Poznanie drugiej połówki w 2023 roku - kursy tańca, był ktoś? opinie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Poznanie drugiej połówki w 2023 roku - kursy tańca, był ktoś? opinie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 49 ]

1 Ostatnio edytowany przez Alexandr09 (2022-10-21 23:58:44)

Temat: Poznanie drugiej połówki w 2023 roku - kursy tańca, był ktoś? opinie

Witam,
taki dość specyficzny temat, po kilku latach wysiadywania w internetach, myślę że warto spróbować poznawać się na żywo. Akurat sposoby typu podchodzenie do 50 czy 100 kobiet to dla mnie średnia opcja, ale często się słyszy o kursach tańca.
Niestety mam małe doświadczenie, zawsze mi się to wyobrażało z narzeczonymi albo formą fitnessu, typu 5 dziewczyn i taniec nowoczesny solo.
Czy wg Was to jest dobra forma? jako taka konkretna alternatywa dla randkowania w sieci. Tylko teraz jaki kurs? skąd pewność że singiel może przyjść " z u licy" i będzie miał parę? Czy dziewczyny/kobiety który tam przychodzą są samotne? Czy niekoniecznie?
Czy po prostu jest to forma dodatkowa poznawania kogoś, jak w pracy i to nie jest tak że same single itp?

Może ktoś był szczególnie ktoś z panów i może polecić lub odradzić tę formę?

Bo z internetem to jest tak, apki mają jakieś klucze, algorytmy i coraz gorzej to wszystko działa, poza tym 50% osób nie chce się poznać/spotkać etc. Ciężko jest z kimś pogadać, poznać kogoś, umówić się. U mnie doszło do tego na przestrzeni kilku lat że z 2-3 randek spokojnie w miesiącu mam ją teraz tak na prawdę raz na 3-4 miesiące - jedną!
I ten internet pod tym kątem tak wyniszcza psychicznie.

Dlatego pomysł na kurs tańca ale znowuż, poza studniówka i polonezem, nie mam doświadczenie w tych tematach. Dlatego liczę na jakieś podpowiedzi, co wybrać, gdzie się zapisać jak to wygląda "od środka".

Dla przykładu takie zajęcia są w jednej ze szkółek u mnie w mieście:
CONTEMPORARY
gr. początkująca

MODERN JAZZ
gr. początkująca

SHUFFLE DANCE
gr. początkująca

K-POP
gr. początkująca

HIP-HOP
gr. początkująca

TOWARZYSKI UŻYTKOWY
gr. początkująca w parach

i teraz pytanie co wybrać, raczej w parach rozumiem?
czy niekoniecznie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poznanie drugiej połówki w 2023 roku - kursy tańca, był ktoś? opinie
Alexandr09 napisał/a:

Witam,
taki dość specyficzny temat, po kilku latach wysiadywania w internetach, myślę że warto spróbować poznawać się na żywo. Akurat sposoby typu podchodzenie do 50 czy 100 kobiet to dla mnie średnia opcja, ale często się słyszy o kursach tańca.
Niestety mam małe doświadczenie, zawsze mi się to wyobrażało z narzeczonymi albo formą fitnessu, typu 5 dziewczyn i taniec nowoczesny solo.
Czy wg Was to jest dobra forma? jako taka konkretna alternatywa dla randkowania w sieci. Tylko teraz jaki kurs? skąd pewność że singiel może przyjść " z u licy" i będzie miał parę? Czy dziewczyny/kobiety który tam przychodzą są samotne? Czy niekoniecznie?
Czy po prostu jest to forma dodatkowa poznawania kogoś, jak w pracy i to nie jest tak że same single itp?

Bo z internetem to jest tak, apki mają jakieś klucze, algorytmy i coraz gorzej to wszystko działa, poza tym 50% osób nie chce się poznać/spotkać etc. Ciężko jest z kimś pogadać, poznać kogoś, umówić się. U mnie doszło do tego na przestrzeni kilku lat że z 2-3 randek spokojnie w miesiącu mam ją teraz tak na prawdę raz na 3-4 miesiące - jedną!

Dlatego pomysł na kurs tańca ale znowuż, poza studniówka i polonezem, nie mam doświadczenie w tych tematach. Dlatego liczę na jakieś podpowiedzi, co wybrać, gdzie się zapisać jak to wygląda "od środka".

CONTEMPORARY
gr. początkująca

MODERN JAZZ
gr. początkująca

SHUFFLE DANCE
gr. początkująca

K-POP
gr. początkująca

HIP-HOP
gr. początkująca

TOWARZYSKI UŻYTKOWY

czy niekoniecznie?

Idź na normalny kurs tańca towarzyskiego od podstaw w szkole, w której partnerzy zmieniają się co taniec. Taka informacja zwykle jest na stronie danego kursu.

Cała reszta tego co wymieniłeś tutaj poza użytkowym jest solowa albo w większej grupie.

Nie masz zagwarantowane, że wszyscy będą singlami, ale takiej gwarancji nie masz nigdzie. Jak się zaangażujesz, będziesz się trzymał jednej grupy, chodził na wprawki, to w pewnym momencie zaczniecie się kojarzyć i ze sobą więcej rozmawiać.

3

Ok ale co to znaczy "normalny kurs tańca towarzyskiego od podstaw w szkole" zapytać w takiej czy innej placówce? Czy po prostu szukać patrzeć?
No w internetach niby ludzie są singlami chyba że jacyś tam na weekend bo maż czy zona wyjechali :-D A co to są wprawki?

Lady Loka, ale piszesz to bo byłaś czy po prostu znasz temat?  Tylko pytanie czy kurs tańca towarzyskiego od podstaw nie przyciąga głównie narzeczonych itp? Czy niekoniecznie?
Dobra, a skąd pewność że tam przychodzą w pojedynke ludzie? a co jeśli ktoś nie ma pary? Albo co jak jest więcej kobiet niż facetów?

