11 letnia corka w domu,ktora dorasta i zaczela nauke w gimnazjum plus 17 tydzien mojej ciazy. Czy myslicie,ze sobie poradze zakladajac, ze bede miec pomoc innych?
Ciaza rozwija sie prawidlowo, bede miec dziewczynke. Zastanawiam sie jakie imie wybrac? Podoba mnie sie imie Sophia(wymawia sie Sofia) czyli odpowiednik polskiego imienia Zofia(Zuzanna). Myslicie,ze ladne imie? Moj ex partner dal mi wolny wybor bym wybrala imie dla dziecka
2 2024-09-07 12:44:54 Ostatnio edytowany przez GloriaSoul (2024-09-07 12:45:27)
11 letnia corka w domu,ktora dorasta i zaczela nauke w gimnazjum plus 17 tydzien mojej ciazy. Czy myslicie,ze sobie poradze zakladajac, ze bede miec pomoc innych?
Ciaza rozwija sie prawidlowo, bede miec dziewczynke. Zastanawiam sie jakie imie wybrac? Podoba mnie sie imie Sophia(wymawia sie Sofia) czyli odpowiednik polskiego imienia Zofia(Zuzanna). Myslicie,ze ladne imie? Moj ex partner dal mi wolny wybor bym wybrala imie dla dziecka
Sophia to bardziej Zofia niż Zuzanna.
Mnie się akurat Sophia nie podoba ze względu na pisownię.
Natomiast Suzana, Susana jak najbardziej.
Weź też pod uwagę czy imię pasuje do nazwiska dziecka.
JuliaUK33 napisał/a:11 letnia corka w domu,ktora dorasta i zaczela nauke w gimnazjum plus 17 tydzien mojej ciazy. Czy myslicie,ze sobie poradze zakladajac, ze bede miec pomoc innych?
Ciaza rozwija sie prawidlowo, bede miec dziewczynke. Zastanawiam sie jakie imie wybrac? Podoba mnie sie imie Sophia(wymawia sie Sofia) czyli odpowiednik polskiego imienia Zofia(Zuzanna). Myslicie,ze ladne imie? Moj ex partner dal mi wolny wybor bym wybrala imie dla dzieckaSophia to bardziej Zofia niż Zuzanna.
Mnie się akurat Sophia nie podoba ze względu na pisownię.
Natomiast Suzana, Susana jak najbardziej.
Weź też pod uwagę czy imię pasuje do nazwiska dziecka.
Tak pasuje do nazwiska. Dzis mam migrene pewnie dolegliwosc ciazowa,bo mnie rzadko kiedy glowa boli. Mam nadzieje, ze mi przejdzie niedlugo. Moze zaraz wyjda na spacer z corka to mnie przejdzie od swiezego powietrza. Tak sie ciesze, ze juz pierwszy trymestr ciazy mam za soba to juz prawie polowa ciazy jest tak czas szybko leci
Słoneczko, Tobie się serio wydaje, że my tu nie wiemy, jak sie wymawia Sophia?
i nie wpadniemy na to, że to odpowiednik Zofii?
Skad mamy wiedziec czy sobie poradzisz?
Skojarzyło mi się z Hagia Sophia, to by nawet pasowało do twoich perypetii.
Skojarzyło mi się z Hagia Sophia, to by nawet pasowało do twoich perypetii.
mnie sie podoba to imie. Mnie sie kojarzy z ta ksiezniczaka Disneya kiedys jak corka byla mala to miala pelno ksiazeczek i zabawek tej lalki
JuliaUK33 napisał/a:11 letnia corka w domu,ktora dorasta i zaczela nauke w gimnazjum plus 17 tydzien mojej ciazy. Czy myslicie,ze sobie poradze zakladajac, ze bede miec pomoc innych?
Ciaza rozwija sie prawidlowo, bede miec dziewczynke. Zastanawiam sie jakie imie wybrac? Podoba mnie sie imie Sophia(wymawia sie Sofia) czyli odpowiednik polskiego imienia Zofia(Zuzanna). Myslicie,ze ladne imie? Moj ex partner dal mi wolny wybor bym wybrala imie dla dzieckaSłoneczko, Tobie się serio wydaje, że my tu nie wiemy, jak sie wymawia Sophia?
![]()
![]()
i nie wpadniemy na to, że to odpowiednik Zofii?
Skad mamy wiedziec czy sobie poradzisz?
No ja mam nadzieje, ze sobie poradze. Wogole moj porod przypada na okres zimowy(luty), wiec wyprawka do szpitala pewnie bedzie troche inaczej wygladac niz wyprawka corki,gdy rodzilam wiosna. Musze poczytac co najlepiej kupic na te pore roku
Mnie ta Sofia kojarzy się ze stolicą Bułgarii.
Albo z Sofią Loren.
Jakoś mi nie pasuje do malutkiej dziewczynki.
Ale co komu się podoba.
Mnie ta Sofia kojarzy się ze stolicą Bułgarii.
Albo z Sofią Loren.
Jakoś mi nie pasuje do malutkiej dziewczynki.
Ale co komu się podoba.
No tak kazdy ma inny gust. Niedlugo tez bede razem z ex urzadzac pokoj dla dziecka. Corka jest teraz u ojca,ja mam czas wolny i sprawdzam rozne pomysly na pokoj dla dziecka jak urzadzic
Wlasnie wrocilam z apteki bylam kupic herbate ziolowa dla kobiet w ciazy w koncu trzeba dbac jak najlepiej o zdrowie. A tez zamowilam jeszcze jeden notes(juz ostatni,bo potrzebowalam tylko 2) tez piekny, z motywem kwiatowym wogole uwielbiam wszystko co kwiatowe. Sobie zobaczcie jak chcecie na Amazon wpiszcie floral notebook to macie tam z firmy Rileys &Co piekny notes w kwiaty zolte i rozowe z liscmi. Ten z motylem mam na zdjecia i pamietnik, a ten drugi bede miec do zapisywania roznych wlasnych postanowien, bo chce m in wziasc sie w koncu za swoje zdrowie i za wiele innych waznych zyciowych spraw,a teraz w moim stanie to mam takie inspiracje, ze szok
Czytalam o przesadach ciazowych, ze tez ludzie w 21 wieku maja jeszcze takie sredniowieczne myslenie
Masakra co mi pomoze na refluks w ciazy? Bo nie chce za bardzo brac chemii w tabletkach. Znacie jakies naturalne sposoby,bo mnie zaraz kwasy gardlo wyzra od srodka
Wlasnie sobie przypomnialam, ze jade jutro do kosciola, a wy chodzicie do kosciola?
14 2024-09-08 09:01:31 Ostatnio edytowany przez Herne (2024-09-08 09:20:00)
Wszechświat (łac. universum) – wszystko, co istnieje fizycznie: cała czasoprzestrzeń oraz wszystkie wypełniające ją formy energii jak materia i pola fizyczne; synonim słów „natura” i „przyroda”. Bywa utożsamiany ze światem i rzeczywistością – niektóre doktryny filozoficzne twierdzą, że nie istnieje nic innego; przykłady takich stanowisk to fizykalizm, materializm i niektóre inne formy empiryzmu.
Wszechświat jest też znany jako Kosmos (gr. kósmos – porządek), ale ten drugi termin ma też węższe znaczenie: może oznaczać przestrzeń pozaziemską, otaczającą atmosferę Ziemi, czyli przestrzeń kosmiczną oraz wypełniające ją ciała niebieskie inne niż Ziemia. Przykładowo lot kosmiczny to lot pozaziemski, jego pasażer to kosmonauta, hipotetyczne istoty pozaziemskie to kosmici, a promieniowanie kosmiczne pochodzi spoza Ziemi
( )
Masakra co mi pomoze na refluks w ciazy? Bo nie chce za bardzo brac chemii w tabletkach. Znacie jakies naturalne sposoby,bo mnie zaraz kwasy gardlo wyzra od srodka
Na refluks dobry jest kefir, kleik z siemienia lnianego, kilka migdałów obranych ze skórki.
Nie wolno cytrusów, pomidorów.
Chyba nie jestem na bieżąco. Dlaczego ex partner? Rozstaliście się?
17 2024-09-08 13:50:31 Ostatnio edytowany przez Herne (2024-09-08 13:59:00)
Nie wiesz, że to telenowela? tutaj wszystko jest możliwe.
