Jak pomoc przyjaciółce? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Jak pomoc przyjaciółce?

Mam problem związany z przyjaciółką. Facet zdradził ją I zostawił po kilkunastu latach związku. Zawsze była spokojna i musiałam namawiać ją na wyjście na piwo itp. Po kilku miesiącach od rozstania zaczęła się zmieniać. Schudła, zaczęła ubierać się w miniòwy, powiększyła usta. Nie byłoby to problemem gdyby nie chodziła co tydzień na całonocne imprezy do lokalnego baru gdzie schodzi cala patologia z miasta, nie piła do zgonu, nie kłóciła się tam z ludźmi i nie wychodziła ostatnia.. Poznała też bawidamka, ktòry na co dzień obraca panienki, każda po kolei wykorzystuje i  zostawia. Jej się podoba i często go prosi żeby przyszedł do tego baru, pomimo że już ją wykorzystał a potem był z innymi co chętnie wrzuca do internetu. Niszczy sobie opinię, ludzie się z niej śmieją bo go znają i mówi, że to tylko kolega i nie interesuje ją co ludzie gadają. Ja jestem raczej spokojna, lubię poimprezować ale nie do rana. Martwię się o nią dlatego pytam jak jej pomóc czy olać bo to jej decyzje? Tłumaczę, ale jak grochem o ścianę mòwi że nie robi nic złego.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak pomoc przyjaciółce?
Awangarda91 napisał/a:

Mam problem związany z przyjaciółką. Facet zdradził ją I zostawił po kilkunastu latach związku. Zawsze była spokojna i musiałam namawiać ją na wyjście na piwo itp. Po kilku miesiącach od rozstania zaczęła się zmieniać. Schudła, zaczęła ubierać się w miniòwy, powiększyła usta. Nie byłoby to problemem gdyby nie chodziła co tydzień na całonocne imprezy do lokalnego baru gdzie schodzi cala patologia z miasta, nie piła do zgonu, nie kłóciła się tam z ludźmi i nie wychodziła ostatnia.. Poznała też bawidamka, ktòry na co dzień obraca panienki, każda po kolei wykorzystuje i  zostawia. Jej się podoba i często go prosi żeby przyszedł do tego baru, pomimo że już ją wykorzystał a potem był z innymi co chętnie wrzuca do internetu. Niszczy sobie opinię, ludzie się z niej śmieją bo go znają i mówi, że to tylko kolega i nie interesuje ją co ludzie gadają. Ja jestem raczej spokojna, lubię poimprezować ale nie do rana. Martwię się o nią dlatego pytam jak jej pomóc czy olać bo to jej decyzje? Tłumaczę, ale jak grochem o ścianę mòwi że nie robi nic złego.

Twoja przyjaciółka przeistoczyła się w kogoś kto pewnie nie miałby szans na Twoją przyjaźń. Masz prawo ale i obowiązek powiedzieć że nie akceptujesz jej zmiany i jej nowego sposobu bycia, i zerwać kontakt lub go ochłodzić. Nie będziesz przecież przykładać ręki do jej staczania się, prawda?

3

M!ri napisał/a:

zerwać kontakt lub go ochłodzić

Zajebista przyjaźń! big_smile

4

madoja napisał/a:
M!ri napisał/a:

A co ma zrobić, jeśli z koleżanki zrobił się szon i nie chce słuchać?
W pewnym momencie jest tak, że wstydzi się kolegi/koleżanki ...

5 Ostatnio edytowany przez madoja (2022-11-21 12:33:08)

Farmer napisał/a:

nie chce słuchać?

Czyli trzeba zrywać przyjaźń gdy ktoś nie chce robić tego co ktoś inny każe? To w takim razie żadna przyjaźń tylko jakaś znajomość.

Boże, jakie szczęście że mam przyjaciół, którzy akceptują mnie mimo wszystko i vice versa.

6

madoja napisał/a:
M!ri napisał/a:

Przyjaciel nie jest od poklepywania po plecach. Czasami jego rolą jest dać w pysk.

Partnera też trzeba zostawić jeżeli się rozpił i nic do niego nie dociera. Może to być jedyny sposób, aby się ocknął.

7

Dziękuję za odpowiedzi smile wczoraj jej powiedziałam co o tym myślę, pewnie na niewiele się to zda, ale przynajmniej czuję że jestem w porządku sama ze sobą

8

Wskoczyła na karuzelę..

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024