Witam jestem mamą 6 letniej dziewczynki moja córka od zawsze byla z tych dzieci bardziej pobudzonych.od 3 lat chodzi do przedszkola na pierwszy rzut oka wszystko super ! Nauczycielki miły potrafiły opanować mojej małej temperament miała dużo pochwal chętnie się uczula bawiła z dziećmi od miesiąca jest inna nauczycielka..córka "podobno" jest niegrzeczna nie słucha się nauczycielki nie chce brać udziału w zajęciach gdzie w domu bardzo chętnie odrabia lekcje ze mną kilka razy słyszałam jak ta nowa wychowawczyni krzyczała na dzieci..od dwóch dni córka co noc się budzi płacze i mówi przez sen "marsz do stołu licz to!" Proszę o pomoc co zrobić w tej sytuacji porozmawiać z nauczycielka czy lepiej ? Podrzucić córce dyktafon i to nagrać ?
Porozmawiać z dyrektorką*
Dodam jeszcze że codziennie siedzi w ławce za kare..ostatnio była sytuacja nauczycielka mówiła że dwa razy siedziała za kare rozmawiałam z córką twierdzi że tylko raz że nauczycielka kłamie i się popłakała..serce mi pęka ( bo tyle lat było dobrze w tej placówce..
Dodam jeszcze że codziennie siedzi w ławce za kare..ostatnio była sytuacja nauczycielka mówiła że dwa razy siedziała za kare rozmawiałam z córką twierdzi że tylko raz że nauczycielka kłamie i się popłakała..serce mi pęka
( bo tyle lat było dobrze w tej placówce..
Jak ma 6 lat to możesz ją przenieść do zerówki w innym miejscu.
Witam jestem mamą 6 letniej dziewczynki moja córka od zawsze byla z tych dzieci bardziej pobudzonych.od 3 lat chodzi do przedszkola na pierwszy rzut oka wszystko super ! Nauczycielki miły potrafiły opanować mojej małej temperament miała dużo pochwal chętnie się uczula bawiła z dziećmi od miesiąca jest inna nauczycielka..córka "podobno" jest niegrzeczna nie słucha się nauczycielki nie chce brać udziału w zajęciach gdzie w domu bardzo chętnie odrabia lekcje ze mną kilka razy słyszałam jak ta nowa wychowawczyni krzyczała na dzieci..od dwóch dni córka co noc się budzi płacze i mówi przez sen "marsz do stołu licz to!" Proszę o pomoc co zrobić w tej sytuacji porozmawiać z nauczycielka czy lepiej ? Podrzucić córce dyktafon i to nagrać ?
Na twoim miejscu zajęłabym się córką i zapisała ją na konsultacje do psychologa i pedagoga. Pewnie ktoś o tym wspomniał w przedszkolu? Jakie lekcje z tobą odrabia w domu? W zerówce przedszkolnej?
Przedstaw swój problem/ zaniepokojenie dyrektorowi ( P.S. jestem dyrektorem przedszkola). Jesteś rodzicem/ matką i masz prawo do zaniepokojenia i ROZMOWY na ten temat
witamy chcielibyśmy przedstawić panstwu nowy sklep z zabawkami znajduja się w nim zabawki dla dzieci w każdym wieku
sklep z zabawkami który chcemy przedstawić posiada asrtyment dla dzieci w każdym wiekku
po krótce opis firmy sklepu z zabawakmi zabawkizosi
ZabawkiZosi to miejsce, w którym dzieci rozwijają swoje umiejętności i zmysły poprzez edukacyjne zabawki. Firma oferuje drewniane deseczki do treningu balansu, zabawki ogrodowe, kuchnie zabawkowe, pojazdy dla dzieci i wiele innych fascynujących produktów. Dla maluchów dostępne są pojazdy elektryczne, takie jak samochody, rowerki, traktorki. ZabawkiZosi to także bogaty wybór zabawek, mebli, gier i zabawek sensorycznych dla dzieci. Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą na stronie internetowej firmy
Zmień przedszkole.
Zmień przedszkole.
To nie takie latwe, czesto brakuje miejsc plus dojazdy
Dlaczego piszesz, że zmiana przedszkola, to nie takie łatwe ? A ja uważam, że jak najbardziej. A może szanowna pani nauczycielka w przedszkolu nie radzi sobie z dziećmi ? Ostatnio mój chrześniak został posądzony przez swoją wychowaczynie, że popsuł drzwi , że dzieci się na niego skarżą itd. Po rozmowie z innymi rodzicami okazało się, że to nie prawda. Także .....
przyjrzałabym sie przedszkolu i jeżeli jest możliwość to zmieniaj dziewczyno. Co do przedszkola, jak masz możliwość finansową oraz przyjazną lokalizację, pomyśl o przedszkolu w stylu Montessori https://www.oxfordzik.com.pl/