Stąd moja wrzutka o kosmosie i kosmitach. Pasuje idealnie do opowieści. Może to dziecko kosmitów, którzy chcą w ten sposób zrobic tutaj cicha inwazje i opanować świat?
Nawet w tym, tak krótkim wątku, juz mamy pytanie czy sobie poradzi z dwójką następnie jednostrona konwersacja płynnie przechodzi w:
1) imię dziecka
2) urządzanie pokoju dla niego już z ex partnerem
3) migrenę
4) herbatki ziolowe z apteki
5) notatnik w kwiatki i motylki
6) zabobony sredniowieczne
7) wizytę w kościele
8) żrące kwasy wyżerając od środka
18 2024-09-08 14:30:14 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-09-08 14:30:50)
madoja napisał/a:Chyba nie jestem na bieżąco. Dlaczego ex partner? Rozstaliście się?
Nie wiesz, że to telenowela?
tutaj wszystko jest możliwe.
Stąd moja wrzutka o kosmosie i kosmitach. Pasuje idealnie do opowieści. Może to dziecko kosmitów, którzy chcą w ten sposób zrobic tutaj cicha inwazje i opanować świat?
Nawet w tym, tak krótkim wątku, juz mamy pytanie czy sobie poradzi z dwójką następnie jednostrona konwersacja płynnie przechodzi w:
1) imię dziecka
2) urządzanie pokoju dla niego już z ex partnerem
3) migrenę
4) herbatki ziolowe z apteki
5) notatnik w kwiatki i motylki
6) zabobony sredniowieczne
7) wizytę w kościele
8) żrące kwasy wyżerając od środka
No zwykle zycie. Co w tym niezwyklego i kosmicznego? Kazdy w ciazy wybiera imie dla dziecka, kazdy urzadza pokoj dla dziecka,wiele kobiet ma w ciazy migrene i refluks, kazdy moze jechac do kosciola w niedziele, wiec nie rozumiem czemu zwykle zycie wydaje wam sie telenowela albo opowiescia o kosmitach
Tak
20 2024-09-08 14:49:27 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-09-08 14:52:58)
Bylam dzisiaj w kosciele katolickim mialam troche stresu, ale niepotrzebnie bo ksiadz byl bardzi fajny i pomocny. Wyspowiadal mnie nawet. Powiedzial, ze musze przejsc nauki RCIA poniewaz dlugo nie bylam w kosciele katolickim i bede mogla pozniej odnowic przyrzeczenia chrzcielne (tez prawdopodobnie przyjac Chrzest warunkowy). Super sie ciesze:D. Ksiadz tez mi dal katechizm oraz fajna ksiazke o postaciach Biblii. Ile fajnych rzeczy sie z niej dowiedzialam np to, ze Bog faktycznie przebaczyl Adamowi i Ewie tak jak naucza Islam dlatego 24 grudnia obchodzimy ich wspomnienie w kosciele katolickim, z ta roznica ,ze Kosciol katolicki wierzy w obiecanego Zbawiciela, a Islam juz nie. Tez sie dowiedzialam, ze wedlug tradycji przed smiercia Adama jego trzeci syn Seth mial od niego posiasc wiedze na temat Boga, dzieki ktorej nauczal on innych (swoje rodzenstwo i potomstwa)o Bogu . Ksiadz powiedzial ,ze nie wszystko w Biblii jest zapisane, ze wiele rzeczy jest Tradycja przekazywana ustnie. Ja w to wierze, bo niby czemu nie. Skoro od Adama do potopu minelo kilka pokolen to wszystko sie moglo wydarzyc miedzy czasie. Pamietam jak uczylam sie Islamu to w Islamie tak samo wierza w historie Setha,Abla i Kaina a w Libianie lub Libii znajduje sie meczet nazwany od proroka Setha. Tak wogole to wiecie, ze wszystkie pokolenia po potopie pochodza od Setha. Takze my tak samo od niego pochodzimy I wszyscy ludzie, bo tylko pokolenie Setha przezylo potop
21 2024-09-08 15:10:39 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2024-09-08 15:13:08)
. Tak wogole to wiecie, ze wszystkie pokolenia po potopie pochodza od Setha. Takze my tak samo od niego pochodzimy I wszyscy ludzie, bo tylko pokolenie Setha przezylo potop
Dzississ, znowu się zaczyna...
A tak w ogole potop przeżył też Utnapisztima, jak można przeczytać w "Eposie o Gilgameszu" który jest co najmniej 2000 lat starszy od Biblii.
JuliaUK33 napisał/a:. Tak wogole to wiecie, ze wszystkie pokolenia po potopie pochodza od Setha. Takze my tak samo od niego pochodzimy I wszyscy ludzie, bo tylko pokolenie Setha przezylo potop
Dzississ, znowu się zaczyna...
A tak w ogole potop przeżył też Utnapisztima, jak można przeczytać w "Eposie o Gilgameszu" który jest co najmniej 2000 lat starszy od Biblii.
To niech sobie jest starszy od Biblii. Przeciez potop byl na calym.swiecie,wiec po potopie pokolenia Noego rozlezli sie po calym.swiecie, wiele pokolen stala sie poganska, wiec zaczeli miec swoje wierzenia co do potopu
23 2024-09-08 17:10:24 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-09-08 17:12:05)
Ja sie wogole coraz czesciej zastanawiam nad swoim drugim porodem, wiem,ze to jeszcze daleko i chciala bym miec cc(w sumie bede miec), ale niewiem czy nie bede miec po niej komplikacji. Z drugiej strony to nie mam zamiaru przelazic bolu porodowego.I tak zle i tak niedobrze
Czy ja Ci nie mowilam od miesięcy, ze katolicyzm opiera sie tez na Tradycji? XD
Czy ja Ci nie mowilam od miesięcy, ze katolicyzm opiera sie tez na Tradycji? XD
No tak . Teraz juz duzo rozumiem, wiec zostaje w wierze katolickiej, a Islam traktuje jak przygode, dzieki temu mam doswiadczenia I duzo wiedzy na jego temat. Teraz sie skupiam na dzieciach poki co, chce wziasc sie tez za swoje zdrowie w ciazy, bo mimo,ze wpadka to sie ciesze
Ale mnie chyba przeziebienie zlapalo ciekawe od czego,gdzie nie wyjde tam wirusy
Ale mnie chyba przeziebienie zlapalo ciekawe od czego,gdzie nie wyjde tam wirusy
to może być covid.
Przyszedł do Ciebie z Chin razem z tym notesikiem w motyle.
Całowałaś go bez uprzedniego zdezynfekowania.
JuliaUK33 napisał/a:Ale mnie chyba przeziebienie zlapalo ciekawe od czego,gdzie nie wyjde tam wirusy
to może być covid.
.. u was w Polsce tez tak drogo sie porobilo? Dzis bylam na zakupach to ceny to kosmos
29 2024-09-09 12:07:29 Ostatnio edytowany przez Gosiawie (2024-09-09 12:08:51)
Dlaczego bys miala sobie nie poradzic?
Starsza corka juz duza dziewczyna, a ty jestes w kwiecie wieku, dasz rade.
Moglas pomyslec wczesniej zanim zaciazylas czy chcesz kolejnego dziecka, z tego co pamietam, to juz nie chcialas.
Ja juz nie chce wiecej dzieci, choc parter by chcial, wiem, ze nie dalabym rady, nie mam juz cierpliwosci do malutkich dzieci, nie chce mi sie wstawac, chce miec wiecej "luzu" ktrotko mowiac, jestem za stara
co do imienia, to kazemu podoba sie co innego... sama musisz wiedziec.
Jesli masz kilka opcji, to jak corka przyjdzie na swiat, spojrz na nia i sama zobaczysz ktore imie jej bedzie najlepiej pasowac, ja tak zrobilam
JuliaUK33 napisał/a:Ale mnie chyba przeziebienie zlapalo ciekawe od czego,gdzie nie wyjde tam wirusy
to może być covid.
sie usmiechnelam, naprawde na calowanie, ale nie szyderczo, smieszne to bylo.
Moja corka tez lubi takie rzeczy w kwiatki i motylki i mozliwe, ze by je pocalowala
GloriaSoul napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Ale mnie chyba przeziebienie zlapalo ciekawe od czego,gdzie nie wyjde tam wirusy
to może być covid.