4

Alexandr09 napisał/a:

Ok ale co to znaczy "normalny kurs tańca towarzyskiego od podstaw w szkole" zapytać w takiej czy innej placówce? Czy po prostu szukać patrzeć?
No w internetach niby ludzie są singlami chyba że jacyś tam na weekend bo maż czy zona wyjechali :-D A co to są wprawki?

Wpisz w google "kurs tańca towarzyskiego w x" gdzie x oznacza Twoje miasto i popatrz na takie, które zaznaczają, że nie trzeba przyjść z parą, bo się wymienia.
Wprawki to takie dodatkowe zajęcia zwykle raz w tygodniu, na których nie uczą konkretnych kroków tylko jest puszczana muzyka i można tańczyć i się doskonalić.

Lady Loka, ale piszesz to bo byłaś czy po prostu znasz temat?  Tylko pytanie czy kurs tańca towarzyskiego od podstaw nie przyciąga głównie narzeczonych itp? Czy niekoniecznie?
Dobra, a skąd pewność że tam przychodzą w pojedynke ludzie? a co jeśli ktoś nie ma pary? Albo co jak jest więcej kobiet niż facetów?

Chodziłam kiedyś na taki kurs tańca. Bardzo przyjemnie było. Poznałam tam spoko faceta, ale nic większego nie wyszło. Z tego co wiem kilka par się stworzyło z tej grupki.
Narzeczeni sobie pójdą na kurs tańca bez zmian w parach wink albo na kurs pierwszego tańca.

Zapisujesz się na zajęcia w konkretnych terminach, a oni pilnują, żeby liczby były równe. Wiadomo, że zawsze może być 1 czy 2 osoby jednej płci więcej jak ktoś zachoruje, ale wtedy po prostu ćwiczysz te 2min sam albo siedzisz. To 2min z godzinnych zajęć, więc do przeżycia. Potem pary się zmieniają.

Nigdy nie masz pewności, że ludzie przychodzą w pojedynkę. Niby skąd taka pewność? Ale jak wystarczająco długo z dana grupą posiedzisz to się przecież zorientujesz. Poza tym zawsze można porozmawiać o czymkolwiek i moze wyjdzie w rozmowie?

Jak chcesz tylko zadeklarowanych singli to w sumie zostaje Ci praktycznie tylko speed dating, bo tak to nigdy nie wiesz dopóki nie zapytasz.

5

Alexandr09 napisał/a:

Witam,

CONTEMPORARY
gr. początkująca

MODERN JAZZ
gr. początkująca

SHUFFLE DANCE
gr. początkująca

K-POP
gr. początkująca

HIP-HOP
gr. początkująca

TOWARZYSKI UŻYTKOWY

czy niekoniecznie?

Jeśli robisz wszystko w swoim życiu w pogoni za kobietami, podporządkowujesz swoje całe jestestwo pod ten irracjonalny rozkaz, to nawet mi Ciebie nie żal.
Prędzej czy później, Twoje intencje wyjdą na wierzch - zgodnie z zasadami psychologii behawioralnej. Rób coś dla siebie, by stać się lepszym człowiekiem i się "ulepszać", a nigdy w jakimś pustym celu. Każdy mężczyzna, który robi wszystko, byle tylko dorwać ten kąsek jakim jest kobieta, uganiając się za spódnicą i podporządkowując każdy aspekt swojego życia temu jednemu celowi, zasługuje na pogardę.
Żyjesz dla siebie czy kogoś innego?

6 Ostatnio edytowany przez Alexandr09 (2022-10-22 16:42:38)

Mikry Mike napisał/a:

Jeśli robisz wszystko w swoim życiu w pogoni za kobietami, podporządkowujesz swoje całe jestestwo pod ten irracjonalny rozkaz, to nawet mi Ciebie nie żal.
Prędzej czy później, Twoje intencje wyjdą na wierzch - zgodnie z zasadami psychologii behawioralnej. Rób coś dla siebie, by stać się lepszym człowiekiem i się "ulepszać", a nigdy w jakimś pustym celu. Każdy mężczyzna, który robi wszystko, byle tylko dorwać ten kąsek jakim jest kobieta, uganiając się za spódnicą i podporządkowując każdy aspekt swojego życia temu jednemu celowi, zasługuje na pogardę.

Nie bardzo rozumiem, sugerujesz żebym żył w celibacie?
i ok mogę robić coś by stać się lepszym człowiekiem tylko praca sama nie przyjdzie, dziewczyna też nie zapuka do drzwi, trzeba zmianić swoje życie tak jak się chce żeby wyglądało, jak ktoś chce być sam, to nie ma problemu może robić wszystko pod siebie i dla siebie.
No i pytanie czy próba poznawania drugiej połówki w celu np rozwoju swojego życia, założenia rodziny to pusty cel? taki sam pusty jak praca żeby mieć z czego zyć, jak nauka wczesniej żeby mieć dobrą pracę etc.

7

Alexandr09 napisał/a:
Mikry Mike napisał/a:

i ok mogę robić coś by stać się lepszym człowiekiem tylko praca sama nie przyjdzie, dziewczyna też nie zapuka do drzwi, trzeba zmianić swoje życie tak jak się chce żeby wyglądało, jak ktoś chce być sam, to nie ma problemu może robić wszystko pod siebie i dla siebie.
No i pytanie czy próba poznawania drugiej połówki w celu np rozwoju swojego życia, założenia rodziny to pusty cel? taki sam pusty jak praca żeby mieć z czego zyć, jak nauka wczesniej żeby mieć dobrą pracę etc.

