Spodobał mi się praktykant, jak nawiązać z nim kontakt? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Spodobał mi się praktykant, jak nawiązać z nim kontakt?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1 Ostatnio edytowany przez Ula0820 (2021-05-28 22:25:21)

Temat: Spodobał mi się praktykant, jak nawiązać z nim kontakt?

Cześć wszystkim.
Mam 23 lata i jestem kierownikiem działu w pewnej firmie. Na początku maja przyszła do nas grupa praktykantów ze szkoły średniej do której chodziłam.
Pierwszy dzień był organizacyjny, taki wdrożeniowy. Już podczas tego szkolenia jeden z praktykantów wpadł mi w oko. Wyglądał dużo dojrzalej niż reszta jego kolegów.
Na początku popracował chwilę w terenie. Cały czas mi chodził po głowie, więc poprosiłam koleżankę, która zajmuje się praktykami żeby przypisała go do pracy w moim dziale.
Pracował ze mną dwa tygodnie. Świetny chłopak, bardzo dobrze i dokładnie wykonywał polecone mu zadania. Bardzo sie spisal i pomogl nam się odkopać z zaległości. Sporo rozmawialiśmy, śmieszkowaliśmy. Czasami sie ze mna trochę droczył. Jest to na prawdę człowiek w moim stylu, pomimo tego, ze jest 4 lata młodszy. Mamy swoje numery telefonów, mamy się w znajomych na fb.
W poniedziałek (31.05) jest jego ostatni dzień w naszej firmie. Chciałabym zrobić coś żeby jeszcze kiedyś się z nim spotkać, nawiązać jakiś kontakt.
Myślałam o tym żeby na koniec dnia powiedzieć mu coś w tym stylu, że bardzo fajnie mi się z nim pracowało, że wyróżnił się na tle swoich kolegów oraz że jesli tylko bedzie czegoś potrzebował to może liczyć na naszą pomoc i tak luźno rzucić że jeśli będzie miał ochotę wyjść na piwo kiedyś to też może się odzywać.

Co myślicie o tym?
Bardzo proszę o jakąś radę..
Zależy mi żeby go trochę bardziej poznać

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-05-28 22:22:57)

Odp: Spodobał mi się praktykant, jak nawiązać z nim kontakt?

23 lata i kierownik działu..no, no, no, szybko Ci poszło.. smile

3

bagienni_k napisał/a:

23 lata i kierownik działu..no, no, no, szybko Ci poszło.. smile

Prosiłam o radę dotyczącą mojej sytuacji, a nie ocenę jak idzie mi w pracy smile

4

jak chcesz poderwać starsza 4 lata koleżankę to musisz się czymś więcej wykazać niż śmieszkowaniem i szybkim wykonywaniem poleceń.

jak bedzie chciała to sama zagada, pozdrawiam.

5 Ostatnio edytowany przez Ula0820 (2021-05-28 22:35:30)

Ela210 napisał/a:

jak chcesz poderwać starsza 4 lata koleżankę to musisz się czymś więcej wykazać niż śmieszkowaniem i szybkim wykonywaniem poleceń.

Ale to jest na odwrót. To ja chciałabym poderwać chłopaka młodszego 4 lata, haha
Chciałabym zagadać tylko trochę nie wiem jak..

6

Ula0820 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Ale to jest na odwrót. To ja chciałabym poderwać chłopaka młodszego 4 lata, haha
Chciałabym zagadać tylko trochę nie wiem jak..

wyżej w pierwszym poście opisałaś jak ,zrób tak jak to opisałaś może trochę spuść delikatnie z oficjalnego tonu i już.

7

wyżej w pierwszym poście opisałaś jak ,zrób tak jak to opisałaś może trochę spuść delikatnie z oficjalnego tonu i już.

Nie byłam pewna czy taki sposób byłby okej. Dzięki za radę!

8

Ula0820 napisał/a:

Cześć wszystkim.
Mam 23 lata i jestem kierownikiem działu w pewnej firmie.
...
Mamy swoje numery telefonów, mamy się w znajomych na fb.
W poniedziałek (31.05) jest jego ostatni dzień w naszej firmie. Chciałabym zrobić coś żeby jeszcze kiedyś się z nim spotkać, nawiązać jakiś kontakt.
Myślałam o tym żeby na koniec dnia powiedzieć mu coś w tym stylu, że bardzo fajnie mi się z nim pracowało, że wyróżnił się na tle swoich kolegów oraz że jesli tylko bedzie czegoś potrzebował to może liczyć na naszą pomoc i tak luźno rzucić że jeśli będzie miał ochotę wyjść na piwo kiedyś to też może się odzywać.

Co myślicie o tym?

Ciężko uwierzyć żeby te dwie części pisała ta sama osoba. Żeby kierować  działem zwłaszcza w młodym wieku trzeba się wykazywać zdolnościami komunikacyjnymi, inicjatywą i pomysłowością. Naprawdę ciężko uwierzyć że osoba mające te cechy pytała by przypadkowych ludzi w internecie co myślą o wysłaniu najbezpieczniejszej możliwej wiadomości do osoby która jej się podoba. No chyba że autorka jest osobą która dla budowania kariery całkowicie zaniedbała relacje międzyludzkie.

9

Kris_Doc napisał/a:
Ula0820 napisał/a:

Cześć wszystkim.
Mam 23 lata i jestem kierownikiem działu w pewnej firmie.
...
Mamy swoje numery telefonów, mamy się w znajomych na fb.

Co myślicie o tym?

