Nasze najpiękniejsze panie, poza partnerkami, oczywiście - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Nasze najpiękniejsze panie, poza partnerkami, oczywiście

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 57 ]

1 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-08-05 11:27:02)

Temat: Nasze najpiękniejsze panie, poza partnerkami, oczywiście

Ze strony męskiej, kanon urody polskiej kobiety, która ze znanych pań ucieleśnia?
Moim zdaniem, panie Urszula Grabowska i  Marta Zmuda - Trzebiatowska, bez odnoszenia się do ich potencjału zawodowego.
Pierwsza, typ północny. Druga, z "Mazowszem" się kojarzy.
Obie prześliczne, a i inne zarazem. smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nasze najpiękniejsze panie, poza partnerkami, oczywiście

W sumie całkiem dobre wybory. Ogólnie w polskim showbiznesie nie jest jakoś super kolorowo pod tym względem.

3

Trochę z innej grupy wiekowej dzisiaj ale nadal piękne

Panie: Grażyna Torbicka, Anna Dymna, Hanna Banaszak. Kolejność przypadkowa

4

Kleoma napisał/a:

Trochę z innej grupy wiekowej dzisiaj ale nadal piękne

Panie: Grażyna Torbicka, Anna Dymna, Hanna Banaszak. Kolejność przypadkowa

To także trafia w mój gust.
Torbicka, piękna kobieta, swoim głosem i erudycją mnie urzeka.
Pani Hanna Banaszak? Wystarczy posłuchać wyśpiewanej ciepło baśni o gościu i ofercie dla niego.
Anna Dymna. Dama. smile

5

Julia Roberts na dzień, Kim Bassinger na noc. Pierwsza, moim zdaniem, urzekająco piękna i robi wrażenie miłej, druga ... No cóż, jak już napisałem, na noc.

6

Nie wiem, czy powinnam się wypowiadać na temat damskiej urody, ale dorzucę swoje. Za śliczną kobietę uważam Annę Czartoryską. smile Piękne i rysy, i figura, i bardzo ładne oczy, do tego jest taka bezpretensjonalna, a jednocześnie z klasą.

7

Lagrange napisał/a:

Julia Roberts na dzień, Kim Bassinger na noc. Pierwsza, moim zdaniem, urzekająco piękna i robi wrażenie miłej, druga ... No cóż, jak już napisałem, na noc.

Co prawda, temat zakładając, miałem na myśli nasze piękne kobiety znane szerzej, to powiem, że Roberts świetną aktorką jest, lecz nie w moim guście.
Kim Basinger przeszła samą siebie w "Moja macocha jest kosmitką", bo talent pokazała, zaś w " 9 i ½" tygodnia", gorące sceny grała za nią dublerką podobno. Czyli też "na dzień" się nadaje. smile

8 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-08-06 15:11:13)

niepodobna napisał/a:

Nie wiem, czy powinnam się wypowiadać na temat damskiej urody, ale dorzucę swoje. Za śliczną kobietę uważam Annę Czartoryską. smile Piękne i rysy, i figura, i bardzo ładne oczy, do tego jest taka bezpretensjonalna, a jednocześnie z klasą.

Przyznam, że piękna i miłą aparycję ma. I nazwisko.c
Nie wiem, jaka jest na codzień, ale przyjemnie ją widzieć na ekranie.
Dodam więc, arystokracji się trzymając.
Pani Beata Tyszkiewicz, Maryśka Walewska niegdyś w retrospekcjach z wielkim Gustawem Holoubkiem.
Do nizin wracając i przeszłości, Ewa Braunek, Pola Raksa - o urodzie dziewczynki z jednej z powieści Niziurskiego. O imieniu Adela, jak pamiętam i piosenki "Perfectu".
Barbara Brylska, prześliczna w dawnych strojach i "Hajduczek" Zagłoby, pani Magda Zawadzka.
No i dwie panie jeszcze na teraz: Joanna Jędryka i Jolanta Zykun. Powiem, że po "Podróży za jeden uśmiech" i "Jak rozpętałem II wojnę światową", zakochałem się w nich smarkato. smile
A pani Halina Golanko z niedyskretnie odsłoniętymi piersiami w naszym naśladowczym filmie z Ryszardem Filipskim w "Brylantach pani Zuzy"?

