Nie będę mogła iść na psychoterapię - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Nie będę mogła iść na psychoterapię

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Nie będę mogła iść na psychoterapię

Wygląda na to, że nie będę mogła iść na psychoterapię. W moim mieście jest psychoterapeuta tylko prywatnie, na NFZ jest w większym mieście. A ja nie mam pieniędzy na prywatne wizyty (w moim wątku o rencie na jednym z forów dowiedziałam się że nie przysługuje mi zasiłek na jaki dotychczas liczyłam), ani nie mam jak dojeżdżać do większego miasta w tym celu (nie mam samochodu, a jeśli chodzi o autobusy to sama nie pojadę przez zespół lęku uogólnionego, z mamą natomiast nie mogę jeździć bo ona pracuje, a gdy już kończy pracę to nie ma już autobusów). A tak marzyłam żeby się wyleczyć, teraz to stało się niemożliwe :'(((

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie będę mogła iść na psychoterapię

Czy to oznacza, że będziesz mieć jeszcze więcej czasu i będziesz zakładała jeszcze więcej wątków o jednym i tym samym??
Zgroza.

3 Ostatnio edytowany przez hinarta (2023-02-21 23:10:02)

R_ita2 napisał/a:

Mi też na forum pisali,  że z moją historią choroby nie uzyskam renty a dostałam zawrotne 1086 zł z tytułu częściowej niezdolności do pracy na rok. Zawsze coś. Po roku ponowię wniosek by mieć na waciki. Jeśli nie stać Cię na prywatną wizytę jeśli chodzi o psychoterapię to poszukaj fundacji, które oferują pomoc osobom w Twojej sytuacji. Zawsze jest rozwiązanie! Kto chce szuka sposobu, a kto nie chce szuka powodu. Szukaj tego sposobu.
PS Wydaje mi się, że też w poradniach zdrowia psychicznego jak przyjdziesz to nie mogą Tobie odmówić pomocy i muszą przekierować do psychologa/psychiatry. Ja nawet nie mając umówionej wizyty zawsze miałam info, że mogę przyjść w dowolnym terminie i zostanę przyjęta bo to nagła interwencja.

Jeśli dostałaś rentę z tytułu częściowej niezdolności do pracy, to pewnie pracowałaś i dlatego ją dostałaś. Ja się już nie uczę ani nigdy nie pracowałam, więc ja jej nie dostanę, prawda?
Serio są fundacje zajmujące się pomocą takim osobom jak ja, nie mającym pieniędzy na psychoterapię? Myślałam że fundacje zajmują się poważniejszymi problemami...
Tylko że ja już mam psychiatrę, a psychologa nie potrzebuję.

4

R_ita2 napisał/a:

Ile ty masz lat, że nigdy nie pracowałaś? Dalej zostają fundację, pomagające takim osobom, jak ty. Poszukać Tobie linki by chociaż spróbować? Trzeba szukać, googlowac, niektóra pomoc będzie tylko online ale będzie. próbowałaś szukać w necie wsparcia psychoterapeutycznego?

23.
Możesz poszukać linki, ja też coś spróbuję poszukać, ale słaba jestem w te klocki.
Przez "Trzeba szukać, googlowac, niektóra pomoc będzie tylko online ale będzie" masz na myśli psychoterapię online na NFZ? Jeśli tak, to mam zamiar nawiązać kontakt z Poradnią Zdrowia Psychicznego w tym dużym mieście, zostanie im zadane pytanie czy u nich są dostępne wizyty u psychoterapeuty online na NFZ.
Jak w necie wsparcia psychoterapeutycznego?

5

R_ita2 napisał/a:

Ile ty masz lat, że nigdy nie pracowałaś? Dalej zostają fundację, pomagające takim osobom, jak ty. Poszukać Tobie linki by chociaż spróbować? Trzeba szukać, googlowac, niektóra pomoc będzie tylko online ale będzie. próbowałaś szukać w necie wsparcia psychoterapeutycznego?

