Gdzie poznać chłopaka? Jak zrobić pierwszy krok? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Gdzie poznać chłopaka? Jak zrobić pierwszy krok?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Gdzie poznać chłopaka? Jak zrobić pierwszy krok?

23 lata mam, do skończenia studiów został mi rok.

Znajomych nie mam w rodzinnych stronach, bo w latach nastoletnich byłam odrzucana przez rówieśników.

Otóż jeśli chodzi o koleżanki co mieszkają w akademiku to raczej mają przewagę dziewczyn wśród znajomych swoich, w rodzinie też. Jeśli koleżanki mają kuzynów czy jeśli chodzi o stronę ktora weszła do rodziny to samych małolatów, czy starszych 6-10 lat czy nawet 15 lat starszych( 10-15 lat starsi to już dla mnie za duza różnica wieku). A jak już mają kuzynów w moim wieku czy starszych od 2 do 5 lat to albo zaręczeni, albo mają już swoje rodziny, jeśli są wolni to nie są godni polecenia, bo to ochlapusy. A jeśli ktoś kto wszedł do rodziny i mówi o kimś w moim wieku czy od 2 do 5 lat starszym to okazuje się dziewczyna a nie chłopak.

To albo same dziewczyny, małolaty, albo stare dziady.

Na studiach też praktycznie same dziewczyny, co prawda 5 chłopaków jest, ale nie wiem czy single czy w związku.

Na poprzednim kierunku( licencjat robiłam z ochrony środowiska, teraz magisterka z biologii, specjalność biologia środowiskowa) to było 5 chłopaków( 3 miało dziewczyny, z pozostałymi dwoma nie miałam bliższego kontaktu).

Moje zainteresowania( sport, czyli bieganie, siłownia, jazda na rowerze, fotografia, czytanie książek, oglądanie filmów)

Kryteria co do chłopaka;

Moim ideałem jest raczej chłopięcy typ, w sensie beż zarostu, niełysy, raczej mi odpowiada szczupła sylwetka( nie chuda), nadwaga czy taka umiesniona sylwetka na sterydach mi nie odpowiada, może być delikatnie wysportowana jak u Toma Cruisa, włosy krótkie, ew do szyi średniej dlugosci( nie łysy, nie z jezem), wiek rówieśnik albo od 2 do 5 lat starszy, starszy 6-10 lat nie, 10-15 lat starszy to dla mnie za duża różnica, młodszy odpada. A charakter to wrażliwy, poukładany, który będzie mnie kochał, szanował, aby mnie wspierał w dążeniu do celu, nie życzę nacisku na współżycie( nie taki co zaraz tego chce), wzrost może być mojego mniej więcej, wysoki( 185-190), średni 170-185 może być.

Od niedawna uczęszczam na miejską siłownię

To gdzie mogę poznać takiego?
Jak zrobić pierwszy krok aby ten chłopak który mi się podoba nie wyczuł desperacji?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Gdzie poznać chłopaka? Jak zrobić pierwszy krok?

"W czasie deszczu dzieci się nudzą... "

3

Golden_eye napisał/a:

23 lata mam, do skończenia studiów został mi rok.

Znajomych nie mam w rodzinnych stronach, bo w latach nastoletnich byłam odrzucana przez rówieśników.

Otóż jeśli chodzi o koleżanki co mieszkają w akademiku to raczej mają przewagę dziewczyn wśród znajomych swoich, w rodzinie też. Jeśli koleżanki mają kuzynów czy jeśli chodzi o stronę ktora weszła do rodziny to samych małolatów, czy starszych 6-10 lat czy nawet 15 lat starszych( 10-15 lat starsi to już dla mnie za duza różnica wieku). A jak już mają kuzynów w moim wieku czy starszych od 2 do 5 lat to albo zaręczeni, albo mają już swoje rodziny, jeśli są wolni to nie są godni polecenia, bo to ochlapusy. A jeśli ktoś kto wszedł do rodziny i mówi o kimś w moim wieku czy od 2 do 5 lat starszym to okazuje się dziewczyna a nie chłopak.

To albo same dziewczyny, małolaty, albo stare dziady.

Na studiach też praktycznie same dziewczyny, co prawda 5 chłopaków jest, ale nie wiem czy single czy w związku.

