Trzecie dziecko - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Trzecie dziecko

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Trzecie dziecko

Hej.
Jestem mama dwójki dzieci w wieku 9 i 5 lat, dzieciaczki chodzą juz do szkoły i przedszkola. Od pewnego czasu chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko chodz mam i pewne wątpliwości, w tym momencie mogę zacząć szukać pracy, mogę w końcu zacząć myśleć  o sobie. Są wśród nas mamy które mają dzieciaczki z podobną roznica wieku, dodam ze mam 29 lat.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trzecie dziecko

W sumie to bardziej zależy od Twojej sytuacji życiowej, zawodowej i majatkoiwej. Tu każdy ma inaczej.

3

Z tego co piszesz młodo zostałaś mamą,masz dopiero 29 lat. Pracowałaś kiedykolwiek? bo zrozumiałam , że nie. Nie myślałaś o tym żeby zahaczyć się w jakiejś pracy, zdobyć rok czy dwa doświadczenia, odżyć i ewentualnie wtedy zajść w ciążę? Wiesz kolejna ciąża to kolejne , pewnie ze 3 lata w domu. A tak jednak w razie czego łatwiej Ci będzie wrócić na tory zawodowe mając już jakieś doświadczenie no i przede wszystkim odpoczniesz od "przysłowiowych pieluch.

4

Przez 8 lat prowadziłam własną działalność, będąc jednocześnie mama dwójki dzieci ( nie pracuje 3 lata), miałam pomoc mojej mamy i męża również, mama poszła do pracy wiec było mi trudno bez jej pomocy wiec doszliśmy do wniosku że muszę zamknąć. Dodam ze bardziej od pieluch i całego bałaganku związanego z bobaskiem boje się kolejnego poronienia, przeszlam to dwa razy i było bardzo ciezko

5

Aha czyli masz doświadczenie zawodowe i ten problem odpada. Wiesz niestety ryzyko jest zawsze, współczuję straty.. musiało być Wam bardzo ciężko. Przemyśl to czy jesteś gotowa ponieść ciężar kolejnej ewentualnej straty, czy ryzykujesz czy po prostu skupiasz się na swoich dzieciach i cieszysz ich rozwojem.

6

Boje się kolejnej straty to wiem , przesyłam to strasznie i tylko to mnie blokuje aby zacząć starania.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Trzecie dziecko

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024