Ciężko uwierzyć żeby te dwie części pisała ta sama osoba. Żeby kierować  działem zwłaszcza w młodym wieku trzeba się wykazywać zdolnościami komunikacyjnymi, inicjatywą i pomysłowością. Naprawdę ciężko uwierzyć że osoba mające te cechy pytała by przypadkowych ludzi w internecie co myślą o wysłaniu najbezpieczniejszej możliwej wiadomości do osoby która jej się podoba. No chyba że autorka jest osobą która dla budowania kariery całkowicie zaniedbała relacje międzyludzkie.

Bardzo słuszna uwaga smile
Spróbuje wyjaśnić jak to wygląda.
Jakieś pół roku temu rozstałam się z chłopakiem z którym byłam 4 lata. Po tym rozstaniu w całości poświęciłam się pracy. Skupiłam się tylko na niej.
Od tamtej pory nie spotykałam się z nikim i mam problem żeby nawiązać relacje z jakimś mężczyzną, nie wiem z czego to wynika. Jak już nawiąże z jakimś kontakt to rozmowa się nie klei, czuje że to nie to i odpuszczam temat.
Jeśli chodzi o moich znajomych to trzymam tylko z ludźmi z pracy. Jest to małe i zamknięte grono. Dawno nie miałam okazji spotkać kogoś kto by mi się tak spodobał jak ten chłopak i bardzo mi zalezy na kontrakcie, dlatego nie wiem jak się za to zabrać i postanowiłam zasięgnąć rady tutaj.
Może to głupie szukać takich rad u obcych ludzi na forum, ale troche glupio bylo mi powiedziec znajomym z pracy, a poza nimi nie mam nikogo smile

10

Ula0820 napisał/a:

Co myślicie o tym?

Jak ktoś wyżej pisał, możesz wspomnieć, że się wyróżnił na tle innych ale nie mów tego tak oficjalnie bo może odebrać to bardziej jako rozmowa służbowa.
A Twoja propozycja jak najbardziej ok. Jak nie jest zajęty i w miarę kumaty to powinien się domyślić o co Ci chodzi.

PS. Co to za różnica, czy ktoś jest starszy/młodszy o 2 czy 4 lata?
W tym wieku różnice już się zacierają.
Co innego np. 10 czy 15 lat.

11 Ostatnio edytowany przez Gary (2021-05-30 22:55:04)

Ula0820 napisał/a:

Myślałam o tym żeby na koniec dnia powiedzieć mu coś w tym stylu,

Nie na koniec dnia, tylko w środku dnia.

że bardzo fajnie mi się z nim pracowało,

OK! To jest dobre.

że wyróżnił się na tle swoich kolegów oraz że jesli tylko bedzie czegoś potrzebował to może liczyć na naszą pomoc

Nie mieszaj do tego pracy, bo znowu intencje nie będą jasne.
On pomyśli "Poszedł bym z tą dziewczyną na piwo, ale ona była tylko miła, o pracy mówiła, pewnie sobie w głowie ubzdurałem, że ona chce się ze mną prywatnie spotkać."

i tak luźno rzucić że jeśli będzie miał ochotę wyjść na piwo kiedyś to też może się odzywać.

Luźno rzucić = tak powiedzieć, aby nic z tego nie wyszło.

Mówi się odważnie, ale w głowie zakładaj, że nic z tego nie będzie, aby się nie rozczarować.

Skoro jesteś jego przełożoną, to będzie Ci łatwiej.

Powiedziałbym coś w stylu:

"Oooo... cześć! Ostatni dzień dzisiaj tutaj pracujesz. Fajnie mi się z Tobą pracowało, żartowało. Wydajesz mi się wartościowym fajnym chłopakiem, którego mogłabym poznać poza relacją przełożony-pracownik. Jak chcesz, to napisz do mnie w któryś weekend na FB i dam się zaprosić na piwo. ".

Jego spodziewana odpowiedź:     "Yyyyyyyyyyy.... <zdziwienie> <przerażenie>   ąę  ten tego... yyyyyyy'..      OK! Dobrze".

Uwagi:

-- NIE zapraszaj go, to on ma zapraszać; ale dajesz jasny sygnał, że jak zaprosi, to odp będzie "tak"
-- mówisz wprost, a nie "na marginesie", nie "luźno wtrącasz"
-- przekaz ma być jasny i konkretny, jak matematyka, jak "krowie na rowie"
-- nie mieszaj różnych spraw (np. zawodowych, albo o kinie czy meczu) z tą jedną
-- nie zadawaj pytań, tylko wyrażaj twierdzenia (np. nie pytaj "czy pójdziecie na piwo", tylko twierdź, że dasz się zaprosić).

12

Ostatecznie i tak wszystko sprowadzi się do tego, czy mu się fizycznie podobasz. Można się zastanawiać, co powiedzieć, ale to nie rozmowa o pracę, w takiej sytuacji, jeśli mu się jednak nie podobasz, na nic zda się właściwy dobór słów i twierdzenia zamiast pytań, jak tutaj wcześniej radzono.

13

Szkoda, że autorka nie dała znać jak się sprawa potoczyła

14

Juz wyjasniam jak sie wszystko zakonczylo.
Powiedziałam mu, że jest fajnym i wartościowym chłopakiem, że świetnie mi się z nim pracowało i szkoda, że nie zostanie z nami na dłużej oraz że jak tylko będzie miał ochotę spotkać się na piwo czy cokolwiek innego to chętnie z nim wyjdę. Byl zaskoczony i troche zmieszany, powiedział tyllo yyy.. no dobrze. Nie odezwał się do dziś. Najwyraźniej nie jestem w jego typie wink

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Spodobał mi się praktykant, jak nawiązać z nim kontakt?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024