WYSOKIE KOBIETY - O Matko Boska! Jaka Pani wysoka!:) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » WYSOKIE KOBIETY - O Matko Boska! Jaka Pani wysoka!:)

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 194 ]

Temat: WYSOKIE KOBIETY - O Matko Boska! Jaka Pani wysoka!:)

Witam,

- O Matko Boska! Jaka Pani wysoka! Ile ma Pani wzrostu?
- 210cm...
- O Matko Boska!

smile Moja odpowiedz na takowe pytania:)

Temat banalny, moze, brzydko ujme, oklepany ale istnieje i nie zauwazylam zeby byl poruszony.
Mam 188cm wzrostu i przewyzszam znacznie wieszosc spoleczenstwa.
W "srodku" natomiast czuje sie jakbym miala 160cm. Ironia i psikus:)
Nie znosze rzucac sie w oczy ale tak jest niestety:)
Probuje walczyc z kompleksami.
Czasami wygrywam ale czasami wygrywaja one.

Musialam sie troche pouzalac teraz nad soba:)

Ciekawa jestem Waszych opinii:), spostrzezen.
Pytan celowo nie zadalam.

Pozdrawiam:)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: WYSOKIE KOBIETY - O Matko Boska! Jaka Pani wysoka!:)

Witaj, ja mam "tylko" 170 cm ale w szkole podstawowej bylam o glowe lub poltorej wyzsza od innych i to na zawsze pozostawilo jakies niemile wspomnienia z tego okresu. Moj obecny partner jest sporo nizszy ode mnie i uwielbia wysokie obcasy. Zawsze narzeka , ze kupuje za niskie smile
Ja osobiscie , musze sie przyznac, ogladam sie za wysokimi kobietami , z jawnym podziwem , jakos tak automatycznie kojarza mi sie z modelkami i wielkim swiatem smile
Gdybym byla facetem to na pewno nie moglabym sie oprzec smile

3

Moja przyjaciółka ma 185 cm wzrostu. Cholernie ładna kobieta. Kiedy idziemy razem gdzieś i ona ma jeszcze nóżkę na obcasie, żaden facet na mnie nie spojrzy. Ja mam 163 cm. Jedyne czego nie znoszę, to kiedy idziemy razem pod parasolem. Poza tym- cud miód.:)

4

smile
W sumie kazdy cos zmienilby w sobie. Nie ma idealow. Ale to dobrze bo inaczej swiat bylby nudny.
Tak sobie siedze i wzdycham:)
Moj "ten Jedyny"ma 180cm i to on sie irytuje gdy psiocze na swoj wzrost.
Achhhhh....coz mi pozostaje:)? Tylko zaakceptowanie i pokochanie tych moich pokaznych cm:)

5

Dla każego coś innego jest pięknego i jest na prawdę mnóstwo osób którym sie podobasz. Ja na przykład chciałabym być wyższa zresztą wiele osób ma zastrzeżeonia d swojego wzrostu. A mimo to czesto sa sytuacje gdzie sie ciesza ze np nie sa niżsi.  PAMIĘTAJ LICZY SIĘ SERDUSZKO !!:) i tak w ogóle to dziekuje za budujacy komentarz pozdrawia serdecznie.

6

Ja mam 178cm.
Podstawówka to był dla mnie najgorszy czas, mnóstwo określeń nienajprzyjemniejszych.
Dopiero wyjazd do innego województwa na studia spowodował przewartościowanie, głównie ze względu na to, iż spotykałam tam nie tylko ludzi mojego wzrostu ale także kobiety wyższe ode mnie.
Powiem tak - kompleksy można uzyskać z powodu różnych części naszego ciała ujmujących całość naszego wyglądu. Jednakże wyłącznie od nas samych zależy jak je potraktujemy. Jeśli my same będziemy akcentować te nasze "wady", to osoby dookoła nas również będą na nie zwracać uwagę. Jeśli zaś w jakimś sensie polubimy to co powoduje nasze kompleksy, zaakceptujemy i będziemy same do siebie się z tego śmiać, to wówczas ludzi będą do nas przyciągać nasze wewnętrzne zalety (światełko, iskierka, itp) bo to będzie z nas samoistnie promieniować.
W zasadzie moi najlepsi przyjaciele są dużo niżsi ode mnie, moja miłość również, ale obie strony bardzo cenią sobie obopólny kontakt, bo bardzo dużo sobie dajemy. A jak się przeglądam w oczach ukochanego to różnica cm nie ma znaczenia, bo i tak moje wewnętrzne zadowolenie (próżność, ego) daje mi kilkanaście dodatkowych centymetrów wink

Wzrost na pierwszy rzut oka zawsze zwraca uwagę, bo ludzie w większości przypadków to wzrokowcy i na tym koncentruje się tzw pierwsze wrażenie.
Ale na całe szczęście człowieka sam wzrost nie stanowi wink

7

a ja mam 176 cm i chce urosnac!!!! oo tak kobiety wysokie sa seksowe:D:D:D

8

Mam 175 cm wzrostu.  Nie narzekam smile jest ok smile

9

Ja również mam 175 cm wzrostu i nie narzekam big_smile  uwielbiam chodzić na wysokich obcasach tongue

