Witam.
Zainteresowałam się ostatnio tematem samokontroli umysłu metodą Silvy.
Czy ktoś z was miał może z tym do czynienia? Ukończył kurs, próbował na własną rękę? Efekty? Rady?
Podobno pozwala lepiej kontrolować emocje, umysł itd.
Możecie coś o tym napisać?
1 2024-01-01 16:23:35 Ostatnio edytowany przez Alinka2023 (2024-01-01 16:28:02)
Ukończyłam oba stopnie kursy Silvy, drugi stopień (ten niższy) po kilku latach sobie powtarzałam .
Kurs Silvy daje do ręki pewne narzędzia i uczy jak się nimi posługiwać.
To czy będziesz się nimi posługiwać i jak dobrze będziesz to robić zależy wyłącznie od Ciebie.
Można nabyć płyty z nagraniami, które pomagają w osiąganiu poszczególnych celów - jak położysz je na półce i nigdy z nich nie skorzystasz to nie będziesz mieć z nich żadnego pożytku.
Praca z podświadomością czy techniki relaksacyjne wymagają ćwiczeń.
Możesz je znać, ale gdy ich nie stosujesz, to nie odnosisz żadnych korzyści.
To tak, jakbyś kupiła sobie jakiś wspaniały przyrząd i nie używała go (np. masażer) - od samego posiadania nic się w Twoim życiu nie zmieni ![]()
Tak warto, oczywiście jak się tym interesujesz. Dobry sposób na rozwój osobisty. Daje duże możliwości jak korzystasz z nabytej wiedzy. Samo skończenie kursu to tylko narzędzie, musisz jeszcze z tego korzystać. To tak jak by ktoś dał Ci do ręki śrubokręt, jednak wkręcanie śrubek należy już do Ciebie. Dużo dalej poszedłem stosując Hemi Sync. Ale nie będę mieszał Ci w głowie. Każdy idzie swoją ścieżką...