Całowałaś go bez uprzedniego zdezynfekowania.sie usmiechnelam, naprawde na calowanie, ale nie szyderczo, smieszne to bylo.
Moja corka tez lubi takie rzeczy w kwiatki i motylki i mozliwe, ze by je pocalowala
no ja uwielbiam kwiatowe motywy moze dlatego, ze teraz mam ogrod i dostalam fiolka na punkcie kwiatow... wogole jak ceny zywnosci polazly w gore ,ze szok nawet warzywa drozsze sa, a potrzebuje na diecie roslinnej dzis na zupe kupowalam, juz wogole mam zachcianki ciazowe jak nigdy caly czas bym jadla marchewki
Ciaza rozwija sie prawidlowo, bede miec dziewczynke. Zastanawiam sie jakie imie wybrac? Podoba mnie sie imie Sophia(wymawia sie Sofia) czyli odpowiednik polskiego imienia Zofia(Zuzanna). Myslicie,ze ladne imie? Moj ex partner dal mi wolny wybor bym wybrala imie dla dzieckaDlaczego bys miala sobie nie poradzic?
Starsza corka juz duza dziewczyna, a ty jestes w kwiecie wieku, dasz rade.Moglas pomyslec wczesniej zanim zaciazylas czy chcesz kolejnego dziecka, z tego co pamietam, to juz nie chcialas.
Ja juz nie chce wiecej dzieci, choc parter by chcial, wiem, ze nie dalabym rady, nie mam juz cierpliwosci do malutkich dzieci, nie chce mi sie wstawac, chce miec wiecej "luzu" ktrotko mowiac, jestem za stara
co do imienia, to kazemu podoba sie co innego... sama musisz wiedziec.
Jesli masz kilka opcji, to jak corka przyjdzie na swiat, spojrz na nia i sama zobaczysz ktore imie jej bedzie najlepiej pasowac, ja tak zrobilam
No tak jezeli nie chcesz miec wiecej dzieci to nie zgadzaj sie na zadna ciaze . Tez jestem ciekawa jak to bedzie wygladac moje zycie z dwojka dzieci znowu wszystko od nowa pieluchy obiadki zabkowanie
dobrze,ze corka juz samodzielna to bedzie mi duzo lzej, tez ona juz bardziej z rowiesnikami czas spedza, dzis byla na zajeciach tanca po szkole, wiec widze, ze u starszej corki to tyle co musze to ugotowac jej obiad, wyprac ubrania i czas razem spedzic, bo juz wiele rzeczy robi samodzielnie, wiec tak naprawde 99% obowiazkow bede miec przy niemowlaku no I sobie mysle co ja sie pakuje na stare lata, ale mysle,ze bedzie fajnie
33 2024-09-09 22:44:46 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-09-09 22:45:11)
Wogole sie ciesze jutro jade do urzedu pracy poiformowac, ze juz nie jestem w zwiazku i dostane tez wiecej zasilkow. W sumie mogla bym isc do pracy,ale nie moge teraz w ciazy nikt i tak mnie nie przyjmie plus moje chorobowe. No to moje zycie bedzie sie toczyc dalej na bezrobociu
Wogole sie ciesze jutro jade do urzedu pracy poiformowac, ze juz nie jestem w zwiazku i dostane tez wiecej zasilkow. W sumie mogla bym isc do pracy,ale nie moge teraz w ciazy nikt i tak mnie nie przyjmie plus moje chorobowe. No to moje zycie bedzie sie toczyc dalej na bezrobociu
No tak w ciazy nikt cie nie przyjmie, potem urlop rodzicielski to tez lipa.
a tak z ciekawosci, placi sie u was za przedszkola?
A do jakiej pracy być poszła gdybyś nie była w ciąży?
JuliaUK33 napisał/a:Wogole sie ciesze jutro jade do urzedu pracy poiformowac, ze juz nie jestem w zwiazku i dostane tez wiecej zasilkow. W sumie mogla bym isc do pracy,ale nie moge teraz w ciazy nikt i tak mnie nie przyjmie plus moje chorobowe. No to moje zycie bedzie sie toczyc dalej na bezrobociu
Do zadnej. Ewentualnie do pracy zdalnej, bo tylko taka bralam pod uwage majac dziecko szkolne. Natomiast obecnie to nie moge isc do pracy i tak. Teraz musze dbac o ciaze przede wszystkim i by dziecko mialo dobre relacje z ojcem. Dzisiaj wlasnie moj ex ma wolne i pozniej przyjedzie z Salma dzisiaj do mnie
JuliaUK33 napisał/a:Wogole sie ciesze jutro jade do urzedu pracy poiformowac, ze juz nie jestem w zwiazku i dostane tez wiecej zasilkow. W sumie mogla bym isc do pracy,ale nie moge teraz w ciazy nikt i tak mnie nie przyjmie plus moje chorobowe. No to moje zycie bedzie sie toczyc dalej na bezrobociu
No tak w ciazy nikt cie nie przyjmie, potem urlop rodzicielski to tez lipa.
a tak z ciekawosci, placi sie u was za przedszkola?
Przedszkola sa darmowe 15 godzin tygodniowo czyli z tego co pamietam to po 3 godziny dziennie(wiec sa to godziny dla matek niepracujacych, poniewaz zaden pracodawca nie da nikomu pracy na 3 godziny dziennie,a nawet mniej bo trzeba miec jeszcze czas na to,by do tego przedszkola dojechac na czas). Jezeli sa matki pracujace i zostawiaja dziecko na wiecej godzin w przedszkolu to musza za to przedszkole placic(jezeli pracuja na pol etatu to czesc placi urzad pracy). Ja bym i tak dziecka drugiego do przedszkola nie dala. Za duzo sie tragedi dzieje, wszedzie ataki terrorystyczne, dzieci dzieci zabijaja, napady z nozem itp tragedia na swiecie
GloriaSoul napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Wogole sie ciesze jutro jade do urzedu pracy poiformowac, ze juz nie jestem w zwiazku i dostane tez wiecej zasilkow. W sumie mogla bym isc do pracy,ale nie moge teraz w ciazy nikt i tak mnie nie przyjmie plus moje chorobowe. No to moje zycie bedzie sie toczyc dalej na bezrobociu
Do zadnej. Ewentualnie do pracy zdalnej, bo tylko taka bralam pod uwage majac dziecko szkolne. Natomiast obecnie to nie moge isc do pracy i tak. Teraz musze dbac o ciaze przede wszystkim i by dziecko mialo dobre relacje z ojcem. Dzisiaj wlasnie moj ex ma wolne i pozniej przyjedzie z Salma dzisiaj do mnie
A to nie jest grzech, że spotykasz się z byłym kochankiem?
Tak samo w islamie, czy on nie grzeszy przychodząc do obcej kobiety?
Nawet mając żonę za przyzwoitkę.
Ciekawe czy on skoro Ty odmówiłaś ślubu myśli o znalezieniu kolejnej żony? Bo przecież chciał mieć dwie.
39 2024-09-10 18:34:33 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-09-10 18:36:32)
JuliaUK33 napisał/a:GloriaSoul napisał/a:A do jakiej pracy być poszła gdybyś nie była w ciąży?
Ciekawe czy on skoro Ty odmówiłaś ślubu myśli o znalezieniu kolejnej żony? Bo przecież chciał mieć dwie.
Nie jest to grzech poniewaz nie spotykamy sie sam na sam, lecz byla z nami tez Salma. Poza tym nasza sytuacja jest troche inna ona wie,ze jej maz jest ojcem mojego dziecka i zgodnie z zadadami Islamu pozwala mu miec kontakt ze mna z tego powodu. Po prostu ona spotyka sie razem z nami. Dzis byli u.mnie. niedawno pojechali... a jezeli moj ex bedzie chcial miec kolejna zone to mysle,ze to bedzie bardziej problem Salmy, a nie moj
GloriaSoul napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Do zadnej. Ewentualnie do pracy zdalnej, bo tylko taka bralam pod uwage majac dziecko szkolne. Natomiast obecnie to nie moge isc do pracy i tak. Teraz musze dbac o ciaze przede wszystkim i by dziecko mialo dobre relacje z ojcem. Dzisiaj wlasnie moj ex ma wolne i pozniej przyjedzie z Salma dzisiaj do mnie
Ciekawe czy on skoro Ty odmówiłaś ślubu myśli o znalezieniu kolejnej żony? Bo przecież chciał mieć dwie.Nie jest to grzech poniewaz nie spotykamy sie sam na sam, lecz byla z nami tez Salma. Poza tym nasza sytuacja jest troche inna ona wie,ze jej maz jest ojcem mojego dziecka i zgodnie z zadadami Islamu pozwala mu miec kontakt ze mna z tego powodu. Po prostu ona spotyka sie razem z nami. Dzis byli u.mnie. niedawno pojechali... a jezeli moj ex bedzie chcial miec kolejna zone to mysle,ze to bedzie bardziej problem Salmy, a nie moj
Twój problem też będzie bo będzie miał mniej czasu na spotykanie, mniej pieniędzy A także Twoja córeczka z racji tego, ze jest dziewczynką odziedziczy po ojcu znacznie mniej niż jego nowe dzieci jeśli będą synami. W islamie synowie dziedziczą więcej niż córki.
