobie modlicie sie za kogos z rodziny za przyjaciol a oni sie nawracaja i ida do Nieba. Pan Jezus w obietnicach powiedzial "ze modlitwa na Koronce o nawrocenie grzesznikow zawsze jest wysluchana "
11. Wiele dobrego od Jezusa w zyciu. Ja czasem NIE prosze o pewne rzeczy a rozne dobre rzeczy lub wydarzenia same do.mnie przychodza od kad odmawiam Koronke
12. Specjalny dar dla osobduchownych to Pan Jezus obiecal kaplanom piekny dar
13. Spelnienie wielu dobrych prosb-mnie sie juz wiele spelnilo zgodnie z wola Boza
14. Spokojna smierc wyobrazcie sobie umieracie bez strachu i paniki tylko otoczeni bliskimi zamykacie oczy i tak jakby idziecie spac spokojnie
15. Mozliwosc uratowania innych od wiecznego potepienia. Pan Jezus obiecal "kto odmowi Koronke przy umierajacym czlowiek ten ktory umiera dostapi Milosierdzia Bozego" ta Koronka to jest skarb nad skarby dar prosto z Nieba
16. O godzinie 15:00 jest Wielka Godzina Milosierdzia w tej godzinie Pan Jezus obiecal spelnic kazda dobra prosbe oraz daje Milosierdzie grzesznikom. Ogolnie mozna sie modlic o ktorej sie chce godzinie Koronka i te wszystkie obietnice tez beda sie liczyc tylko ze godzina 15 jest szczegolna bo wtedy Pan Jezus umarl na krzyzu i zbawil swiat...
Jak ja kocham te Koronke. Wszystko na swiecie to marnosc nad marnosciami.

33 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-11-21 01:07:58)

Jak odmawiac Koronke?
Na poczatku mowimy intencje. Chociaz Koronke mozna tez odmawiac bez intencji poniewaz obietnice Jezusa nadal dzialaja za samo pomodlenie sie Koronka. Natomiast kto chce moze powiedziec tez intencje w jakiej sie modli. Uwaga intencja musi byc dobra dla nas oraz dla innych ludzi
Nastepnie robimy znak Krzyza Swietego
Odnawiamy 1x Ojcze Nasz
Odmawiamy 1x Zdrowas Maryjo
Odmawiamy 1x Wierze w Boga(krotsza wersje)
Nastepnie mowimy
1x " Ojcze Przedwieczny ofiaruje Ci Cialo i Krew, Dusze i Bostwo najmilszego Syna Twojego a Pana naszego Jezusa Chrystusa na przeblaganie za grzechy nasze i calego swiata" 10x "Dla Jego bolesnej meki miej milosierdzie dla nas i calego swiata "
Nastepnie znow "Ojcze Przedwieczny..."
10x dla Jego bolesnej meki
Znowu "Ojcze Przedwieczny"
Powtorzyc tyle razy zeby bylo powtorzone razem 5x
Na koniec 3x " Swiety Boze Swiety Mocny Swiety a Niesmiertelny zmiluj sie nad nami i nad calym swiatem "

Mnie to zajmuje krocej niz 10 minut dziennie a efekty to ja juz widze takie ze gdyby mnie ktos zaproponowal miliony funtow w zamian zebym sie nie modlila Koronka to by mnie taka osoba chyba ze smiechu zabila  big_smile

New Me napisał/a:

gdyby mnie ktos zaproponowal miliony funtow w zamian zebym sie nie modlila Koronka to by mnie taka osoba chyba ze smiechu zabila  big_smile

Brzmi mądrze, choć obawiam się że mój skromny umysł nie jest w stanie pojąć tej mądrości:(

35

New Me napisał/a:

gdyby mnie ktos zaproponowal miliony funtow w zamian zebym sie nie modlila Koronka to by mnie taka osoba chyba ze smiechu zabila  big_smile

Brzmi mądrze, choć obawiam się że mój skromny umysł nie jest w stanie pojąć tej mądrości:(

Nikt nie jest w stanie pojac Koronki do Miłosierdzia Bożego i jej wielkiej mocy. Wystraczy poczytac swiadectwa ludzi oraz moje wpisy powyzej gdzie pisze o Obietnicach Jezusa dla tych ktorzy modla sie Koronka. A teraz idem spac bo jutra mam rano telefon wazny z urzedu pracy. Mialam tam jechac ale ze wzgledu na zla pogode dostalam wiadomosc "ze nie musze tam jechac tylko oni zadzwonia do mnie" co za szczescie chociaz na czasie oszczedze tez bo nie chce mnie sie tam jechac  big_smile

Julka.
Odnosiłem się do cytatu, nie do samej modlitwy.

37

New Me napisał/a:

Nastepnie mowimy
1x " Ojcze Przedwieczny ofiaruje Ci Cialo i Krew, Dusze i Bostwo najmilszego Syna Twojego a Pana naszego Jezusa Chrystusa na przeblaganie za grzechy nasze i calego swiata" 10x "Dla Jego bolesnej meki miej milosierdzie dla nas i calego swiata "

Dobrze rozumiem, że to trzeba jeden raz powiedzieć/pomyśleć "Ojcze Przedwieczny",
a potem: "dla Jego bolesnej męki, dla Jego bolesnej męki, dla Jego bolesnej męki, dla Jego bolesnej męki, dla Jego bolesnej męki, dla Jego bolesnej męki, dla Jego bolesnej męki, dla Jego bolesnej męki, dla Jego bolesnej męki, dla Jego bolesnej męki"
i od nowa i tak pięć razy?