10

Ooo matko jak wam dobrze smile Też chce tyle smile Ja to niestety kurdupel jestem^^

11

no cóż. 188 na kobietę to rzeczywiście trochę dużo

12

No coz:)gdybym miala wybor z pewnoscia wybralabym chociazby 175-180 cm:)

Louise napisał/a:

no cóż. 188 na kobietę to rzeczywiście trochę dużo

Tak to fajnie ujelas, ze az poczulam sie winna z tego powodu:)
Jakbym zgrzeszyla:)
A musze Ci powiedziec, ze czasami nosze tez szpilki ale tak maks do 5-6cm bo dla mnie to i tak juz czysta perwersja:)

Ale owszem, zgadzam sie, troche duzo:)

Wzrost:) Malgorzata Dydek miala w porywach (historie kraza) do 214cm i byla szczesliwa:)
A co sie bede przejmowala?:)

Zdrowa jestem, rozum funkcjonuje sprawnie, kocham z ogromna wzajemnoscia, i ogolnie jestem fajna babka:)
wiec tych "kilka" centymetrow to pikus:)

P.S.
Przepraszam za brak polskich znakow ale tutaj tez sila wyzsza wygrala (taka klawiatura).

13

Mam 173 cm, przyznaję się bez bicia, że chciałabym... odrobinkę mniej, ale w przypadku wzrostu nasze chcenie nie ma nic do rzeczy tongue. Prawdę mówiąc i tak zdecydowanie wolę być wysoką, smukłą kobietą z nogami do nieba niż niską, a że bardzo lubię buty na wysokich obcasach, to i tak zwykle dodaję sobie kilka dodatkowych centymetrów, dzięki którym jestem od mojego mężczyzny ciut wyższa. Niezapominajko, jeśli jeszcze kiedykolwiek będziesz mieć jakieś wątpliwości spójrz na słynne pary, w których nawet niscy mężczyźni mają u boku piękne, wysokie kobiety - o czymś to chyba świadczy, prawda? smile

14

...ze milosc nie jest mierzona w centymetrach:)

NIzsza, srednia czy wyzsza... gusta, gusciki.
I tak osobowosc wygrywa:)

15

Ja mam wzrostu 1,64 i mam lekko skrzywiony kręgosłup i brzusio jak mały arbuz ha ha. Wysokie kobiety mają większe powodzenie więc kochana głowa do góry.

16

Niezapominajko, taki problem to żaden problem smile. Bardzo wysoka jesteś jak na kobietę to fakt, ale jak dla mnie Twój wzrost to zaleta. Na pewno oglądnąłbym się za Tobą na ulicy tongue. I myślę, że nie ja jeden wink.

17

A ja jestem "174 centymetry dziko rosnącego nieba" big_smile  I jeszcze na co dzień dodaję sobie 10 cm obcasami smile

18

Niezapominajka81 napisał/a:

...ze milosc nie jest mierzona w centymetrach:)

NIzsza, srednia czy wyzsza... gusta, gusciki.
I tak osobowosc wygrywa:)

No fakt, z gustami się nie dyskutuje, mój mąż jednak twierdzi, że nie przez przypadek ma kobietę z tak długimi kończynami big_smile. Oczywiście my się z tego śmiejemy, niemniej doskonale pamiętam z jakim podziwem patrzył na mnie na początku naszego związku. Dziś już co prawda do tego przywykł, ale wiem doskonale, że moje centymetry były moim zdecydowanym atutem, a i obecnie również od czasu do czasu zdarza mu się o tym wspominać. Tak więc głowa do góry, bo jak pokazują obserwacje takich mężczyzn jest zdecydowanie więcej.

19

Mowcie mi tak dalej, a jeszcze bardziej urosne:)ale teraz duchowo:)

20

Mam 178 cm wzrostu:) Trochę jest to dla mnie za dużo. np mam kilku znajomych niższych ode mnie i jest mi strasznie nie wygodnie gdy idziemy gdzieś razem.
Mój były facet (zerwaliśmy z powodu niezgodności charakteru) był mojego wzrostu i jak ubierałam obcasy czułam się krępującą że jestem od niego wyższa.
Ale od zawsze moim marzeniem było ubrać 10 cm szpilki i iść przez miasto ale boję się opinii ludzi. Jestem odważna ale jednak jakoś nie mogę się przełamać:)
Nam wysokim jest o wiele łatwiej:):)
Z serdecznymi pozdrowieniami smile:)

