Jak wyperswadować związek osiemnastolatkowi - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak wyperswadować związek osiemnastolatkowi

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 53 ]

Temat: Jak wyperswadować związek osiemnastolatkowi

Muszę coś zrobić, żeby syn zerwał z dziewczyną, bo nie może z nią być tylko, że żadne argumenty do niego nie przmawiają. Czy komuś się udało przerwać związek dziecka i jak? Namawiać go na jakiś wyjazd, przeprowadzić się?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak wyperswadować związek osiemnastolatkowi
juzerka napisał/a:

Muszę coś zrobić, żeby syn zerwał z dziewczyną, bo nie może z nią być tylko, że żadne argumenty do niego nie przmawiają. Czy komuś się udało przerwać związek dziecka i jak? Namawiać go na jakiś wyjazd, przeprowadzić się?

Dlaczego syn nie może być z tą dziewczyną?

3

Nie może, bo ich obydwoje może to narazić na nieprzyjemności różnego typu

4

Ale co jest z nią nie tak?

5

Wole nie wchodzić w szczegóły, szukam sposobu co mogło by skutecznie rozdzielić nastolatków bo po prostu wiem że nie mogą być razem

6

juzerka napisał/a:

Nie może, bo ich obydwoje może to narazić na nieprzyjemności różnego typu

Są przyrodnim rodzeństwem i nie wiedzą o tym?
Ona jest nieletnia?

7

Nie co za pomysł , ja wiem po prostu że to związek który sie xle skończy dla wszystkich

8

Czy on chce się już żenić?

9

nie zdziwiła bym się, bo tak jest nakręcony

10

Czy Tobie chodzi o to aby syn nie miał żadnej dziewczyny obecnie, czy inną byś zaakceptowała?
Ta dziewczyna Ci nie pasuje?

11

Ta konkretna, w tej sytuacji każdą iiną bym zaakceptowała ale nie ja

12

Autorka postu chyba sama ma 18 lat,bo nie wierze, ze to napisala kobieta majaca minimum 40 lat ... no chyba,ze to pisal facet to jeszcze bardziej tragicznie

13

JuliaUK33 napisał/a:

Autorka postu chyba sama ma 18 lat,bo nie wierze, ze to napisala kobieta majaca minimum 40 lat ... no chyba,ze to pisal facet to jeszcze bardziej tragicznie

Mylisz się.
Autorka jest w desperacji bo ewentualna synowa jej się nie podoba.
Może jest za biedna, z patologicznej rodziny, nie uczy się, miało ją pół miasta czy inne powody dla których wedle autorki nie nadaje się na partnerkę dla syna.

14

juzerka napisał/a:

Ta konkretna, w tej sytuacji każdą iiną bym zaakceptowała ale nie ja

Takie związki to przeważnie chwilowe zauroczenie.
Uświadom syna względem antykoncepcji męskiej i chorób przenoszonych drogą płciową, daj mu dodatkowe kieszonkowe na prezerwatywy.
I spokojnie czekaj, ta miłość szybko wygaśnie.

15

Tak było by najlepiej, żeby to samo przeszło i to szybko

16

juzerka napisał/a:

Wole nie wchodzić w szczegóły, szukam sposobu co mogło by skutecznie rozdzielić nastolatków bo po prostu wiem że nie mogą być razem

Egoistyczne. Może są między nimi uczucia. Ty zaś realizujesz swój cel. Ukryty.

Bo co może być złego w tej dziewczynie? Ćpa? Źle się uczy i twoje idealne dziecko sprowadzi na złą drogę? A może ich seks grozi ciązą?

17

To po prostu związek który by był wielu osobom nimi nie po drodze, mi też więc trochę egoizmu w tym jest ale nie tylko o mnie chodzi

18

Autorka zwyczajnie jest typową mamusią chłopaka i boi sie, ze syn się jej usamodzielni.

Ojojoj.

Podaj konkret, co Ci nie pasuje.

19

Nie , nie boje się, że syn się usamodzielni. Po prostu ja i mąż od lat pracujemy z jej ojcem

20

juzerka napisał/a:

Nie , nie boje się, że syn się usamodzielni. Po prostu ja i mąż od lat pracujemy z jej ojcem

No i co z tego?

21

Takie układy się xle konczą, firma i przyjaźń były pierwsze

22

Im będziesz bardziej przeciwna, tym bardziej będziesz umacniała tę relację.

Dlaczego nie chcesz napisać o co chodzi, jest może starsza?

Często te pierwsze miłości same się rozpadają, a ingerencja rodziców przynosi czasem opłakane skutki.