Pytam, bo moja świętej pamięci babcia odmawiała Koronkę, zawsze była wtedy bardzo skupiona, ale miałam wrażenie, że bliżej temu było do mantry niż do modlitwy. 
Swoją drogą co znaczy "Koronka" i dlaczego "Ojcze Przedwieczny"?

Mój też niestety sad
Pozornie drobne niuanse, a jednak mają wielkie znaczenie big_smile

Priscilla napisał/a:

a potem: "dla Jego bolesnej męki, dla Jego bolesnej męki, dla Jego bolesnej męki, dla Jego bolesnej męki, dla Jego bolesnej męki, dla Jego bolesnej męki, dla Jego bolesnej męki, dla Jego bolesnej męki, dla Jego bolesnej męki, dla Jego bolesnej męki"

https://www.faustyna.pl/zmbm/koronka-do … ia-bozego/

Priscilla napisał/a:

Pytam, bo moja świętej pamięci babcia odmawiała Koronkę, zawsze była wtedy bardzo skupiona, ale miałam wrażenie, że bliżej temu było do mantry niż do modlitwy.

Dlaczego modlitwa nie może być mantrą?

Wszystko może być modlitwą, od medytacji, mantry, wzbudzanie w sobie wdzięczności, wiary, formuły modlitewne wszelakie, itp.
Chodzi tylko i wyłącznie o skupienie uwagi na określonym celu.
Jesteśmy różni, więc różne rzeczy będą dla nas dobre by tę uwagę skupić, ukierunkować.

Niektóre techniki modlitewne mogą przypominać inne, z innych kultur i religii. To tylko świadczy o tym, że nasz umysł pracuje w określony sposób i niektóre narzędzia są uniwersalne.

Temat jest rozległy, choć forma w jakiej Julka go próbuje propagować może sprawić przeciwne wrażenie.
A może to do kogoś dotrze? Niezbadane są wyroki..;)

39

Wrażenia mogą być różne. Modlitwa skierowana jest do kogoś, tutaj do Boga. Mantra skierowana jest do samego siebie.

40

Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:

Nastepnie mowimy

Dobrze rozumiem, że to trzeba jeden raz powiedzieć/pomyśleć "Ojcze Przedwieczny",

Swoją drogą co znaczy "Koronka" i dlaczego "Ojcze Przedwieczny"?

Mój też niestety sad
Pozornie drobne niuanse, a jednak mają wielkie znaczenie big_smile

"Pan Jezus jeszcze raz pouczył ją, w jaki sposób należy odmawiać tę modlitwę, którą nazywamy Koronką do Miłosierdzia Bożego. Najpierw, odmówisz jedno „Ojcze nasz” i „Zdrowaś Maryjo”, i „Wierzę w Boga” – uczył Siostrę Faustynę – następnie na paciorkach „Ojcze nasz” mówić będziesz następujące słowa: „Ojcze Przedwieczny, ofiaruję Ci Ciało i Krew, Duszę i Bóstwo najmilszego Syna Twojego, a Pana naszego Jezusa Chrystusa, na przebłaganie za grzechy nasze i świata całego”; na paciorkach „Zdrowaś Maryjo” będziesz odmawiać następujące słowa: „Dla Jego bolesnej męki miej miłosierdzie dla nas i świata całego”. Na zakończenie odmówisz trzykrotnie te słowa: „Święty Boże, Święty Mocny, Święty Nieśmiertelny, zmiłuj się nad nami i nad całym światem” (Dz. 476).
Taka forme modlitwy przekazał Pan Jezus sw Faustynie

41

"Z tą modlitwą Pan Jezus związał wielkie  obietnice pod warunkiem właściwej praktyki nabożeństwa do Miłosierdzia Bożego, czyli w duchu ufności wobec Pana Boga i miłosierdzia względem bliźnich. Wyrazem tej ufności jest wytrwałość w modlitwie; im większa ufność, tym większa wytrwałość w odmawianiu Koronki. Pan Jezus powiedział do Siostry Faustyny, że przez tę Koronkę można wszystko uprosić, ale nigdy nie twierdził, że natychmiast i po jednorazowym jej odmówieniu, z wyjątkiem łaski dobrej śmierci. W swym „Dzienniczku” Siostra Faustyna opisuje takie sytuacje, gdy jej prośba została spełniona po jednorazowym odmówieniu Koronki np. uciszenie burzy (Dz. 1731), i takie, gdy tę modlitwę odmawiała ustawicznie przez wiele godzin, np. aby uprosić deszcz (Dz. 1128). Gdy modliła się przy konających czasem wystarczyło jednorazowe odmówienie Koronki, by uprosić łaskę szczęśliwej i spokojnej śmierci, a innym razem trzeba było ją odmówić wiele razy, gdy dusza potrzebowała wielkiej pomocy modlitewnej (Dz. 1035).

Z ufnym odmawianiem Koronki do Miłosierdzia Bożego Pan Jezus związał obietnicę uproszenia wszelkich łask, gdy powiedział: Przez odmawianie tej Koronki podoba  Mi  się dać  wszystko, o co  Mnie [ludzie] prosić będą (Dz. 1541), dodając: jeżeli to (…) będzie zgodne z wolą Moją (Dz. 1731). Wola Boga jest wyrazem Jego miłości do człowieka, a więc wszystko, co jest z nią niezgodne, jest albo złe, albo szkodliwe i dlatego nie może być udzielone przez najlepszego Ojca, który pragnie tylko i wyłącznie dobra dla człowieka w perspektywie wieczności. W tej ogólnej obietnicy chodzi nie tylko o łaski nadprzyrodzone, ale także o doczesne dobrodziejstwa.

