Problem z niepełnosprawnym bratem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Problem z niepełnosprawnym bratem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Problem z niepełnosprawnym bratem

Jestem dość w nieciekawej sytuacji, ale zacznę od początku czyli przedstawie cały obraz sytuacji. Mam niepełnosprawnego brata( dziecięce porażenie mózgowe). Potrzebuje opieki i pomocy w tzw czynnościach  codziennych. Tata jest kierowcą tira wraca do domu co drugi weekend.. Jesteśmy biedną rodzina.w jednym pokoju mieszka tata z mamą w drugim ja z bratem. Mama gdy zaczełam dorstać powiedziała, że mojego brata nie interesują sprawy sexu bo jest niepelnosprawny.Od dłuzszego czasu brat mnie podgląda, patrzy mi się w dekolt na pupę.Nie sprawialo mi to problemu aż do wczoraj ponieważ sytuacja sie1 pogorszyła. Mama podupadła na zdrowiu.Chwilowo cały ciężar opieki spadł na mnie.Wczoraj podczas kąpieli zaczął mu stanął mu a gdy myłam jego penisa i okolice strzelił. Mylam go specjalną rękawiczka "myjką" nie miało to z mojej strony żadnego podtekstu seksualnego. Dziś się sytuacja powtórzyła. Poprosiłam o radę na czacie dla niepełnosprawnych to pisali same głupoty. Nie mam jak się wyżalić ani mamie ani tacie ani koleżance.. Mama jest jest bardzo konserwatywna boje sie jej o tym wspominać bo była by afera.Nie chcę robić sobie ani bratu problemu. Nie wiem co robić, komu powiedzieć.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z niepełnosprawnym bratem

Ale to żadna afera, brat powinien mieszkać w osobnym pokoju. Są dopłaty do mieszkań dla niepełnosprawnych.
Nie wiem, ile masz lat, ale może powiedz mamie, że nie wyobrażasz sobie mieszkania razem z bratem, bo potrzebujesz prywatności.
Wiem coś na temat konserwatyzmu, będzie ciężko ci mamie powiedzieć, pewnie nie przyjmie do wiadomości, ale pomyśl , że nie masz innego wyjścia, chyba, że zamieszkasz u znajomych na jakiś czas.

Kierowcy tirów nie zarabiają tak mało, a oprócz tego mama otrzymuje pewnie dotacje na syna.

3

Przecież to troll jarający się historyjką o strzelającym kutasie.

4

Tamiraa napisał/a:

Ale to żadna afera, brat powinien mieszkać w osobnym pokoju. Są dopłaty do mieszkań dla niepełnosprawnych.
Nie wiem, ile masz lat, ale może powiedz mamie, że nie wyobrażasz sobie mieszkania razem z bratem, bo potrzebujesz prywatności.
Wiem coś na temat konserwatyzmu, będzie ciężko ci mamie powiedzieć, pewnie nie przyjmie do wiadomości, ale pomyśl , że nie masz innego wyjścia, chyba, że zamieszkasz u znajomych na jakiś czas.

Kierowcy tirów nie zarabiają tak mało, a oprócz tego mama otrzymuje pewnie dotacje na syna.

Tata co prawda nie zarabia mało, ale mnóstwo kasy idzie na rehabilitacje i spłatę długów. Mam 18 lat. W następnym roku wybieram się na studia to wytrzymam jeszcze trochę.  Zrobię tak jak mówisz choć boję się reakcji mamy. Dziękuję za radę i zrozumienie.

A co do postu madoju chcialabym zeby to była prowokacja. Żeby brat był zdrowy.

5

madoja napisał/a:

miałem styczność z takimi osobami jak opisuje autorka
Nie polecam.

6

Farmer napisał/a:
madoja napisał/a:

miałem styczność z takimi osobami jak opisuje autorka
Nie polecam.

Faktycznie było już  coś podobnego na forum

7

Sytuacja powtórzyła się po raz trzeci. Potem pogadałam z mamą  i o dziwo okazała zrozumienie (jednak "swoje" powiedziała). Od jutra wykonywać  niektóre czynności pielęgnacyjne przychodzi opiekunka.  Dziękuje za pomoc i rady. A  osobom , które brał życzę więcej empatii i tego, żeby nie znalazl1y się w takiej sytuacji jak ja i nie mialy chorych osób w rodzinie. Temat uważam za zamknięty

8

Jak nawiązać kontakt z kimś z forum Konkrenie z Morawą

9

barbasia7 napisał/a:

Jak nawiązać kontakt z kimś z forum Konkrenie z Morawą

Napisz maila przez forum,wejdź na jej profil i tam masz na niebiesko podświetlone - "Wyślij -mail przez forum"
albo tam gdzie ona pisała przy jej postach masz  podświetlone E-mail

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Problem z niepełnosprawnym bratem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024