Moim skromnym zdaniem masz autorze bardzo dobry cel i wydajesz się pragmatycznym człowiekiem.
Bo niestety, jak czas pokazał szukanie przez internet nie jest zbyt dobrym pomyslem, chociaż wielu ludziom jakoś się udało.
Należy więc zrezygnować z internetu i wyjść do ludzi.
Pomysł z zapisaniem się na kurs tańca wydaje się dobrym posunięciem, chociaż może okazać się zwykła strata czasu.
To tak, jak wyjazd na wycieczkę albo na wczasy, możesz wywalić pieniądze w błoto.
Ze wszystkim tak może być.
Trzeba jednak próbować, troszkę pomoc losowi.
Wydaje mi się, że mikremu chodzi o to, żebyś zapisując się na jakieś zajęcia nie zafiksowal się tylko na poznanie kogoś dla siebie, lecz żebyś robił to przede wszystkim dla własnej przyjemności, a poznawanie kogoś traktował jako cel przy okazji.
Unikniesz wtedy rozczarowania, jesli nikogo nie poznasz.

8

Tak, bo w moim wieku 30+ już coraz ciężej kogoś poznawać na żywo, codzienna zabawa typu dom-praca-dom, wyjścia na miasto też rzadko bardzo itd, a internet no cóż wg mnie taka Sympatia jakieś standardy jeszcze ma, ale inne apki itp słabo, poza tym internet wymusza że masz się spotkać po to żeby może coś wyszło, ja tak wolę teraz skupić się na możliwościach w ogóle poznawania ludzi i to na żywo. W internecie mam wrażenie że dobre 30% osób w ogóle nie chce się umówić, od tak, pozostali np przestają rozmawiać, albo w ogóle no te spotkania kończą sie różnie.
Speed-dating czyli to o czym mówiła Lady Loka też brałem pod uwagę ale mam mieszane uczucia trochę, czy w ogóle tam ktoś kogoś poznał na stałe? Czy tylko taka zabawa? O ile w internecie ktoś tam się poznaje i coś z tego czasem jest, tak tutaj no nie wiem.

Dlatego kurs tańca, przy okazji można fajnie spędzić czas i się nauczyć i wtedy np zabłysnąć gdzieś na weselu itp ;-) wszyscy w kontekście kursów tylko myślą o prawie jazdy albo językowym a tutaj coś innego.

9

Alexandr09 napisał/a:
Mikry Mike napisał/a:

Nie, nie proponuję Ci tego.
Nakreślam tylko obraz, gdzie robienie czegokolwiek w swoim życiu pod kobietę w kwestiach matrymonialnych - mówić kolokwialnie, odpierdalać głupoty i być pajacem, byle tylko jakaś Cię zauważyła - to skrajne nieszanowanie własnej osoby.
Z Twojego postu wynika, że motywacją do zapisania się na owe kursy nie jest spróbowanie czegoś nowego lub też spełnienie jakiegoś postanowienia, gdzie obiecałeś sobie, że pójdziesz na taki kurs tańca, by się trochę poruszać, co w konsekwencji może przynieść Ci tytuł Króla Parkietu na najbliższym weselu kogoś ze znajomych.

Oczywiście, zgadzam się z tym, że bardzo mało rzeczy pojawia się czy przychodzi od tak w życiu.
Tak, znalezienie partnera to statystyka. Musisz "przerobić" wiele relacji, by znaleźć odpowiednią dla Ciebie osobę. Tyle i aż tyle.
Nie ma dwóch magicznych połówek, nie ma dopasowań z kosmosu. Musisz spotkać, poznać i przeżyć relacje z kobietami o pewnym zestawie cech, by spośród nich znaleźć taką, która Ci odpowiada.
Ale na litość moich przodków, nie robić czegoś z desperacji, bo Twoje intencje wyjdą. Nie idziesz na te kursy by poznać ludzi i coś w sobie zmienić, tylko by poznać kobietę do związku.
Chodzi o cel. Jest miałki, ordynarny, groteskowy. To, że poznasz tam kobietę lub kobiety, to tylko konsekwencja czy efekt chodzenia na takie kursy.

Tak, bo w moim wieku 30+ już coraz ciężej kogoś poznawać na żywo, codzienna zabawa typu dom-praca-dom, wyjścia na miasto też rzadko bardzo itd, a internet no cóż wg mnie taka Sympatia jakieś standardy jeszcze ma, ale inne apki itp słabo, poza tym internet wymusza że masz się spotkać po to żeby może coś wyszło, ja tak wolę teraz skupić się na możliwościach w ogóle poznawania ludzi i to na żywo. W internecie mam wrażenie że dobre 30% osób w ogóle nie chce się umówić, od tak, pozostali np przestają rozmawiać, albo w ogóle no te spotkania kończą sie różnie.
Speed-dating czyli to o czym mówiła Lady Loka też brałem pod uwagę ale mam mieszane uczucia trochę, czy w ogóle tam ktoś kogoś poznał na stałe? Czy tylko taka zabawa? O ile w internecie ktoś tam się poznaje i coś z tego czasem jest, tak tutaj no nie wiem.

Fajnie, ja też jestem po trzydziestce i co z tego?
Aplikacji randkowych nie używam, bo to ściek.
Obracam się w takim środowisku, z racji trenowanego sportu, że spotykam czasami kobiety. Nie jest ich zbyt wiele, bo to nadal typowo męski sport, ale spotykam.
Moim celem nie jest wyrwanie moich koleżanek - bo i fakt, że większość jest zajęta - tylko po to, aby coś wynieść z tego. Sprawność, umiejętności praktyczne, przy okazji poznałem masę świetnych ludzi obojga płci. Cel, prawdziwy, a nie iluzoryczny, drogi kolego.

Domyślam się po tym co napisałeś, że powoli ciężko Ci jest żyć w pojedynkę, ale nie możesz robić z tego sensu swojego życia, bo przy potencjalnie następnych porażkach, będziesz spadał na dno. Mogę Ci napisać coś z mojej perspektywy, ale jest ona daleka w założeniach od Twojej.