Szczegółowe obietnice  dotyczą godziny śmierci, a ściślej mówiąc łaski szczęśliwej i spokojnej śmierci, czyli w stanie łaski oraz bez lęku i przerażenia. Te łaski mogą sobie uprosić nie tylko ci, którzy sami z ufnością odmawiają tę Koronkę, ale także mogą je otrzymać konający, przy których inni jej słowami będą się modlić. Każdej duszy (…), która odmawiać będzie tę Koronkę – obiecał Pan Jezus – bronię w godzinie śmierci, jako swej chwały, albo [jeśli] przy konającym inni [ją] odmówią, wtedy [konający] dostąpią tego samego odpustu. Kiedy przy konającym odmawiają tę Koronkę, uśmierza się gniew Boży, a miłosierdzie niezgłębione ogarnia duszę (Dz. 811). Łaskę dobrej śmierci, czyli nawrócenia i odpuszczenia grzechów, obiecuje Pan Jezus nawet po jednorazowym odmówieniu całej Koronki w duchu nabożeństwa do Miłosierdzia Bożego, a więc w postawie ufności wobec Pana Boga (wiary, nadziei, miłości, pokory oraz szczerego i głębokiego żalu za grzechy) i miłosierdzia względem bliźnich. Chociażby był grzesznik najzatwardzialszy – mówił – jeżeli  raz  tylko  zmówi  tę  Koronkę,  dostąpi łaski z nieskończonego miłosierdzia Mojego (Dz. 687).

Wielkość łask związanych z tą modlitwą wyrażają słowa Pana Jezusa wypowiedziane do Siostry Faustyny: Przez odmawianie tej Koronki zbliżasz ludzkość do Mnie (Dz. 929). Kapłani mają ją podawać grzesznikom jako ostatnią deskę ratunku (por. Dz. 68

42 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-11-21 12:31:00)

Moje swiadectwa odmawiania Koronki do Bozego Milosierdzia
1. Od razu wymodlilam szybki i bezpieczny powrot corki do domu ze szkoly
2. Synek mojej kolezanki lepiej sie poczul a teraz jest juz zdrowy
3. Moje ataki hipoglikemii teraz prawie wogole nie wystepuja. A nie zmienilam diety
4. Mniej sie stresuje
5. W nocy widzialam jakby iskry swiatla spadajace na mnie. Nie to nie byl sen bylam wtedy obudzona i swiadoma
6. Bolal mnie brzuch i w snie zaczelam odmawiac Koronke kiedy ja mowilam brzuch przestawal mnie bolec. Rano brzuch znowu zaczal mnie bolec odmowilam Koronke i wkrotce bol ustal
7. Pomodlilam sie za corke gdy zle sie czula wieczorem na drugi dzien czula sie juz duzo lepiej
8. Corke bolala noga pomodlilam sie corka wraca ze szkoly pytam i jak noga nadal boli corka odpowiada ze wogole ja w szkole nie bolala
9. Gdy patrzylam na obraz Jezu Ufam Tobie z internetu to modlilam sie o zbawienie dla siebie i corki i nagle serce Jezusa zaczelo swiecic. Dla mnie to znak ze ta prosba zostala wysluchana
10. Dzisiaj w nocy mialam sen gdzie Bog podyktowal mi modlitwe ktora odmowilam w tym snie. Bog powiedzial w tym snie "ze ta modlitwa jest jedna z najskuteczniejszych dla duszy". Gdy sie obudzilam nie pamietalam tej modlitwy ale czulam rano duzy spokoj bo wiedzialam ze Bog chcial bym te modlitwe odmowila tylko raz przez sen
11. Stresowalam sie telefonem z urzedu.  Zmowilam Koronke zeby wszystko przebieglo dobrze. Rozmowa z pania z urzedu trwala tylko kilka minut czasu spytala jak sie czuje jak moja choroba pogadalismy sobie o mrozie w zimie zabukowala mi nastepna wizyte w nastepnym miesiacu. Ot taki zwykly telefon dla odhaczenia zeby sprawdzic czy nic sie nie zmienilo
12. Wiele rzeczy idzie po mojej mysli czasem jak mile niespodzianki

Kocham Koronke do Milosierdzia Bozego i odmawiam ja kazdego dnia

43

Koronka do Bozego Milosierdzia przyblizyla mnie do Boga. Juz nie umiem przezyc jednego dnia bez niej. Duzo wiecej tez sie modle czytam Pismo Swiete - Biblie. Ta Koronka wzmacnia ludzi w wierze

44

Dziękuję Tobie, miłosierny Jezu, za to, że po trudnych doświadczeniach chcę być bliżej Ciebie. Ja mysle ze wrocilam do prawdziwej wiary dzieki roznym trudnym doswiadczeniom ktore mialam. A dzieki Koronce do Bozego Milosierdzia to jestem w 100% przekonana ze wiara katolicka jest prawdziwa ktora zalozyl sam Pan Jezus. Teraz czuje duzy pokoj jak  bylam w Islamie to niby wierzylam w Islam ale ciagle szukalam potwierdzenia tego w co wierze.  Teraz jak jestem.w wierze Kosciola Katolickiego to nie musze nic sprawdzac w zadnych zrodlach bo wiem ze to Prawda

