Wypad do Egiptu samej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Wypad do Egiptu samej

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Wypad do Egiptu samej

Pewnie wiekszosc z Was wie jak ciezko jest sie z kims znajomym dogadac na wakacje, a ja ich naprawde juz potrzebuje...

Jako ze budzet mam nieduzy, to do glowy mi wpadl Egipt.

Czy ktoras z Was byla tam na wakacjach sama? Czy jest sie czego obawiac jesli moim planem jest tylko siedzenie z drinkiem na hotelowym basenie i moze wycieczka na piramidy?

https://egyptourist.club/czy-w-egipcie- … zpiecznie/ wedlug tego cytuje "Egipt jest obecnie bezpieczny dla turystow z wyjatkiem obszaru Synaj". Ale niebardzo jest poruszana informacja podrozy kobiet bez towarzyszy.

Bede wdzieczna za opinie smile A jesli Egipt nie, to gdzie w podobnej cenie? Oprocz Tunezji bo tam juz bylam z facetem.

Dziekuje!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wypad do Egiptu samej

Ja bym się bała. Ostatnio był mój kuzyn z żoną, to miejscowi chcieli kupić od niego żonę za jakieś tam kozy czy inne wielbłądy. Więc dla nich kobieta to rzecz. A białe kobiety są rarytasem, jeśli do tego masz blond lub rude włosy to już w ogóle.
Spytałam teraz męża (bo był kiedyś w Egipcie na dłużej) czy uważa że kobieta jadąc sama do Egiptu z biurem podrózy może czuć się bezpieczna, powiedział że nie.

3

Nie pojechałabym z koleżankami a co dopiero sama. Tam akurat nigdy nie byłam i kompletnie mnie tam nie ciągnie ale chociażby w takiej Turcji mimo,że była to też wycieczka zorganizowana i będąc w kilka z dziewczynami to nie potrafili się zachować, na każdym kroku byli upierdliwi. Zachowują się jak jakieś zwierzęta jak widzą kobiety zwłaszcza same. Także nie.. a nie ma teraz nic na Wyspy Kanaryjskie ? Wiadomo że nie będzie tam tak ciepło ale słonko też będzie i już samej spokojnie można jechać. Do 3 koła można sobie samemu zorganizować wyjazd i to na wypasie.

4

Nigdy do Egiptu samej nie lataj

5

Aga_K95

Byłam sama w Egipcie, gdy miałam 18-19 lat czyli jakiś czas temu. Tzn. byłam na wycieczce zorganizowanej, ale sporo czasu poruszałam się sama. Było OK, owszem, zdarzały się jakieś nagabywania, bo oni są przyzwyczajeni do głupich ruskich i polek, ale wystarczyło być asertywnym. Przez dwa tygodnie byłam nagabywana może trzy razy. Poza tym sama przemieszczałam się taksówkami po Kairze, sama tam zwiedzałam i naprawdę nic złego się nie stało. Jeśli potrafisz być asertywna a nawet ostra, to spokojnie możesz tam jechać, zwłaszcza jeśli idzie o wycieczkę/wczasy zorganizowane.

6

Samba napisał/a:

Aga_K95

Byłam sama w Egipcie, gdy miałam 18-19 lat czyli jakiś czas temu. Tzn. byłam na wycieczce zorganizowanej, ale sporo czasu poruszałam się sama. Było OK, owszem, zdarzały się jakieś nagabywania, bo oni są przyzwyczajeni do głupich ruskich i polek, ale wystarczyło być asertywnym. Przez dwa tygodnie byłam nagabywana może trzy razy. Poza tym sama przemieszczałam się taksówkami po Kairze, sama tam zwiedzałam i naprawdę nic złego się nie stało. Jeśli potrafisz być asertywna a nawet ostra, to spokojnie możesz tam jechać, zwłaszcza jeśli idzie o wycieczkę/wczasy zorganizowane.

Asertywnosc w niczym nie pomoze jak sie trafi na jakis przestepcow tam duzo terrorystow tez jest a nawet wspolnikow hamasa moze ja porwa do swojej grupy i bedzie musiala walczyc na wojnie z Izraelem

7

Można jechać, ale z certyfikowanym biurem podróży w rejony ściśle turystyczne. Odradza się samotne podróże. W zeszłym roku można spojrzeć, ile osób przebywało turystycznie w Egipcie i te ilości nie są takie małe.

8

Moja koleżanka była w Egipcie z chłopakiem i jeszcze jedną parą. Koleżanka wraz z chłopakiem poszli do restauracji w hotelu, ale on wrócił do pokoju po portfel, bo go zapomniał. Kelner powiedział do mojej koleżanki, że nie powinna chodzić bez mężczyzny u boku. Obsługa się też na nią gapiła, a ona się źle poczuła. Na szczęście przyszedł jej partner. Niedługo miał być lot powrotny, niestety musieli go przesunąć, bo okazało się, że jest naszprycowana.

9 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-11-03 03:45:02)

Aga_K95 napisał/a:

Pewnie wiekszosc z Was wie jak ciezko jest sie z kims znajomym dogadac na wakacje, a ja ich naprawde juz potrzebuje...

Jako ze budzet mam nieduzy, to do glowy mi wpadl Egipt.

Czy ktoras z Was byla tam na wakacjach sama? Czy jest sie czego obawiac jesli moim planem jest tylko siedzenie z drinkiem na hotelowym basenie i moze wycieczka na piramidy?

[xxx] wedlug tego cytuje "Egipt jest obecnie bezpieczny dla turystow z wyjatkiem obszaru Synaj". Ale niebardzo jest poruszana informacja podrozy kobiet bez towarzyszy.

Bede wdzieczna za opinie smile A jesli Egipt nie, to gdzie w podobnej cenie? Oprocz Tunezji bo tam juz bylam z facetem.

Dziekuje!!

A tak naprawdę o co Ci chodzi? wink

10 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2024-11-03 09:49:09)

Aga_K95 napisał/a:

Moim zdaniem nie ma się czego bać, jeśli nie zamierzasz się oddalać od hotelu. Zmorą Egiptu jest nękanie turystów, po prostu "napadanie" na nich żeby coś im sprzedać czy po prostu wyżebrać jakieś pieniądze, na to trzeba uważać, bo jeśli zawiedzie się ich oczekiwania mogą stać się groźni, zwłaszcza dla samotnej kobiety. Co jest jeszcze gorsze, to zlodzieje i kieszonkowcy. Potrafią zrobić zamieszanie wkoło turysty, a po chwili już jest lżejszy o biżuterię czy torebkę. Jednak w kurortach turystycznych raczej jest spokojnie, bo mają one własną ochronę i strażników a ci naprawdę się starają zapewnić bezpieczeństwo turystom.

Do tego zawsze możesz trzymać się blisko innych wczasowiczów, nie żeby ich nagabywać, ale po prostu starać się nie być sama gdzieś dalej od innych.

Myślę, że możesz mieć fajne wakacje, o ile zachowasz ostrożność.

Aha! Drinki niech ci robią na twoich oczach, nie zgadzaj się żeby ci przynosili gotowe do stolika. Tak na wszelki wypadek smile

11 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2024-11-03 09:14:53)

Dubel ,'/

12 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2024-11-03 09:06:21)

Dubel

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Wypad do Egiptu samej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024