Zauważyliście, że Facebook właściwie wymarł dla młodszego pokolenia? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zauważyliście, że Facebook właściwie wymarł dla młodszego pokolenia?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Zauważyliście, że Facebook właściwie wymarł dla młodszego pokolenia?

Właściwie, to zostal przejęty przez boomerow i ludzi 35+. Praktycznie cała sekcja komentarzy, to właśnie ludzie starsi. Też to zauważyliście? Już pomijam sekcje foliarzy albo narzekaczy, to już inny temat.
Instagram jest nieco młodszy, Tiktok też, a BeReal i Snap jest używany chyba przez najmłodszych, pomimo że Snap jest już dość leciwy.

Ciekawe zjawisko. Podobnie jest z popularnymi słowami. Gdy wychodzi młodzieżowe słowo roku, to gdy minie rok albo dwa i zaczną go używać ludzie starsi, to staje się boomerskie.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-10-13 16:59:05)

Odp: Zauważyliście, że Facebook właściwie wymarł dla młodszego pokolenia?

No tak ja chce zalozyc konto na Facebook ale tam jest malo prywatnosci zaraz by cala moja familia znala wszystkich moich znajomych w Anglii a najgorzej jak sie trafi  na kogos wrednego np byle znajome z Polski i by np zaczely wypisywac glupoty na moj temat do moich nowych znajomych itp. Facebook to jest dla mnie jedno wielkie ryzyko dlatego z jednej strony chce zalozyc bo sa np fajne grupy itp a z drugiej sie boje tego braku prywatnosci niby mozna sobie robic rozne ustawienia ale to ludzie sa sprytni moga latwo obejsc. Duzo tragedi bylo przez Facebook  samobojstw.rozwodow rozbicia rodzin zniszczone opinie itp. Ja moze sobie zaloze konto bez swojego zdjecia i bede miec tylko na jakies fajne grupy

3

JuliaUK33 napisał/a:

No tak ja chce zalozyc konto na Facebook ale tam jest malo prywatnosci zaraz by cala moja familia znala wszystkich moich znajomych w Anglii a najgorzej jak sie trafi  na kogos wrednego np byle znajome z Polski i by np zaczely wypisywac glupoty na moj temat do moich nowych znajomych itp. Facebook to jest dla mnie jedno wielkie ryzyko dlatego z jednej strony chce zalozyc bo sa np fajne grupy itp a z drugiej sie boje tego braku prywatnosci niby mozna sobie robic rozne ustawienia ale to ludzie sa sprytni moga latwo obejsc. Duzo tragedi bylo przez Facebook  samobojstw.rozwodow rozbicia rodzin zniszczone opinie itp. Ja moze sobie zaloze konto bez swojego zdjecia i bede miec tylko na jakies fajne grupy

No, z powodu prywatności, to lepiej mieć Instagrama, a Facebook tylko dla paru osób i do przeglądania newsów, trochę jak Twitter (X). Na instagrama wystarczy dać konto prywatne, natomiast na Facebooku, jest więcej ustawień prywatności i generalnie, łatwiej kogoś wystalkowac tam.

4

ANTOINE_W napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

No, z powodu prywatności, to lepiej mieć Instagrama, a Facebook tylko dla paru osób i do przeglądania newsów, trochę jak Twitter (X). Na instagrama wystarczy dać konto prywatne, natomiast na Facebooku, jest więcej ustawień prywatności i generalnie, łatwiej kogoś wystalkowac tam.

No ja nie mam wogole konta na Facebook a moge np wychodzic na konta niektorych moich znajomych widziec ich zdjecia plus moge widziec np grupy publiczne to jak ja to moge bez konta robic to co dopiero moga osoby co posiadaja tam konto. Wiec po sobie samej widze ze tam nie ma prywatnosci

5

Ja jak wrocilam na uczelnia to po namowie kolezanek z roku zalozylam insta. Nikt z nich praktycznie nie mial fejsa.

A snap to nie dla mnie. Cykam sporo fotek ale jak wychodze a nie ze codziennie samo.ebki z kibla.

6

blueangel napisał/a:

Ja jak wrocilam na uczelnia to po namowie kolezanek z roku zalozylam insta. Nikt z nich praktycznie nie mial fejsa.

A snap to nie dla mnie. Cykam sporo fotek ale jak wychodze a nie ze codziennie samo.ebki z kibla.

No ja teraz wgl nie używam messengera, ani Facebooka. Na studiach bywa przydatny, bo są tam grupki robione na zajęcia. Snapa przestałem używać, jak nie było już z kim tak pisać.

7

Młodsze pokolenie ma siano zamiast mózgów. Gdyby starsze pokolenie odcięło ich od kieszonkowego, o byłby dramat wink

8

assassin napisał/a:

Młodsze pokolenie ma siano zamiast mózgów. Gdyby starsze pokolenie odcięło ich od kieszonkowego, o byłby dramat wink

Jakie kieszonkowe tablety telefony im zabrac i beda z okna skakac. Ja pamietam jak pradu nie bylo to na drugi dzien nastolatki tak przezywaly na tik toku jakby bomba nuklearna spadla big_smile

9

JuliaUK33 napisał/a:
assassin napisał/a:

Jakie kieszonkowe tablety telefony im zabrac i beda z okna skakac. Ja pamietam jak pradu nie bylo to na drugi dzien nastolatki tak przezywaly na tik toku jakby bomba nuklearna spadla big_smile

Na jedno wychodzi wink Za coś to wszystko mają kupione.

10

assassin napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
assassin napisał/a:

Na jedno wychodzi wink Za coś to wszystko mają kupione.

No czasem rodzice nie daja kieszonkowego ale rozne rzeczy i tak dzieciakom kupuja

11 Ostatnio edytowany przez blueangel (2024-10-13 23:30:36)

haha po twoim tekscie o kieszonkowym to tez mialam mysl, ze raczej neta xD

moj nie dostaje kieszonkowego. a neta ma tylko w chacie. kom ma, zebym w razie cos mogla sie do niego dodzwonic. siedzi na nim ok. godz dziennie, bo nie ma czasu dluzej (oprocz ferii). musi sie uczyc, chodzi na treningii. ma 11 lat. moze jak bedzie starszy wprowadzimy kieszonkowe, narazie nie ma powodu. jesli nie bedzie nie kolidowalo ze szkola to od 16 r moze sobie cos dorobic. a gdyby jednak potrzebowal tyle czasu na nauke co teraz to dam mu kieszonkowe, bo szkola wazniejsza od pracy.

12

JuliaUK33 napisał/a:

Jak wprowadzisz odpowiednie ustawienia, to nikt niczego nie zobaczy, oczywiście poza tym, co sama będziesz chciała im udostępnić. Nawet przyjmując znajomych możesz ich podzielić na grupy, a każdej z nich nadać inne uprawnienia.

13

to nikt niczego nie zobaczy

14

Omerox napisał/a:

to nikt niczego nie zobaczy

Zobaczy tyle, ile "przeznaczone" jest dla oczu danej osoby wink

15 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-10-22 17:17:07)

dubel

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zauważyliście, że Facebook właściwie wymarł dla młodszego pokolenia?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024