45 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-11-21 21:30:53)

Oto pisze moje swiadectwa i zycie zwiazane z Koronka do Bozego Milosierdzia:
1. Panie Jezu, dziękuję za Twoje odkupienie, za dar Twojego zbawienia. Tak sie ciesze ze juz na 100% pojde do Nieba i corka moja tak samo. Niewazne czy od razu czy przez Czysciec chociaz chciala bym od razu dlatego tez staram sie przestrzegac Przykazan Bozych najlepiej jak potrafie. Coraz mniej boje sie smierci bo wiem jak umre przejde do pieknej wiecznosci. Chociaz jeszcze bym chciala pozyc dla corki i wiele dobrego zrobic dla innych ludzi

46

New Me napisał/a:

1. Panie Jezu, dziękuję za Twoje odkupienie, za dar Twojego zbawienia. Tak sie ciesze ze juz na 100% pojde do Nieba i corka moja tak samo. Niewazne czy od razu czy przez Czysciec chociaz chciala bym od razu dlatego tez staram sie przestrzegac Przykazan Bozych najlepiej jak potrafie. Coraz mniej boje sie smierci bo wiem jak that's not my neighbor umre przejde do pieknej wiecznosci. Chociaz jeszcze bym chciala pozyc dla corki i wiele dobrego zrobic dla innych ludzi

Modlitwy, które wzmacniają naszą wiarę i pomagają w codziennym życiu, mogą być naprawdę potężnym wsparciem.

47

timothyferriss napisał/a:
New Me napisał/a:

1. Panie Jezu, dziękuję za Twoje odkupienie, za dar Twojego zbawienia. Tak sie ciesze ze juz na 100% pojde do Nieba i corka moja tak samo. Niewazne czy od razu czy przez Czysciec chociaz chciala bym od razu dlatego tez staram sie przestrzegac Przykazan Bozych najlepiej jak potrafie. Coraz mniej boje sie smierci bo wiem jak that's not my neighbor umre przejde do pieknej wiecznosci. Chociaz jeszcze bym chciala pozyc dla corki i wiele dobrego zrobic dla innych ludzi

Modlitwy, które wzmacniają naszą wiarę i pomagają w codziennym życiu, mogą być naprawdę potężnym wsparciem.

Tak to jest swieta prawda

48

2. Milosierdzie Boze dzieli sie na 4 czesci
- Koronka do Milosierdzia Bozego
-obraz "Jezu Ufam Tobie"
-godzina Milosierdzia o 15:00  kazdego dnia
- swieto Milosierdzia Bozego
Wszystkie 4 postanowilam praktykowac to ja po prostu kocham. Wiecie jedna z obietnic Jezusa jest spokojna smierc a ja sie dzisiaj zadlawilam jedzeniem i przezylam chyba cudem wlasnie. Sobie mysle pewnie juz ta obietnica Jezusa na mnie dziala bo to by napewno nie byla spokojna smierc i bezstresowa wiec to przezylam.  Dzieki Ci Jezu

49 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-11-27 19:58:00)

Moje Swiadectwa Odmawiania Koronki do Bozego Milosierdzia
1. Od razu wymodlilam bezpieczny powrot corki do domu ze szkoly-efekty pojawily sie jeszcze w trakcie modlitwy
2. Mialam sen o powodzi w Anglii,gdy sie obudzilam przeczytalam w wiadomosciach, ze w wielu miejscach Anglii byly powodzie
3. Bolal mnie brzuch gdy prawie sie budzilam lecz zasnelam szybko znowu odmawialam Koronke w snie brzuch przestawal mnie bolec. Rano brzuch jeszcze mnie bolal zmowilam jeszcze jedna koronke i dolegliwosci ustapily
4. W snie Bog podyktowal mi bardzo wazna modlitwe ktora wedlug woli Boga mialam pamietac tylko w snie
5. Mojej kolezanki synek poczul sie lepiej gdy sie za niego pomodlilam
6. Moja corke bolala noga martwilam sie ze bedzie ja bolec w szkole. Odmowilam Koronke-corka wraca ze szkoly pytam jak noga. Jej odpowiedz "wogole mnie nie bolala w szkole"
7. Wczoraj doznalam wielkiego spokoju nie umiem tego opisac.  Myslalam o Bogu o moim nawroceniu nagle ogarnal mnie niesamowity spokoj niczym bycie w transie lecz bylam swiadoma tego to cudowny spokoj.  Mysle ze to tylko czesc tego co czuja dusze w niebie
8. Gdy lezalam wieczorem przy zgaszonym swietle widzialam kilka razy jakby iskra swiatla zlatywala na mnie
9. Gdy pomodlilam sie do Ducha Swietego ogarnelo mnie cudowne uczucie
10. Gdy pomodlilam sie do obrazu Jezu Ufam Tobie za zbawienie swoje i corki serce Jezusa na tym obrazie zaczelo bardziej jasniec
11. Dzisiaj natrafilam na artykul dotyczacy piekla. Po tym ogarnal mnie duzy niepokoj lecz wiedzialam, ze Boze obietnice sa nade mna poniewaz odmawiam koronke . Natrafilam na modlitwe o uzdrowienie wlasciwie to wierze ,ze to byl plan Boga i w czasie jej sluchania moj lek oraz inne objawy zniknely

Odmawiajcie Koronke do Milosierdzia Bozego ona jest cudowna to ostatnia deska ratunku dla grzesznikow, przez nia dzieja sie cuda i ma sie nad soba Boza ochrone i milosierdzie

50

Dzisiaj mialam dwa szczegolne sny.  Pierwszy to taki,ze udalo mnie sie uniknac piekla-po prostu je przeskoczylam.  A drugi sen to snilo mnie sie,ze dostalam w kopercie Komunie Swieta. Ja to mam teraz duzo takich religijnych snow

51

Foxterier napisał/a:

Polecam dawkę luzu i poczucia humoru.

