Jakie polskie miasto nadmorskie polecacie? Ma być tłocznie :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Jakie polskie miasto nadmorskie polecacie? Ma być tłocznie :)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

1

Temat: Jakie polskie miasto nadmorskie polecacie? Ma być tłocznie :)

W przeciwieństwie do wielu wyjeżdżających na wczasy nad polskie morze, szukających spokoju i ciszy - my lubimy gdy jest głośno, tłocznie, pełno turystów, po prostu CAŁE miasto tętni życiem, także w nocy. Bardziej niż piękne lasy czy wydmy, kręcą nas rozrywki typu labirynty, duże wesołe miasteczka itd.
Wymogi te spełniały Władysławowo (i okoliczne Chłapowo i Jastrzębia Góra) oraz Łeba.
Ale np. jak pojechaliśmy do Stegny, Jantaru, Kołobrzegu - byliśmy ogromnie rozczarowani. To były normalne, spokojne miasta, jedynie przy samej plaży coś tam się działo.

Możecie mi coś polecić? Nigdy nie byliśmy np. w Ustce, Krynicy, w Międzyzdrojach czy w Mielnie (choć ten ostatni ma opinię młodzieżowego i ćpuńskiego)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jakie polskie miasto nadmorskie polecacie? Ma być tłocznie :)

Jako lokals latem unikam Władka, Helu i przyległości - tłumy hahaha
"Moje" Trójmiasto również big_smile

Krynica tłumy również smile

3

Motocyklistka napisał/a:

Jako lokals latem unikam Władka, Helu i przyległości - tłumy hahaha
"Moje" Trójmiasto również big_smile

Krynica tłumy również smile

No właśnie, lokals smile
A my żyjemy w małym, sennym miasteczku i w wakacje chcemy czegoś innego smile
Ok, czyli Krynica jest tłoczna?

4

Raczej tak.
W ubiegłym roku byłam u znajomego w okolicy, to przebić się autem był kłopot, a i chodniki dość zatłoczone smile
Uciekałam szybko. big_smile
Nie wiem natomiast, jak wyglądają tam wieczory.

Nie wiem, czy braliście pod uwagę Trójmiasto?

5

Motocyklistka napisał/a:

Nie wiem, czy braliście pod uwagę Trójmiasto?

Hmmm, raczej nie... Bo (może błędnie) wydaje mi się że nie ma tam klimatu tego typowego lata, miasta turystycznego.
Ja uwielbiam straganiki, pełno sklepów, co 100 metrów budki z goframi, no i właśnie wakacyjne atrakcje, jak jakieś interaktywne parki rozrywki, kina 9D itd.

6

No faktycznie Trójmiasto nie jest jakoś wybitne pod tym względem.
Tu klimat bardziej "miejski" w moim odczuciu, chociaż wieczorny Gdańsk, to ponoć jedna wielka rozrywka.
Krynica ma straganiki i gofry.

Ja latem uwielbiam Rewę i Mechelinki.
Malutkie pstrokate straganikowo miejscowości, ale mają coś, co mnie woła. Mimo tłumów.

Spływ kajakowy Piaśnicą do Dębek - fajna rzecz, nawet dla totalnych amatorów - też polecam.

7 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2025-02-19 19:08:41)

Hej madoja, jeśli chcesz tłumów, tłoku, hałasu to Międzyzdroje będą dobrym wyborem. Byłam na jeden dzień wypadowo w tamtym roku, latem, w szczycie sezonu i tak właśnie było big_smile
Mnóstwo ludzi, bardzo tłoczno, głośno, miasteczko żyje big_smile pełno straganów z pierdolami, budy z żarciem, knajpki też oczywiście, muza leci big_smile rozrywkowo na pewno wink nie wiem jak inne atrakcje, widziałam wesole miasteczko ale czy czynne to nie potrafię określić, bo już tam nie doszłam. Wracaliśmy bo mój się tam strasznie umęczyl, właśnie tym natłokiem wszystkiego dookoła. Nawet na molo są ala kawiarnie, możesz popijać kawę i patrzeć na morze wink możesz też na bananie popływać big_smile minus to wg mnie plaża, jest dosyć wąska i człowiek na człowieku leżał, ale zawsze tam tak było, dużo ludzi po prostu.
Wąska w moim mniemaniu, bo my byliśmy w Świnoujściu i tam plaża to bajka po prostu. Ale dużo mniej też ludzi było, niż w tych Międzyzdrojach, przeżyliśmy lekki szok tam, gdy zobaczyliśmy tlumy.

