Posiadacie dobrych kolegów czy przyjaciół (z wyboru) z którymi dzieli was duża różnica wieku? Mam kilkoro takich znajomych, ale to najczęściej relacje związane z wykonywanym zawodem. Chyba łatwiej mi nawiązać znajomość z kimś 20 lat starszym z podobnych kręgów zawodowych niż z równolatkiem o zupełnie innych doświadczeniach.
tak, co w tym dziwnego?
3 2023-11-28 13:29:44 Ostatnio edytowany przez ANB85 (2023-11-28 13:30:43)
tak, co w tym dziwnego?
Na świecie nic dziwnego. W Polsce mało znam trzydziestolatków kolegujących się kimś powiedzmy dwadzieścia lat starszym. Nie spotkałem zbyt wielu takich przypadków.
Chyba jednak dyskryminacja wiekowa jest w Polsce ciągle silna.
Posiadacie dobrych kolegów czy przyjaciół (z wyboru) z którymi dzieli was duża różnica wieku? Mam kilkoro takich znajomych, ale to najczęściej relacje związane z wykonywanym zawodem. Chyba łatwiej mi nawiązać znajomość z kimś 20 lat starszym z podobnych kręgów zawodowych niż z równolatkiem o zupełnie innych doświadczeniach.
Tak mam. Ale najlepiej z równolatkami do 10 lat starszymi czy 10- lat młodszymi.
Farmer napisał/a:tak, co w tym dziwnego?
Na świecie nic dziwnego. W Polsce mało znam trzydziestolatków kolegujących się kimś powiedzmy dwadzieścia lat starszym. Nie spotkałem zbyt wielu takich przypadków.
Chyba jednak dyskryminacja wiekowa jest w Polsce ciągle silna.
Mam wielu takich o 10-20 lat starszych.
Dobrych kolegów lub przyjaciół - nie, ale znajomych już tak. Znajomości o charakterze dobrych kolegów lub przyjaciół łatwiej mi utrzymywać z osobami zbliżonymi do mnie wiekowo, bo ten fakt właśnie generuje zazwyczaj podobny poziom doświadczeń życiowych. Co do zasady więcej punktów stycznych.
A jak ktos ma np 30 lat to jaki to jest przedzial wiekowy na znajomosci dla tej osoby? Albo 20 lat? Ja tam sie zadaje z kazdym czlowiekiem byle by byl pelnoletni
U mnie podobnie, też mam takich znajomych ale ze względów zawodowych. Ogólnie łatwiej z kimś złapać kontakt jak jesteście na podobnym etapie życia osoba 20 lat starsza/młodsza raczej na podobnym etapie nie jest
Oho. Kolejny wątek o twoich relacjach zawodowych i twoich zawodowych osiągnięciach i specjalistycznej branży, specjalistycznym umyśle. A na forum wcale nie wchodzisz bo już dostajesz pierdolca od swojej samotności, tylko w celach zawodowych w ramach networkingu, zeby nawiązać relacje w branży? Niezły z ciebie jełop.
ANB85 napisał/a:Posiadacie dobrych kolegów czy przyjaciół (z wyboru) z którymi dzieli was duża różnica wieku? Mam kilkoro takich znajomych, ale to najczęściej relacje związane z wykonywanym zawodem. Chyba łatwiej mi nawiązać znajomość z kimś 20 lat starszym z podobnych kręgów zawodowych niż z równolatkiem o zupełnie innych doświadczeniach.
Oho. Kolejny wątek o twoich relacjach zawodowych i twoich zawodowych osiągnięciach i specjalistycznej branży, specjalistycznym umyśle. A na forum wcale nie wchodzisz bo już dostajesz pierdolca od swojej samotności, tylko w celach zawodowych w ramach networkingu, zeby nawiązać relacje w branży? Niezły z ciebie jełop.
Nie zakładałem tutaj żadnych wątków zawodowych. Masz ciekawe przemyślenia. Napisz coś jeszcze.