52

KoralinaJones napisał/a:
Foxterier napisał/a:

Polecam dawkę luzu i poczucia humoru.

No wlasnie ,a ja to pisze dla was wszystkich bo Koronka do Milosierdzia Bozego jest ostatni ratunek, zeby nie byc potepionym. Tak Pan Jezus powiedzial

53 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-12-01 19:08:39)

DLA TYCH CO CZCZA OBRAZ "Jezu Ufam Tobie"
W objawieniach Świętej Faustyny Kowalskiej (Polska 1937-1938), Jezus złożył nadzwyczajne obietnice, które Święta przedstawiła w Dzienniczku Świętej: Tym,          którzy          czczą           Obraz        Bożego      Miłosierdzia : ,,Obiecuję, że dusza, która czcić będzie ten obraz, nie zginie. Obiecuję tobie, już tu na ziemi, zwycięstwo nad nieprzyjaciółmi, a szczególnie w godzinę śmierci. Ja sam bronić ją będę jako Swej Chwały.(Dz.48)

„Przez obraz ten udzielać będę wiele łask dla dusz, a przeto niech ma przystęp wszelka dusza do niego”(Dz.570) 

„Podaję ludziom naczynie, z którym mają przychodzić po łaski do źródła miłosierdzia. Tym naczyniem jest ten obraz z podpisem: Jezu ufam, Tobie.”(Dz.327)

,,Te promienie osłaniają duszę przed zagniewaniem Ojca mojego. Szczęśliwy, kto w ich cieniu żyć będzie, bo nie dosięgnie go sprawiedliwa ręka Boga.”(Dz.299)

Jezus powiedział, że zachowa te miasta i domy, w których  będzie ten Obraz .(Uwaga: Ludność Krakowa i Wilna, gdzie krzewiono kult, zostały zachowane od całkowitego zniszczenia, jakim była Polska w czasie II wojny światowej).

TYM KTORZY UFAJA

,,Dusza, która zaufa mojemu miłosierdziu, jest najszczęśliwsza, bo ja sam mam o nią staranie.”              (Dz.1273)

,,Łaski z Mojego miłosierdzia czerpie się jednym naczyniem, a nim jest –ufność.
Im dusza więcej zaufa, tym więcej otrzyma. Wielką  mi są pociechą dusze o bezgranicznej  ufności, bo w takie dusze przelewam wszystkie skarby swych łask. Cieszę się, że żądają wiele, bo moim pragnieniem jest dawać wiele, i to bardzo wiele.(Dz.1578)
,,Otworzyłem Swe Serce, jako żywe źródło miłosierdzia, niech z niego czerpią wszystkie dusze życie, niech się zbliżają do tego morza miłosierdzia z wielką ufnością. Grzesznicy dostąpią usprawiedliwienia, a sprawiedliwi w dobrym utwierdzenia. Kto pokładał ufność w miłosierdziu moim, napełnię dusze jego  w godzinę śmierci swym bożym pokojem.”(Dz.1520)

,,...żadna dusza, która wzywała miłosierdzia mojego nie zawiodła się ani nie doznała zawstydzenia .Mam szczególne upodobanie w duszy, która zaufała dobroci mojej.”(Dz.1541)

Kto ufa miłosierdziu mojemu, nie zginie, bo wszystkie sprawy jego, moimi są, a nieprzyjaciele rozbija się u stop podnóżka mojego”.(Dz.723)

•Tym, którzy szerzą Miłosierdzie Boże:

,,Duszom, które szerzą  cześć miłosierdzia Mojego, osłaniam je przez życie całe, jak czuła matka swe niemowlę, a w godzinę śmierci nie będę im Sędzią, ale Miłosiernym Zbawicielem.” (Dz.1075)

„....i duszom, które wysławiać i głosić będą innym o moim wielkim miłosierdziu, w godzinę śmierci postąpię według nieskończonego miłosierdzia  mojego.”     (Dz.      379)

„ Wszystkim duszom, które uwielbiać będą to Moje miłosierdzie i szerzyć jego cześć, zachęcając inne dusze do ufności w Moje miłosierdzie – dusze te w godzinę śmierci nie doznają przerażenia. Miłosierdzie Moje osłoni je w tej ostatniej walce...”(Dz.1540)

•Tym, którzy modlą się w godzinie miłosierdzia (15:00):

,,w tej godzinie nie odmówię duszy niczego, która prosi przez mękę moją...”(Dz.1320)
,,W godzinie tej uprosisz wszystko dla siebie i dla innych; w tej godzinie stała się laska dla świata całego- miłosierdzie zwyciężyło sprawiedliwość.”
(Dz.1572)

•Tym którzy odmawiają Koronkę do Bożego Miłosierdzia:

