Ciąża bliźniacza 2023, jednoowodniowa, jednokosmówkowa czy ktoś miał? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża bliźniacza 2023, jednoowodniowa, jednokosmówkowa czy ktoś miał?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Ciąża bliźniacza 2023, jednoowodniowa, jednokosmówkowa czy ktoś miał?

Cześć dziewczyny, w marcu 2023 dowiedziałam się, że będę mamą bliźniąt 1k1o, co stanowi medycznie najgorszy typ ciąży (gorsze są tylko bliźnięta syjamskie). Szukam pocieszenia. Czy której z was udało się donosić i urodzic zdrowe dzieciątka? Lekarze mnie strasza, choć dzieci rozwijaja się prawidłowo jak do tej pory, że urodzę niepełnosprawne dzieci, którymi trzeba będzie się opiekować całe zycie. Pominę już własną opinię na temat tego co myśle o takim lekarzu. Czy którejś z Was się udało? W którym tygodniu było cc? W jakim stanie na świat przyszły dzieci?

Pozrawiam Was ciepło

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciąża bliźniacza 2023, jednoowodniowa, jednokosmówkowa czy ktoś miał?

Hej,
Ja jestem w ciąży 1k2o też nie jest kolorowo. Chciałam zapytać jak się czujesz jak przechodzisz ciążę? Który to tydzien ?
smile

3

Twój lekarz będzie mógł ocenić twój konkretny przypadek, monitorować rozwój ciąży i udzielić ci właściwych informacji i wsparcia. Każda ciąża jest wyjątkowa, a lekarz będzie najlepiej wyposażony, aby ocenić twoją sytuację na podstawie twojego stanu zdrowia, historii medycznej i badań diagnostycznych.

Pamiętaj, że ważne jest również otoczenie się wsparciem bliskich osób, rodziną i przyjaciółmi, którzy mogą pomóc ci przejść przez tę podróż ciążową i udzielić ci emocjonalnego wsparcia.

Życzę ci wszystkiego najlepszego i życzę ci zdrowej ciąży oraz urodzenia zdrowych dzieci. Pamiętaj, że każda sytuacja jest indywidualna, a pozytywne wyniki są możliwe.

4

Witam, jak potoczyła się Twoja ciąża? Właśnie otrzymałam podobna "diagnozę"...

5

Cześć dziewczyny, jestem już 8 tygodni po porodzie przez cc. Poród zaplanowany, nie na szybko. Cala ciąza wzorowa, brak podkradania i normalnej wielkości dzieci. Jedna miala 1500 a drugo prawie 1800. Ogólnie przez pierwsze 6 tygodni po porodzie było wszystko ok, dzieci oceniane jako w normie, tylko na ostatniej wizycie dowiedziałam sie o leukomalacji 3  stopnia u wiekszej z nich. Jestem przerazona, leukomalacja, czyli stan po niedotlenieniu. Takze teoretycznie dla mnie i dla dzieci wszystko skonczyło się ogolnie dobrze jezeli chodzi o porod, ale po czasie wyszly problemym ktorych nie widac od razu po porodzie. Być może jednak cos sobie podkradaly.... czas pokaze co nas jako rodzine spotka. Jestem przerazona.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża bliźniacza 2023, jednoowodniowa, jednokosmówkowa czy ktoś miał?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024