10

Ja od koleżanek słyszałem, że coraz więcej szkół tańca wymaga przychodzenia w parach kobieta + facet (potem na miejscu oczywiście jest rotacja) dlatego, żeby była równa liczba osób kobiet i mężczyzn. Bo podobno pare lat temu było kilka razy więcej kobiet i kobiety tańczyły same ze sobą.

Teraz podobno właśnie na kursy tańca przychodzi kilka razy więcej facetów i to w celach podrywu kobiet, nie interesuje ich taniec itd. wiele moich koleżanek od tańca narzeka na grupy początkujące, podobno dopiero na grupach zaawansowanych brakuje facetów, a na tych dla początkujących przychodzi masa facetów podrywać. Masakra ile desperatów teraz jest

11

No to jeżeli tak to wygląda że musi być facet i kobieta czyli para to chyba nie ma sensu się w to pchać. Nie mam takiej możliwości żeby nawet koleżankę zaprosić. Sprawdzę temat chociaż wydaje się to głupie aczkolwiek nieco logiczne.
Właśnie tego obaiwam się najbardziej że to nie klub fitness że sobie mogę trenować jako singiel, w tańcu to jedynie w tych solo nowoczesnych RnB itp hip-hop ale w klasycznych to cięzko.

No i nie wiem czy to kwestia desperacji, raczej sposobu poznania ludzie, kobiet etc.

To może lepiej serio to speed-dating? tylko to też w ramach poznawania siebie a nie na siłę tworzenie relacji, tam to może byc jeden problem, o ile jest tak jak czytałem, że nie będzie zainteresowania moją osobą i wartośc i samoocena mocno spadnie i to będzie napędzać doline i wszystko co z nią związane.

12

A, z tym, że powoli dochodzi do takich rzeczy na kursach tańca, to już wiem.
Moja znajoma z pracy chciała zapisać się na kurs bachaty. Dość ciekawy taniec, full contact, że posłużę się terminologią sportów walki.
Dobrali ludzi w pary i spotkała się z gościem, z którym miała tańczyć.

Dość szybko na spotkaniu wyszło po co tam jest i błędnie założył, że wpadł w oko mojej koleżance. Liczył, że to się przerodzi w jakiś romans, a dodatkowo wspominał "że na powodzenie nie narzeka" jakby moja znajoma zbyt długo się zastanawiała.

Ludzie i ludziska.

13

Na kurs nauki tańca idzie się aby uczyć się tańczyć. Kropka. Jeżeli to nie jest cel, który Ci przyświeca to daj sobie spokój.

Zresztą trzeba mieć niskie mniemanie o kobietach sądząc że można spotkać jakąś tylko na jakiś pierdu-tańcach.

14

A jak chcesz poznać kogoś do związku to gdzie masz iść? na ulice i krzyczeć?
Czasy szkół już dawno są za mną, czyli średnia/studia itd.

15

Alexandr09 napisał/a:

Aleksandrze, musisz po prostu próbować, bo innym łatwo jest krytykować i kogoś wyśmiewać, a Ty na czole nie napiszesz sobie, że szukasz kobiety do związku.
Wyjdź do ludzi i tyle i nie zniechęcaj się tak łatwo.
Ja uważam, że masz dobry pomysł i jeśli lubisz tańczyć, to upieczesz dwie pieczenie przy jednym ogniu. Raz że sam fajnie się rozerwiesz, a dwa nigdy nie wiadomo czy akurat nie poznasz tam fajnej kobiety.
Losowi trzeba czasem pomoc.

16

Cóż, jestem w takiej samej sytuacji jak Ty autorze, ale ja to się całkowicie wypaliłem. Czasami pójdę na spotkanie z Tindera, ale ciągle spotykam jakieś zadufane w sobie laski, które myślą że są najmądrzejsze. Widać wszystkie spoko są już wybrane w tym wieku tongue

17

xGrahir napisał/a:

Cóż, jestem w takiej samej sytuacji jak Ty autorze, ale ja to się całkowicie wypaliłem. Czasami pójdę na spotkanie z Tindera, ale ciągle spotykam jakieś zadufane w sobie laski, które myślą że są najmądrzejsze. Widać wszystkie spoko są już wybrane w tym wieku tongue

Na pewno nie wszystkie i na pewno nie tylko te spoko, bo zaraz zaczną się gromadnie rozwodzic - pokolenie Y i z końcówki X słynie z częstotliwości rozwodów.
Nie bój się więc, ruch na rynku zawsze musi być.
Trzeba tylko mieć oleum w głowie, by dobrze wybrac

i odrobinę szczęścia, a także  pomóc losowi.

18

ulle napisał/a:
xGrahir napisał/a:

Na pewno nie wszystkie i na pewno nie tylko te spoko, bo zaraz zaczną się gromadnie rozwodzic - pokolenie Y i z końcówki X słynie z częstotliwości rozwodów.
Nie bój się więc, ruch na rynku zawsze musi być.
Trzeba tylko mieć oleum w głowie, by dobrze wybrac

i odrobinę szczęścia, a także  pomóc losowi.

Tzn. domyślam się, że gdzieś tam są, ale chyba nie na Tinderze smile Poza tym u mnie jest kwestia tego, że już mam grafik tak zajęty, że raczej na lekcje tańca nie dam rady big_smile

19 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2022-10-23 21:56:37)

xGrahir napisał/a:

ale ciągle spotykam jakieś zadufane w sobie laski, które myślą że są najmądrzejsze.

Nie rozumiesz dlaczego tak sie zachowuja?

20

JohnyBravo777 napisał/a:
xGrahir napisał/a:

ale ciągle spotykam jakieś zadufane w sobie laski, które myślą że są najmądrzejsze.