Ja mam 175 cm. Nie byłoby to dla mnie problematyczne, gdybym nie musiała szukać butów w rozmiarze 41-42. Niższym kobietom zazdroszczę rozmiaru 39, i wyobrażam sobie, że życie z mniejszą stopą byłoby dużo łatwiejsze. Teraz kupienie dobrych, zgrabnych i ładnych butów na moją kościstą stopę (wszystkie warunki trudne do pogodzenia) jest naprawdę trudne. Nienawidzę butów Deichmann, wybór rozmiaru jest, ale są niskiej jakości, a inne popularne marki obwuwnicze mają niestety nierówną rozmiarówkę, a na pytanie o rozmiar 42 sprzedawczynie najczęściej rozkładają ręce. Najbardziej zastanawia mnie marka Dorothy Perkins, wprawdzie butów tam mało, ale wariacje na temat rozmiarów mają nieprzeciętne, 41 czasem mogę sobie co najwyżej nadziać na palce u stóp, innym razem kłapię butami w tym rozmiarze. Teraz nieźle zarabiam i wypracowałam taktykę kupowania sezonowych butów w pierwszym rzucie, jak jest jeszcze wybór rozmiarów, a potem serce mi się kraje jak ten model w rozmiarze 38 jest przeceniony z 350 na 99.

22

Blondi_21 napisał/a:

Mam 178 cm wzrostu:) Trochę jest to dla mnie za dużo. np mam kilku znajomych niższych ode mnie i jest mi strasznie nie wygodnie gdy idziemy gdzieś razem.
Mój były facet (zerwaliśmy z powodu niezgodności charakteru) był mojego wzrostu i jak ubierałam obcasy czułam się krępującą że jestem od niego wyższa.
Ale od zawsze moim marzeniem było ubrać 10 cm szpilki i iść przez miasto ale boję się opinii ludzi. Jestem odważna ale jednak jakoś nie mogę się przełamać:)
Nam wysokim jest o wiele łatwiej:):)
Z serdecznymi pozdrowieniami smile:)

A mnie opinia ludzi lata kolo nosa:)
Mam zdrowe, ladne nogi (przepraszam za skromnosc ale tak jest:) ), szpilki podobaly mi sie zawsze ale z/w na moj"charakterystyczny"wzrost unikalam ich, poki nie spotkalam Mezczyzny nizszego ode mnie:) On mnie namowil.
I tak sie rzucam w oczy i tak, wiec te 5-6 cm nie robi roznicy:)
ALe jakie samopoczucie fajne:)

Raz sie zyje. A, ze Bozia obdarowala mnie takimi centymetrami wiec nie pozostaje mi nic innego jak to zaakceptowac:)
I chyba sie udaje:)

23

Mam 179cm  moich znajomych to trochę denerwuje bo muszą patrzyć  do góry ale  jest ok smile

24

ja tam Wam zazdroszczę tongue

25

skromne 166cm ale mam to w nosie smile Jedni lubia takie inni inne. A jak zaloze fajne szpilki to i tak wiekszosci wysokim dziewczynom dorownam (wzrostem)

26

Sadie napisał/a:

skromne 166cm ale mam to w nosie smile Jedni lubia takie inni inne. A jak zaloze fajne szpilki to i tak wiekszosci wysokim dziewczynom dorownam (wzrostem)

O wlasnie! I o to chodzi:)
Z reguly nie zazdroszcze ludziom ale majac taki wzrost jak Ty, mozna go sobie "regulowac".
MOj regulator niestety sie popsul:)i nad tym czasami ubolewam:)

Pozdrawiam

27

Ja też od zawsze mam kompleksy na punkcie wzrostu:176.Na swoje nieszczęście żyję wśród ludzi poniżej 170 cm.Garbię się chowam,buty tylko płaskie!Mąż tylko odrobinę wyższy,przy innych facetach czuję się koszmarnie!Wiem,że wiele kobiet powie,że 176 to niedużo-dla mnie jest to jednak wielki problem.Pamiętam jak w czasach młodości chodziłam na dyskoteki.Niższe dziewczynymiały lepsze"branie"-nawet te brzydsze a ja miałam problem  bo jak podszedł któryś to okazywało się,że niższy i albo on uciekał albo ja.Nie lubiłam nigdy niższych facetów-a niestety do takich miałam szczęście.Wiem są pary,gdzie kobieta jest wyższa,mój przemiły kolega ożenił się z dziewczyną o głowę wyższą.On ma 160 a ona 170.Nie przejeli się komentarzami ludzi i są świetną parą od 15 lat!

Ostatnim razem jak sie mierzylam mialam 180cm, teraz moze mam jeden czy dwa wiecej, nawet sama nie wiem. Pamietam, ze zawsze czulam sie zawstydzona i probowalam sie garbic, zeby inni nie musieli patrzec na mnie do gory. Ale jakos mi to przeszlo i teraz w ogole nie przejmuje sie tym ile mam wzrostu i czy jestem wyzsza od innych czy nie. Uwielbiam nosic buty na obcasach i zakladam jej jak najczesciej tylko moge. Moj chlopak jest troszeczke nizszy ode mnie bez obcasow, a na obcasach to jeszcze wieksza roznica jest, ale jakos mi to nie przeszkadza.
Co do tych 10cm obcasow, to zadnego zastanawiania sie, zakladac buty i isc na spacer przez miasto juz! smile

Pozdrawiam

29

Ja mierzę 170 cm, nie tak dużo, ale też nie jest to wg mnie niski wzrost. Obcasów nie noszę, bo nigdy nie lubiłam, ale kto wie.. może jednak się na mały skuszę w końcu? wink Zawsze byłam zadowolona ze swojego wzrostu, ale fakt faktem dużo wyższych dziewczyn też wygląda super, także czyńcie z tego atut smile.