,,Każdą duszę bronię w godzinę śmierci, jako swej chwały, która odmawiać będzie tę koronkę albo przy konającym inni odmówią - jednak odpustu tego samego dostępują. Kiedy przy konającym odmawiają te koronkę uśmierza się gniew Boży, a miłosierdzie niezgłębione ogarnie dusze, i poruszą się wnętrzności miłosierdzia mojego, dla bolesnej męki syna mojego.”  (Dz.811)
,,Gdy tę koronkę przy konających odmawiać będą, stanę pomiędzy Ojcem a duszą konającą nie jako sędzia sprawiedliwy, ale jako Zbawiciel miłosierny.”        (Dz.1541)

„Odmawiaj nieustannie tę koronkę której cię nauczyłem. Ktokolwiek będzie ją odmawiał, dostąpi wielkiego miłosierdzia w godzinę śmierci. Kapłani będą podawać grzesznikom jako ostatnią deskę ratunku;”(Dz.687)

„Zatwardzieli grzesznicy, gdy ją odmawiać będą, napełnię dusze ich spokojem a godzina śmierci ich będzie szczęśliwa.”(Dz.1541)

„Przez nią (Koronkę) uprosisz wszystko, jeżeli to, o co prosisz będzie zgodne z wolą moją.” (Dz.1731)

•Tym którzy odmawiają Nowennę do Bożego Miłosierdzia:

,,W tej nowennie udzielę duszom wszelkich łask.”   (Dz. 796)

•Kapłanom:

„Powiedz moim kapłanom, że zatwardziali grzesznicy kruszyć się będą pod ich słowami, kiedy będą mówić o niezgłębionym miłosierdziu moim, o litości, jaką  mam dla nich w sercu swoim. Kapłanom którzy głosić będą i wysławiać miłosierdzie moje, dam im moc przedziwną i namaszczę ich słowa, i poruszę serca, do których przemawiać będą.”  (Dz.1521)

•Grzesznikom:

„Kiedy odmówisz tę modlitwę za jakiego grzesznika z                 
sercem skruszonym i wiarą, dam mu łaskę nawrócenia modlitewka ta jest następująca:
O Krwi i Wodo któraś wytrysnęła z serca Jezusowego, jako zdrój miłosierdzia dla nas-ufam Tobie.”(Dz.186)

W Święto Bożego Miłosierdzia, drugą Niedzielę Wielkanocy(Niedziela następna po Zmartwychwstaniu):

,,Powiedz duszom, córko Moja, ze daje im na obronę Swoje miłosierdzie, walczę za nich sam jeden i znoszę sprawiedliwy gniew Ojca Swego.      (Dz.1516)
,,Córko moja powiedz, że Święto Miłosierdzia Mojego wyszło z wnętrzności [moich] dla pociechy świata całego.”(Dz.1517)

,,...ucieczka i schronieniem dla wszystkich dusz, a szczególnie dla biednych grzeszników...; która dusza przystąpi do spowiedzi i Komunii Św., dostąpi zupełnego odpuszczenia win i kar;...niech się nie lęka zbliżyć do mnie żadna dusza, chociażby grzechy jej były jako szkarłat...nie zazna ludzkość spokoju, dopokąd nie zwróci się do źródła miłosierdzia Mojego

54 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-12-03 23:00:02)

Slowa Jezusa,ktore podyktowal swietej Faustynie:

Żądam czci dla miłosierdzia Mojego od wszelkiego stworzenia" (Dz 1572).

"W ostatniej godzinie nic dusza nie ma na swą obronę, prócz miłosierdzia Mojego; szczęśliwa dusza, która przez całe życie zanurzała się w zdroju miłosierdzia, bo nie dosięgnie jej sprawiedliwość. (Dz 1075).

"Nie mogę kochać duszy, którą plami grzech, ale kiedy żałuje, to nie ma granicy dla Mojej hojności, jaką mam ku niej. Miłosierdzie Moje ogarnia ją i usprawiedliwia. Miłosiedziem swoim ścigam grzeszników na wszystkich drogach ich i raduje się serce Moje, gdy oni wracają do Mnie. ... Jeżeli uciekają przed miłosiernym sercem Moim, wpadną w sprawiedliwe ręce Moje. Powiedz grzesznikom, że zawsze czekam na nich, wsłuchuję się w tętno ich serca, kiedy uderzy dla Mnie. Napisz, że przemawiam do nich przez wyrzuty sumienia, przez niepowodzenie i cierpienia, przez burze i pioruny, przemawiam przez glos Kościoła, a jeżeli udaremnią wszystkie łaski Moje, poczynam się gniewać na nich, zostawiajac ich samym sobie i daję im czego pragną" (Dz 1728).

"Powiedz duszom, gdzie mają szukać pociech, to jest w trybunale miłosiedzia (tj. w Sakramencie Pokuty); tam są największe cuda, które się nieustannie powtarzają. Aby zyskać ten cud, nie trzeba odprawiać dalekiej pielgrzymki ani też składać jakichś zewnętrznych obrzędów, ale wystarczy przystąpić do stóp zastępcy Mojego z wiarą i powiedzieć mu nedzę swoją, a cud miłosierdzia Bożego okaże się w całej pełni. Choćby dusza była jak trup rozkładajaca się i choćby po ludzku nie było wskrzeszenia, i wszystko już stracone - nie tak jest po Bożemu, cud miłosierdzia Bożego wskrzesza tę duszę w całej pełni. O biedni, którzy nie korzystają z tego cudu miłosierdzia Bożego; na darmo będziecie wołać, ale już będzie za póżno" (Dz 1448).