Odnośnie Trójmiasta, to ewentualnie do Gdańska w czasie trwania jarmarku sw Dominika, też kiedyś byliśmy. Tłumy okropne, ale wtedy pelno właśnie atrakcji, miasto wtedy naprawdę żyje. Nam się bardzo podobało, ale my też zwiedzaliśmy i trochę na inne rzeczy byliśmy nastawieni, ale w ogóle się nie nudziliśmy.
Krynica ładna, plaża bardzo ładna, ale wg mnie mniej rozrywkowa, byliśmy też na jeden dzień, wracając z Gdańska właśnie. Dojazd tam tragiczny, korki straszne, no ale  wink Nie wiem jak wieczorami, ale dla mnie mniejsza miejscowość i nie wiem czy Wam by sie tam nie nudzilo po prostu.

W Mielnie nie byłam, a ta miejscowość uchodzi za typowo imprezowa, może ktoś był I się wypowie big_smile

8 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2025-02-19 19:40:46)

Popieram, Międzyzdroje to fajna miejscówka, obok Świnoujście. Można też na dzień wyskoczyć do Szczecina. Świetne miasto, rozrywka również.

9 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2025-02-19 21:03:45)

Zgadzam się, jeśli chodzi o Międzyzdroje. Co prawda byłam tam lata świetlne temu, ale widzę z wpisów innych użytkowników, że nic się tam nie zmieniło. Tłoczno, gwarno, pełno turystów, hałas, na deptaku walka o przejście i przetrwanie. Podobnie chyba było w Sopocie, ale tam byłam wyłącznie jeden dzień z wizytą turystyczną.

madoja A kiedy ostatnio byłaś w Kołobrzegu? Zaskoczył mnie Twój wpis, że to spokojna i cicha miejscowość. Ja ostatnio bywam tam co roku i stwierdzam, że ludzi jest co niemiara, ale ja z tych co wolą ciszę i spokój, więc możliwe, że i taka "skromna" ich ilość nadszarpnęła moje nerwy. W którymś roku natrafiłam tam na Sunrise Festival.

Może wybierzecie się do Gdyni? Tam z kolei jest organizowany Open'er Festival. Taka impreza generuje chyba to wszystko czego szukasz.

10

Ja tam jak na rasową drobnomieszczkę przystalo, polecam Sopot w lipcu. Te tłumy na "Mąciaku" i przepełnione po brzegi molo.. Marzenie.

Ja.mysle, że każde miasto nad morzem w wakacje jest pelne ludzi zwłaszcza na plazy

12

A może Szczecin? smile

13

Odniosłam wrażenie, że właśnie Sopot jest taki imprezowy, otwarty towarzysko, tętniący energią, życiem. Przynajmniej tam TO właśnie czułam smile

14

lody miętowe napisał/a:

Hej madoja, jeśli chcesz tłumów, tłoku, hałasu to Międzyzdroje będą dobrym wyborem.

Dzięki smile

KoralinaJones napisał/a:

na deptaku walka o przejście i przetrwanie.

O tak. Tak lubię cool

KoralinaJones napisał/a:

madoja A kiedy ostatnio byłaś w Kołobrzegu? Zaskoczył mnie Twój wpis, że to spokojna i cicha miejscowość.