30

188cm... ja odpadam... big_smile
No ale nie ma w tym nic złego, normalnie, wzrost to wzrost, moze taki duży nie dla każdego, ale on i tak nie jest pierwszoplanowy. Zazwyczaj takie kobiety przyciagaja spojrzenia, a jak mają fajną figurkę to sie nie mówi nawet big_smile Na pewno są w jakiś sposób pociągające, ale z pewnego względu odrzucają tą przewagą. Czasami widać taką fajną 'koszykareczkę' z nogami jaaak... Duży wzrost jest świetny, byle szedł w parze z fajną figurą i ładną buzią.

31

elizabetta napisał/a:

Ja też od zawsze mam kompleksy na punkcie wzrostu:176

Jak dla kobiety, wzrost w okolicach 175cm jest idealny smile. Parę cm w jedną czy w drugą nie robi różnicy. I tak jak napisał Vman, że wysokie kobiety przyciągają wzrok i nie dlatego, że to w jakiś sposób dziwnie wygląda, po prostu jest wtedy na co popatrzeć winktongue.

32

Wysokie kobiety nie sa wcale takie atrakcyjne i mają same problemy to z ciuchami, butami i ze znalezieniem jakiegos fajnego kolesia.....niestety na wzrost nie mamy wiekszego wpływu, ale jednak .....uwazam ze wzrost jest istotny...mam taka zasade ze nie spotkalabym , nie umówiła z facetem który jest nizszy ode mnie...facet powinnien miec 180 cm i powyzej...fajna budowe ciała...a nie jakis maly i chudy.. Wyglad nie jest ważny??? bzdura...Ja mam 170 cm i ciesze sie bo nie chcialabym miec ani mniej ani wiecej cm...uwielbiam wysokie obcasy...mam duze powodzenie u facetów.....i tak naprawde inna bym nie chciala być...narcyz...

33

ja również mam 170 cm. uważam, że to idealny wzrost dla kobiety. mój facet ma 187 cm, więc nawet jak mam bardzo wysokie obcasy to jestem od niego przynajmniej o te 2 cm niższa.
zauważyłam tam, że któraś z Was napisała, że ma stopę w rozmiarze 41 - 42. teraz coraz łatwiej można dostać większy rozmiar buta. oczywiście, wciąż są sklepy, w których rozmiarówka kończy się na rozmiarze 40. ja noszę buty w rozmiarze 38 i też mam problem - jest to najpopularniejszy rozmiar obuwia i często okazuje się, że dla mnie już zabrakło w danym sklepie tej "trzydziestki ósemki". smile

34

Kochani!Poczytałam wasze posty i jakoś się podbudowałam.Będąc w niedzielę w kościele stałam wyprostowana jak struna a nie zgarbiona jak

zwykle-i nie czułam się tak okropnie jak kiedyś.Jakiś krok do przodu.Może w końcu polubię moje cm.?
Pozdrawiam wszystkich wielkoludów!

elizabetta napisał/a:

Kochani!Poczytałam wasze posty i jakoś się podbudowałam.Będąc w niedzielę w kościele stałam wyprostowana jak struna a nie zgarbiona jak

zwykle-i nie czułam się tak okropnie jak kiedyś.Jakiś krok do przodu.Może w końcu polubię moje cm.?
Pozdrawiam wszystkich wielkoludów!

I tak ma byc smile Z wzrostem nie ma co walczyc, bo przeciez nic z tym nie zrobisz, przeciez kostek sobie nie obetniesz tongue
A tak, zeby wszystkie dziewczyny jeszcze bardziej docenily swoje centymetry, to wlasnie mi sie przypomnialo, ze kiedys w telewizji ogladalam program w ktorym Rosjanki wydawaly mase pieniedzy na to aby miec dluzsze nogi i byc wyzsze. Cos za co my nie musialysmy zaplacic ani zlotowki smile
Dlatego gratuluje i trzymaj tak dalej! Koniec z garbieniem sie smile

Pozdrawiam smile

36

Moim zdaniem również powinnaś zaakceptować siebie. Przecież nie skrócisz siebie, nogi sobie nie utniesz:). Natura i rodzice dali Ci taki wzrost i powinnaś traktować go jak dar,bo uwierz mi,że wiele osób chciało by być na Twoim miejscu - na przykład ja smile
Liczę 173 wzrostu,ale czuje się "gdzieś w środku" jak bym miała 160 ;]. Jestem zdecydowanie za niska, zawsze chciałam być modelką, ale z takim wzrostem, pożegnałam się z wybiegami. A Ty próbowałaś swoich szans w tym zawodzie? Moim zdaniem wzrost masz idealny. Nie przejmuj się ludźmi, którzy może mówią przykre komentarze albo patrzą się jak by widzieli ducha <lol2>.Na pewno zazdroszczą Ci,a że nie umieją tego w sposób normalny przekazać,to wyrażają przykre uczucia,które mogą być powodem do smutku. Według mnie osoby powyżej 170cm nie powinny bać się zakładać obcasów czy butów na koturnie; w końcu są takimi samymi kobietami jak pozostałe i powinny wyrażać swoją piękną kobiecość smile.