"Duszo w ciemnościach pogrążona, nie rozpaczaj, nie wszystko jeszcze stracone, wejdź w rozmowę z Bogiem swoim, ktory jest miłością i milosierdziem samym" (Dz 1486).

"Wiedz, duszo, że wszystkie grzechy twoje nie zraniły Mi tak tak boleśnie serca, jak twoja obecna nieufność; po tylu wysiłkach Mojej miłości i miłosierdzia nie dowierzasz Mojej dobroci" (Dz 1486).

"Wiedz, ile razy przychodzisz do Mnie uniżając się i prosisz o przebaczenie, tyle razy wylewam ogrom łask na twą duszę, a niedoskonałość twoja niknie przede Mną, a widzę tylko twą miłość i pokorę; nic nie tracisz, ale wiele zyskujesz" (Dz 1293).

"Niech nikt nie watpi o dobroci Bożej; chocby grzechy jego były jak noc czarna, miłosierdzie Boże mocniejsze jest niż nędza nasza. Jednego trzeba, aby grzesznik uchylił choć trochę drzwi seca swego na promień łaski miłosierdzia Bożego, a resztę już Bóg dopełni" (Dz 1507

"W takiej duszy, która żyje wyłącznie miłością Moją, króluję jak w niebie" (Dz 1489).

"Najwięksi grzesznicy dochodziliby do wielkiej świętości, gdyby tylko zaufali Mojemu miłosierdziu" (Dz 1784).

"Serce Moje jest miłosierdziem samym. Z tego morza miłosierdzia rozlewają się łaski na świat cały. Żadna dusza, która się do Mnie zbliżyła, nie odeszła bez pociech. Wszelka nędza tonie w Moim miłosierdziu, a wszelka łaska tryska z tego źródła - zbawcza i uświęcająca" (Dz 1777).

"Niech ufa dusza wszelka w męce Pana, niech ma w miłosierdziu nadzieję. Bóg nikomu miłosierdzia swego nie odmówi. Niebo i ziemia może się odmienić, ale nie wyczerpie się miłsierdzie Boże" (Dz 72).

"Wszelka dusza wierząca i ufająca miłosierdziu Mojemu dostąpi go" (Dz 420).

"Bardzo się Bogu nie podoba niedowierzanie Jemu i przez to niektóre dusze tracą wiele łask. Niedowierzanie duszy rani Jego nasłodsze serce" (Dz 595).

"O, jak gorąco pragnę, aby miłosierdzie Twoje wysławiała każda dusza. Szczęśliwa dusza, która wzywa miłosierdzia Pańskiego; doświadczy tego, co powiedział Pan, że bronił jej będzie jako swej chwały, a któż się ośmieli walczyć z Bogiem? Wszelka duszo, wysławiaj miłosierdzie Pańskie przez swą ufność w miłosierdzie Jego, przez życie całe, a szczególnie w godzinę śmierci, i nie lękaj się niczego, duszo droga, kimkolwiek jesteś, a im większy grzesznik, tym ma większe prawo do miłosierdzia Twego, Panie" (Dz 598).

"Powiedz duszom, aby nie stawiały tamy Mojemu miłosierdziu we własnym sercu, które tak bardzo pragnie w nich działać. Pracuje Moje miłosierdzie we wszystkich sercach, które mu otwierają swoje drzwi; jak grzesznik, tak i sprawiedliwy potrzebuje Mojego miłosierdzia. Nawrócenie i wytrwanie jest łaską Mojego miłosierdzia" (Dz 1577).

"Pragnę się udzielać duszom i napełniać je swoją miłością, ale mało jest dusz, które by chciały przyjąć wszystkie łaski, które im miłość Moja przeznaczyła" (Dz 1017).

"Twoja wielka ufność ku Mnie zniewala Mnie do ustawicznego udzielania ci łask. ... Miłość i miłosierdzie Moje nie zna granic" (Dz 718).

"Dusze dążące do doskonałości niech szczególnie uwielbiają Moje miłosierdzie, bo hojność łask, które im udzielam, płynie z miłosierdzia Mojego. Pragnę, aby dusze te odznaczały się bezgraniczną ufnością w Moje miłosierdzie. Uświęceniem takich dusz Ja sam się zajmuję, dostarczę im wszystkiego, czegokolwiek potrzeba dla ich świętości. Łaski z Mojego miłosierdzia czerpie się jednym naczyniem, a nim jest - ufność. Im dusza więcej zaufa, tym więcej otrzyma. Wielką Mi są pociechą dusze o bezgranicznej ufności, bo w takie dusze przelewam wszystkie skarby swych łask. Cieszę się, że żądają wiele, bo Moim pragnieniem jest dawać wiele, i to bardzo wiele. Smucę się natomiast, jeżeli dusze żądają mało, zacieśniają swe serca" (Dz 1578).