Byliśmy 6 lat temu w lipcu, czy w środku sezonu. W całym mieście nie było żadnej sensownej rozrywki, tylko jakieś muzeum myszy. Coś tam się działo na plaży, faktycznie promenada była oblegana, ale mi chodzi o to, by całe miasto było oblegane. A gdy opuściło się okolice plaży, to było już zwyczajne miasteczko jak moje rodzinne(czyli małe, senne, po ulicach chodzili tylko lokalsi z zakupami z Biedry, żadnych turystów, żadnych budek z lodami).

Ze swojej strony mogę polecić Łebę. Całe miasto tętni życiem, nawet po północy. Obok Łeby jest kapitalny Sea Park z masą atrakcji (rollercoastery, karuzele, trzy kina 9D, pokazy fok i wiele innych - a płaci się tylko raz za wstęp), gdzie można spędzić cały dzień. Jest też fajny labirynt, dośc duże wesołe miasteczko, escape room z lustrami. Tradycyjnie też odwrócone domki i gabinety figur woskowych.

Bert44 napisał/a:

A może Szczecin? smile

Tam też nie byłam smile

15 Ostatnio edytowany przez Bert44 (2025-02-19 22:50:25)

madoja napisał/a:
lody miętowe napisał/a:

Hej madoja, jeśli chcesz tłumów, tłoku, hałasu to Międzyzdroje będą dobrym wyborem.

Dzięki smile

KoralinaJones napisał/a:

na deptaku walka o przejście i przetrwanie.

O tak. Tak lubię cool

KoralinaJones napisał/a:

madoja A kiedy ostatnio byłaś w Kołobrzegu? Zaskoczył mnie Twój wpis, że to spokojna i cicha miejscowość.

Byliśmy 6 lat temu w lipcu, czy w środku sezonu. W całym mieście nie było żadnej sensownej rozrywki, tylko jakieś muzeum myszy. Coś tam się działo na plaży, faktycznie promenada była oblegana, ale mi chodzi o to, by całe miasto było oblegane. A gdy opuściło się okolice plaży, to było już zwyczajne miasteczko jak moje rodzinne(czyli małe, senne, po ulicach chodzili tylko lokalsi z zakupami z Biedry, żadnych turystów, żadnych budek z lodami).

Ze swojej strony mogę polecić Łebę. Całe miasto tętni życiem, nawet po północy. Obok Łeby jest kapitalny Sea Park z masą atrakcji (rollercoastery, karuzele, trzy kina 9D, pokazy fok i wiele innych - a płaci się tylko raz za wstęp), gdzie można spędzić cały dzień. Jest też fajny labirynt, dośc duże wesołe miasteczko, escape room z lustrami. Tradycyjnie też odwrócone domki i gabinety figur woskowych.

Bert44 napisał/a:

A może Szczecin? smile

Tam też nie byłam smile

Świetna plaża i falochrony wink i paprykaż

16

Alessandro napisał/a:

Popieram, Międzyzdroje to fajna miejscówka, obok Świnoujście. Można też na dzień wyskoczyć do Szczecina. Świetne miasto, rozrywka również.

O, to jest myśl. Jechać do Międzyzdrojów, a przy okazji zaliczyć Świnoujście i Szczecin.

17

Salomonka napisał/a:

Ja tam jak na rasową drobnomieszczkę przystalo, polecam Sopot w lipcu. Te tłumy na "Mąciaku" i przepełnione po brzegi molo.. Marzenie.

Oj to prawda.

18 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2025-02-19 23:36:23)

madoja napisał/a:

Rozumiem. W takim razie co kto lubi. Mnie się Kołobrzeg jako miasto, to poza częścią uzdrowiskową, bardzo podoba, zwłaszcza jego historyczna część, stare miasto, kamienice przy placu Ratuszowym, okolice Bazyliki, ponadto port morski i jego okolice plus atrakcje typu rejs torpedowcem i właśnie Muzeum Oręża Polskiego w tym Kołobrzeski skansen morski - ale ja lubię takie wojskowo - morskie klimaty big_smile.