Nawet jeśli podczas wizyty u Ciebie była obok jego zona to on mógł mieć grzeszne myśli typu: To jest Julka, kobieta z którą spałem, ma takie i takie ciało, robiliśmy to i tamto.
JuliaUK33 napisał/a:GloriaSoul napisał/a:A to nie jest grzech, że spotykasz się z byłym kochankiem?
Ciekawe czy on skoro Ty odmówiłaś ślubu myśli o znalezieniu kolejnej żony? Bo przecież chciał mieć dwie.Nie jest to grzech poniewaz nie spotykamy sie sam na sam, lecz byla z nami tez Salma. Poza tym nasza sytuacja jest troche inna ona wie,ze jej maz jest ojcem mojego dziecka i zgodnie z zadadami Islamu pozwala mu miec kontakt ze mna z tego powodu. Po prostu ona spotyka sie razem z nami. Dzis byli u.mnie. niedawno pojechali... a jezeli moj ex bedzie chcial miec kolejna zone to mysle,ze to bedzie bardziej problem Salmy, a nie moj
Twój problem też będzie bo będzie miał mniej czasu na spotykanie, mniej pieniędzy A także Twoja córeczka z racji tego, ze jest dziewczynką odziedziczy po ojcu znacznie mniej niż jego nowe dzieci jeśli będą synami. W islamie synowie dziedziczą więcej niż córki.
Nawet jeśli podczas wizyty u Ciebie była obok jego zona to on mógł mieć grzeszne myśli typu: To jest Julka, kobieta z którą spałem, ma takie i takie ciało, robiliśmy to i tamto.
Jezeli on mial grzeszyc mysli to jest to miedzy nim, a Bogiem proste. My nie wiemy co siedzi w jego mozgu. To jest takie gdybanie, co by bylo gdyby. No moze bedzie mial kolejna zone,a moze nie. Co do dzieci to watpie, ze by chcial miec wiecej-NIE jest az tak bogaty, by wszystkie dzieci utrzymac:D sam nawet powiedzial, ze z Salma bedzie miec ostatnie dziecko. A w Anglii tak naprawde duza pomoc finansowa mam przez urzad pracy, wiec tak naprawde kobieta w Anglii nie potrzebuje pieniadzy faceta(chociaz ja akurat moge liczyc na pomoc ex) . A tak poza tym bede miec zasilki na dwojke dzieci, plus zasilek dla bezrobotnych bede miec zwiekszony o £300 ,bo na jedno dziecko jest element £300 plus na mnie mam £400 plus na corke drugie £300 plus moje chorobowe. Za oplaty mieszkania sie nie martwie, obiady w szkole darmowe takze dam rade finansowo, tyle, ze trzeba po prostu planowac zakupy i bedzie ok. W Anglii kobiety z dziecmi maja duza pomoc od panstwa
42 2024-09-11 12:55:57 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-09-11 12:56:38)
Wykoncze sie. Zna ktoras jakies sposoby domowe albo cwiczenia na bol plecow tam gdzie sa nerki, niewiem od czego mnie zlapalo, ale na 99% dolegliwosci ciazowa. Musze poszukac cos na to. Tabletek nie chce,zeby dziecku nie zaszkodzic. Wy tez mialyscie w ciazy tak,ze jedna dolegliwosc mieliscie jeden dzien, a na drugi dzien ta dolegliwosc wam mijala? Ja tak mam w tej ciazy,ze np jeden dzien cos mi dolega,ide spac, budze sie i juz sie dobrze czuje. To moze teraz tez tak bedzie i do nastepnego dnia mi przejdzie
GloriaSoul napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Wogole sie ciesze jutro jade do urzedu pracy poiformowac, ze juz nie jestem w zwiazku i dostane tez wiecej zasilkow. W sumie mogla bym isc do pracy,ale nie moge teraz w ciazy nikt i tak mnie nie przyjmie plus moje chorobowe. No to moje zycie bedzie sie toczyc dalej na bezrobociu
Praca zdalna to przy komputerze.
JuliaUK33 napisał/a:GloriaSoul napisał/a:A do jakiej pracy być poszła gdybyś nie była w ciąży?
Praca zdalna to przy komputerze.
Tak wiem. Tak mnie sie pomyslalo, zeby jakies nowe zwierzatko domowe zdobyc, jakos mi pusto w domu bez zwierzat,ale to moze poczekam az urodze, zeby czego w ciazy nie zlapac
45 2024-09-11 23:35:17 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-09-11 23:35:53)
Tak sobie mysle jak ten czas leci, corka sama byla niedawno taka mala w wozku, a teraz juz wchodzi w wiek buntu nastoletniego i niedlugo mnie przerosnie -co za zycie jak szybko ucieka. Coraz czesciej mysle o wiecznosci z Bogiem tak ten czas zapierdziela ani sie obejrze juz bede stara i pojde do piachu
Tak sobie mysle jak ten czas leci, corka sama byla niedawno taka mala w wozku, a teraz juz wchodzi w wiek buntu nastoletniego i niedlugo mnie przerosnie -co za zycie jak szybko ucieka. Coraz czesciej mysle o wiecznosci z Bogiem tak ten czas zapierdziela ani sie obejrze juz bede stara i pojde do piachu
Czas ucieka, wieczność czeka.
Zaczął Juliusz Cezar, dokończyli chrześcijanie.
Obserwując Twoje poczynania to jest możliwe, że to nie będzie Twoje ostatnie dziecko.
Trochę urośnie i będziesz chciała mieć partnera.
Co jest naturalne. Nikt nie chce być sam.
Tak wiecznosc czeka, zrozumialam to w swoim zyciu bardzo doskonale,gdy Bog uratowal mnie od smierci i dal mi szanse na nawrocenie. Teraz NIC zadne skarby tego swiata nie sa tak wazne dla mnie jak zyc wedlug Bozych przykazan. Wszystkie bogactwa sa niczym na tym swiecie. Ja juz znalazlam sens swojego zycia. Wiem,ze to zycie jest tymczasowe i moze sie skonczyc w kazdej chwili, zycie po smierci jest wieczne i nigdy sie nie konczy. Nie interesuja mnie juz skarby ani marne cele tego swiata. Moim celem jest zycie wieczne w Niebie
Julka a czy Ty czasem nie potrzebujesz jakiejś pomocy psychologicznej? Bo napewno nie jesteś botem który wypisuje takie rzeczy, a żywym człowiekiem. O co tam w ogóle z Tobą chodzi? W sensie no mnie to trochę przeraża i żal mi Cię, w sumie to możesz być i dziewczyna lub chłopakiem ukrytym za nickiem Julka.
Julka a czy Ty czasem nie potrzebujesz jakiejś pomocy psychologicznej? Bo napewno nie jesteś botem który wypisuje takie rzeczy, a żywym człowiekiem. O co tam w ogóle z Tobą chodzi? W sensie no mnie to trochę przeraża i żal mi Cię, w sumie to możesz być i dziewczyna lub chłopakiem ukrytym za nickiem Julka.