23.
Możesz poszukać linki, ja też coś spróbuję poszukać, ale słaba jestem w te klocki, nawet nie wiem co należy wpisać w Google by wyszukało to co trzeba...
Przez "Trzeba szukać, googlowac, niektóra pomoc będzie tylko online ale będzie" masz na myśli psychoterapię online na NFZ? Jeśli tak, to mam zamiar nawiązać kontakt z Poradnią Zdrowia Psychicznego w tym dużym mieście, zostanie im zadane pytanie czy u nich są dostępne wizyty u psychoterapeuty online na NFZ.
Jak w necie wsparcia psychoterapeutycznego?

6

R_ita2 napisał/a:

Poszukam, ale daj mi z 2-3 dni. Nie wiem czy funkcjonuje psychoterapia NFZ online ale poszukam jakiejkolwiek formy pomocy dla osób w Twoim położeniu. Nawiąż koniecznie kontakt z przychodnią zdrowia psychicznego, nie daj się zbyć, znaj swoje prawa!  Mi zawsze lekarz powtarzał, że wystarczy zgłosić że sytuacja wymaga nagłej interwencji i muszą przyjąć.

A ta pomoc fundacji na czym miałaby polegać? Na szukaniu środków na moją psychoterapię? Czy na wizytach u ich psychoterapeuty online?

7

R_ita2 napisał/a:

Dzwoń, gdzie się da. To szczera prawda. Najwyżej Cię odeślą  do innych.

A ta pomoc fundacji na czym miałaby polegać? Na szukaniu środków na moją psychoterapię? Czy na wizytach u ich psychoterapeuty online?

8

R_ita2 napisał/a:

Dzwoń, gdzie się da. To szczera prawda. Najwyżej Cię odeślą  do innych.

9

Doskonale Cię rozumiem, bo sama przez bardzo długi czas nie mogłam sobie pozwolić na psychoterapię. To jest mega frustrujące, bo potrzebujesz pomocy, ale Cię na nią nie stać. Nie tak to powinno wyglądać. sad
Możesz spróbować sama wdrożyć nowe rzeczy do swojej codzienności, żeby czuć się coraz lepiej. Możesz zajrzeć na mojego bloga, gdzie poruszam często temat samopomocy. Wiadomo, że to nie zastąpi wizyty u specjalisty, ale może nieco pomóc: https://bezproblemowa.pl/

10

bezproblemowa napisał/a:

Doskonale Cię rozumiem, bo sama przez bardzo długi czas nie mogłam sobie pozwolić na psychoterapię. To jest mega frustrujące, bo potrzebujesz pomocy, ale Cię na nią nie stać. Nie tak to powinno wyglądać. sad
Możesz spróbować sama wdrożyć nowe rzeczy do swojej codzienności, żeby czuć się coraz lepiej. Możesz zajrzeć na mojego bloga, gdzie poruszam często temat samopomocy. Wiadomo, że to nie zastąpi wizyty u specjalisty, ale może nieco pomóc: https://bezproblemowa.pl/

Jakie masz kwalifikacje do tego,    żeby "pomagać" osobom, które potrzebują terapii? Sama jesteś terapeutką? Psychologiem? Uważasz, ze twój blog, którym tu wszędzie na forum spamujesz, jest  takim darem dla ludzkości? Nie wstyd ci wpychać tego wszędzie?
Nie widzisz, jak bardzo jest to nieetyczne i niesmaczne?
Nie masz pojęcia z czym zmagają się ludzie, w tematach których tak ochoczo spamujesz swoim blogiem, więc nie masz pojęcia co może im pomóc.

11

istnieją różne rozwiązania takie jak prywatna  terapia online, co do pieniędzy to mimo wszystko wydać nawet 600 -900 zł za miesiąc, żeby odzyskać zdrowie to moim zdaniem niewygórowana cena

12

Czasami pomocna może być neuroza.pl/psychoterapia-krotkoterminowa/ która jest mniej kosztowna i trwa krócej niż tradycyjna terapia, a są problemy z którymi sobie świetnie radzi ta forma terapii.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Nie będę mogła iść na psychoterapię

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024