37

Wiecie co ja zazdroszczę Wam  wysokiego wzrostu
ja mam 170 mąż 180 a wyobraźcie sobie że moja dorosła córka 150 a syn 160
i żadne już nie urośnie.
Czy to sprawiedliwe?

38

Powiem wam że lubię wysokie kobiety smile

188cm- to faktycznie dość dużo, sam jestem 3cm niższy ale na pewno zauważyłbym dziewczynę o tak zacnym wzroście i nie miałbym nic przeciwko takiej partnerce. Jakby włożyła wysokie obcasy to może wyglądalibyśmy trochę dziwnie obok siebie ale co z tego, to by było nawet interesujące, trzeba mieć dystans do siebie smile

39

Kilka razy spotkalam sie jak mezczyzni mowili,ze wysokie kobiety im sie bardzo podobaja.Sama chcialabym byc wyzsza niz jestem a mam tylko 167cm wzrostu i juz chyba nie urosne:)

40

Nic się nie martw, na punkcie niskich też mamy zboczenie smile

41 Ostatnio edytowany przez dorota.f (2012-04-17 16:23:16)

Pamiętam, że w podstawówce wysoki wzrost, był lekkim problemem. Na imprezkach w gronie wysokich dziewczyn objadałyśmy się ciastem, podczas, gdy te niższe tańczyły przytulańce z chłopakami. Nas nikt nie prosił, bo nie wygodnie było z takimi wieżami tańcować tongue

Już jednak od liceum, wszystko się zmieniło. Faceci po prostu wyrośli i nie było już takich podziałów smile

Mam 177 cm i bardzo się z tego cieszę. Trochę mniej jestem tylko happy, gdy mam problem z kupnem wystarczająco długich spodni oraz  gdy w autobusie ciężko mi pomieścić pomiędzy siedzeniami moje długie kulasy.

42 Ostatnio edytowany przez mikraśna (2012-05-03 18:36:24)

smile-pozdrawiam wszystkie wysokie Panie,oj zawsze Wam zazdroszczę jak tak wspaniale kroczycie jak pawie,na tych Waszych długich nogach...ech...
Ja krótkonoga ,ledwo odrośnięta od ziemi(160),lat ponad 30-a traktowana jestem często przez to jakos mniej powaznie,zauwazam,że wyżsi ludzie bardziej skupiają uwagę itd.Może to bardziej kwestia charakteru-ale ja jako obserwator ludzi zauważyłam,że jednak wzrost może być niewygodny.
Zawsze myślałam,że to te niższe niewiasty mają gorzej bo ten pęd do szpilek by tylko kila centymetów wyżej być,przecież mężczyźni wola popatrzeć na dłuuugie nogi a nie takie wyrostki wink jak moje,w wysokich kobietach jest taka wspaniała posągowość jak ja to nazywam smile-ale widzę,że każda z nas niezależnie od wzrostu może mieć spore dylematy.
Jedynym chyba sesnownym wyjściem jest akceptacja tego,co mamy i tyle smile.
Pozdrawiam z tego niższego pułapu wink

ooo i dodam jedno-coś czego nie znoszę-naigrywanie się z kogoś ze względu na jego wzrost-to okrutne,bo w końcu to nie jego wina ,że jest niski czy wysoki ...

43

To Ty nogi chyba musisz mieć na kilometr! Pięknie!!! big_smile. Mam 173 ale i tak zawsze wszyscy mówili, że jestem wysoka (chociaż można wyżej) wink. Spory są bez sensu. Jedni mówią: "małe jest piękne", a obok mówią: "małe to taka popierdółka". Drudzy uwielbiają wysokie, a z drugiej strony "żyrafy i dużo ciała"... Wiesz co Ci powiem... Mówią to faceci zakompleksieni wink. Prawdziwy facet sprosta wszystkiemu - i niskiej i wysokiej big_smile.

44

ja mam 176 wzrostu i generalnie do tej pory czasami potrafię usiąść i zastanawiać się : Boże, dlaczego ja? ;/
ale wszystko mija z czasem, bo jakby nie było od podstawówki i tamtejszych przygłupawych docinek minęło już parę lat;P trzeba się pogodzić z tym jak wyglądamy, w koncu - nie mamy na to wpływu smile

45

Hej dziewczyny, ale fajny post smile Widzę, że jest nas trochę - tych wysokich. Jam ma 180cm wzrostu i w zasadzie na brak powodzenia nie narzekam wink Nie lubię, kiedy ktoś mówi: Boże, jak ty duża jesteś. Wtedy mówię, że to ty jesteś mały. Grunt to proporcje. Czasem tylko żałuję, bo zdarza mi się fajnych niskich facetów spotykać sad a wolę jednak wyższych (bo obcas musi być, choćby czasem). A! I jeszcze coś! Do niskich dziewczyn - zlitujcie się i zostawcie tych wysokich dla nas wink Pozdrawiam niskie i wysokie dziewczyny!

