Czy wizyty u psychoterapeuty online są dostępne na NFZ? Plus, czy wizyta online może odbywać się za pomocą wideorozmowy przez telefon, a nie przez komputer/laptop?
Zadzwoń może do NFZ?
+ Słyszałam że psychoterapia na NFZ odbywa się raz na miesiąc, to prawda?
+ Słyszałam że psychoterapia na NFZ odbywa się raz na miesiąc, to prawda?
Hinarta, czy nie możesz napisać do konkretnej placówki NFZ, która coś takiego oferuje i tam zapytać?
Z własnej perspektywy mogę Ci tylko powiedzieć, że terapia online jest do bani. Człowiek nie otworzy się tak, jak otworzy się w kontakcie twarzą w twarz.
Hinarta, czy nie możesz napisać do konkretnej placówki NFZ, która coś takiego oferuje i tam zapytać?
Z własnej perspektywy mogę Ci tylko powiedzieć, że terapia online jest do bani. Człowiek nie otworzy się tak, jak otworzy się w kontakcie twarzą w twarz.
Napisać? Chyba zadzwonić, nigdzie nie widziałam innej formy kontaktu. I tak, moja mama zadzwoni do Poradni Zdrowia Psychicznego i spyta się czy u nich są dostępne wizyty u psychoterapeuty online na NFZ, ale pozostałe dwa pytania raczej będzie się wstydziła zadać. Liczę na to, że ktoś z was może zna odpowiedzi na moje pytania i mi ich udzieli
Lady Loka napisał/a:Hinarta, czy nie możesz napisać do konkretnej placówki NFZ, która coś takiego oferuje i tam zapytać?
Z własnej perspektywy mogę Ci tylko powiedzieć, że terapia online jest do bani. Człowiek nie otworzy się tak, jak otworzy się w kontakcie twarzą w twarz.Napisać? Chyba zadzwonić, nigdzie nie widziałam innej formy kontaktu. I tak, moja mama zadzwoni do Poradni Zdrowia Psychicznego i spyta się czy u nich są dostępne wizyty u psychoterapeuty online na NFZ, ale pozostałe dwa pytania raczej będzie się wstydziła zadać. Liczę na to, że ktoś z was może zna odpowiedzi na moje pytania i mi ich udzieli
Niestety psychoterapia online to jedyne co jest dla mnie dostępne
Lady Loka napisał/a:Hinarta, czy nie możesz napisać do konkretnej placówki NFZ, która coś takiego oferuje i tam zapytać?
Napisać? Chyba zadzwonić, nigdzie nie widziałam innej formy kontaktu. I tak, moja mama zadzwoni do Poradni Zdrowia Psychicznego i spyta się czy u nich są dostępne wizyty u psychoterapeuty online na NFZ, ale pozostałe dwa pytania raczej będzie się wstydziła zadać. Liczę na to, że ktoś z was może zna odpowiedzi na moje pytania i mi ich udzieli
Ale każda placówka może mieć inne zasady odnośnie wizyt. Więc to, co ktoś Ci powie niekoniecznie musi się sprawdzić w Twoim ośrodku.
Twoja mama będzie się wstydziła zapytać czy możesz się łączyć z telefonu? Możesz łączyć się na jakim urządzeniu Ci wygodnie.
8 2023-02-22 21:09:32 Ostatnio edytowany przez hinarta (2023-02-22 21:10:33)
Ale każda placówka może mieć inne zasady odnośnie wizyt. Więc to, co ktoś Ci powie niekoniecznie musi się sprawdzić w Twoim ośrodku.
Jeśli się okaże że w moim ośrodku nie ma wizyt online, to spróbuję w innym. Przecież tak naprawdę nie ma znaczenia gdzie jest ten ośrodek, skoro wizyty i tak będą się odbywały online. Ja tylko chce wiedzieć czy ogólnie wizyty na NFZ gdzieś odbywają się online