Zwolnienie L4 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Zwolnienie L4

Cześć!
Już brak mi sil, dlatego tu pisze.
Ostatnio złożyłam wypowiedzenie. W skrócie nie zgadzam się na zasuwanie za kogoś innego, wysluchwianie darcia się na mnie, rzucanie przekleństw itd.
Znalazłam nowa prace, ale chcialam być fair złożyłam wypowiedzenie z miesięcznym okresem. I tu się zaczęło...
Ze jestem pomijana to w sumie się domyśliłam, że tak będzie ale spychanie wciąż trudnych tematów na mnie, najgorszej pracy, jakies komentarze... No mam dość! Urlopu mam 2 dni wiec bez szału, myslalam o L4 ale nie wiem co powiedzieć w luxmedzie...
Mdli mnie jak mam tam znowu isc, spać albo nie mogę albo po tygodniu jestem tak zmęczona ze spie 15h.
Totalnie mnie ta sytuacja dobija...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zwolnienie L4

Może spróbuj L4 od psychiatry? Że jesteś wykończona aktualną pracą, że źle wpływa na ciebie psychicznie....

3

L4 od psychiatry to najlepsze rozwiązanie, przy czym jest "wygodne", bo można wychodzić z domu i w miarę normalnie funkcjonować. Ja najdłużej byłam na takim L4 przez miesiąc. Opowiedziałam Pani doktor, co się dzieje w pracy, dodatkową motywacją do wypisania mi L4 było to, że chwilę przed wizytą miałam stłuczkę prawie pod drzwiami gabinetu, w takim byłam fatalnym stanie psychicznym, jak tam dotarłam... W czasie tego zwolnienia umówiłam się na rozmowę w sprawie nowej pracy, odpoczęłam, poukładałam sobie w głowie, zaczęłam nową pracę bez stresu.

4

Skoro złożyłaś wypowiedzenie to nie powinnaś kompletnie przejmować się tym co dzieje się w tej pracy,  ja chodziłabym tam na "totalnej wyjebce " aby przesiedzieć te 8 h

5

A czy będąc na L4 mogę robić badania w medycynie?

6

A w jaki sposób działają zwolnienia na tych różnych płatnych stronach? Coś jak receptomat

7 Ostatnio edytowany przez Liza2014 (2023-05-13 11:48:48)

Witaj
Rozumiem Twoje niezadowolenie z pracy i decyzję odejścia z pracy ( żaden pracodawca nie powinien krzyczeć etc)- jednak to,że złożyłaś wypowiedzenie wcale nie dowodzi,że byłaś fair
( nie rozumiem tego stwierdzenia w tych okolicznościach) - po prostu dałaś wyraz ,że nie chcesz dalej pracować w tej firmie. Niby jaką inną formę mogłabyś przyjąć- no chyba porzucenie pracy ( ale to nie warto, bo pozostaje w "papierach" - na świadectwie pracy). Nie zgadzasz się na zasuwanie za kogoś? hmmm ktoś inny też będzie "zasuwał" za Ciebie gdy będziesz korzystać z 2 dnia urlopu i przede wszystkim naciąganym  L-4.
W kwestii medycyny pracy- oczywiście, że będąc na L-4 nie dostaniesz zdolności szykując się do innej pracy, bo na logikę - jak możesz dostać zdolność skoro jesteś na L-4, czyli jesteś niezdolna do pracy. P.S. tak przy okazji bardzo logicznie kombinujesz będąc u kresu sił psychicznych

Irmina.00 napisał/a:

Cześć!
Ostatnio złożyłam wypowiedzenie. W skrócie nie zgadzam się na zasuwanie za kogoś innego, wysluchwianie darcia się na mnie, rzucanie przekleństw itd.
Znalazłam nowa prace, ale chcialam być fair złożyłam wypowiedzenie z miesięcznym okresem. I tu się zaczęło...
Ze jestem pomijana to w sumie się domyśliłam, że tak będzie ale spychanie wciąż trudnych tematów na mnie, najgorszej pracy, jakies komentarze... No mam dość! Urlopu mam 2 dni wiec bez szału, myslalam o L4 ale nie wiem co powiedzieć w luxmedzie...
Mdli mnie jak mam tam znowu isc, spać albo nie mogę albo po tygodniu jestem tak zmęczona ze spie 15h.

8 Ostatnio edytowany przez Liza2014 (2023-05-20 02:46:16)

A w jaki sposób działają zwolnienia na tych różnych płatnych stronach? Coś jak receptomatT

CYTAT wymowny ... Taka autorka zmęczona relacjami w pracy.. no  kurcze musiała pracować za innych. Bójcie sie potencjalni pracodawcy i ich koledzy pracownicy !!!!
Kobieto - chciałaś pracować, czy tylko być zatrudniona????

Irmina.00 napisał/a:

Cześć!

Przez pracowanie za innych miała pewnie na myśli to że inni się obijali a a  ona robiła wszystko za nich była wykorzystywana.

10 Ostatnio edytowany przez Liza2014 (2023-05-21 14:29:12)

... być może masz rację, a ja jestem zwyczajnie nadwrażliwa na takie wpisy, bo tak się złożyło, że jestem pracodawcą. P.S. Nie krzyczę na pracowników smile uważam, że każdy z nas ( na równi) ma swoją robotę do wykonania, by w "firmie" działo się dobrze  (jednak przekonałam się w na własnej skórze, że nie każdy zatrudniony tak myśli).

Socjallibertarianin napisał/a:

Przez pracowanie za innych miała pewnie na myśli to że inni się obijali a a  ona robiła wszystko za nich była wykorzystywana.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024