23

Kolejna co robi kaleke z syna, a pozniej przyszla synowa bedzie przechodzic tragedie zyciowa z roznianczonym mezulkiem

24

wieka napisał/a:

Często te pierwsze miłości same się rozpadają, a ingerencja rodziców przynosi czasem opłakane skutki.

nie jest starsza, nie ćpa, nie uczy się źle, nie miało jej pół miasto, nie jestem pewna czy po prostu syn by sobie nie znalazł tego wątku, nie wiem, na ile jestem tu anonimowa

25

juzerka napisał/a:
wieka napisał/a:

nie jest starsza, nie ćpa, nie uczy się źle, nie miało jej pół miasto, nie jestem pewna czy po prostu syn by sobie nie znalazł tego wątku, nie wiem, na ile jestem tu anonimowa

Oby to byl trolling, bo jak nie to wspolczuje synowi

26

juzerka napisał/a:

Bredzisz. Dojrzali dorośli ludzie potrafią prowadzić firmę bez względu na romanse nastolatków.

27

Powody dlaczego autorka nie chce tego związku dla syna są kompletnie nieistotne.

Kiepsko to widzę, może gdyby poznał jakąś inną fajną dziewczynę, ewentualnie wysłać go na jakieś stypendium, jakiś długi wyjazd daleko. Coś w tym stylu.

28

Z tym zastrzeżeniem , że zastanawiałam się, czy z tej spółki nie zrezygnować również ?

29

A co sądzą o tym wszystkim jej rodzice, ten ojciec?
Są przychylni temu związkowi, czy tak jak Ty?

30

Swanen napisał/a:

Powody dlaczego autorka nie chce tego związku dla syna są kompletnie nieistotne.

Kiepsko to widzę, może gdyby poznał jakąś inną fajną dziewczynę, ewentualnie wysłać go na jakieś stypendium, jakiś długi wyjazd daleko. Coś w tym stylu.

Będę go namawiała na studia  w innym mieście, może złapie haczyk

31

Odpuść, nic dobrego nie przynosi wrącanie się w życie uczuciowe dzieci.

Poza tym nic nie możesz zrobić, dobrze, że syn Cię nie słucha, bo widzę, że całe życie byś chciała nim kierować, a wymyka Ci się spod kontroli.

Jej rodzice też mają coś przeciwko temu związkowi czy są mądrzejsi?

32

Swanen napisał/a:

Jeśli się kochają to ona do niego dojedzie o ile będzie pełnoletnia.
Albo on nie da się niczym przekupić ani zastraszyć i nigdzie nie pojedzie. Jest pełnoletni.

33

juzerka napisał/a:
Swanen napisał/a:

Będę go namawiała na studia  w innym mieście, może złapie haczyk

Prowokacja. Nie ma na swiecie tak glupich ludzi

34

GloriaSoul napisał/a:

A co sądzą o tym wszystkim jej rodzice, ten ojciec?
Są przychylni temu związkowi, czy tak jak Ty?

Jeszcze nie wiedza

Lady Loka napisał/a:
juzerka napisał/a:

Bredzisz. Dojrzali dorośli ludzie potrafią prowadzić firmę bez względu na romanse nastolatków.

Ja zrozumiałam że nie chodzi o wspólną prace, ale o to że ojcec dziewczyny jest oczko wyżej w hierarchii niż juzerka i jej mąż. Coś a'la romans córki szefa firmy z synem sprzątaczki(pewnie róznica w poziomie jest troche mniejsza, ale to chyba nie ma znaczenia). Jak jej syn złamie serce dziewczynie, albo ją źle potraktuje ojciec może coś im napsuć w pracy. Taka zemsta, że zbałamucili jego ukochaną, wychuchaną córeczke tatusia. Gdyby było w drugą strone (juzerka jest wyżej niż ojciec dziewczyny) to mogłaby olać sprawe, bo chłopak wyszałałby się, gdyby nie wyszło to ojciec dziewczyny i tak nie miałby możliwości jej fikać.
Gdyby chodziło po prostu o zerwanie to bym doradziła żebyś dała wszelkie możliwości chłopakowi żeby jak najszybciej przesycili się sobą. Wyjazd i zostawienie pustej chaty żeby mógł ja zaprosić, pożyczanie kasy i auta jak chce gdzieś z nią jechać. Gdyby wszystko im sprzyjało szybko by im się przejadło i przy pierwsej awanturze całość by sie posypała. Najgorzej jak mają taki umiarkowany kontakt smsowo facebookowy, mogą sobie powolutku rozpalać ogień i dopasowaywać kroczek po kroczku. Bo wtedy jest szansa, że zamiast na miesiecznym romansie skończy się na kilkuletniej znajomości.

36

Nie, nie ma różnicy w hierarchii , my mamy wspólpracę, dwie spólki powiązane ze sobą, bo świadczymy dla siebie usługi i zależymy troche od siebie na wzajem.

