Czy papierosy naprawdę odstresowują ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czy papierosy naprawdę odstresowują ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1

Temat: Czy papierosy naprawdę odstresowują ?

Mam pytanie tutaj do palaczy czy palenie papierosów naprawdę was odstresowuje ? Pytam o to ponieważ sama mam dosyć stresujące zajęcie a ze stresem radzę sobie średnio. Wiem oczywiście że to paskudny nałóg, ale po pierwsze co w dzisiejszym świecie jest zdrowe ? Po drugie nie myślę o paleniu takich normalnych papierosów po których wiadomo że człowiek śmierdzi na kilometr tak jak całe pomieszczenie, a bardziej myślę o paleniu IQOS-ów czyli mam tutaj bardziej na myśli urządzenia do nie palenia a podgrzewania tytoniu, do takich urządzeń po prostu kupuje się heetsy (takie mini papierosy) które następnie się aplikuje do podgrzewacza gdzie następnie można zaciągać dym. Czy któraś z was jest palaczem IQOSów ? Co o nich sądzicie ?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2023-09-24 04:58:31)

Odp: Czy papierosy naprawdę odstresowują ?

Papierosy to trucizna która zabiła moją matkę. Może na początku odstresowujące ale spróbuj rzucić palenie nie bądź po prosu nie mieć czasu na zapalenie to dopiero pojawi się stres !!!!!!!!!!
Ten nałóg jest też mega kosztowny.

3

Socjallibertarianin napisał/a:

Papierosy to trucizna która zabiła moją matkę. Może na początku odstresowujące ale spróbuj rzucić palenie nie bądź po prosu nie mieć czasu na zapalenie to dopiero pojawi się stres !!!!!!!!!!

No ale ja obecnie nie palę i nigdy nie zapaliłam w życiu papierosa, po prostu pytam tutaj osoby palące o to czy ich papierosy odstresowują. No i tak jak już pisałam zdaje sobie sprawę że to jest trucizna, dlatego nie mówię o jakiś papierosach typu LD po których człowiek śmierdzi tylko chodziło mi o IQOSy..

4

napso2 napisał/a:

No ale ja obecnie nie palę i nigdy nie zapaliłam w życiu papierosa, po prostu pytam tutaj osoby palące o to czy ich papierosy odstresowują. No i tak jak już pisałam zdaje sobie sprawę że to jest trucizna, dlatego nie mówię o jakiś papierosach typu LD po których człowiek śmierdzi tylko chodziło mi o IQOSy..

Nie, jeżeli rozważasz zaczęcie palenia dla odstresowania, to nie. Odstresowanie to już etap w uzależnieniu od konkretnej czynności.

Nie lepiej poszukać innych sposobów na relaks?

5

Lady Loka napisał/a:
napso2 napisał/a:

Nie, jeżeli rozważasz zaczęcie palenia dla odstresowania, to nie. Odstresowanie to już etap w uzależnieniu od konkretnej czynności.

Podczas godzin pracy ??? No tak nie za bardzo.

6

napso2 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
napso2 napisał/a:

Podczas godzin pracy ??? No tak nie za bardzo.

No raczej. Skoro masz problemy ze stresem i sobie z nim nie radzisz, to kierunkiem powinna być nauka radzenia sobie, a nie fajki.

7

Myślę, że reklamujesz to palenie, a nie szukasz problemu na stres, bo to by było kuriozalne.

8 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2023-09-24 11:11:15)

Watpie, bo duzo razy osoby palace nawet trzymajac smierdzacego peta w reku przeklinaly ze zlosci sama widzialam. Wg mnie to bzdury, ze odstresowuja, wrecz przeciwnie zauwazylam, ze osoby podczas palenia tez sa nerwowe,byle gowno je denerwuje,nawet jak ktos na nich spojrzy to juz ich to wkurwia, wiec jak mozna tu mowic o odsresowaniu sie,skoro to chodzace bomby ludzkie niewiadomo kiedy wybuchna i przeleja swoja agesywnosc na innych

9

Badania naukowe dowodzą, że podczas palenia wzrasta ciśnienie krwi i napięcie nerwowe, a wrażenie uspokojenia działa tylko w momencie działania nikotyny. Po wypaleniu papierosa jest jeszcze gorzej niż przed i odczuwamy duże zdenerwowanie. Tak mi podpowiedziało Google. Zostawiam do własnej oceny.

10

R_ita2 napisał/a:

Badania naukowe dowodzą, że podczas palenia wzrasta ciśnienie krwi i napięcie nerwowe, a wrażenie uspokojenia działa tylko w momencie działania nikotyny. Po wypaleniu papierosa jest jeszcze gorzej niż przed i odczuwamy duże zdenerwowanie. Tak mi podpowiedziało Google. Zostawiam do własnej oceny.

Ja w to wierze, bo wiem po zachowaniu palacych

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czy papierosy naprawdę odstresowują ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023