46 Ostatnio edytowany przez Kami90 (2012-05-09 22:41:40)

Mam 173 cm wzrostu, kiedyś miałam z tego powodu kompleksy, bo mój były utwierdzał mnie w tym że jestem taka wysoka że on nie wiele wyższy że jakiego  buta bym nie założyła to zaraz się robię równa z nim, później myślałam że każdy facet tak myśli nawet kiedy szukałam takich bardzo wysokich, to i tak czułam ze jestem wysoka że nikt nie powie mi maleństwo.
A teraz mam wspaniałego partnera i ludzi którzy doceniają mój wzrost, mój chłopak jest niewiele wyższy ode mnie a mówi żebym nosiła obcasy, w najwyższych jestem wyższa niż on, i nam to nie przeszkadza smile jest fajnie. Aczkolwiek czasem czuje że przyciągam uwagę, to takie dziwne uczucie a nie dyskomfort gdy idę ulicą w wysokich szpilkach mam w nich ponad 180cm. Kiedy mam dobry dzień to czuje się świetnie że inni na mnie patrzą, gdy mam gorszy to staram się po prostu jakoś nie zwracać na to uwagi lub zakładać niższe buty smile
ot tyle w tym temacie. Wzrost jak wzrost, każda kobieta jest piękna, nie trzeba być filigranową by być bardzo rozchwytywaną i czuć się piękną smile

PS wysoka kobieta to zazwyczaj długie nogi, a który mężczyzna nie zwróci uwagi na kobietę z ładnie wyeksponowanymi nogami... mój od razu na to patrzy big_smile

47

Mam 174cm, w obcasach czasem i 190 big_smile i mam gdzieś, że bywam wtedy wyższa od reszty towarzystwa (na ostatnim weselu tańczył ze mną tylko mój brat, który jest jeszcze wyższy, bo reszta facetów najwyżej do ramienia mi sięgała i chyba ich to nie zachęcało;p) uwielbiam swój wzrost i długie nogi. cieszmy się tym, co mamy wink

48

@ Kami90
Jak facet jest wart kobiety, to nie powie jej np, żeby nie zakładała obcasów ;d mój jest tylko 3 cm wyższy ode mnie, a też tak jak Twój zachęca mnie wręcz, żebym je nosiła wink a co do określeń "maleństwo", moje Kochane ciągle tak do mnie mówi i wiadomo, nie żartobliwie, choć może tyczy się to mojej.. wagi ;p
W piękne, długie no, no kto na nie nie spojrzy?! każdy facet, choćby miał tylko zerknąć przez sekundę smile)

@red
bo najważniejsze, że siebie akceptujemy wink)

49

Dokładnie- samoakceptacja to podstawa szczęśliwego życia:)

50

Ja, mimo, że problemów ze wzrostem nie miałam, to często słyszałam docinki na temat swojego młodzieńczego wyglądu.

51

Moja matka zawsze mi mowila ze jestem wysoka i dla mnie obcasy nie pasuja... Moze nie pasuja do wzrostu ale ja sie czuje w nich dobrze. Mam 174cm. W podstawowce tez mialam male docinki ze wzrostem ze jestem wysoka ale teraz jestem dumna bo my wysokie dziewczyny mamy dlugie nogi wink a chlopakom niktorych to sie podoba wink

52

mnie mój wzrost bardzo odpowiada - 173cm. Mój mąż jest ode mnie jedynie o 4cm wyższy, ale mimo to nie rezygnuję z wysokich obcasów. Nawet na ślubie miałam szpilki 10cm tongue  na wzrost nie mamy absolutnie żadnego wpływu, więc trzeba go zaakceptować i czuć się dobrze we własnej skórze, bo szkoda życia na kompleksy smile

53

Leila01 napisał/a:

Witam,

- O Matko Boska! Jaka Pani wysoka! Ile ma Pani wzrostu?
- 210cm...
- O Matko Boska!

smile Moja odpowiedz na takowe pytania:)

Temat banalny, moze, brzydko ujme, oklepany ale istnieje i nie zauwazylam zeby byl poruszony.
Mam 188cm wzrostu i przewyzszam znacznie wieszosc spoleczenstwa.
W "srodku" natomiast czuje sie jakbym miala 160cm. Ironia i psikus:)
Nie znosze rzucac sie w oczy ale tak jest niestety:)
Probuje walczyc z kompleksami.
Czasami wygrywam ale czasami wygrywaja one.

Musialam sie troche pouzalac teraz nad soba:)

Ciekawa jestem Waszych opinii:), spostrzezen.
Pytan celowo nie zadalam.