Nie jestem bootem, ani chlopakiem i nie potrzebuje pomocy psychologicznej. Bo niby czemu. Bog mnie uratowal i teraz chce zyc wedlug przykazan Bozych. Do takiego zycia nie potrzeba ani psychologa, ani tym bardziej psychiatry
Tak wiecznosc czeka, zrozumialam to w swoim zyciu bardzo doskonale,gdy Bog uratowal mnie od smierci i dal mi szanse na nawrocenie. Teraz NIC zadne skarby tego swiata nie sa tak wazne dla mnie jak zyc wedlug Bozych przykazan. Wszystkie bogactwa sa niczym na tym swiecie. Ja juz znalazlam sens swojego zycia. Wiem,ze to zycie jest tymczasowe i moze sie skonczyc w kazdej chwili, zycie po smierci jest wieczne i nigdy sie nie konczy. Nie interesuja mnie juz skarby ani marne cele tego swiata. Moim celem jest zycie wieczne w Niebie
czyli mialas jakis wypadek? Przeciez mozesz nam powiedziec, juz i tak prawie wszystko wiemy o tobie
JuliaUK33 napisał/a:Tak wiecznosc czeka, zrozumialam to w swoim zyciu bardzo doskonale,gdy Bog uratowal mnie od smierci i dal mi szanse na nawrocenie. Teraz NIC zadne skarby tego swiata nie sa tak wazne dla mnie jak zyc wedlug Bozych przykazan. Wszystkie bogactwa sa niczym na tym swiecie. Ja juz znalazlam sens swojego zycia. Wiem,ze to zycie jest tymczasowe i moze sie skonczyc w kazdej chwili, zycie po smierci jest wieczne i nigdy sie nie konczy. Nie interesuja mnie juz skarby ani marne cele tego swiata. Moim celem jest zycie wieczne w Niebie
czyli mialas jakis wypadek? Przeciez mozesz nam powiedziec, juz i tak prawie wszystko wiemy o tobie
Napisze jak bede gotowa. No nie wiecie prawie wszystkiego . Ale to cud,ze zyje. Takze wiem juz,ze najwazniejsze w zyciu jest zycie wedlug przykazan. Jak czlowiekowi staje smierc przed oczami to jezeli jest wierzecy to rowniez staje przed oczami wiecznosc. Oczywiscie ateista tego nie zrozumie,ale kto wierzy ten moze sobie to tylko wyobrazic jak w jedna sekunde wszystkie skarby i cele tego swiata sie przestaly liczyc. To co ja doswiadczylam to juz nie ma takiej sily ani mocy, zebym ja przestala zyc wedlug Bozych przykazan. Nigdy w zyciu takiego strachu jeszcze nie przezylam. Takze jak bede gotowa to napisze, bo poki co mam przez to jeszcze duzy stres po tym co sie stalo,poki co radze sobie z nim sama,ale niewiem czy faktycznie nie idac sie z tym na psychotherapie. Sama niewiem mam ataki paniki przez to tez,ale jakos daje rade. Duzo mi pomaga modlitwa po niej czuje duza ulge, ale zobacze jak nie minie mi stres to pojde do lekarza. Sobie mysle co by bylo,gdybym ja w tym Islamie siedziala cale zycie i nic zlego sie nie wydarzylo no wiecznosc w piekle, dlatego czasem mysle, ze moze Bog celowo to wszystko zeslal zebym mogla sie nawrocic. Zaywazylam, ze jak teraz znow jestem Katoliczka to.wszystko powoli wraca do normy i jest lepiej z dnia na dzien
19 tydzien ciazy ,a jakos nie czuje jeszcze pierwszych ruchow dziecka. Troche sie tym martwie, a USG nie wykazalo nic zlego, serce dziecka bije. To do kiedy w drugiej ciazy brak czucia ruchow w ciazy jest normalny? Bo slyszalam, ze przy drugiej ciazy powinno sie wyczuc szybciej ruchy dziecka.
Czas tak szybko leci,a dopiero co robilam test ciazowy, a juz 21 tydzien ciazy. Polowa ciazy za mna. Juz czuje ruchy dziecka,takie delikatne, czasami nawet mnie kopnie. Nie mam juz zadnych ciazowych dolegliwosci, czuje sie nawet bardzo dobrze. Ciesze sie,ze pierwszy trymestr mam dawno za soba,bo balam sir poronienia,ale teraz juz jestem spokojna,bo chodze na USG i z ciaza wszystko ok. Moj ex powiedzial ze w tym tygodniu przyjedzie do mnie z Salma i on mi da kase na wozek,na wyprawke i na ubranka dla dziecka,a kumpela mi da nosidelko po swoim dziecku i fotelik samochodowy wszystko w bardzo dobrym stanie,bo widzialam na zdjeciach-takze ja nic nie.musze prawie kupowac ze swoich zasilkow, bo mam duza pomoc.
54 2024-09-29 13:00:52 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-09-29 13:03:05)
Tak sobie mysle,ze niepotrzebnie sie tez stresowalam,ze bede sama wychowywac dwojka dzieci, bo Salma ostatnio do mnie dzwonila i narzekala na mojego ex "ze musi caly czas po nim sprzatac". Takze widzicie, ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Ja nie musze latac po mieszkaniu i sprzatac syf po facecie, a teraz co bedzie jak Salma bedzie w ciazy? Nie dosc,ze przy dzieciach robota to jeszcze po mezu trzeba latac sprzatac, obiadki pod nos postawiac... sobie mysle cale szczescie Bog mnie wyciagnal z tego Islamu, nawet wspolczuje Salmie teraz,chociaz moj ex akurat dobrze mnie traktuje jak mnie odwiedza z Salma. Sobie wlasnie siedze, patrze na swoje mieszkanie,jak dbam o czystosc, wszystko juz prawie kupione do mieszkania I sobie czuje duza ulge ,ze ZADEN chlop mi nie syfi w mieszkaniu,a ja nie musze latac go obslugiwac "bo on pracuje"... no niewiem co mi odbilo z tym Islamem
Tak sobie mysle,ze niepotrzebnie sie tez stresowalam,ze bede sama wychowywac dwojka dzieci, bo Salma ostatnio do mnie dzwonila i narzekala na mojego ex "ze musi caly czas po nim sprzatac". Takze widzicie, ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Ja nie musze latac po mieszkaniu i sprzatac syf po facecie, a teraz co bedzie jak Salma bedzie w ciazy? Nie dosc,ze przy dzieciach robota to jeszcze po mezu trzeba latac sprzatac, obiadki pod nos postawiac... sobie mysle cale szczescie Bog mnie wyciagnal z tego Islamu, nawet wspolczuje Salmie teraz,chociaz moj ex akurat dobrze mnie traktuje jak mnie odwiedza z Salma. Sobie wlasnie siedze, patrze na swoje mieszkanie,jak dbam o czystosc, wszystko juz prawie kupione do mieszkania I sobie czuje duza ulge ,ze ZADEN chlop mi nie syfi w mieszkaniu,a ja nie musze latac go obslugiwac "bo on pracuje"... no niewiem co mi odbilo z tym Islamem
Przerażają mnie tacy ludzie jak Ty Julka, serio. Zero refleksji nad swoimi poczynaniami, zero. Zamiast wyciągnąć wnioski ze swoich lekkomyślnych poczynań o których wszyscy Ci trąbili na forum ( chodzi o zachodzenie w ciążę po kilku spotkaniach z przypadkowym facetem o którym nic nie wiesz) to Ty cała w skowronkach opowiadasz o tym jak super że ten gość już jest Twoim exem. Bo… nie będziesz musiała mu gotować prac i sprzątać po nim. Faktycznie super. Super jest bezmyślnie zajść w ciążę z kimś obcym. Super jest zafundować kolejnemu już dziecku wychowanie bez ojca (odwiedziny z doskoku i parę groszy na życie to nie jest uczestniczenie w wychowaniu). Super jest zastanawiać się czy da się radę wychować 2 dzieci bez pomocy jako samotna matka. Oby tylko zdrowie Ci dopisalo bo jak nie to „super” bedzie wiedzieć potem że Twoje dzieci wychowują placówki opiekuńcze albo starsza córka obarczona jest odpowiedzialnością za wychowanie dziecka które beztrosko zafundowała sobie mamusia.
Super jest ogólnie nie myśleć i nie słuchać rad tylko buńczucznie się chwalić jak to super sobie wszystko wymyśliłaś i jak nikt inny nie ma racji tylko ty a potem udawac że nic się nie stało gdy okazało się że jak zwykle odwaliłaś kichę i konsekwencje tej kichy poniosą głównie Twoje dzieci. Olać to, ważne że bałaganu i brudnych skarpetek chłopa w domu nie będzie.
No jest powód do świętowania .. yeaay.
Żal tylko dzieci bo Ciebie Julka to już wcale. Ciekawe ile jeszcze naplodzisz dzieci z randomowymi kolesiami. Oby to było ostatnie.
