ból podczas seksu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » ból podczas seksu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

1

Temat: ból podczas seksu

Pytanie do kobiet

Pierwszy raz zdarzył mi się taki przypadek oboje po trzydziestce, ja miałem bardziej rozbudowane życie erotyczne niż ona. Jesteśmy w związku i zdecydowaliśmy się w końcu na seks po paru miesiącach, więc nie jest to jakiś przypadkowy seks. Doszło do penetracji i dosłownie może po trzech ruchach (pozycja misjonarska) ona jakby odskoczyła złapała się za brzuch i leżała kilka minut i mówiła że strasznie ją to boli. Pierwszy raz mi się zdarzyło żeby tak  kobieta zareagowała, nie wydaje mi się żeby była ciasna czy też nie była podniecona a było to bardziej delikatnie bo to był nasz pierwszy raz. Więcej nie próbowaliśmy. Czytam czasem forum i kobiety piszą że czasem tak mają ale jest to przyjemny ból, a tu za bardzo nie rozumiem sytuacji, bo bywały sytuacje, że poprzednie partnerki po prostu chciały mocniej i nic je nie bolało, a tu może krótka chwila i taki potworny ból, sam już nie wiem bo nie mogę się odnaleźć mentalnie.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-07-09 17:59:36)

Odp: ból podczas seksu
tommt napisał/a:

Pytanie do kobiet

Pierwszy raz zdarzył mi się taki przypadek oboje po trzydziestce, ja miałem bardziej rozbudowane życie erotyczne niż ona. Jesteśmy w związku i zdecydowaliśmy się w końcu na seks po paru miesiącach, więc nie jest to jakiś przypadkowy seks. Doszło do penetracji i dosłownie może po trzech ruchach (pozycja misjonarska) ona jakby odskoczyła złapała się za brzuch i leżała kilka minut i mówiła że strasznie ją to boli. Pierwszy raz mi się zdarzyło żeby tak  kobieta zareagowała, nie wydaje mi się żeby była ciasna czy też nie była podniecona a było to bardziej delikatnie bo to był nasz pierwszy raz. Więcej nie próbowaliśmy. Czytam czasem forum i kobiety piszą że czasem tak mają ale jest to przyjemny ból, a tu za bardzo nie rozumiem sytuacji, bo bywały sytuacje, że poprzednie partnerki po prostu chciały mocniej i nic je nie bolało, a tu może krótka chwila i taki potworny ból, sam już nie wiem bo nie mogę się odnaleźć mentalnie.

Ból nie jest nigdy przyjemny, jak nie jest się masochistą.
Może jesteś jej pierwszym partnerem, jeśli to się wykluczy, dopiero można gdybać dalej.
Dlatego najpierw szczerze z nią porozmawiaj.

Partnerka może mieć endometriozę albo nieprawidłowe napięcie mięśni, ale objawy wskazują bardziej na to pierwsze.

4

Co by nie było, to partnerka wie najlepiej, więc dziwię się, że jej nie zapytałeś.
My jedynie możemy zgadywać, bo przyczyn może być wiele.

5

SamotnaWilczyca napisał/a:

Partnerka może mieć endometriozę albo nieprawidłowe napięcie mięśni, ale objawy wskazują bardziej na to pierwsze.

Kiedyś jak rozmawialiśmy to padło to słowo endometrioza, mówiła że kiedyś kilka lat temu miała jakiś zabieg ale nie pamiętam dokładnie czy nie zrezygnowala w trakcie bo ją bolało, pytanie czy w takim przypadku możliwe jest w ogóle współżycie

6

Diagnozujesz online?

Lady Loka napisał/a:

Diagnozujesz online?

Daję wskazówki?

tommt napisał/a:

pytanie czy w takim przypadku możliwe jest w ogóle współżycie

Jeśli to endometrioza, to zależy, może być tak, że w jednej pozycji będzie odczuwać ból, a w innej nie. Pewnie pełna penetracja nie jest w jej przypadku odpowiednia... ogólnie powinna poddać się leczeniu.

8

Lady Loka napisał/a:

Diagnozujesz online?

Daję wskazówki?

tommt napisał/a:

pytanie czy w takim przypadku możliwe jest w ogóle współżycie

Jeśli to endometrioza, to zależy, może być tak, że w jednej pozycji będzie odczuwać ból, a w innej nie. Pewnie pełna penetracja nie jest w jej przypadku odpowiednia... ogólnie powinna poddać się leczeniu.

"Objawy wskazują na".

9

Ale przy endo, to chyba ból jest i bez współżycia.
W każdym razie tylko z partnerką możesz wyjaśnić ten problem.