Na poprzednim kierunku( licencjat robiłam z ochrony środowiska, teraz magisterka z biologii, specjalność biologia środowiskowa) to było 5 chłopaków( 3 miało dziewczyny, z pozostałymi dwoma nie miałam bliższego kontaktu).

Moje zainteresowania( sport, czyli bieganie, siłownia, jazda na rowerze, fotografia, czytanie książek, oglądanie filmów)

Kryteria co do chłopaka;

Moim ideałem jest raczej chłopięcy typ, w sensie beż zarostu, niełysy, raczej mi odpowiada szczupła sylwetka( nie chuda), nadwaga czy taka umiesniona sylwetka na sterydach mi nie odpowiada, może być delikatnie wysportowana jak u Toma Cruisa, włosy krótkie, ew do szyi średniej dlugosci( nie łysy, nie z jezem), wiek rówieśnik albo od 2 do 5 lat starszy, starszy 6-10 lat nie, 10-15 lat starszy to dla mnie za duża różnica, młodszy odpada. A charakter to wrażliwy, poukładany, który będzie mnie kochał, szanował, aby mnie wspierał w dążeniu do celu, nie życzę nacisku na współżycie( nie taki co zaraz tego chce), wzrost może być mojego mniej więcej, wysoki( 185-190), średni 170-185 może być.

Od niedawna uczęszczam na miejską siłownię

To gdzie mogę poznać takiego?
Jak zrobić pierwszy krok aby ten chłopak który mi się podoba nie wyczuł desperacji?

Sorry za wcinkę na początku, ale to trzeba powiedzieć: jeśli szukasz księcia z bajki, polecam pójść do psychiatry.

Jeśli jednak podejście masz zdrowe, polecam kawiarnie, biblioteki, kościoły i kluby dla szachistów bądź ogólnie hobbystyczne miejsca.

Jeśli bardziej interesują Cię pustostany i posiadacze szybkich aut: kluby zawsze dostarczały takim ludziom singli gotowych rozpocząć kolejny etap facebookowej przygody.

Jeśli jednak jesteś wytrwała, polecam rozpocząć poszukiwania w Internecie: i nie sympatia, albo tylko jeden portal, i nie tinder czy badoo a wszystko to, co wpadnie Ci pod kursor.
International Cupid (wersja polska również istnieje) i PolishHearts są przykładowymi.
Ogłoszenia miejskie jak lento są innymi.

Brzmię zgryźliwie i złośliwie? Cóż, wybacz, jakoś Twoje listowanie pożądanych cech partnera zamiast skupienia się na swoich są dość odpychające, nie uważasz?
Tak, ewidentnie byłoby z Tobą o czym porozmawiać, jeśli lubisz i książki (takie o których można porozmawiać) i Twój kierunek to biologia, lecz.. czy jest za tym jakiś charakter?

Może się to niektórym użytkowniczkom wydać dziwne, ale jeśli nie szukacie pustostanów czy januszów monopoli, to jednak od Was również będzie wymagane abyście tymi pustostanami nie były.

4

Fjord,
proszę, rzuć okiem na tytuły założonych przez autorkę wątków. smile

5

Wielokropek napisał/a:

Fjord,
proszę, rzuć okiem na tytuły założonych przez autorkę wątków. :)

Ehem.

Obronię się tym, że jestem tu nowy i jeszcze nie weszła mi w krew automatyczna weryfikacja historii postowania użytkowników.

6

Sprawdzaj, bo często szkoda czasu i zaangażowania. smile

7

Wielokropek napisał/a:

Sprawdzaj, bo często szkoda czasu i zaangażowania. smile

O, a jednak dobra rada w kiepskim temacie tongue
Dzięki.

8

Dla sympatycznej panny Krysi z turnusu trzeciego od przystojnego pana Waldka: bucio! bucio!

Nałóż czapkę skinie, skinie nałóż czapkę
Kiedy wicher wieje, gdy pogoda w kratkę
Uszka się przeziębią, kark zlodowacieje
Resztki myśli z mózgu wiaterek przewieje
Mamusia na drutach czapkę z wełny robi
Nałożysz ją skinie, gdy się chłodniej zrobi
Wełna w główkę grzeje, ciepło jest pod czaszką
Dwie komórki szare wówczas nie zamarzną

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Gdzie poznać chłopaka? Jak zrobić pierwszy krok?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024