JuliaUK33 napisał/a:Tak sobie mysle,ze niepotrzebnie sie tez stresowalam,ze bede sama wychowywac dwojka dzieci, bo Salma ostatnio do mnie dzwonila i narzekala na mojego ex "ze musi caly czas po nim sprzatac". Takze widzicie, ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Ja nie musze latac po mieszkaniu i sprzatac syf po facecie, a teraz co bedzie jak Salma bedzie w ciazy? Nie dosc,ze przy dzieciach robota to jeszcze po mezu trzeba latac sprzatac, obiadki pod nos postawiac... sobie mysle cale szczescie Bog mnie wyciagnal z tego Islamu, nawet wspolczuje Salmie teraz,chociaz moj ex akurat dobrze mnie traktuje jak mnie odwiedza z Salma. Sobie wlasnie siedze, patrze na swoje mieszkanie,jak dbam o czystosc, wszystko juz prawie kupione do mieszkania I sobie czuje duza ulge ,ze ZADEN chlop mi nie syfi w mieszkaniu,a ja nie musze latac go obslugiwac "bo on pracuje"... no niewiem co mi odbilo z tym Islamem
Przerażają mnie tacy ludzie jak Ty Julka, serio. Zero refleksji nad swoimi poczynaniami, zero. Zamiast wyciągnąć wnioski ze swoich lekkomyślnych poczynań o których wszyscy Ci trąbili na forum ( chodzi o zachodzenie w ciążę po kilku spotkaniach z przypadkowym facetem o którym nic nie wiesz) to Ty cała w skowronkach opowiadasz o tym jak super że ten gość już jest Twoim exem. Bo… nie będziesz musiała mu gotować prac i sprzątać po nim. Faktycznie super. Super jest bezmyślnie zajść w ciążę z kimś obcym. Super jest zafundować kolejnemu już dziecku wychowanie bez ojca (odwiedziny z doskoku i parę groszy na życie to nie jest uczestniczenie w wychowaniu). Super jest zastanawiać się czy da się radę wychować 2 dzieci bez pomocy jako samotna matka. Oby tylko zdrowie Ci dopisalo bo jak nie to „super” bedzie wiedzieć potem że Twoje dzieci wychowują placówki opiekuńcze albo starsza córka obarczona jest odpowiedzialnością za wychowanie dziecka które beztrosko zafundowała sobie mamusia.
Super jest ogólnie nie myśleć i nie słuchać rad tylko buńczucznie się chwalić jak to super sobie wszystko wymyśliłaś i jak nikt inny nie ma racji tylko ty a potem udawac że nic się nie stało gdy okazało się że jak zwykle odwaliłaś kichę i konsekwencje tej kichy poniosą głównie Twoje dzieci. Olać to, ważne że bałaganu i brudnych skarpetek chłopa w domu nie będzie.
Żal tylko dzieci bo Ciebie Julka to już wcale. Ciekawe ile jeszcze naplodzisz dzieci z randomowymi kolesiami. Oby to było ostatnie.
No w Anglii tysiace kobiet same wychowuje dzieci i dawaja rade nawet bez alimentow 'bo pomoc panstwa jest wystarczajaca. I tak powinno byc w Polsce wtedy kobiety majac dzieci nie musiala by isc zapierdzielac po 12 godzin dziennie 'zeby utrzymac dzieci bo tatus nie placi alimentow a zasilki to sa ochlapy... no moja corka ma kontakt przez lata z ojcem w kazdy weekendy i jest szczesliwa'rozwija sie prawidlowo 'nie ma problemow w szkole itp wiec nie wyolbrzymiaj problemow' a kontakt tez ma przez telefon z ojcem.kiedy chce to dzwoni do niego w tygodniu. A ja zostawilam ojca corki jak corka miala 3 miesiace 'bo mnie zdradzil. Tutaj kobiety nie maja takich dylematow czy zostawic zdrajce czy nie bo jak sobie poradza.
feniks35 napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Tak sobie mysle,ze niepotrzebnie sie tez stresowalam,ze bede sama wychowywac dwojka dzieci, bo Salma ostatnio do mnie dzwonila i narzekala na mojego ex "ze musi caly czas po nim sprzatac". Takze widzicie, ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Ja nie musze latac po mieszkaniu i sprzatac syf po facecie, a teraz co bedzie jak Salma bedzie w ciazy? Nie dosc,ze przy dzieciach robota to jeszcze po mezu trzeba latac sprzatac, obiadki pod nos postawiac... sobie mysle cale szczescie Bog mnie wyciagnal z tego Islamu, nawet wspolczuje Salmie teraz,chociaz moj ex akurat dobrze mnie traktuje jak mnie odwiedza z Salma. Sobie wlasnie siedze, patrze na swoje mieszkanie,jak dbam o czystosc, wszystko juz prawie kupione do mieszkania I sobie czuje duza ulge ,ze ZADEN chlop mi nie syfi w mieszkaniu,a ja nie musze latac go obslugiwac "bo on pracuje"... no niewiem co mi odbilo z tym Islamem
Żal tylko dzieci bo Ciebie Julka to już wcale. Ciekawe ile jeszcze naplodzisz dzieci z randomowymi kolesiami. Oby to było ostatnie.No w Anglii tysiace kobiet same wychowuje dzieci i dawaja rade nawet bez alimentow 'bo pomoc panstwa jest wystarczajaca. I tak powinno byc w Polsce wtedy kobiety majac dzieci nie musiala by isc zapierdzielac po 12 godzin dziennie 'zeby utrzymac dzieci bo tatus nie placi alimentow a zasilki to sa ochlapy... no moja corka ma kontakt przez lata z ojcem w kazdy weekendy i jest szczesliwa'rozwija sie prawidlowo 'nie ma problemow w szkole itp wiec nie wyolbrzymiaj problemow' a kontakt tez ma przez telefon z ojcem.kiedy chce to dzwoni do niego w tygodniu. A ja zostawilam ojca corki jak corka miala 3 miesiace 'bo mnie zdradzil. Tutaj kobiety nie maja takich dylematow czy zostawic zdrajce czy nie bo jak sobie poradza.
A Ty tylko o kasie. Mam wrażenie że tak naprawdę te dzieci płodzisz po to żeby całe życie funkcjonować na angielskich zasiłkach i nie skalać się żadna praca. Taka patologia. Bo troski o te dzieci i ich emocje nie widzę żadnej albo poprostu jesteś na tyle głupia żeby wierzyć że brak ojca nie ma wpływu na rozwój i dalsze życie dziecka, jego późniejsze relacje partnerskie itp. Rozwija się prawidłowo i dzwoni do tatusia. No bajka. A co ma niby się stać? Urwać córce rękę lub nogę żebyś uznała że to nie jest rozwój prawidłowy?
Tak naprawdę skutki Twojego lekkomyślnego życia związkowego wyjdą dopiero jak córka dorośnie albo będzie nawiązywać sama swoje pierwsze relacje z mężczyznami. Poza tym jeśli Twoje pojęcie „prawidłowego rozwoju” dziecka jest takie samo jak „prawidłowe „ jest Twoje życie związkowe i późniejsze jego efekty to współczuję córce. Ale Ciebie nie stać na minimalną nawet refleksję że faktycznie po raz kolejny popełniłaś wielki błąd, że działasz impulsywnie i bez zastanowienia i należałoby coś z tym zrobić oraz przyznać że wszyscy którzy Cię ostrzegali że taki będzie finał mieli rację. Gdybyś była zdolna do tego typu przemyśleń to przy następnej podobnej sytuacji może miałabyś chociaż chwilowy przebłysk refleksji ze znowu działasz na swoich chorym schemacie i może warto byłoby poprosić o pomoc i trzeźwą ocenę sytuacji zanim znowu odwalisz kaszanę
58 2024-10-04 23:36:55 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-10-04 23:53:29)
JuliaUK33 napisał/a:feniks35 napisał/a:Przerażają mnie tacy ludzie jak Ty Julka, serio. Zero refleksji nad swoimi poczynaniami, zero. Zamiast wyciągnąć wnioski ze swoich lekkomyślnych poczynań o których wszyscy Ci trąbili na forum ( chodzi o zachodzenie w ciążę po kilku spotkaniach z przypadkowym facetem o którym nic nie wiesz) to Ty cała w skowronkach opowiadasz o tym jak super że ten gość już jest Twoim exem. Bo… nie będziesz musiała mu gotować prac i sprzątać po nim. Faktycznie super. Super jest bezmyślnie zajść w ciążę z kimś obcym. Super jest zafundować kolejnemu już dziecku wychowanie bez ojca (odwiedziny z doskoku i parę groszy na życie to nie jest uczestniczenie w wychowaniu). Super jest zastanawiać się czy da się radę wychować 2 dzieci bez pomocy jako samotna matka. Oby tylko zdrowie Ci dopisalo bo jak nie to „super” bedzie wiedzieć potem że Twoje dzieci wychowują placówki opiekuńcze albo starsza córka obarczona jest odpowiedzialnością za wychowanie dziecka które beztrosko zafundowała sobie mamusia.