W sumie to nie wiem, byc może to wynika ze zbyt wysokiego wyboru na Tinderze.

21

Alexandr09 napisał/a:

Kobiety to nie są jakieś unicorny. Tego jest pół światu! Są wszędzie… w pracy czy tam gdzie realizujesz swoje zainteresowania…

Jak pomyślę z ilu wyjść rezygnuję, bo już mi się nie chce poznawać nowych osób czy bywać w większych grupach, to mam wrażenie, że niektórzy nadają z Syberii.

Wpisz sobie w fb “dla singli” i grup różnego rodzaju masz skolko ugodno...

22 Ostatnio edytowany przez Alexandr09 (2022-10-23 23:22:09)

M!ri, no może tutaj chodzi o wiek co innego 20+ a co innego 30+, gdzie znajomi są w związkach małżeńskich, mają dzieci i te wyjścia są rzadko.
w pracy mamy księgową 50+ z dwójką dzieci, albo prawniczka podobny wiek co ja ale ma faceta od wielu lat i koniec na tym.

Więc wiesz Ty może rezygnujesz ale ja nie mam możliwości wyjścia, odbywa się to rzadko raz na pół roku ostatnimi czasy.

Kwestia czy nadaje z Syberii czy po prostu jestem na innym etapie w życiu, w innym wieku.

23

Alexandr09 napisał/a:

M!ri, no może tutaj chodzi o wiek co innego 20+ a co innego 30+, gdzie znajomi są w związkach małżeńskich, mają dzieci i te wyjścia są rzadko.
w pracy mamy księgową 50+ z dwójką dzieci, albo prawniczka podobny wiek co ja ale ma faceta od wielu lat i koniec na tym.

Więc wiesz Ty może rezygnujesz ale ja nie mam możliwości wyjścia, odbywa się to rzadko raz na pół roku ostatnimi czasy.

Kwestia czy nadaje z Syberii czy po prostu jestem na innym etapie w życiu, w innym wieku.

Strzelam, że jestem od Ciebie starsza wink

24 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2022-10-24 00:29:50)

xGrahir napisał/a:
JohnyBravo777 napisał/a:
xGrahir napisał/a:

Zadufanie to rodzaj ignorancji, uproszczenia swiata, ktore jest mechanizmem obronnym przed poczuciem bezsilnosci.
Sa tylko trzy sposoby wyjscia z poczucia bezsilnosci:

• zmienic rzeczywistosc (co najczesciej jest niemozliwe),

• swiadomie zmienic swoje oczekiwania (co jest trudne), lub

• stworzyc sobie iluzje, w ktorej jest sie silniejszym niz w rzeczywistosci (co dzieje sie automatycznie na wypadek gdy poprzednie dwa sposoby sie nie udzadza).

Kazda dziewczyna, ktora wydaje sie byc zadufana w sobie potrzebuje tej iluzji aby sobie radzic z zyciem w stanie w ktorym jest.
Jesli bedziesz widzial takie zachowania jako to czym sa - czyli wolanie o pomoc - a nie atak na twoja wlasna wartosc to bedziesz potrafil lepiej od innych mezczyzn budowac relacje.
A przy okazji z odrobina empatii i umiejetnosci pomozesz dziewczynie i z czasem nabierze pokory (wroci do kontaktu z rzeczywistoscia) bo majac oparcie w Tobie bedzie mogla sobie na to pozwolic.

25

XGrahir, a czym to zadufanie się objawia według Ciebie?

26

.

27

JohnyBravo777 napisał/a:
xGrahir napisał/a:
JohnyBravo777 napisał/a:

Zadufanie to rodzaj ignorancji, uproszczenia swiata, ktore jest mechanizmem obronnym przed poczuciem bezsilnosci.
Sa tylko trzy sposoby wyjscia z poczucia bezsilnosci:

• zmienic rzeczywistosc (co najczesciej jest niemozliwe),

• swiadomie zmienic swoje oczekiwania (co jest trudne), lub

• stworzyc sobie iluzje, w ktorej jest sie silniejszym niz w rzeczywistosci (co dzieje sie automatycznie na wypadek gdy poprzednie dwa sposoby sie nie udzadza).

Kazda dziewczyna, ktora wydaje sie byc zadufana w sobie potrzebuje tej iluzji aby sobie radzic z zyciem w stanie w ktorym jest.
Jesli bedziesz widzial takie zachowania jako to czym sa - czyli wolanie o pomoc - a nie atak na twoja wlasna wartosc to bedziesz potrafil lepiej od innych mezczyzn budowac relacje.
A przy okazji z odrobina empatii i umiejetnosci pomozesz dziewczynie i z czasem nabierze pokory (wroci do kontaktu z rzeczywistoscia) bo majac oparcie w Tobie bedzie mogla sobie na to pozwolic.

Chodzi o to, że nie chce mi się z kimś użerać. Mam ratować kogoś całkiem mi obcego i zgadywać jaki ma problem podczas gdy mam mnóstwo swoich? Sorry, ale nie.

@Lady Loka, chyba 3 razy pod rząd trafiłem laski, które były mega przemądrzałe i widać było, że wiedzą że mają komfortową sytuację na Tinderze, bo jak nie ja to inny. Tylko nie rozumiem, po co się tak zachowywać? Nawet jeśli się nie spodobałem, to chyba można normalnie porozmawiać, a nie okazywać wyższość.

28 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2022-10-24 22:03:46)

xGrahir napisał/a:

Mam ratować kogoś całkiem mi obcego i zgadywać jaki ma problem podczas gdy mam mnóstwo swoich? Sorry, ale nie.

Twoj wybor oczywiscie choc dla mnie to co napisales wskazuje brak zrozumienia czym jest szczescie.
Jak myslisz, dlaczego ja i czesc innych osob staramy sie pomagac calkiem obcym osobom na tym forum? Bo nie mamy swoich problemow?