37

Na razie próbowałam synowi powiedzieć, że nasza przyjaźń i współpraca były pierwsze, a gdyby im się coś nie powiodło w związku, to może pokomplikować sprawy, my bedziemy między nimi, oni miedzy nami ale to nie dotarło

38

juzerka napisał/a:

Na razie próbowałam synowi powiedzieć, że nasza przyjaźń i współpraca były pierwsze, a gdyby im się coś nie powiodło w związku, to może pokomplikować sprawy, my bedziemy między nimi, oni miedzy nami ale to nie dotarło

Nasza przyjazn- do syna  ha ha prowo ale w kolo jest wesolo srolololo

39

juzerka napisał/a:

Niepotrzebnie panikujesz, to wymyśliłaś przeszkody, żeby wszyscy takie mieli...
Daj synowi spokój i go nie stresuj. Nie szukaj dziury w całym.

40

wieka napisał/a:
juzerka napisał/a:

Niepotrzebnie panikujesz, to wymyśliłaś przeszkody, żeby wszyscy takie mieli...
Daj synowi spokój i go nie stresuj. Nie szukaj dziury w całym.

Jeszcze sobie wroga zrobi z syna swoim glupim postepowaniem... zreszta to prowo

41 Ostatnio edytowany przez GloriaSoul (2023-12-31 00:14:25)

Jedyna opcja, że stosunki pomiędzy Waszymi firmami pogorszą się lub zostaną zerwane to taka gdy syn porzuci tę dziewczynę gdy ona jeszcze będzie w nim zakochana.
Ale niekoniecznie bo jej rodzice mogą być wyrozumiali dla chłopaka i chwilowe nieszczęście ich córki nie będzie miało przełożenia na sprawy zawodowe.
Teraz najwazniejsze aby dziecka nie zrobili.

42

juzerka napisał/a:

Dlaczego uważasz, że on powinien to rozumieć? To jest jego życie i jego sprawy, a to są Wasze sprawy, które sami między sobą powinniście rozwiązywać. Jeżeli związek między Waszymi dziećmi miałby mieć wpływ na Wasze sprawy zawodowe, to bardzo źle to o Was mówi nie tylko jako o profesjonalistach, ale też o Waszej dojrzałości.

43

Albo troll albo nienormalna histeryczka xD

44

Może jakaś dziewczyna  co się boi reakcji rodzica?

Spotykałam się kiedyś z chłopakiem, którego matka też była tak samo jebnięta. Traktowała go jak oczko w głowie. Wszystko za niego robiła. Do tego stopnia, że chłopak w liceum, a nie potrafił sobie niczego do jedzenia samemu przygotować, prania zrobić czy choćby posprzątać w swoim pokoju. Chłopak był fajny - miły, ciepły, troskliwy. Ale jednocześnie koszmarnie nieporadny.

Z dzisiejszej perspektywy - jak dorośli ludzie mają rozwalić sobie firmy w spółce przez nastoletnie romansowanie ich dzieci to jacyś tacy....słabi ci dorośli.

46

nie wiem jak to wyjaśnić , ale ja i ojciec tej dziewczyny zamierzaliśmy się nie długo rozwieść

47

juzerka napisał/a:

nie wiem jak to wyjaśnić , ale ja i ojciec tej dziewczyny zamierzaliśmy się nie długo rozwieść

Czekaj, czyli chcecie się Wy związać ze sobą i dlatego dzieci nie mogą?

48

juzerka napisał/a:

I być razem?

A to tu pies pogrzebany big_smile

Bez względu jak się sprawy potoczą, musicie wzajemnie zaakceptować swoje wybory, Ty też możesz sie rozstać z jej ojcem za jakiś czas, więc daj szynowi żyć jak chce.
Sytuacja niezręczna, ale sami ją stworzyliście.

49

juzerka napisał/a:

Widzę, że akcja się rozwija big_smile

50

Priscilla napisał/a:
juzerka napisał/a:

Tylko ciekawe czy scenariusz pisze się na bieżąco, czy został wcześniej napisany big_smile

51

Baju baj.

52

wieka napisał/a:
Priscilla napisał/a:
juzerka napisał/a:

Tylko ciekawe czy scenariusz pisze się na bieżąco, czy został wcześniej napisany big_smile

Hmm... Zwykle raczej tworzy się na bieżąco, a jak zaczyna robić się nudno, to wtedy wpada jakaś bomba big_smile

53

Jeżeli zwiążesz się z ojcem tej dziewczyny to będziesz musiała mieć kontakt z jego córką. Wspólne święta, wyjazdy, imprezy.
Wytłumacz w czym będzie przeszkadzać, że oni będą parą?
To nawet zdrowsze niż gdyby ona dowiedziała się, że on z niej zrezygnował bo Ty tak chciałaś.

Posty [ 53 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak wyperswadować związek osiemnastolatkowi

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024