Żal tylko dzieci bo Ciebie Julka to już wcale. Ciekawe ile jeszcze naplodzisz dzieci z randomowymi kolesiami. Oby to było ostatnie.No w Anglii tysiace kobiet same wychowuje dzieci i dawaja rade nawet bez alimentow 'bo pomoc panstwa jest wystarczajaca. I tak powinno byc w Polsce wtedy kobiety majac dzieci nie musiala by isc zapierdzielac po 12 godzin dziennie 'zeby utrzymac dzieci bo tatus nie placi alimentow a zasilki to sa ochlapy... no moja corka ma kontakt przez lata z ojcem w kazdy weekendy i jest szczesliwa'rozwija sie prawidlowo 'nie ma problemow w szkole itp wiec nie wyolbrzymiaj problemow' a kontakt tez ma przez telefon z ojcem.kiedy chce to dzwoni do niego w tygodniu. A ja zostawilam ojca corki jak corka miala 3 miesiace 'bo mnie zdradzil. Tutaj kobiety nie maja takich dylematow czy zostawic zdrajce czy nie bo jak sobie poradza.
A Ty tylko o kasie. Mam wrażenie że tak naprawdę te dzieci płodzisz po to żeby całe życie funkcjonować na angielskich zasiłkach i nie skalać się żadna praca. Taka patologia. Bo troski o te dzieci i ich emocje nie widzę żadnej albo poprostu jesteś na tyle głupia żeby wierzyć że brak ojca nie ma wpływu na rozwój i dalsze życie dziecka, jego późniejsze relacje partnerskie itp. Rozwija się prawidłowo i dzwoni do tatusia. No bajka. A co ma niby się stać? Urwać córce rękę lub nogę żebyś uznała że to nie jest rozwój prawidłowy?
Tak naprawdę skutki Twojego lekkomyślnego życia związkowego wyjdą dopiero jak córka dorośnie albo będzie nawiązywać sama swoje pierwsze relacje z mężczyznami. Poza tym jeśli Twoje pojęcie „prawidłowego rozwoju” dziecka jest takie samo jak „prawidłowe „ jest Twoje życie związkowe i późniejsze jego efekty to współczuję córce. Ale Ciebie nie stać na minimalną nawet refleksję że faktycznie po raz kolejny popełniłaś wielki błąd, że działasz impulsywnie i bez zastanowienia i należałoby coś z tym zrobić oraz przyznać że wszyscy którzy Cię ostrzegali że taki będzie finał mieli rację. Gdybyś była zdolna do tego typu przemyśleń to przy następnej podobnej sytuacji może miałabyś chociaż chwilowy przebłysk refleksji ze znowu działasz na swoich chorym schemacie i może warto byłoby poprosić o pomoc i trzeźwą ocenę sytuacji zanim znowu odwalisz kaszanę
Nie mam dzieci dla kasy tylko 'bo chce z milosci. A to'ze mi daja zasilki to dodatkowo plus zreszta nie tylko.mnie daja a miilionom matkom. Jaki brak ojca? Corka widzi ojca w kazdy weekend jest u niego przeciez nie musi z nim spedzac 24 godzin na dobe tym bardziej 'ze nie spedza nawet ze mna tyle czasu 'bo jest w takim...wieku ze ma swoje kolezanki i zainteresowania. Corka nie musi widziec ojca kazdego dnia w tym samym domu co mieszka jak wraca ze szkoly' wystarczy'ze kazdego dnia rozmawiaja na video call plus co weekend jest u ojca. Nawet psycholog szkolny ktory okresowo przeprowadza rozmowy ze wszystkim dziecmi nie stwierdzil zadnych zabudzen itp a prawidlowy rozwoj w tym emocjonalny. No co sie stalo to sie stalo przeciez teraz wychowam drugie dziecko z ex mam dobry kontakt duzo mi pomaga'ale nie chce byc z nim bo wbrew mojej wierze byc w poligamii. Poza tym wszystko wlasnie przemyslalam i stwierdzam 'ze to moj ex mnie oszukal 'bo napoczatku zapewnial 'ze nie bedzie w poligamii. Ja mu zaufalam i jak bylam juz w ciazy to wyszlo 'ze ma inna. Dlaczego wiec ja mam teraz z nim byc i mu uslugiwac mendzie tylko po to'zeby dziecko mialo ojca? Trzeba bylo nie klamac to by byla pelna rodzina. Tez jestem zla sama na siebie ,ze dalam sie nabrac na ten Islam do dzis sie zastanawiam jak to mozliwe.
A jeszcze apropos corki ojca to rowniez jego obwiniam za to'ze nie ma corka rodziny pelnej 'bo on nie potrafil przeczekac okresu pologu I poszedl mnie zdradzic. Nie mam zamiaru cale zycie uslugiwac zdradzieckim mendom tylko po to by dzieci mieli pelne rodzine. Ja bym nie umiala juz gotowac 'sprzatac prac czy w inny sposob uslugiwac' pomagac'spedzac czas razem a tym bardziej miec seks z takimi zdrajcami bo czulam blokade I sobie myslalam "ze to jest najgorsze ponizenie dobrze traktowac kogos i komus uslugiwac kto zdradza" takze no nawet gdybym byla z jej ojcem to juz bez milosci'a to nie ma sensu.
Nie mam dzieci dla kasy tylko 'bo chce z milosci.
Miłością nazywasz to, co było między Tobą a Senegalczykiem w chwili, kiedy pękła Wam gumka? Seeeerio???
Oprzytomniej, Julka, bo ja też już dawno pisałam, że fundujesz swoim dzieciom niezły balast na całe ich życie.
Nie mogę już edytować, więc dopisuję:
No co sie stalo to sie stalo przeciez teraz wychowam drugie dziecko z ex mam dobry kontakt duzo mi pomaga'ale nie chce byc z nim bo wbrew mojej wierze byc w poligamii. Poza tym wszystko wlasnie przemyslalam i stwierdzam 'ze to moj ex mnie oszukal 'bo napoczatku zapewnial 'ze nie bedzie w poligamii. Ja mu zaufalam i jak bylam juz w ciazy to wyszlo 'ze ma inna. Dlaczego wiec ja mam teraz z nim byc i mu uslugiwac mendzie tylko po to'zeby dziecko mialo ojca? Trzeba bylo nie klamac to by byla pelna rodzina. Tez jestem zla sama na siebie ,ze dalam sie nabrac na ten Islam do dzis sie zastanawiam jak to mozliwe.
Całe forum usiłowało Ci naświetlić, co to za ziółko ten Twój przyszły pan tatuś, ale szłaś w zaparte, że wiesz co robisz. A ile to nie nawychwalałaś się islamu, potem poligamii, jaka byłaś zachwycona Salmą i swoim nowym stylem życia...
Teraz nagle czujesz się oszukana??
Trzeba było myśleć na bieżąco, a nie żyć chwilą i usiłować się w tej czarnej dupie urządzić.
Zresztą to jesteś cała Ty, w Twoim wykonaniu już chyba tutaj nikogo nic nie zdziwi.
Nie mogę już edytować, więc dopisuję:
JuliaUK33 napisał/a:No co sie stalo to sie stalo przeciez teraz wychowam drugie dziecko z ex mam dobry kontakt duzo mi pomaga'ale nie chce byc z nim bo wbrew mojej wierze byc w poligamii. Poza tym wszystko wlasnie przemyslalam i stwierdzam 'ze to moj ex mnie oszukal 'bo napoczatku zapewnial 'ze nie bedzie w poligamii. Ja mu zaufalam i jak bylam juz w ciazy to wyszlo 'ze ma inna. Dlaczego wiec ja mam teraz z nim byc i mu uslugiwac mendzie tylko po to'zeby dziecko mialo ojca? Trzeba bylo nie klamac to by byla pelna rodzina. Tez jestem zla sama na siebie ,ze dalam sie nabrac na ten Islam do dzis sie zastanawiam jak to mozliwe.