Nie zaprzeczam, ze sa tutaj osoby, ktore maja zaburzenia osobowosci i radza innym aby przede wszystkim pomoc sobie.
Ale to tylko czesc.
Pozostalych uzytkownikow, w tym mnie, motywuje pomaganie tym, ktorzy tej pomocy potrzebuja najbardziej.

Dlaczego?

Dlatego, ze pod plaszczem szczescia kryja sie dwa uczucia - spokoj i spelnienie.
Spokoj jest miara ilosci stresu (czyli pracy) w naszym ciele - i rzeczywiscie musimy o niego dbac rozwiazujac wlasne problemy.
Spelnienie jest miara jakosci naszej relacji ze swiatem (ludzmi, zwierzetami, natura) - gdy widzimy, ze nasze zycie daje spokoj tym, ktorzy go potrzebuja najbardziej to czujemy radosc, ktora jest emocja oznaczajaca polepszenie naszej relacji ze swiatem - uczuciem spelnienia.

W zyciu potrzebujemy zarowno:
Koncentrowac sie na wlasnych problemach aby zachowac wewnetrzny spokoj i
Pomagac ludziom, zwierzeta i naturze aby czuc spelnienie.

Wiele osob powie, ze wola pomagac bliskim.
I oczywiscie zgadzam sie, ze bliskim tez trzeba pomagac.
Ale z mojego doswiadczenia Ci, ktorzy nie pomagaja obcym o pomaganiu bliskim tylko mowia.

Pomagajmy sobie.

29

JohnyBravo777 napisał/a:
xGrahir napisał/a:

Mam ratować kogoś całkiem mi obcego i zgadywać jaki ma problem podczas gdy mam mnóstwo swoich? Sorry, ale nie.

Twoj wybor oczywiscie choc dla mnie to co napisales wskazuje brak zrozumienia czym jest szczescie.
Jak myslisz, dlaczego ja i czesc innych osob staramy sie pomagac calkiem obcym osobom na tym forum? Bo nie mamy swoich problemow?

Nie zaprzeczam, ze sa tutaj osoby, ktore maja zaburzenia osobowosci i radza innym aby przede wszystkim pomoc sobie.
Ale to tylko czesc.
Pozostalych uzytkownikow, w tym mnie, motywuje pomaganie tym, ktorzy tej pomocy potrzebuja najbardziej.

Dlaczego?

Dlatego, ze pod plaszczem szczescia kryja sie dwa uczucia - spokoj i spelnienie.
Spokoj jest miara ilosci stresu (czyli pracy) w naszym ciele - i rzeczywiscie musimy o niego dbac rozwiazujac wlasne problemy.
Spelnienie jest miara jakosci naszej relacji ze swiatem (ludzmi, zwierzetami, natura) - gdy widzimy, ze nasze zycie daje spokoj tym, ktorzy go potrzebuja najbardziej to czujemy radosc, ktora jest emocja oznaczajaca polepszenie naszej relacji ze swiatem - uczuciem spelnienia.

W zyciu potrzebujemy zarowno:
Koncentrowac sie na wlasnych problemach aby zachowac wewnetrzny spokoj i
Pomagac ludziom, zwierzeta i naturze aby czuc spelnienie.

Wiele osob powie, ze wola pomagac bliskim.
I oczywiscie zgadzam sie, ze bliskim tez trzeba pomagac.
Ale z mojego doswiadczenia Ci, ktorzy nie pomagaja obcym o pomaganiu bliskim tylko mowia.

Pomagajmy sobie.

Tylko w czym? Mam pomagać obcej lasce znaleźć dobrego dla niej faceta, bo ja ani 10 innych jej nie pasuje? No błagam. Mogę pomóc, ale jeśli ktoś rzeczywiście tej pomocy potrzebuje.

30

Autorze, nie jest powiedziane, że na kursie tańca kogoś poznasz, ale jest to prawdopodobne.
Nie wiem gdzie mieszkasz, ale u mnie w mieście bardzo dobrze działa społeczność salsowa, latino, itd.
Wiem z własnego doświadczenia - w zeszłym roku za namową koleżanki najpierw wybrałyśmy się na kurs solo tylko dla kobiet, a potem przez krótki okres byłyśmy w grupie, gdzie tańczyło się w parach - gdzie też przychodzi się solo ale tańczy się już dosłownie z każdym, bo co jakiś czas jest wymianka.
Zależy też od szkoły - ale w tej w której my byłyśmy, poza kursem ludzie spotykali się też w różnych klubach, pubach itd np po zajęciach lub w weekendy.
Poza tym były też łączone - razem z innymi szkołami imprezy salsowe, także w przeróżne andrzejki, ostatki, sylwestry masz zapewnione, że nie będziesz siedział w domu. Można mnóstwo ludzi poznać, w większości samotnych.
Co do wieku społeczności - bardzo 30+ i 40+ i... jeszcze więcej, do tego miałyśmy wrażenie, że osoby przychodzące na salsę bardzo szukały męża lub żony. Młodsi też byli, ale zdecydowanie mniej, więc my też odpuściłyśmy w tym roku. Ale myślę, że dla Ciebie salsa może być dobrym rozwiązaniem.

31 Ostatnio edytowany przez Alexandr09 (2022-10-25 11:50:39)

Mieszkam w dużym mieście wojewódzkim tzn stolica województwa, także tutaj nie ma problemu smile
No ok a jeśli by wybrać z takich dwóch opcji kurs tańca vs speed-dating to co bardziej przemawia dla Was np za kursem tańca albo za speed datingiem?

Pytanie tylko czy ci którzy przychodzą na kursy tańca i są samotni, chcą kogoś poznać w sensie faceci - kobiety czy niekoniecznie? Zastanawiam się też czy tak nie będzie jak na kursie prawa jazdy, że niby samotne osoby ale koniec idziemy w chatę i tyle, albo grupki co to się znają bo się w 5 zapisali.