Leila,tylko się cieszyć,zawsze chciałam być wysoka,ale Bozia poskąpiła mi centymetrów i cieszę się z tego co mam.A Ty przynajmniej masz o tyle dobrze,że nikt Ci nigdzie nie zasłania.Masz dobrą widoczność,co tu dużo ukrywać.A skoro inni mają coś do powiedzenia na ten temat,widocznie Ci zazdroszczą.

54

A ja uwielbiam wysokie kobiety. Jestem facetem i sam mam 192 cm. Dziewczyny, głowa do góry - to nie powód do kompleksów wink

55

Jest takie fajne powiedzenie "w seksie wszystko się wyrównuje" wink

56

Dokładnie wink. Ja powiem też od siebie, że sama nie będąc niską, ale też nie bardzo wysoka (170 cm), to też czasem dziwnie się czuję tongue. Bardzo lubię swój wzrost, nie zmieniłabym go, lecz np wczoraj wracając z uczelni z kolegą, gdzieś tak mającym 190 cm czułam się jak kurdupel tongue. No więc na pewno wzrost to kwestia względna i każdy ma czasem takie dziwne myśli tongue.

57

Hmmm  nie zawsze chciałabym być taka widoczna:)
No ale jest jak jest:)

Uwielbiam np pytania: Ojej a dlaczego Ty tak urosłaś?!CO?!  smile
...więc sie pytam: A dlaczego Ty masz niebieskie oczy i taki "komiczny" kształt uszu, he?
Przecież to natura, geny etc i z tym nie ma jak dyskutować. No...cycki można sobie poprawić i tam jeszcze kilka innych "rzeczy":)
No ale nóg /podobają mi się/, bądź głowy/jestem do niej przyzwyczajona i nawet podoba mi się moje odbicie w lustrze/ sobie nie uciacham.

(mogę się powtórzyć)

Zawsze myślałam, że u mego boku pojawi się Mężczyzna równy moim cm bądź wyższy/są tacy;)/.
Jednak na mojej drodze staną Pan niższy, który swym podejściem do życia, osobowością, sprawił, że mi serce zabiło.
I to On się upierał, i to On krzyczał, ze marudzę bo jestem wyższa. W końcu powiedziałam sobie dosyć.
To moje życie, moje decyzje, ja buduję swoje własne przeznaczenie, więc nie chce żadnego dwumetrowego "boskiego" faceta żeby ładnie się prezentować wśród ludzi, którym i tak wiecznie nic nie pasuje i mają skwaszone miny; tylko absolutnie wystarczy mi mój IDEALNY, niższy Mężczyzna:).

Tu tez chodzi o gusta, tak jak podniebienie, każdy ma inne, każdemu to samo smakuje inaczej.

A jeżeli mój wzrost kogoś przytłacza, onieśmiela, budzi wprost niechęć to cóż ja poradzę?:) Niech zamknie oczy i przejdzie dalej:)
Chociaż powiem szczerze, że z taka jawną niechęcią spotkałam się tylko w szkole  podstawowej /jak to dzieci/.
Szkopuł w tym, że ja siebie lubię:) Może gdzieś tam czasami obudzi się mój kompleks, ale cholera! przypominam sobie, że ja naprawdę fajna jestem i to jest ważniejsze:) Nie muszę się wszystkim podobać;)

P.S. I nigdy się nie garbiłam;)

Pozdrawiam serdecznie:)

58

Cieszę się że poruszyłaś ten wątek. Sama mam 188 cm wzrostu i czasami paskudnie sie z tym czuje. Przeważnie osoby k mające 175-180 cm wzrostu piszące o tkzw. kompleksach nie mają pojęcia czym one są. Chciałabym mieć jedynie 180 cm, a tak jestem o 8 cm wyższa. źle z tym czuje Tez mam 30 lat a nadal nie jestem w stanie zaakceptować mojego wzrostu a musze z nim żyć....Oczywiście nie ma nawet mowy o załozeniu wysokich obcasów - juz i bez nich czuje się jak odmieniec. Rzdko kiedy w ogóle spotykam meżczyzn wyzszych od siebie..... przeważnie ludzie patrzą na mnie ze zdziwieniem (i nie dlatego ze zazdroszczą bo nie ma to nic wspólnego z zachwytem). Jak spotkam w ogóle dziewczyne mojego bądz zblizonego wzrostu chociaż bardzo rzadko sie to zdarza bardzo mnie to cieszy bo wtedy wiem ze nie jestem sama z tym problemem na tym padole, dlatego podziwiam wszystkie wysokie dziewczyny powyzej 185 które potrafią z tym żyć !!! Brawo !!

59

Fajny temat:)
ja mam 176 cm i też w szkole podstawowej, jak i LO miałam znaczne kompleksy na pukcie wzrostu.. Wszystkie koleżanki o pół głowy niższe były, tak się akurat złożyło.
Dopiero jak poszłam na studia poznałam dziewczyny wyższe od siebie o kilka cm i noszące obcacy, dopiero wtedy sobie uswiadomiłam, że skoro one mogą to ja tym bardziej;) takie głupie myslenie...
Obecnie nie mam problemów z butami na obcasach, ostatnio nawet na 8 cm się skusiłam:)
Wzrost jest rzeczą na którą nie mamy żadnego wpływu i warto o tym pamiętać!!
Pozdrawiam serdecznie.