9

Excop napisał/a:
niepodobna napisał/a:

Przyznam, że piękna i miłą aparycję ma. I nazwisko.c
Nie wiem, jaka jest na codzień, ale przyjemnie ją widzieć na ekranie.
Dodam więc, arystokracji się trzymając.
Pani Beata Tyszkiewicz, Maryśka Walewska niegdyś w retrospekcjach z wielkim Gustawem Holoubkiem.
Do nizin wracając i przeszłości, Ewa Braunek, Pola Raksa - o urodzie dziewczynki z jednej z powieści Niziurskiego. O imieniu Adela, jak pamiętam i piosenki "Perfectu".
Barbara Brylska, prześliczna w dawnych strojach i "Hajduczek" Zagłoby, pani Magda Zawadzka.
No i dwie panie jeszcze na teraz: Joanna Jędryka i Jolanta Zykun. Powiem, że po "Podróży za jeden uśmiech" i "Jak rozpętałem II wojnę światową", zakochałem się w nich smarkato. smile
A pani Halina Golanko z niedyskretnie odsłoniętymi piersiami w naszym naśladowczym filmie z Ryszardem Filipskim w "Brylantach pani Zuzy"?

Pani Braunek już ś.p. było Małgorzata. smile

10 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-08-06 22:35:48)

Jeszcze przyszła mi do głowy jedna pani, która pewnie nie zostałaby uznana za klasyczną piękność, ale uważam, że ma ciekawy typ urody - Kamila Baar. Dla równowagi blondynka (chyba nadal?).

A mi sie Malgorzata Pieczynska podobała zawsze. :-)

12

Kleoma napisał/a:

Pani Braunek już ś.p. było Małgorzata. smile

Oczywiście, że Małgorzatą nazwać ją z imienia powinienem. Moja wina.

13

niepodobna napisał/a:

Jeszcze przyszła mi do głowy jedna pani, która pewnie nie zostałaby uznana za klasyczną piękność, ale uważam, że ma ciekawy typ urody - Kamila Baar. Dla równowagi blondynka (chyba nadal?).

Mnie też się podoba, jako kobieta. smile

14

Agnieszka Wagner a z młodszych Julia Kamińska.. raczej nie ma interesujących brunetek teraz.. Blondynek dużo fajnych

15

Ela210 napisał/a:

Agnieszka Wagner a z młodszych Julia Kamińska.. raczej nie ma interesujących brunetek teraz.. Blondynek dużo fajnych

Agnieszka Wagner, raz, Tamara Arciuch, dwa.
Ja oglądałem. Kto nie oglądał, niech żałuje, ale ta druga z pań, w każdym odcinku ""Hallo Hans", grała "piękną nieznajomą" w innych dekoracjach za każdym razem.
Najbardziej podobała mi się, jako hiszpańskiego pochodzenia wamp, która Barcisia miała ukatrupić.

16

Do tego grona powinna również dołączyć Emilia Krakowska.
Wiem, że teraz ma swoje lata, ale nadal jest piękną kobietą, a lata jej młodości - to przepyszna, bujna uroda.

17

IsaBella77 napisał/a:

Do tego grona powinna również dołączyć Emilia Krakowska.
Wiem, że teraz ma swoje lata, ale nadal jest piękną kobietą, a lata jej młodości - to przepyszna, bujna uroda.

Zaprzeczyć, nie sposób. Ostatni odcinek "Chłopów", mimo, że czytało się pierwowzór, dotąd siedzi w głowie.

18

Anna Dymna już była - to Irena Jarocka i Pola Raksa jeszcze jak dla mnie.

19 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-08-07 22:31:33)

paslawek napisał/a:

Anna Dymna już była - to Irena Jarocka i Pola Raksa jeszcze jak dla mnie.