Bo wątpie ale może się mylę, że to jest tak jak 1 klasa podstawówki że dzieci przychodzą i się patrzą na siebie, nikt nikogo nie zna.

Generalnie, zastanawiam się czy to nie jest tak jak wybory i komisja - byłem wiele razy, była ekipa samych młodych ludzi, niektórzy wolni, no ale nie było tak ze słuchajcie idziemy np po sobotnim po południu spędzonym na liczeniu kart - że idziemy na miasto czy coś, każdy w swoją stronę i tyle.

32

Hej.
Lata temu też chodzilam na kursy tańca, w sumie do trzech szkół, w ostatniej zostałam na dłużej.
Z mojej obserwacji z tamtego okresu(bo może teraz się zmienilo), lata 2006-2008 (chyba) i pożniej około 2015 do pandemii, czyli około 5 lat.
Na kursach tańcach przychodza prawie same pary, małżeństwa, narzeczeni. Dużo w celach nauki tańca weselnego, a małzeństwa-hobbystycznie,
Co do osób bez pary wtedy dominowały kobiety, bywało że dziewczyna musiała tańczyć z dziewczyną.
Partnera do tańca trafiłam przypadkiem, on przyszedł bez pary, ja też i dalej poszło.

Nie wiem jak jest teraz, musiałbyś pójść ay sie przekonać.

33 Ostatnio edytowany przez AnnieF (2022-10-26 20:43:12)

Alexandr09 napisał/a:

Mieszkam w dużym mieście wojewódzkim tzn stolica województwa, także tutaj nie ma problemu smile
No ok a jeśli by wybrać z takich dwóch opcji kurs tańca vs speed-dating to co bardziej przemawia dla Was np za kursem tańca albo za speed datingiem?

Pytanie tylko czy ci którzy przychodzą na kursy tańca i są samotni, chcą kogoś poznać w sensie faceci - kobiety czy niekoniecznie? Zastanawiam się też czy tak nie będzie jak na kursie prawa jazdy, że niby samotne osoby ale koniec idziemy w chatę i tyle, albo grupki co to się znają bo się w 5 zapisali.

Bo wątpie ale może się mylę, że to jest tak jak 1 klasa podstawówki że dzieci przychodzą i się patrzą na siebie, nikt nikogo nie zna.

Generalnie, zastanawiam się czy to nie jest tak jak wybory i komisja - byłem wiele razy, była ekipa samych młodych ludzi, niektórzy wolni, no ale nie było tak ze słuchajcie idziemy np po sobotnim po południu spędzonym na liczeniu kart - że idziemy na miasto czy coś, każdy w swoją stronę i tyle.

A dlaczego nie kurs tańca i speed dating? Można jedno i drugie.

Wg mnie jak ktoś przychodzi na kurs tańca w parach SAM w wieku 30+ to nie dlatego, że chce nauczyć się tańczyć.

No ale pewnie tez zależy jak trafisz. Na tym kursie gdzie ja byłam to raczej nie było par/małżeństw. Kurs trwał od-do wiec grupa była stała i zamknięta przez jakis czas, było tyle samo pan co panów, wiec raczej nie było tak, ze pani tańczyła z panią. Czasami wiadomo, kogoś nie było, ale jak się dało znać odpowiednio wcześniej to była informacja na grupie na fb ze np grupa początkująca w środę o 20 potrzebuje 1 czy 2 osoby określonej płci, wtedy mógł do tej grupy na ten jeden raz dojść ktoś z innej grupy kto wie, ze np nie będzie na swojej grupie we wtorek za miesiąc czy po prostu chce dopłacić i zrobić trochę więcej zajęć. Instruktorzy zawsze to jakoś logistycznie spinali żeby było dobrze.
Wiem, ze inne szkoły z salsa w moim mieście funkcjonują podobnie - wiec pewnie w innej części Polski tez tak będzie smile

Z mojej szkoły były jeszcze wyjazdy np weekendowe, to podejrzewam, ze tam na pewno integracja była smile i wiem tez, ze na pewno dołączały osoby z innych szkół itd. wiec można dużo ludzi poznać.

Wiem, ze jakbym była samotna 30+ i miała parcie na poznanie kogoś to celowalabym w taka opcje. Jest co robić, każda newralgiczna data jest „zajęta” wiec nie trzeba na sile czegoś wymyślac albo siedzieć w domu, no i dość rozrywkowe luźne towarzystwo, które ma podobne motywy.
Myśle również ze kurs tańca to coś innego niż komisja gdzie de facto idzie się zarobić jakieś pieniądze.

34

AnnieF napisał/a:

Myśle również ze kurs tańca to coś innego niż komisja gdzie de facto idzie się zarobić jakieś pieniądze.

Tak ale na kurs tańca też w zasadzie przychodzisz bo chcesz sie nauczyć tańczyć tak?
Jeśli chodzi o wybory, pieniądze owszem ale...jest liczenie głosów, albo siedzisz ileś godzin jak trwają wybory, rozmawia się i to nie tylko na tematy wyborcze, wręcz przeciwnie, a Ty skąd jesteś, a do szkoły to chodziłeś tam i tam, a znasz taką Zuzę itd...
Odwoziłem osobiście autem głosy do urzędu z dziewczyną która była przewodniczącą ok 30tki, ale chodzi o to że nie ma tej więzi, wszystko takie formalne i tyle.

