Witam, czy jest możliwość, by testy ciążowe były negatywne w 8 tygodniu ciazy?
1 2016-06-09 11:27:05 Ostatnio edytowany przez Aangiee (2016-06-09 12:01:08)
2 2016-06-09 11:31:39 Ostatnio edytowany przez Orzeshkowa (2016-06-09 11:35:35)
Jeżeli na teście dostrzegłaś bladą kreseczkę to jest on pozytywny. U mnie na początku też taka była, dopiero po paru dniach była coraz bardziej intensywna.
Test powinno wykonywać się najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki, jeżeli okres spóźnia Ci się 4 dni i na teście widzisz bladą kreseczkę ( pod warunkiem, że nie dopatrujesz się jej po podanym na opakowaniu czasie oczekiwania na wynik) to odpowiedź jest jednoznaczna - najprawdopodobniej jesteś w ciąży.
Dla pewności najlepiej będzie jeżeli powtórzysz test po paru dniach.
Pozdrawiam
Jeżeli na teście dostrzegłaś bladą kreseczkę to jest on pozytywny. U mnie na początku też taka była, dopiero po paru dniach była coraz bardziej intensywna.
Najlepiej będzie jeżeli powtórzysz test.
Pozdrawiam
A co z tymi krwawieniami przypominającymi moja miesiączkę ?
Dodam, iż krwawienia miały skrzepy, tak jak zazwyczaj mam podczas miesiączki.
5 2016-06-09 11:42:52 Ostatnio edytowany przez verdad (2016-06-09 12:05:44)
Powtorz test.
I zobacz, czy jest druga kreska, ale nie dopatruj sie jej na sile.
W osmym tygodniu kreski powinny byc widoczne, a nie jakies na sile dopatrywane.
Chyba,ze jestes we wczesniejszym stadium ciazy.
zrób badanie beta hcg to pobranie z krwi koszt 20 25 zł a będziesz na 100% wiedzieć czy to ciąża czy nie i jeśli tak to który tydzień na drugi dzień odbierzesz wyniki i ta dammm.
wyjdzie cie to tyle samo co jakbyś miała kupić 2 lub testy ciążowe
Witam, czy jest możliwość, by testy ciążowe były negatywne w 8 tygodniu ciazy?
Nie, chyba, że test jest zepsuty, albo Ty nie jestes w ciąży.
Ja zrobiłam test już na dzień po spodziewanym terminie miesiączki i były dwie grube krechy.
Silne krwawienie mogło być zarówno miesiączką jak i poronieniem. Wczesniej miałaś pozytywne testy a później mocno krwawilaś? Jak tak, to wskazany był szpital albo przynajmniej wizyta u ginekologa.
Jeśli byłby to 8 tydzień prawidłowej ciąży to nie ma siły, ze test byłby negatywny.
Silne krwawienie mogło być zarówno miesiączką jak i poronieniem. Wczesniej miałaś pozytywne testy a później mocno krwawilaś? Jak tak, to wskazany był szpital albo przynajmniej wizyta u ginekologa.
Jeśli byłby to 8 tydzień prawidłowej ciąży to nie ma siły, ze test byłby negatywny.
Krwawienia trwały 7 dni (tak jak moja normalna miesiączka) w odstępach 28 dni( znowu tak jak normalna miesiączka). Wcześniejsze testy były rowniez negatywne. Tylko dziś zrobiłam test, gdyż okres mi sie spóźnia, a nie współżyłam przez cały ten czas i na teście widziałam druga bardzo bardzo cienka kreska widoczna tylko pod światło dzienne.
Ja bym się tak nie rozpędzała ze stwierdzeniem że jesteś w 8 czy nawet 6 tyg w ciąży bo
.. ciąża ma to do siebie że nie musi się pojawić zgodnje z terminem miesiączkowym . Przykład Ja wg miesiaczki powinnam mieć 19tydzień prawie 20 ciąży a mam 14 tydzień i 4 dzień .( i weź człowieku kombinuj miesiaczka lada dzień a tu kuku ciąża akurat zaskoczyła i gdyby nie beta hcg to bym myślała że się spóźnia ino a to były pierwsze dni mojego maleństwa ) Także Beta hcg i tam wg wyniku się dowiesz który to tydzień lub czy to brak ciąży .