Bert44 napisał/a:

A może Szczecin? smile

Byłam. Ładne miasto, ale mocno zaniedbane.

19

KoralinaJones napisał/a:

Może wybierzecie się do Gdyni? Tam z kolei jest organizowany Open'er Festival. Taka impreza generuje chyba to wszystko czego szukasz.

Nie do końca chyba.
Na Opku fajnie jest będąc w środku  - głośno, tłoczno.
Niemniej mam wrażenie, że nie do końca o to chodzi.
W czasie Openera aż "skaczę" z radości wracając z pracy. Gdynia w okolicy Festiwalu to jeden wielki korek.
Ogólnie Trójmiasto polecam, ale ja lokalna patriotka wink
Może niekoniecznie na okolicznosć wakacji w zatłoczonych miejscówkach, ale tak po prostu. wink

20 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2025-02-19 23:31:05)

Motocyklistka napisał/a:

Ogólnie Trójmiasto polecam, ale ja lokalna patriotka wink

Ja również polecam, bo jest mi wakacyjnie bardzo bliskie smile.

21

Trójmiasto jest ogólnie fajne jako też baza wypadowa.
W okolicy też dużo ciekawych miejsc.
Można zahaczyć też o moją ukochaną Rewę, czy Mechelinki - a tam już straganowo i gofrowo, tłocznie i parawanowo big_smile big_smile

22

Tłoczno i głośno to tylko w Sopocie smile

23

Gdańsk, w czasie gdy trwa zlot żaglowców. Są też koncerty, szanty nadają temu miejscu specyficzny urok.

24

Mieciaa napisał/a:

Gdańsk, w czasie gdy trwa zlot żaglowców. Są też koncerty, szanty nadają temu miejscu specyficzny urok.

Jeśli ktoś lubi tłumy, a przede wszystkim by wiele się działo ( ja lubię) to trzeba wybierać czas gdy w danym miejscu coś się dzieje.
Sprawdzam kalendarium wydarzeń dla danej miejscowości i w tym okresie jadę.

Byłam przed laty w Mielnie. Faktycznie się działo. Karuzele, jazda konna, stragan na straganie, głośna muzyka, tłumy chodzące w te i wewte...prawie metropolia. Byłam w dwu ostatnich tygodniach sierpnia. Po ostatniej sobocie lata ( mieliśmy pobyt do poniedziałku) miasteczko wymarło. Tętniąca życiem arteria z dna na dzień zmieniła się w wiejską drogę asfaltową, a w miejscach gdzie stały   stragany stały stare przęsła ogrodzeniowe. Jeszcze tylko asfalt zwinąć.... big_smile

25

nikitaa napisał/a:
Mieciaa napisał/a:

Jeśli ktoś lubi tłumy, a przede wszystkim by wiele się działo ( ja lubię) to trzeba wybierać czas gdy w danym miejscu coś się dzieje.
Sprawdzam kalendarium wydarzeń dla danej miejscowości i w tym okresie jadę.

Byłam przed laty w Mielnie. Faktycznie się działo. Karuzele, jazda konna, stragan na straganie, głośna muzyka, tłumy chodzące w te i wewte...prawie metropolia. Byłam w dwu ostatnich tygodniach sierpnia. Po ostatniej sobocie lata ( mieliśmy pobyt do poniedziałku) miasteczko wymarło. Tętniąca życiem arteria z dna na dzień zmieniła się w wiejską drogę asfaltową, a w miejscach gdzie stały   stragany stały stare przęsła ogrodzeniowe. Jeszcze tylko asfalt zwinąć.... big_smile

To był przypadek, nie przepadam za takimi atrakcjami. Podobało mi się ale do domu wróciłam zmęczona. Lubię gdy czas na urlopie się zatrzyma. Nic nie planuję, nic mnie nie goni, robię to co przyjdzie mi do głowy.
Zwinę asfalt po urlopie ; )

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Jakie polskie miasto nadmorskie polecacie? Ma być tłocznie :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024