Ja się obawiam jeszcze jednej rzeczy, oczywiście modelki nie szukam ale, może się zdarzyć że nie ma w ekipie na kursie tańca dziewczyny która wpadnie w oko, no może tak być chyba nie?
I teraz o ile tak jak tinder przesuwasz prawo/lewo, albo spotykasz się i to nie jest to to koniec, na speed-datingu po prostu było minęło, wybierasz osoby które Ci odpowiadają, tak tutaj no ten kurs trwa, bezsensu chyba iść jednorazowo, tak mi się wydaje.
Właśnie w tym sęk że kurs tańca to nauka tańca, a nie biuro matrymonialne i nie wiem do końca czy to jest dla mnie.

Tak mam wrażenie że to tak jak z kursem językowym, znasz te osoby, poznajesz jest ekipa itd., a nie coś jednorazowego. Chyba ze tak też można? ale tak latać po kursach tańca? No chyba że to inaczej jakoś wygląda.

35

A dlaczego nie możesz iść na kurs czegoś co Cię interesuje? Bo z kilometra czuć taniec nie.

36

No mogę, tylko mi przyświeca głównie jeden cel, czy na takim np (skrajny przykład) kursie na wózki widłowe poznam kobiety? Nawiąże znajomości z płcią przeciwną? Wątpie.
Ja chce alternatywy w życiu codziennym dla randek w internecie, a interesuje mnie wiele rzeczy ale no praca/hobby to jest osobna sfera życia.

37

Alexandr09 napisał/a:

No mogę, tylko mi przyświeca głównie jeden cel, czy na takim np (skrajny przykład) kursie na wózki widłowe poznam kobiety? Nawiąże znajomości z płcią przeciwną? Wątpie.
Ja chce alternatywy w życiu codziennym dla randek w internecie, a interesuje mnie wiele rzeczy ale no praca/hobby to jest osobna sfera życia.

Wiesz gdzie idź? Na zajęcia jogi  tam jest zwykle full babek i czasem jakieś rodzynki w postaci facetów. Idź, bo sama tam kiedyś chodziłam i to był standard. W praktycznie każdej grupie same kobiety w różnym wieku, albo jeden, dwóch czy góra trzech panów.

38

Jeżeli chcesz iść na kurs tylko aby poznać jakieś kobiety to Twoje prawdziwe intencje bardzo szybko się ujawnią i wyjdziesz na totalnego desperata.

39

M!ri napisał/a:

Jeżeli chcesz iść na kurs tylko aby poznać jakieś kobiety to Twoje prawdziwe intencje bardzo szybko się ujawnią i wyjdziesz na totalnego desperata.

A może tam będzie kobieta, która też chcę kogoś poznać?

40

rossanka napisał/a:
M!ri napisał/a:

Desperat i desperatka. Pasują jak ulał wink

41

No nie wiem co lepsze, czy randkowanie w sieci czyt. pisanie na apkach non-stop z randomowymi userkami, bo randki tak na prawdę są rzadko, czy wyjście do ludzi.

42

M!ri napisał/a:
rossanka napisał/a:
M!ri napisał/a:

Czemu od razu desperaci? szkoda życia na życie w samotności - to i tak każdego czeka na starość, chyba,  że umrze przed partnerem.

43

Alexandr09 napisał/a:

No nie wiem co lepsze, czy randkowanie w sieci czyt. pisanie na apkach non-stop z randomowymi userkami, bo randki tak na prawdę są rzadko, czy wyjście do ludzi.

Idz na Tę jogę , serio. Tam zawsze było pełno bab, pochodzisz miesiąc dwa i zobaczysz. A przynajmniej dobrze to wpłynie na kręgosłup i rozluźninie.

44

A w jakim wieku te kobiety przeważnie? Bo są miejsca które bardziej przyciągają dziewczyny ok 20tki, a są takie co 40+ i więcej.
Ale to mówimy o czymś takim np..
https://www.superprof.pl/psycholog-jogi … wieka.html

45

rossanka napisał/a:
M!ri napisał/a:
rossanka napisał/a:

Czemu od razu desperaci? szkoda życia na życie w samotności - to i tak każdego czeka na starość, chyba,  że umrze przed partnerem.

Iść na kurs czy robić cokolwiek co mnie nie interesuje tylko po to by kogoś poznać? Nie ma chyba lepszej definicji desperacji.

46 Ostatnio edytowany przez rossanka (2022-10-28 12:35:32)

Alexandr09 napisał/a:

A w jakim wieku te kobiety przeważnie? Bo są miejsca które bardziej przyciągają dziewczyny ok 20tki, a są takie co 40+ i więcej.
Ale to mówimy o czymś takim np..
https://www.superprof.pl/psycholog-jogi … wieka.html

Tam jest cały przedział od 20 do pań na emeryturze, tutaj zależy jak trafisz. Przecież możesz zobaczyć.
Na kurst tańca też róznie. Czasem sa młode pary co 20 lat, a czasem przychodzą starsze małżeństwa, kiedyś w grupie była nawet para dobrze 60 plus. Albo i po70tce byli.

edit:
Nie wiem, rtozależy od klubu, jaką joge prowadzą. Ja np chodziłam tam czysto sportowo, głównie na kręgosłup. Bez zbędnych medytacji, czy wchodzenia w jakąś hinduską religię czy coś takiego.

47

M!ri napisał/a:

Iść na kurs czy robić cokolwiek co mnie nie interesuje tylko po to by kogoś poznać? Nie ma chyba lepszej definicji desperacji.

To gdzie proponujesz poznawanie 2-ej połówki?

48

Alexandr09 napisał/a:
M!ri napisał/a:

To gdzie proponujesz poznawanie 2-ej połówki?

Najlepiej w grupie ludzi z takimi samymi zainteresowaniami jak Ty.

49

M!ri napisał/a:

Najlepiej w grupie ludzi z takimi samymi zainteresowaniami jak Ty.

Ja cały czas próbuję, ale nie przynosi to żadnych rezultatów.

Posty [ 49 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Poznanie drugiej połówki w 2023 roku - kursy tańca, był ktoś? opinie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024