Pola Raksa już była też, ale nie szkodzi. Bo patrzeć na nią za jej młodu, to czysta przyjemność. smile
Pani Irena Jarocka. Piękna brunetka lub szatynka, bo na żywo jej nie zdążyłem zobaczyć. I piękny, ciepły głos.
"Kawiarenki", podobnie - na zmianę z "Papają" pani Urszuli Dudziak nucę sobie, gdy skupiam się na czymś istotnym. smile

Anny Przybylskiej nie bylo jeszcze.

21

Piotr Introwertyk napisał/a:

Anny Przybylskiej nie bylo jeszcze.

Śliczna, to prawda. W połączeniu z talentem i zmysłowo brzmiącym niskim głosem.
Niestety, Los dla wielu jest nieubłagany. sad

22

Ania Grodzka.

23 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-08-08 21:21:49)

Burzowy napisał/a:

Ania Grodzka.

Burzowy, co za dzieciak z ciebie. Wstyd!
Tutaj też musisz, wątpliwej wartości żarty zamieszczać?
Zwłaszcza po wspomnieniu o pani Annie Przybylskiej?
Wskaż swoje przykłady, bez prowokowania dyskusji na inne tematy. Zupełnie z moim wątkiem nie związane.
Chyba, że "Ania" Grodzka, ma to coś? To co innego!

24

A co ma śmierć Ani Przybylskiej do mojej wypowiedzi? Ja ją zabiłem?

I wypraszam sobie, moje żarty są wyborne. Także chyba mnie z kimś pomyliłeś. Poza Anią Grodzką (jak smiesz sugerować, że to żart?) Aleksandra Woźniak wymiata. Owinalbym się wokół jej wspaniałych nóg jak wąż... Na zawsze.

25 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-08-09 00:47:35)

Burzowy napisał/a:

A co ma śmierć Ani Przybylskiej do mojej wypowiedzi? Ja ją zabiłem?

I wypraszam sobie, moje żarty są wyborne. Także chyba mnie z kimś pomyliłeś. Poza Anią Grodzką (jak smiesz sugerować, że to żart?) Aleksandra Woźniak wymiata. Owinalbym się wokół jej wspaniałych nóg jak wąż... Na zawsze.

Cóż, nie mam nic do powiedzenia na teraz.
Może, jeśli uda mi się odnaleźć drugą Anię Grodzką, to po przeanalizowaniu szczegółów, ewentualnie przeproszę.
Poza tym, trudno pomylić cię z kim innym. Pa! smile

26

Ale co z moim drugim typem drogi Excopie, co sądzisz?

27 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-08-09 07:43:14)

Burzowy napisał/a:

Ale co z moim drugim typem drogi Excopie, co sądzisz?

Najdłuższe i chyba najładniejsze nogi w Rzeczypospolitej, że się wyrażę. smile

28

Anna Jurksztowicz , do tego ta jej piosenka
https://youtu.be/7wFy9mSuy2I

29

Kanon polskiej urody powiadasz. No to Bożena Dykiel.

30 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-08-09 19:11:52)

balin napisał/a:

Kanon polskiej urody powiadasz. No to Bożena Dykiel.

Pani Bożena, Matka Polka. Ją widziałbym na uosobieniu Słowiańszczyzny. Tej przeszłej, a i obecnej.
Jej role naczelniczki gminy w "Wyjściu awaryjnym i wdowy po synu bogatego młynarza w "Znachorze" z wielkim Jerzym Bińczyckim i nie mniej wspaniałym Bernardem Ładyszem, potwierdzają to.

W sumie, nie o kanon urody chodzi, bo to tworzą media, a o w miarę osobiste spojrzenie..

31 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2019-08-09 21:48:05)

Excop napisał/a:

W sumie, nie o kanon urody chodzi, bo to tworzą media, a o w miarę osobiste spojrzenie..