10

wieka napisał/a:

Ale przy endo, to chyba ból jest i bez współżycia.
W każdym razie tylko z partnerką możesz wyjaśnić ten problem.

Niekoniecznie, każda kobieta może mieć inaczej. Ból może się objawiać dopiero przy ucisku w konkretnym miejscu, gdzie jest ognisko.

Ewentualnie mogą być to jeszcze torbiele, ale trochę inaczej odczuwałaby ból (według mnie). Zresztą skoro sama mówiła o endometriozie, to widocznie coś jest na rzeczy.

Lady Loka napisał/a:

"Objawy wskazują na".

Już nie łap mnie tak za słówka. W moim przekonaniu, rzecz jasna. Jakie to ma znaczenie? Po pierwsze i tak trzeba udać się do lekarza i to sprawdzić, po drugie tommt pyta ze względu na siebie, bo nie wie, czy opłaca mu się dłużej angażować w relację, jeśli z seksu nici.

11 Ostatnio edytowany przez tommt (2024-07-09 20:18:11)

Jakoś nie mam zamiaru jej zostawiać z tego powodu, trochę mnie to też osobiście zabolało, a wydarzyło się wczoraj i normalnie nie było jeszcze możliwości porozmawiać bo mieszkamy w innych miastach a przez telefon to chyba nie za bardzo o tym rozmawiać. Co do tej endomietriozy to kiedyś mi wspominała, że miała bolące okresy i z tego powodu miała jakiś zabieg, dlatego też może to być prawidłowa diagnoza, partnerów też za wiele nie miała więc ten seks mógł być dla niej czymś nowym. Ogólnie dzięki za nakierowanie mnie, poczytam coś o tej endometriozie, wiem też że kiedyś coś mówiła, że może mieć problemy z zajściem w ciąże więc moze faktycznie to jest trafna diagnoza tylko ja o tym nie pomyślałem.
Nie powiem, że trochę mnie z tego powodu przygnebienie  łapie jak mamy wyznaczoną datę ślubu

12

tommt napisał/a:

Jakoś nie mam zamiaru jej zostawiać z tego powodu, trochę mnie to też osobiście zabolało, a wydarzyło się wczoraj i normalnie nie było jeszcze możliwości porozmawiać bo mieszkamy w innych miastach a przez telefon to chyba nie za bardzo o tym rozmawiać. Co do tej endomietriozy to kiedyś mi wspominała, że miała bolące okresy i z tego powodu miała jakiś zabieg, dlatego też może to być prawidłowa diagnoza, partnerów też za wiele nie miała więc ten seks mógł być dla niej czymś nowym. Ogólnie dzięki za nakierowanie mnie, poczytam coś o tej endometriozie, wiem też że kiedyś coś mówiła, że może mieć problemy z zajściem w ciąże więc moze faktycznie to jest trafna diagnoza tylko ja o tym nie pomyślałem.
Nie powiem, że trochę mnie z tego powodu przygnebienie  łapie jak mamy wyznaczoną datę ślubu

Nie martw sie wszystko dobrze bedzie. Wizyta u ginekologa, badania i jak bedzie koniecznosc to leczenie i wyzdrowienie.

13

tommt napisał/a:

W takim razie wybacz mi podsumowanie Twoje pytania. Życzę, aby wszystko potoczyło się w dobrym kierunku.

14

tommt napisał/a:

To trochę dziwne, że macie wyznaczona datę ślubu po kilku miesiącach znajomości, bez zamieszkania razem i bez współżycia smile

Druga sprawa, to od razu powinieneś to wyjaśnić, a właściwie to ona sama powinna Ci powiedzieć co jest grane. Widać nie bez przyczyny przeciągała zbliżenie, może myślała, że teraz nie będzie miała bólu.

15

Może w idealnym świecie by tak było, gdyby komunikacja między ludźmi nie kulała.

A czy tommt pisze całą prawdę, tego się nie dowiemy. Równie dobrze może być kobietą, która te objawy posiada, ale nie chce się ujawniać, by nie otrzymać odpowiedzi "Idź do lekarza", a jakieś podpowiedzi. Tego się nie dowiemy i właściwie to bez znaczenia dla tematu.