60

a może postaraj się iść na jakiś casting na modelke, nie myślałas o tym? skoro jesteś wysoka wykorzystaj to jako swój atut. tam liczy się wysoka szczupła figura która Ty właśnie posiadasz.

61 Ostatnio edytowany przez Nietypowa (2013-02-27 18:25:34)

Ja mam 177cm wzrostu. Mimo, że fajnie czuję się będąc wysoką, to jednak czasem mi to przeszkadza, z tego względu że dużo jest niskich mężczyzn. Mam zasadę że nie umawiam się z niższymi. Mój obecny facet ma 187cm wiec nie narzekam. Kiedy byłam jeszcze sama i ktoś niższy wpadł mi w oko to specjalnie sie odwracałam :P. Tak już po prostu mam, facet musi być wyższy, żebym się czuła przy nim dobrze. Rzadko noszę obcasy, bo po pierwsze są niewygodne, a po drugie góruję w nich nad wszystkimi. Choć ostatnio zauważyłam że coraz mniej mi to przeszkadza. Jakiś czas temu kupiłam sobie 8,5 cm szpile i zamierzam je nosić :D. Ogólnie nie mam kompleksów i uważam się za atrakcyjną, więc nie mam powodów żeby się jakoś szczególnie przejmować moim wzrostem :)

62

Ja mam 176cm i nigdy nie spotkałam wyższej dziewczyny ode mnie dlatego czułam się z tym źle. Ale jak tu weszłam to od razu zmieniłam zdanie, dużo nas smile
Jednak nie mogę się przełamać na wysokie buty.... ciągle tylko płaskie... hm może dlatego,że mąż nawet jest niższy ode mnie i jak założe obcasy to jest okropna różnica ? nie wiem...
jeszcze was trochę poczytam i się pewnie skuszę na obcasy, a co tam smile

63

flores18261 napisał/a:

Ja mam wzrostu 1,64 i mam lekko skrzywiony kręgosłup i brzusio jak mały arbuz ha ha. Wysokie kobiety mają większe powodzenie więc kochana głowa do góry.

Kochana nie mają większego powodzenia smile Ja mierzę zaledwie 160cm zawsze byłam jedną z najniższych osób w towarzystwie i w klasie, a miałam duże powodzenie jedne z największych! Moja dobra kumpela ma 185cm wzrostu i wcale nie ma większego powodzenia niż ja:) Powodzenie nie zależy od wzrostu ani od figury to kwestia gustu:):)

64

hjacynta napisał/a:

Hej dziewczyny, ale fajny post smile Widzę, że jest nas trochę - tych wysokich. Jam ma 180cm wzrostu i w zasadzie na brak powodzenia nie narzekam wink Nie lubię, kiedy ktoś mówi: Boże, jak ty duża jesteś. Wtedy mówię, że to ty jesteś mały. Grunt to proporcje. Czasem tylko żałuję, bo zdarza mi się fajnych niskich facetów spotykać sad a wolę jednak wyższych (bo obcas musi być, choćby czasem). A! I jeszcze coś! Do niskich dziewczyn - zlitujcie się i zostawcie tych wysokich dla nas wink Pozdrawiam niskie i wysokie dziewczyny!

Niestety, ale to wysocy mężczyźni nas, niskie kobiety, sami wybierają smile Sama jestem tego przykładem ja 160cm wzrostu, a większość panów, która się przy mnie zawsze kręciła oraz moi byli mężczyźni to mierzyli od 183 do 196cm. Poza tym ja też lubię wysokich mężczyzn, a nie niskich. I nawet moje męskie grono znajomych, w tym także brachol (190cm. wzrostu), lubią małe babki nawet niższe ode mnie! Tak więc przykro mi,ale to już od nas kobiet nie jest do końca zależne smile:)

65

jakbym stała wśród Was to by mnie odesłano do przedszkola tongue
i na mnie zwracali uwagę dużo wyżsi ok 190cm.. (czyli Ci którzy mają 40cm i ponad więcej ode mnie), dużo rzadziej niżsi.
ja to nie wiem ledwo im do klaty dorastam a tu takie zainteresowanie tongue
zależy na co kto zwraca uwagę, jedni najbardziej na buzię i np tyłeczek pomijając wielkość piersi, drudzy na wzrost i wielkość piersi pomijając twarz, każdemu co innego podoba się. i taki świat wink
osobiście to wzrost dla kobiety powyżej 175cm to już wystarczająco, więcej dla mnie oznacza gorzej, ale to moja opinia.
jednak chowanie swojego wzrostu wygląda już całkiem źle, dlatego dziewczyny nie krzywcie się bo macie 5cm za dużo.. o wiele ładniej wyglądacie wyprostowane i zadowolone ze swojego wyglądu.

Posty [ 1 do 65 z 194 ]

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » WYSOKIE KOBIETY - O Matko Boska! Jaka Pani wysoka!:)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024