Może się będziecie ze mnie śmiać, ale przyszły mi do głowy kobiety dalekie od ideału urody, a urzekające osobowością, która odzwierciedla się w wyglądzie.
Piotr przypomniał mi dzisiaj w innym wątku Antoninę Krzysztoń. Od dawna mnie fascynuje nie tylko głosem i tym, co ma do powiedzenia (a mądra babka jest, abstrahując zupełnie od wyznawanego przez nią światopoglądu), ale też artystycznym image - te wszystkie sukienki, biżuteria, hippisowskie akcenty - baaaardzo lubię!
Druga to Katarzyna Miller - ruda, gruba (nazwijmy rzeczy po imieniu), a tak pełna życia, pogody ducha, dystansu do siebie i życiowej mądrości, że nic tylko z nią obcować. Pomimo tuszy jest zawsze kolorowa, ubiera się z fantazją i gustem, z daleka się ją rozpoznaje po płomiennorudych włosach. Pełna życia!

Z klasycznie pięknych kobiet przypomniały mi się fotki Haliny Mikołajskiej - aktorki i ciotki Antoniny Krzysztoń.

Post, który właśnie zredagowałam uświadomił mi, że w kobiecym wyglądzie najbardziej zwracam uwagę nie tyle na urodę samą w sobie, ile na to, co kobieta potrafi ze sobą "zrobić", jak się nosi, jak manifestuje swoją osobowość i duszę. Miała to coś starsza już Małgorzata Braunek, ma Anna Dymna. Za młodu ich uroda była oczywista, a z czasem przyszło coś znacznie więcej.

32

Irena Jarocka.
I podoba mi sie Kinga Preis.

33

Winter.Kween napisał/a:

Irena Jarocka.

Pani św. pamięci Irena Jarocka wspomniana już była, ale to dowodzi z kolei, że postrzegana jest podobnie.
Pani Kinga Preiss z kolei, świetną aktorką i piosenkarką jest. Ma "to coś", co przykuwa uwagę. smile

34

Excop napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:

Irena Jarocka.

Pani św. pamięci Irena Jarocka wspomniana już była, ale to dowodzi z kolei, że postrzegana jest podobnie.
Pani Kinga Preiss z kolei, świetną aktorką i piosenkarką jest. Ma "to coś", co przykuwa uwagę. smile

Nie doczytalam, ze juz byla. Ale troche jestem slepa bez okularow do czytania

35 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2019-08-11 08:11:39)

O, Kingę Preis bardzo lubię, choć urodziwą jej nie nazwę. Ale ma to coś, jest wyrazista. I strasznie fajne piegi ma! smile
A tych prześlicznych kobiet jest tyle, że nie umiem wymienić jakiejś szczególnie ulubionej.

36

Piegowata'76 napisał/a:

O, Kingę Preis bardzo lubię, choć urodziwą jej nie nazwę. Ale ma to coś, jest wyrazista.
A tych prześlicznych kobiet jest tyle, że nie umiem wymienić jakiejś szczególnie ulubionej.

Ja wlasnie bardzo lubie jej oczy i bardzo lubie jej glos i piegi moim zdaniem sa bardzo ladne tak ogolnie mowiac.

37

No, właśnie, równocześnie o piegach pomyślałyśmy smile

38

big_smile Klasycznie to postawiłabym na Grace Kelly
A szukając urody, która opiera się wszelkim przeciwnościom to piękna pozostała Magda Prokopowicz...

39

random.further napisał/a:

A szukając urody, która opiera się wszelkim przeciwnościom to piękna pozostała Magda Prokopowicz...

A wiesz, że jak pisałam o piegach Kingi Preiss, to i Magda przyszła mi na myśl? Przepiękny kolorowy ptak, szkoda, że tak tragicznie naznaczony.

40

Elżbieta Dmoch z zespołu 2+1. Fascynowała mnie jej uroda w młodości.
I jeszcze obie już śp. aktorki Maria Probosz i Dorota Kwiatkowska.

