Posiadacie znajomych poza swoim przedziałem wiekowym? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Posiadacie znajomych poza swoim przedziałem wiekowym?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1

Temat: Posiadacie znajomych poza swoim przedziałem wiekowym?

Posiadacie dobrych kolegów czy przyjaciół (z wyboru) z którymi dzieli was duża różnica wieku? Mam kilkoro takich znajomych, ale to najczęściej relacje związane z wykonywanym zawodem. Chyba łatwiej mi nawiązać znajomość z kimś 20 lat starszym z podobnych kręgów zawodowych niż z równolatkiem o zupełnie innych doświadczeniach.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Posiadacie znajomych poza swoim przedziałem wiekowym?

tak, co w tym dziwnego?

3 Ostatnio edytowany przez ANB85 (2023-11-28 13:30:43)

Farmer napisał/a:

tak, co w tym dziwnego?

Na świecie nic dziwnego. W Polsce mało znam trzydziestolatków kolegujących się kimś powiedzmy dwadzieścia lat starszym. Nie spotkałem zbyt wielu takich przypadków.

Chyba jednak dyskryminacja wiekowa jest w Polsce ciągle silna.

4

ANB85 napisał/a:

Posiadacie dobrych kolegów czy przyjaciół (z wyboru) z którymi dzieli was duża różnica wieku? Mam kilkoro takich znajomych, ale to najczęściej relacje związane z wykonywanym zawodem. Chyba łatwiej mi nawiązać znajomość z kimś 20 lat starszym z podobnych kręgów zawodowych niż z równolatkiem o zupełnie innych doświadczeniach.

Tak mam. Ale najlepiej z równolatkami do 10 lat starszymi czy 10- lat młodszymi.

5

ANB85 napisał/a:
Farmer napisał/a:

tak, co w tym dziwnego?

Na świecie nic dziwnego. W Polsce mało znam trzydziestolatków kolegujących się kimś powiedzmy dwadzieścia lat starszym. Nie spotkałem zbyt wielu takich przypadków.

Chyba jednak dyskryminacja wiekowa jest w Polsce ciągle silna.

Mam wielu takich o 10-20 lat starszych.

6

ANB85 napisał/a:

Dobrych kolegów lub przyjaciół - nie, ale znajomych już tak. Znajomości o charakterze dobrych kolegów lub przyjaciół łatwiej mi utrzymywać z osobami zbliżonymi do mnie wiekowo, bo ten fakt właśnie generuje zazwyczaj podobny poziom doświadczeń życiowych. Co do zasady więcej punktów stycznych.

7

A jak ktos ma np 30 lat to jaki to jest przedzial wiekowy na znajomosci dla tej osoby? Albo 20 lat? Ja tam sie zadaje z kazdym czlowiekiem byle by byl pelnoletni

8

ANB85 napisał/a:

U mnie podobnie, też mam takich znajomych ale ze względów zawodowych. Ogólnie łatwiej z kimś złapać kontakt jak jesteście na podobnym etapie życia osoba 20 lat starsza/młodsza raczej na podobnym etapie nie jest

ANB85 napisał/a:

Oho. Kolejny wątek o twoich relacjach zawodowych i twoich zawodowych osiągnięciach i specjalistycznej branży, specjalistycznym umyśle. A na forum wcale nie wchodzisz bo już dostajesz pierdolca od swojej samotności, tylko w celach zawodowych w ramach networkingu, zeby nawiązać relacje w branży? Niezły z ciebie jełop.

10

SmutnaDziewczyna007 napisał/a:
ANB85 napisał/a:

Oho. Kolejny wątek o twoich relacjach zawodowych i twoich zawodowych osiągnięciach i specjalistycznej branży, specjalistycznym umyśle. A na forum wcale nie wchodzisz bo już dostajesz pierdolca od swojej samotności, tylko w celach zawodowych w ramach networkingu, zeby nawiązać relacje w branży? Niezły z ciebie jełop.

Nie zakładałem tutaj żadnych wątków zawodowych. Masz ciekawe przemyślenia. Napisz coś jeszcze.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Posiadacie znajomych poza swoim przedziałem wiekowym?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024