Czy przez urlop można stracić szansę na pracę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Czy przez urlop można stracić szansę na pracę?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez ezur (2021-06-29 17:16:25)

Temat: Czy przez urlop można stracić szansę na pracę?

Cześć!
Otóż rozglądam się za nową pracą. Wysłałem niedawno CV do pewnego banku, gdzie zarobki na moim stanowisku byłyby naprawdę wysokie. Po kilkunastu dniach od wysłania CV zadzwoniła do mnie rekruterka podpytać o kilka rzeczy. Standardowa rozmowa po polsku i po angielsku. Rozmowa przeszła bez problemów (w moim odczuciu - wszystko płynnie i na temat). Rekruterka powiedziała też, że menadżerce spodobało się moje CV i chciałaby umówić mnie na rozmowę, bo menadżerka wybrała tylko jedną osobę do rozmowy. Trafiło na mnie. Rekruterka zapytała, czy do końca tygodnia  mogę porozmawiać z menadżerem online przez kamerę. Była środa po południu, a ja miałem jeszcze czwartek i piątek urlop na wsi. Powiedziałem, że jestem aktualnie na urlopie i gdyby była możliwość to czy jest możliwość rozmowy w innym terminie. Powiedziałem też, że mam ze sobą laptopa i że jakbu trzeba było, to dam radę, żeby mieć rozmowę w czasie urlop. Rekruterka zapytała do kiedy mam urlop. Powiedziałem że od przyszłego tygodnia jestem dostępny w każdym terminie. Na to ona, że w takim razie nie ma żadnego problemu, że odezwie się w przyszłym tygodniu i w przyszłym tygodniu będzie umówi mnie na rozmowę z menadżerką. Nie ukrywam, że było mi to na rękę, bo miałem więcej czasu, żeby przygotować się do rozmowy (dośc wymagające stanowisko) + internet w miejscu gdzie byłem nie był delikatnie mówiąc rewelacyjny. A z rozmowy i tonu rekruterki wywnioskowałem, że inny termin to faktycznie nie problem i że te 2 dni nikogo nie zbawią. No i oczywiście od początku tygodnia cisza z ich strony. Zadzowiniłem do rekruterki, żeby się przypomnieć. Okazało się, że menadżerka wybrała do rozmowy jakąś inną osobę... Najgorsze, że tak się wściekłem, bo myślałem że ta rozmowa to pewniak i nawet nie zapytałem rekruterki czemu zmienili decyzję. Boje się, że to przez to że nie zdecydowałem się na rozmowę dzień/dwa po rozmowie, kiedy miałem urlop i że to zadecydowało o porażce. Tylko jak usłyszałem, że nie ma problemu, żeby rozmowa była w przyszłym tygodniu, a nie w czwartek/piątek to nie cisnąłem tematu, bo było mi to na rękę. A wiem, że proces wysyłania cv jest do końca miesiąca, więc też wiedziałem, że jeszcze jest napływ nowych kandydatów. Jestem na siebie wściekły, bo mam wrażenie, że przez głupotę nie wykorzystałem SUPER szansy na pracę za świetną kasę i z super perspektywami. Jak widzicie tą sytuację? Powinienem siebie winić i pluć sobie w brodę?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy przez urlop można stracić szansę na pracę?

Zapytam tak: czy naprawdę chciałbyś pracować w miejscu, gdzie nie szanują zupełnie Twojego prawa do odpoczynku? Ja bym nie chciała.

3

ezur napisał/a:

Powinienem siebie winić i pluć sobie w brodę?

Kto Tobie zabroni siebie winić ,tylko po co to sobie robić .
Widocznie to nie praca dla Ciebie a Ty nie do tej pracy .
Masz próbkę jak być może byłbyś traktowany jeżeli chodzi o dyspozycyjność ,i jak traktowane są tam uzgodnienia.
Z resztą jeszcze nie wszystko chyba stracone bezpowrotnie .
Nie ma sensu dowalać sobie za coś na co do końca nie ma się tak naprawdę wpływu .

4

paslawek napisał/a:

Z resztą jeszcze nie wszystko chyba stracone bezpowrotnie .
Nie ma sensu dowalać sobie za coś na co do końca nie ma się tak naprawdę wpływu .

To prawda bo różnie bywa. Na szybko z kimś porozmawiali, a może wystąpić jakiś problem z kandydatem i mogą się znowu odezwać.

5

Dziękuję za słowa otuchy smile już jest nieco lepiej, choć połowę dnia zastanawiałem się co byłoby gdybym zdecydował siebie razu na rozmowę, bez mówienia o urlopie

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Czy przez urlop można stracić szansę na pracę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024