41

Bez nazwisk ha, ha ale chyba łatwo sobie je dośpiewać.
https://pics.wikifeet.com/Claudia-Cardinale-Feet-2749195.jpg

https://pics.wikifeet.com/Monica-Bellucci-Feet-240034.jpg

https://pics.wikifeet.com/Pola-Raksa-Feet-3801346.jpg

https://pics.wikifeet.com/Cameron-Diaz-Feet-1231768.jpg

https://pics.wikifeet.com/Eva-Mendes-Feet-1538149.jpg

42 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-08-24 13:13:24)

Klasycznie, to na półprofil Nefretete bym postawił.
Jako nasza, pani Prokopowicz wpisuje się za to w zamysł mojego tematu. smile

43 Ostatnio edytowany przez random.further (2019-08-24 13:32:38)

Excop napisał/a:

smile Racja, no to dodatkowo uroda Anny Nehrebeckiej była dla mnie ujmująca... niezależnie od wieku.
Jeszcze Anna Czartoryska mi się przypomniała z poniższego:
https://www.youtube.com/watch?v=7sZ0T0v9c8E

https://www.youtube.com/watch?v=tjqQrXIBppg

44 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-09-14 18:45:10)

Excop napisał/a:

smile Racja, no to dodatkowo uroda Anny Nehrebeckiej

Pani Nehrebecka, choć piękna jest, to ten serial "Rodzina Połanieckich", największym nudziarstwem był. I  zaraz przywodzi tę płaczkę z "Ryby głodu nie mają" i z "Domu", siostry bliźniaczki. Nie sposób tego oglądać po latach...

45 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-09-15 00:29:14)

Excop napisał/a:
Excop napisał/a:

smile Racja, no to dodatkowo uroda Anny Nehrebeckiej

Pani Nehrebecka, choć piękna jest, to ten serial "Rodzina Połanieckich", największym nudziarstwem był. I  zaraz przywodzi tę płaczkę z "Ryby głosu nie mają" i z "Domu", siostry bliźniaczki. Nie sposób tego oglądać po latach...

Cytowałem, by literówkę poprawić. A toć, po północy już jest. smile

46 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-09-20 08:41:35)

Odświeżam.
Co powiecie o Marcie Chodorowskiej, wójtównie z "Rancza"?
Według mnie, przepiękną jest słowiańsko. I zdolną aktorką przy tym. smile

47

Coś w tym jest, co zostało wspomniane wyżej: mamy sporo naprawdę uroczych blond piękności, i to takich naturalnych, bez dodatkowych upiększeń smile
Mogę tutaj coś wygrzebać, ale raczej w swoim targecie (wiek między 25 a 35 lata), w każdym razie ani za nisko ani za wysoko wychodzić nie będę smile

Natalia Rybicka -
Marta Chodorowska właśnie smile
Julia Pietrucha
Urszula Grabowska
Julia Kamińśka
Agnieszka Sienkiewicz

Tak na początek smile

48

bagienni_k napisał/a:

Coś w tym jest, co zostało wspomniane wyżej: mamy sporo naprawdę uroczych blond piękności, i to takich naturalnych, bez dodatkowych upiększeń smile
Mogę tutaj coś wygrzebać, ale raczej w swoim targecie (wiek między 25 a 35 lata), w każdym razie ani za nisko ani za wysoko wychodzić nie będę smile

Natalia Rybicka -
Julia Pietrucha
Urszula Grabowska
Julia Kamińśka
Agnieszka Sienkiewicz

Tak na początek smile

Pani Urszula Grabowska, to typ skandynawski według mnie.
Prześliczna, ale tak chłodno. smile

49 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-11-10 13:02:02)

Excop napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Natalia Rybicka -
Julia Pietrucha
Urszula Grabowska
Julia Kamińśka
Agnieszka Sienkiewicz

Tak na początek smile

Pani Urszula Grabowska, to typ skandynawski według mnie.
Prześliczna, ale tak chłodno. smile

Julia Kamińska? Rzeczywiście, niebrzydka, ale nie mój typ kobiecości. Niczego pani Julii nie ujmując przy tym.
Pani Sienkiewicz w ogóle nie kojarzę, choć z telewizyjnych "spotkań", zapewne znana mi z widzenia.
Julia Pietrucha? Ładna. Wysoka i zgrabna. Również nie mój typ. smile

50 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-11-10 15:03:51)

Pani Kamińska za wysoka pewnie smile Chociaż urodę ma nieprzeciętną smile Tak samo p. Pietrucha smile

Agnieszka Sienkiewicz ma, moim zdaniem, taką niewinną urodę.

