Nerwica a podwyższony puls - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Nerwica a podwyższony puls

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Nerwica a podwyższony puls

Czy choroba o nazwie nerwica lękowa/zaburzenie lękowe uogólnione/zespół lęku uogólnionego może dawać taki objaw jak podwyższony puls, nawet jeśli jak dotąd takiego objawu nie dawała? Czy to znaczy, że ta choroba się rozwija?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nerwica a podwyższony puls

Hinarta, czy mając na uwadze Twoje nasilone objawy, gonitwę myśli, diagnozy i niemożność podjęcia pracy zarobkowej rozważałaś hospitalizację w szpitalu psychiatrycznym gdzie postawiliby Cię trochę na nogi? Przyjmujesz jakieś leki?

3

Foxterier napisał/a:

Hinarta, czy mając na uwadze Twoje nasilone objawy, gonitwę myśli, diagnozy i niemożność podjęcia pracy zarobkowej rozważałaś hospitalizację w szpitalu psychiatrycznym gdzie postawiliby Cię trochę na nogi? Przyjmujesz jakieś leki?

Szpital to na razie nie jest miejsce dla mnie, jak byłam w marcu na oddziale psychiatrycznym to po 2 tygodniach wypisałam się na własne żądanie bo nie mogłam tam wytrzymać z powodu fobii społecznej, bałam się nawet wyjść z sali żeby zrobić sobie pić na korytarzu, gdybym tam dłużej została to bym się odwodniła.
Jestem obecnie na niedziałających na mnie lekach (wenlafaksyna i olanzapina), przyjmuję je od początku stycznia 2022, nie przerwałam ich stosowania mimo że przestałam chodzić do psychiatry bo odstawiać je trzeba pod okiem psychiatry.

4

R_ita2 napisał/a:

Mnie dalej zadziwia, że przyjmujesz olanzapinę przy depresji. To lek typowo pod schizofreników z tego co kojarzę, ja ją przyjmuję, jest na objawy wytwórcze- jeśli się mylę to mnie poprawcie, nie chce mi sie googlować. Z tego co czytałam niby też jest na stabilizowanie nastroju ale mi olanzapinę zapisali na typowo objawy wytwórcze, poczucie obserwowania. Ty chyba coś wspominałaś w którymś z wielu wątków ; ), że miałaś jakieś uczucie, że ludzie na Ciebie patrzą i nie wiadomo na ile to fobia społeczna a co co innego, czy się mylę?

Psychiatra przepisała mi olanzapinę na mojej pierwszej wizycie u niej, gdy jeszcze nie wiedziała skąd się u mnie bierze wrażenie bycia obserwowaną, dopiero w szpitalu razem z innym psychiatrą i psychologiem doszli do wniosku, że u mnie to się bierze z fobii społecznej, bo gdy mam wrażenie że jestem obserwowana to boję się oceny tej osoby, przez którą niby miałabym być obserwowana. Ale jakoś nie odstawiła mi olanzapiny w szpitalu, nie wiem dlaczego, może dlatego że wypisałam się stamtąd na własne żądanie przed czasem, a ona może planowała mi później odstawić olanzapinę, albo zostawiła ją jako stabilizator nastroju może, nie wiem

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Nerwica a podwyższony puls

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024