Cześć!
Już brak mi sil, dlatego tu pisze.
Ostatnio złożyłam wypowiedzenie. W skrócie nie zgadzam się na zasuwanie za kogoś innego, wysluchwianie darcia się na mnie, rzucanie przekleństw itd.
Znalazłam nowa prace, ale chcialam być fair złożyłam wypowiedzenie z miesięcznym okresem. I tu się zaczęło...
Ze jestem pomijana to w sumie się domyśliłam, że tak będzie ale spychanie wciąż trudnych tematów na mnie, najgorszej pracy, jakies komentarze... No mam dość! Urlopu mam 2 dni wiec bez szału, myslalam o L4 ale nie wiem co powiedzieć w luxmedzie...
Mdli mnie jak mam tam znowu isc, spać albo nie mogę albo po tygodniu jestem tak zmęczona ze spie 15h.
Totalnie mnie ta sytuacja dobija...
Może spróbuj L4 od psychiatry? Że jesteś wykończona aktualną pracą, że źle wpływa na ciebie psychicznie....
L4 od psychiatry to najlepsze rozwiązanie, przy czym jest "wygodne", bo można wychodzić z domu i w miarę normalnie funkcjonować. Ja najdłużej byłam na takim L4 przez miesiąc. Opowiedziałam Pani doktor, co się dzieje w pracy, dodatkową motywacją do wypisania mi L4 było to, że chwilę przed wizytą miałam stłuczkę prawie pod drzwiami gabinetu, w takim byłam fatalnym stanie psychicznym, jak tam dotarłam... W czasie tego zwolnienia umówiłam się na rozmowę w sprawie nowej pracy, odpoczęłam, poukładałam sobie w głowie, zaczęłam nową pracę bez stresu.
Skoro złożyłaś wypowiedzenie to nie powinnaś kompletnie przejmować się tym co dzieje się w tej pracy, ja chodziłabym tam na "totalnej wyjebce " aby przesiedzieć te 8 h
A czy będąc na L4 mogę robić badania w medycynie?
A w jaki sposób działają zwolnienia na tych różnych płatnych stronach? Coś jak receptomat
7 2023-05-13 11:38:50 Ostatnio edytowany przez Liza2014 (2023-05-13 11:48:48)
Witaj
Rozumiem Twoje niezadowolenie z pracy i decyzję odejścia z pracy ( żaden pracodawca nie powinien krzyczeć etc)- jednak to,że złożyłaś wypowiedzenie wcale nie dowodzi,że byłaś fair
( nie rozumiem tego stwierdzenia w tych okolicznościach) - po prostu dałaś wyraz ,że nie chcesz dalej pracować w tej firmie. Niby jaką inną formę mogłabyś przyjąć- no chyba porzucenie pracy ( ale to nie warto, bo pozostaje w "papierach" - na świadectwie pracy). Nie zgadzasz się na zasuwanie za kogoś? hmmm ktoś inny też będzie "zasuwał" za Ciebie gdy będziesz korzystać z 2 dnia urlopu i przede wszystkim naciąganym L-4.
W kwestii medycyny pracy- oczywiście, że będąc na L-4 nie dostaniesz zdolności szykując się do innej pracy, bo na logikę - jak możesz dostać zdolność skoro jesteś na L-4, czyli jesteś niezdolna do pracy. P.S. tak przy okazji bardzo logicznie kombinujesz będąc u kresu sił psychicznych
Cześć!
Ostatnio złożyłam wypowiedzenie. W skrócie nie zgadzam się na zasuwanie za kogoś innego, wysluchwianie darcia się na mnie, rzucanie przekleństw itd.
Znalazłam nowa prace, ale chcialam być fair złożyłam wypowiedzenie z miesięcznym okresem. I tu się zaczęło...
Ze jestem pomijana to w sumie się domyśliłam, że tak będzie ale spychanie wciąż trudnych tematów na mnie, najgorszej pracy, jakies komentarze... No mam dość! Urlopu mam 2 dni wiec bez szału, myslalam o L4 ale nie wiem co powiedzieć w luxmedzie...
Mdli mnie jak mam tam znowu isc, spać albo nie mogę albo po tygodniu jestem tak zmęczona ze spie 15h.
8 2023-05-20 02:41:50 Ostatnio edytowany przez Liza2014 (2023-05-20 02:46:16)
A w jaki sposób działają zwolnienia na tych różnych płatnych stronach? Coś jak receptomatT
CYTAT wymowny ... Taka autorka zmęczona relacjami w pracy.. no kurcze musiała pracować za innych. Bójcie sie potencjalni pracodawcy i ich koledzy pracownicy !!!!
Kobieto - chciałaś pracować, czy tylko być zatrudniona????
Cześć!
Przez pracowanie za innych miała pewnie na myśli to że inni się obijali a a ona robiła wszystko za nich była wykorzystywana.
10 2023-05-21 14:28:07 Ostatnio edytowany przez Liza2014 (2023-05-21 14:29:12)
... być może masz rację, a ja jestem zwyczajnie nadwrażliwa na takie wpisy, bo tak się złożyło, że jestem pracodawcą. P.S. Nie krzyczę na pracowników uważam, że każdy z nas ( na równi) ma swoją robotę do wykonania, by w "firmie" działo się dobrze (jednak przekonałam się w na własnej skórze, że nie każdy zatrudniony tak myśli).
Przez pracowanie za innych miała pewnie na myśli to że inni się obijali a a ona robiła wszystko za nich była wykorzystywana.