51

bagienni_k napisał/a:

Pani Kamińska za wysoka pewnie smile Chociaż urodę ma nieprzeciętną smile Tak samo p. Pietrucha smile

Agnieszka Sienkiewicz ma, moim zdaniem, taką niewinną urodę.

Nie o wzrost chodzi, Bagienni_ku. smile
Teraz już wiem, jak wygląda Agnieszka Sienkiewicz. smile
Piękna jest. Tak niewinnie, jak zauważyłeś. smile

52 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-12-04 19:36:14)

Znów odświeżam, bo o pani Katarzynie Glince zapomniałem.
Wystąpiła w prześmiesznym skeczu kabaretu "Smile", pod tytułem, "Tłumacz języka kobiecego".
Zjawiskowa, bez dwóch zdań! smile
Zwłaszcza w tej "nowej fryzurze". smile

53

PunBB bbcode test
Kasia Sienkiewicz z bratem Jackiem Sienkiewicz tworzą zespół "Kwiat jabłoni"
PunBB bbcode test
PunBB bbcode test
Adrianna Fliszewska z narzeczonym Rafałem Fajfer tworzą kanał na YouTube  "Mniejsze od trzech"

54

PunBB bbcode test
Scarlett Szyłogalis – prezes Fundacji Tara. Dojrzała kobieta dla mnie piękna fizycznie i duchowo
Wszystkie dziewczyny są prawdziwe, bez dziwnych makijażowych masek, ciekawe jako osoby

55

Dorzuciłbym jeszcze panią Olgę Łasak, która dopełnia kabaret Czesuaf. Prześliczna i zdolna z niej aktorka. smile

56

PunBB bbcode test
Davina Reeves-Ciara znana mi głównie z youtube, ale jest aktorką. Mieszka w Polsce, ma męża Polaka, ostatnio grała w serialu polskim. Mądra, szczera, piękna kobieta

PunBB bbcode test
Brodka

PunBB bbcode test
Olga Frycz

PunBB bbcode test
Kora niestety już opuściła ten ziemski padół, ale zawsze była dla mnie niesamowicie kobieca, świadoma, wolna, była sobą, dla mnie przepiękna kobieta.

57 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-12-10 17:38:11)

Ajko napisał/a:

PunBB bbcode test
Davina Reeves-Ciara znana mi głównie z youtube, ale jest aktorką. Mieszka w Polsce, ma męża Polaka, ostatnio grała w serialu polskim. Mądra, szczera, piękna kobieta

PunBB bbcode test
Brodka

PunBB bbcode test
Olga Frycz

Kora niestety już opuściła ten ziemski padół, ale zawsze była dla mnie niesamowicie kobieca, świadoma, wolna, była sobą, dla mnie przepiękna kobieta.

Usunąłem link, acz pani Jackowska lub Sipowicz na koniec, miała wielki talent wokalny. Jako kobieta nie bardzo mi odpowiadała. Nie wiem, może zbyt męską w wyrazie?
Pani Ola Frycz. Córka wielkiego aktora. Brzydka nie jest, to pewne. Ale nie dociera do granic moich gustów.
Pani Monika Brodka. Nie biorę jej za kobietę jako taką, a za naszą nową Ewę Demarczyk.
Po korekcie zgryzu, śliczna jest, a ten zawód miłosny, gdy ślub był już umówiony...
Pani z pierwszego obrazka piękna jest. I dobrze, że jest wśród nas. smile

Posty [ 57 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Nasze najpiękniejsze panie, poza partnerkami, oczywiście

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024