Całe forum usiłowało Ci naświetlić, co to za ziółko ten Twój przyszły pan tatuś, ale szłaś w zaparte, że wiesz co robisz. A ile to nie nawychwalałaś się islamu, potem poligamii, jaka byłaś zachwycona Salmą i swoim nowym stylem życia...
Teraz nagle czujesz się oszukana??
Trzeba było myśleć na bieżąco, a nie żyć chwilą i usiłować się w tej czarnej dupie urządzić.Zresztą to jesteś cała Ty, w Twoim wykonaniu już chyba tutaj nikogo nic nie zdziwi.
No tak masz racje
Wogole mam nadzieje 'ze kiedys wszystkie zle uje wygina(zostana tylko Ci dobrzy) i nastanie pokoj na ziemii. Po kija mi facet tylko same stresy. Do niczego nie jest mi to potrzebne niech sie ida wszyscy ze swoimi zabawkami pozabijac na wojnie bo tylko to potrafia rozpierdzielac ten swiat. Na zlobki na biednych na szpitale itp kasy wiecznie nie ma 'a na atom.jest niech se puszcza ten atom na swoj glupi leb a nastanie raj na ziemii dla kobiet i dzieci albo niech sie wszyscy zapakuja do rakiety i wypierdzielaja w kosmos
63 2024-10-05 11:44:47 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-10-05 11:46:02)
Wiecie co juz 4 osoba mi powiedziala "ze czarny kolor mnie odmladza i wygladam w czarnych ubraniach jakbym miala 20 lat". Wlasnie sobie obejrzalam zdjecia i faktycznie
w czarnym wygladam duzo mlodziej 'a w jasnych ubraniach wygladam powazniej. To sobie mysle jaki ze mnie odwrotowiec 'bo przeciez czarny postarza' a mnie odmladza. Tez tak macie ?
A dzis mialam dziwne sny jeden'ze moja kolezanka z bylej szkoly w Polsce byla moja dziewczyna 'a drugi ze jechalam autobusem z takim czarnoskorym I liczylam pieniadze oszczedzone wyszlo mi'ze mialam £100 a pozniej liczylam jeszcze raz to nagle mialam £300 to pozniej sie okazalo'ze to ten czarnoskory dal mi po kryjomu do koperty wiecej pieniedzy. A pozniej on uciekl do lasu na taka gore i gonil jakis samochod a i jeszcze mialam sen o antychryscie 'ze ponoc mial chodzic od domu do domu i sie pytac kto za nim pojdzie i ja sie modlilam 'zeby do mnie nie przylazl
feniks35 napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:No w Anglii tysiace kobiet same wychowuje dzieci i dawaja rade nawet bez alimentow 'bo pomoc panstwa jest wystarczajaca. I tak powinno byc w Polsce wtedy kobiety majac dzieci nie musiala by isc zapierdzielac po 12 godzin dziennie 'zeby utrzymac dzieci bo tatus nie placi alimentow a zasilki to sa ochlapy... no moja corka ma kontakt przez lata z ojcem w kazdy weekendy i jest szczesliwa'rozwija sie prawidlowo 'nie ma problemow w szkole itp wiec nie wyolbrzymiaj problemow' a kontakt tez ma przez telefon z ojcem.kiedy chce to dzwoni do niego w tygodniu. A ja zostawilam ojca corki jak corka miala 3 miesiace 'bo mnie zdradzil. Tutaj kobiety nie maja takich dylematow czy zostawic zdrajce czy nie bo jak sobie poradza.
Tak naprawdę skutki Twojego lekkomyślnego życia związkowego wyjdą dopiero jak córka dorośnie albo będzie nawiązywać sama swoje pierwsze relacje z mężczyznami. Poza tym jeśli Twoje pojęcie „prawidłowego rozwoju” dziecka jest takie samo jak „prawidłowe „ jest Twoje życie związkowe i późniejsze jego efekty to współczuję córce. Ale Ciebie nie stać na minimalną nawet refleksję że faktycznie po raz kolejny popełniłaś wielki błąd, że działasz impulsywnie i bez zastanowienia i należałoby coś z tym zrobić oraz przyznać że wszyscy którzy Cię ostrzegali że taki będzie finał mieli rację. Gdybyś była zdolna do tego typu przemyśleń to przy następnej podobnej sytuacji może miałabyś chociaż chwilowy przebłysk refleksji ze znowu działasz na swoich chorym schemacie i może warto byłoby poprosić o pomoc i trzeźwą ocenę sytuacji zanim znowu odwalisz kaszanęNie mam dzieci dla kasy tylko 'bo chce z milosci. A to'ze mi daja zasilki to dodatkowo plus zreszta nie tylko.mnie daja a miilionom matkom. Jaki brak ojca? Corka widzi ojca w kazdy weekend jest u niego przeciez nie musi z nim spedzac 24 godzin na dobe tym bardziej 'ze nie spedza nawet ze mna tyle czasu 'bo jest w takim...wieku ze ma swoje kolezanki i zainteresowania. Corka nie musi widziec ojca kazdego dnia w tym samym domu co mieszka jak wraca ze szkoly' wystarczy'ze kazdego dnia rozmawiaja na video call plus co weekend jest u ojca. Nawet psycholog szkolny ktory okresowo przeprowadza rozmowy ze wszystkim dziecmi nie stwierdzil zadnych zabudzen itp a prawidlowy rozwoj w tym emocjonalny. No co sie stalo to sie stalo przeciez teraz wychowam drugie dziecko z ex mam dobry kontakt duzo mi pomaga'ale nie chce byc z nim bo wbrew mojej wierze byc w poligamii. Poza tym wszystko wlasnie przemyslalam i stwierdzam 'ze to moj ex mnie oszukal 'bo napoczatku zapewnial 'ze nie bedzie w poligamii. Ja mu zaufalam i jak bylam juz w ciazy to wyszlo 'ze ma inna. Dlaczego wiec ja mam teraz z nim byc i mu uslugiwac mendzie tylko po to'zeby dziecko mialo ojca? Trzeba bylo nie klamac to by byla pelna rodzina. Tez jestem zla sama na siebie ,ze dalam sie nabrac na ten Islam do dzis sie zastanawiam jak to mozliwe.
A jeszcze apropos corki ojca to rowniez jego obwiniam za to'ze nie ma corka rodziny pelnej 'bo on nie potrafil przeczekac okresu pologu I poszedl mnie zdradzic. Nie mam zamiaru cale zycie uslugiwac zdradzieckim mendom tylko po to by dzieci mieli pelne rodzine. Ja bym nie umiala juz gotowac 'sprzatac prac czy w inny sposob uslugiwac' pomagac'spedzac czas razem a tym bardziej miec seks z takimi zdrajcami bo czulam blokade I sobie myslalam "ze to jest najgorsze ponizenie dobrze traktowac kogos i komus uslugiwac kto zdradza" takze no nawet gdybym byla z jej ojcem to juz bez milosci'a to nie ma sensu.
Matko Ty tak tępa jesteś że nawet ze zrozumieniem czytać nie umiesz.
Nikt Ci nie każe być na siłę z człowiekiem który do Ciebie nie pasuje i który jest nieodpowiedzialnym niewiernym partnerem. Wszyscy za to tłumaczą Ci że aby właśnie uniknąć takie rozczarowania i nie fundowac potem dzieciom wychowania bez ojca poznaj najpierw lepiej danego człowieka. Ty natomiast od razu idziesz z pierwszym przypadkowym do łóżka, bez porządnego zabezpieczenia nawet a po miesiącu ogłaszasz już wielką miłość i związek z nim, płodzisz sobie z nim dziecko bez namysłu i chcesz dla tego wciąż obcego człowieka zmieniać swoje całe życie, wiarę i światopogląd. Jak głupia naiwna gówniara a nie matka dwójki dzieci za chwilę. Jaki Ty im przykład dajesz i obraz tego jak ma wyglądac wchodzenie w związek ??
Julia jak się czujesz? Dobrze znosisz ciążę?