55 Ostatnio edytowany przez New Me (2025-01-16 12:18:19)

Powracam do tematu i powracam do odmawiania Koronki do Bozego Milosierdzia. 
Nie,zeby Rozaniec byl zly czy co,bo tez mi duzo pomogl i wogole rozaniec jest cudowny. Natomiast mialam raz sen,ze sie modle koronka,zamiast rozancem, wiec uznalam to za znak od Boga, zeby znowu zaczac odmawiac Koronke do Milosierdzia Bozego.
No i nie bede ukrywac koronka to moja ulubiona modlitwa i sobie za nia zatesknilam.
Tak sobie postanowilam, bo sobie skacze po tych modlitwach, a to troche meczace, ze juz od dzisiaj postanawiam przez wszystkie dni wybrac sobie tylko jedna ulubiona modlitwe i bede sie tylko nia modlic, wiec postanowilam, ze wybieram Koronke do Milosierdzia Bozego, bo ta modlitwa I tak zawiera Ojcze Nasz,Zdrowas Maryjo, wiec bym miala zaliczone w ciagu dnia podstawowe modlitwy i pacierz.  Plus sama koronka ma wielka moc.
Ja sie postanowilam modlic codzien koronka
O godzinie 15:00 w miare mozliwosci odmawiac Godzine Milosierdzia
I jeszcze chce sobie kupic obraz Jezu Ufam Tobie.
Pan Jezus dal przez te trzy rzeczy wielkie obietnice :
1. którzy odmawiają Koronkę do Bożego Miłosierdzia:

,,Każdą duszę bronię w godzinę śmierci, jako swej chwały, która odmawiać będzie tę koronkę albo przy konającym inni odmówią - jednak odpustu tego samego dostępują. Kiedy przy konającym odmawiają te koronkę uśmierza się gniew Boży, a miłosierdzie niezgłębione ogarnie dusze, i poruszą się wnętrzności miłosierdzia mojego, dla bolesnej męki syna mojego.”  (Dz.811)
,,Gdy tę koronkę przy konających odmawiać będą, stanę pomiędzy Ojcem a duszą konającą nie jako sędzia sprawiedliwy, ale jako Zbawiciel miłosierny.”        (Dz.1541)

„Ktokolwiek będzie ją odmawiał, dostąpi wielkiego miłosierdzia w godzinę śmierci...”(Dz.687)

„Zatwardzieli grzesznicy, gdy ją odmawiać będą, napełnię dusze ich spokojem a godzina śmierci ich będzie szczęśliwa.”(Dz.1541)

„Przez nią (Koronkę) uprosisz wszystko, jeżeli to, o co prosisz będzie zgodne z wolą moją.” (Dz.1731)
2. którzy modlą się w godzinie miłosierdzia (15:00):

,,w tej godzinie nie odmówię duszy niczego, która prosi przez mękę moją...”(Dz.1320)
,,W godzinie tej uprosisz wszystko dla siebie i dla innych; w tej godzinie stała się laska dla świata całego- miłosierdzie zwyciężyło sprawiedliwość.”
(Dz.1572)

3. ,          którzy          czczą           Obraz        Bożego      Miłosierdzia : ,,Obiecuję, że dusza, która czcić będzie ten obraz, nie zginie. Obiecuję tobie, już tu na ziemi, zwycięstwo nad nieprzyjaciółmi, a szczególnie w godzinę śmierci. Ja sam bronić ją będę jako Swej Chwały.(Dz.48)

„Przez obraz ten udzielać będę wiele łask dla dusz, a przeto niech ma przystęp wszelka dusza do niego”(Dz.570) 

„Podaję ludziom naczynie, z którym mają przychodzić po łaski do źródła miłosierdzia. Tym naczyniem jest ten obraz z podpisem: Jezu ufam, Tobie.”(Dz.327)

,,Te promienie osłaniają duszę przed zagniewaniem Ojca mojego. Szczęśliwy, kto w ich cieniu żyć będzie, bo nie dosięgnie go sprawiedliwa ręka Boga.”(Dz.299)

Jezus powiedział, że zachowa te miasta i domy, w których  będzie ten Obraz

56 Ostatnio edytowany przez New Me (2025-01-24 12:58:12)

Dzisiaj znowu pomodlilam sie Koronka do Milosierdzia Bozego, to jest moja ulubiona modlitwa. Wiecie,kiedy zdarzy sie dzien,ze jej nie odmowie to mam taka duza tesknote za ta koronka. Ja napisalam sobie 3 stale intencje i zawsze w tych intencjach sie modle. Boze milosierdzie jest niepojete. Tak naprawde nikt z ludzi,a nawet nikt z aniolow nie pozna Pana Boga do konca to co wiemy o Bogu to malutki procent, Aniolowie pewnie wiedza wiecej od nas ,ale nawet oni nie wiedza o Bogu w 100% wszystkiego. Jak pisala sw siostra Faustyna "Jakim jest Bog w istocie swojej nikt nie pojmie, ani umysl anielski, ani ludzki" . Dlatego wiele ludzi to nie potrafi pojac jak wielka moc ma Koronka do Milosierdzia Bozego, ktora jest modlitwa z Nieba, bo przeciez nie wymyslil jej czlowiek tylko Pan Jezus podyktowal sw Faustynie.  Ta modlitwa jest od serca Jezusa. Tej modlitwy nie wymyslil Tadzio z pod warzywniaka, ani jakis poeta, czy ksiadz nawet sa modlitwy ulozone przez swietych, to nawet  koronki swieci nie ulozyli. Ta modlitwa spadla dla nas z Nieba dlatego ma taka wielka moc i jest niepojeta w milosierdziu przez ludzi i aniolow jak Bog jest niepojety. Gdy siostra Faustyna sie modlila slowami koronki za zmarlego, by Bog ukazal mu milosiedzie to Aniol stal sie bezsilny w wymierzaniu kary za grzechy

Posty [ 56 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Kocham Koronke do Milosierdzia Bozego

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024