Czy spotkaliście się kiedyś z sytuacją, że w firmie nie ma sprzątaczek i to pracownicy na zmiany zamiatają i myją korytarze? Gdy usłyszałam o tym od znajomej byłam bardzo zaskoczona. U mnie w pracy sprzątamy tylko nasze biuro tj. odkurzanie, ścieranie biurek itp. Dbanie o czystość całego budynku to moim zdaniem mocna przesada.
Fascynujące.
3 2023-07-22 22:59:00 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2023-07-22 22:59:17)
Tak, spotkałam się z tym na przykład pracownicy cafe utrzymywali czystość w toalecie.
Zależy co dany pracownik ma w umowie.
Czy spotkaliście się kiedyś z sytuacją, że w firmie nie ma sprzątaczek i to pracownicy na zmiany zamiatają i myją korytarze? Gdy usłyszałam o tym od znajomej byłam bardzo zaskoczona. U mnie w pracy sprzątamy tylko nasze biuro tj. odkurzanie, ścieranie biurek itp. Dbanie o czystość całego budynku to moim zdaniem mocna przesada.
Nie spotykalam sie,bo nie pracuje od 10 lat
W przypadku niektórych zawodów to określa ustawa, ale zapisy są tak nieścisłe, że ich interpretacja zależy od pracodawcy.
W przypadku niektórych zawodów to określa ustawa, ale zapisy są tak nieścisłe, że ich interpretacja zależy od pracodawcy.
Wymuszanie przez pracodawcę te się zdarza, bo jeśli ktoś chce pracowć, a przyjęty jest na czas określony, sam podejmuje się innych czynności niż te,które ma w umowie. A wtedy trzeba zapomnieć o ubezpieczeniu pracownika z tytułu nieszczęśliwego zdarzenia.
Wielu pracodawców to też typowe janusze biznesu, które uważają, że jak płacą to pracownik ma zapierdalać ze wszystkim, co mu się każe robić.
Wielu pracodawców to też typowe janusze biznesu, które uważają, że jak płacą to pracownik ma zapierdalać ze wszystkim, co mu się każe robić.
Dlatego ja nie pracuje
Absolutnie się nie spotkałam. U mnie sprzątają panie sprzątaczki. Aczkolwiek te to też potrafią mieć wszystko gdzieś. Także tak to wygląda czasami.