16

nie jestem kobietą, komunikacja pomiędzy nami raczej nie kuleje bo która kobieta mówiła by swojemu facetowi, że miała jako nastolatka bolące okresy po prostu nie skojarzyłem faktów, jeśli byłbym kobietą to pewnie znałbym tą chorobę, a kiedyś tylko padła jej nazwa. Nie wiem czy to dziwne, pewnie dziwne to, że znamy się 10 mieięcy nie współżyliśmy i mamy wyznaczoną datę ślubu, sam nie wiem jak ona to zrobiła, bo kiedyś prowadziłem inny tryb życia i nie miałem problemów z seksem no może raz ale dziewczyna była tak luźna, że nic nie czułem, Nie wiem czy to też ma znaczenie ale mam 185 cm wzrostu ona 157 cm tyle że miałem partnerki tego wzrostu i nie było problemów. W sumie to chyba drugi raz tak mam, że jest to uczucie jak przy pierwszej szkolnej miłości, a mam ponad 30 lat i sam się zastanawiam co tu się odwaliło, że wolę z nią iść np na spacer a nie do łóżka, no ale stało się poszliśmy na całość w końcu.
Pierwszy raz nie wyszedł przez ten ból, choć wcześniej były pieszczoty pewnie potrzeba kilku dni żeby na spokojnie porozmawiać

17

tommt napisał/a:

... pewnie dziwne to, że znamy się 10 mieięcy nie współżyliśmy i mamy wyznaczoną datę ślubu, sam nie wiem jak ona to zrobiła...

Ona to zrobiła? Czyli co? Omotała Cię big_smile
Nie pociąga Cię seksualnie, skoro wolisz pójść na spacer? Faktycznie wygląda jak nastoletnia miłość, tylko ślub za wcześnie zaplanowany, widać jesteś pod jej wrażeniem i od razu pod pantoflem big_smile

18

wieka napisał/a:
tommt napisał/a:

... pewnie dziwne to, że znamy się 10 mieięcy nie współżyliśmy i mamy wyznaczoną datę ślubu, sam nie wiem jak ona to zrobiła...

Nie pociąga Cię seksualnie, skoro wolisz pójść na spacer? Faktycznie wygląda jak nastoletnia miłość, tylko ślub za wcześnie zaplanowany, widać jesteś pod jej wrażeniem i od razu pod pantoflem big_smile

Autor napisal,ze planowali czekac do slubu. Czemu zaraz ma byc pod pantoflem,bo seksu nie uprawiaja za duzo tylko ten jeden raz? Bez sensu piszesz.  Niektorzy przestrzegaja zasad wiary albo ogolnie sobie wyznaczyli taka zasade, ze slub tylko po slubie. Ja z partnerem tez juz seksu nie uprawiamy az do slubu, bo taka jest zasada Islamu. Co bylo to bylo trudno juz ciazy nie cofne, ale mozemy chociaz teraz przestrzegac zasad swojej wiary. Tak samo.autor moze przestrzegac zasad swojej wiary a nie ,ze jest pantoflem

19

JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:
tommt napisał/a:

nie komentowałem tego,

Autor napisal,ze planowali czekac do slubu. Czemu zaraz ma byc pod pantoflem,bo seksu nie uprawiaja za duzo tylko ten jeden raz? Bez sensu piszesz.  Niektorzy przestrzegaja zasad wiary albo ogolnie sobie wyznaczyli taka zasade, ze slub tylko po slubie. Ja z partnerem tez juz seksu nie uprawiamy az do slubu, bo taka jest zasada Islamu. Co bylo to bylo trudno juz ciazy nie cofne, ale mozemy chociaz teraz przestrzegac zasad swojej wiary. Tak samo.autor moze przestrzegac zasad swojej wiary a nie ,ze jest pantoflem

W punkt trafione

czassem na swojej drodze przez zycie trafiasz na kogoś zupełnie innego odbiegającego od normy niz reszta spoleczeństwa, i choć to głupie że nie poszłedłem na tej przysłowiowej trzeciej randce do łózka tylko żyłem kilka miesięcy na tym poznawaniu kogoś bez seksu to nie żałuje, pojawił się problem, jestem teraz na pierwszym etapie próby jego rozwiazania, zobaczymy

20

tommt napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:

nie komentowałem tego,

W punkt trafione

czassem na swojej drodze przez zycie trafiasz na kogoś zupełnie innego odbiegającego od normy niz reszta spoleczeństwa, i choć to głupie że nie poszłedłem na tej przysłowiowej trzeciej randce do łózka tylko żyłem kilka miesięcy na tym poznawaniu kogoś bez seksu to nie żałuje, pojawił się problem, jestem teraz na pierwszym etapie próby jego rozwiazania, zobaczymy

Ja akurat nie miałam na myśli seksu na przysłowiowej trzeciej randce, a o planowaniu ślubu w ciemno. Zakładałam, że to był jej wybór, a Ty się podporządkowujesz.
To co wydawało Ci się piękne, nie musi być prawdziwe, wygląda, że miało swój powód.

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » ból podczas seksu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024