Od razu pisze nie musicie wierzyc ale pisze jak bylo i dlaczego przestalam byc Muzulmanka. Wasza wiara co do mojego swiadectwa akurat malo mnie interesuje
Na poczatku spytam Czy wierzycie w cuda? Czy doswiadczyliscie jakiegos?
Ja mialam kilka przypadku dziwnych zjawisk
1. Gdy bylam Muzulmanka mialam horror snilo mnie sie ze atakuja mnie demony wolalam Allaha na pomocy NIC nie pomagalo. Nagle uslyszalam glos "zawolaj Jezusa na pomoc"- zrobilam to i demony uciekly. Obudzilam sie nagle i czulam jakby cienie odchodzily od mojej koldry. Natomiast poniewaz nie bylam pewna czy to byl paraliz senny czy faktyczne to sie wydarzylo jakos to pozniej zignorowalam lecz od tamtego czasu czulam niepokoj. Zaczelam szukac odpowiedzi na temat Islamu. Jakos nie bylam juz pewna tej religii
2. Gdy bylam Muzulmanka moja corka zdrowa nagle na miescie zrobilo jej sie slabo niedobrze widze ma cale usta fioletowe. Pamietam ze to byl dzien kiedy duzo walczylam z myslami miedzy Chrzescijanswem a Islamem racjonalizowalam sobie Islam ale jakos tak czulam niepokoj. Spanikowalam w tej panice powiedzialam "Jezu jak tylko moja corka poczuje sie lepiej to wroce do Ciebie". I nagle moja corka zaczela czuc sie lepiej. Posiedzialysmy jeszcze troche na lawce i znow moglismy chodzic po miescie. Ale duzo stresu wtedy mialam az sama dostalam ataku paniki. To byl wlasnie punkt zwrotny kiedy juz wiedzialam na 100% ze Islam jest falszem
3. Nawet teraz pamietam moj kot dawal mi sygnaly bo raz przyszedl do pokoju wskoczyl na krzeslo gdzie lezal Koran popatrzyl na mnie i z taka zloscia zrzucil lapa Koran na podloge i byl taki dumny jakby zrobil cos dobrego. Kilka razy gdy sie modlilam kot utrudnial mi modlitwe bo miauczal skakal po mnie gryzl po nogach ciagnal za hijab itp - tak jakby Bog mu kazal mi pokazac ze robie zle.
Pozniej odkrylam ze wiele Muzulmanek i Muzulmanow nagrywa filmiki w ktorych pokazuja jak koty przeszkadzaja im w modlitwie salah. Niestety oni to uwazaja za cute and sweet i po komentarzach widze ze nawet do lba im nie przyjdzie ze skoro zwierzeta im przeszkadzaja w modlitwie to moze cos byc nie tak. Natomiast wiekszosc to Muzulmanie od urodzenia wiec pewnie dlatego nie kojarza tak tego jak ja. Ja bylam krotko Muzulmanka uczylam sie praktykowalam wiec jeszcze z tylu glowy mialam Chrzescijanstwo w ktorym bylam przez wiele lat zycia. Pamietam nawet zanim wypowiedzialam shahade to pomodlilam sie do Jezusa "Jezu jezeli moje imie jest zapisane w Twojej Ksiedze Zycia i jezeli naleze do Ciebie to mnie do siebie z powrotem przyprowadzisz a jezeli nie to trudno zostane wtedy w Islamie". To bylo przed powiedzeniem shahady
Jezus mnie przyprowadzil do siebie. I tu znow mialam dylemat. Wiedzialam ze Chrzescijanstwo jest prawdziwa wiara ale jaka denominacja. Dlugo szukalam czytalam po internetach itp az nagle tknela mnie mysl "sprawdz kto jest zalozycielem kazdej z denominacji chrzescijanskiej". Najpierw sprawdzilam wszystkie Protestanskie odlamy Zielonoswiatkowcow Swiadkow Jehowy Baptystow Kalwinistow Prawoslawie itp stado innych malych grup religijnych - kazda z nich zalozyl czlowiek w dodatku wielu z tych ludzi mialo watpliwa przyszlosc np zalozyciel kosciola zielonoswiatkowego byl homoseksualista a ten ktory zalozyl swiadkow Jehowy byl oszustem. W koncu wpisalam kto zalozyl Kosciol Katolicki- czarne na bialym duze litery jak krowie na rowie wielki napis Jezus Chrystus. I nagle znow mnie tknelo "przeciez Kosciol Protestancki oraz jego odlamy plus wiele innych kosciolow powstalo nawet setki lat po Kosciele Katolickim. Przeciez to niemozliwe zeby Jezus czekal np 500 lat czasu po swoim Wniebowstapieniu az narodzi sie luter i wymyslil sobie prawdziwy Kosciol. To by oznaczalo ze przez setki lat Chrzescijanie wyznawali blednie swoja religie. No nie! wlasnie prawdziwy Kosciol Jezusa to ten ktory powstal jak najszybciej po Jego Wniebowstapieniu a Kosciol Katolicki taki byl przez dlugie wieki zanim pojawil sie Protestantyzm" I inne wymysly no jak np SJ moga byc prawdziwym kosciolem jak powstali oni nawet setki lat po Islamie no sobie myslalam te wszystkie inne denominacje robia sobie jajca z powaznych ludzi. no I juz wtedy wiedzialam 100% Kosciol Katolicki jest Kosciolem Boga... dlatego sie nawrocilam przestrzegam przykazan i mam nadzieje w przyszlosci zostane zakonnica bo Bog mi pomogl wiele razy a szans to mi dawal ze nie zlicze w zyciu ogolnie to wygladalo tak ze czasem pojawialy mnie sie mysli nawroc sie przestrzegaj Przykazan po co tyle grzeszysz i te mysli byly tak silne ze faktycznie przez dzien dwa przestrzegalam przykazan a potem znowu robta co chceta i znowu po 2 3 dniach te mysli nie grzesz chodz do Boga i tak w kolko. To zobaczcie jak Bog musial miec do mnie swieta ciepliwosc ze tyle czasu czekal az w koncu na powaznie sie nawroce i wroce do Kosciola Katolickiego dlatego uwazam ze jestem cos winna Bogu ze mnie uratowal od wiecznej zguby gdy bylam m in w Islamie i dlatego gdy moja corka bedzie dorosla i samodzielna to chce pojsc do zakonu. Juz przestrzegam Bozych Przykazan zaczelam sie modlic od 1 listopada na rozancu i czuje zawsze po nim taki cudowny nie do opisania spokoj i pokoj w sercu. Jestem duzo spokojniejsza mniej sie stesuje. Ponoc duzo osob doswiadczyla tego to uczucie jest cudowne jakbym byla w Niebie