11 2016-06-10 19:40:33 Ostatnio edytowany przez Aangiee (2016-06-10 19:51:03)
Madzia, ja dostałam krwawień po współżyciu na początku kwietnia wtedy wypadały mi chyba dni niepłodne ( krwawienia dostałam 9 dni po współżyciu, w dniu kiedy miałam mieć okres i trwały 7 dni ze skrzepami, po 27 dniach to samo, tak jak podczas miesiączki. Nie chce mowic o krwawieniach-miesiączka, bo zaraz ktos mnie oskarży ze jak miesiączka podczas ciazy) poza tym dzisiaj robiłam test ciążowy rano i wyszedł negatywny. Tylko sama juz nie wiem czy z tych nerwow nie mam jeszcze okresu czy jak..
Madzia, ja dostałam krwawień po współżyciu na początku kwietnia ( krwawienia dostałam 9 dni po współżyciu, w dniu kiedy miałam mieć okres i trwały 7 dni ze skrzepami, po 27 dniach to samo, tak jak podczas miesiączki. Nie chce mowic o krwawieniach-miesiączka, bo zaraz ktos mnie oskarży ze jak miesiączka podczas ciazy) poza tym dzisiaj robiłam test ciążowy rano i wyszedł negatywny. Tylko sama juz nie wiem czy z tych nerwow nie mam jeszcze okresu czy jak..
Idź do ginekologa.
Moim zdaniem też jest to niemożliwe. Jeśli wychodzi jakakolwiek kreska (nawet blada), to oznacza to ciążę, tylko hormonów ciążowych nie ma jeszcze na tyle, żeby silniej ją zabarwić. Ja robiłam pierwszy test w 4 tygodniu ciąży, przed spodziewaną miesiączką i kreska się pojawiła, choć była blada, ale po dwóch dniach już była dużo wyraźniejsza.
Madzia, ja dostałam krwawień po współżyciu na początku kwietnia wtedy wypadały mi chyba dni niepłodne ( krwawienia dostałam 9 dni po współżyciu, w dniu kiedy miałam mieć okres i trwały 7 dni ze skrzepami, po 27 dniach to samo, tak jak podczas miesiączki. Nie chce mowic o krwawieniach-miesiączka, bo zaraz ktos mnie oskarży ze jak miesiączka podczas ciazy) poza tym dzisiaj robiłam test ciążowy rano i wyszedł negatywny. Tylko sama juz nie wiem czy z tych nerwow nie mam jeszcze okresu czy jak..
Dodam jeszcze, że koniecznie każde krwawienie w ciąży powinno być konsultowane z lekarzem. Nawet jeśli jest to tylko bardzo skąpe plamienie.
Koniecznie wybierz się do lekarza
15 2016-06-11 00:18:52 Ostatnio edytowany przez Aangiee (2016-06-11 00:20:06)
Aangiee napisał/a:Madzia, ja dostałam krwawień po współżyciu na początku kwietnia wtedy wypadały mi chyba dni niepłodne ( krwawienia dostałam 9 dni po współżyciu, w dniu kiedy miałam mieć okres i trwały 7 dni ze skrzepami, po 27 dniach to samo, tak jak podczas miesiączki. Nie chce mowic o krwawieniach-miesiączka, bo zaraz ktos mnie oskarży ze jak miesiączka podczas ciazy) poza tym dzisiaj robiłam test ciążowy rano i wyszedł negatywny. Tylko sama juz nie wiem czy z tych nerwow nie mam jeszcze okresu czy jak..
Dodam jeszcze, że koniecznie każde krwawienie w ciąży powinno być konsultowane z lekarzem. Nawet jeśli jest to tylko bardzo skąpe plamienie.
Koniecznie wybierz się do lekarza
Krwawienia były obfite i to bardzo ze skrzepami jak juz wspominałam, tak jak podczas normalnego okresu. Poza tym to raczej dalej niż czwarty tydzien, tak jak wspominałam 8 lub 7.
wróżką nie jestem na bym zrobiłam beta hcg tak oooó do świętego spokoju .
Laski Ja Wam powiem tylko takie coś że żyje sobie na świecie taki ewenement jak Ja że w ciąży z córką ( lat 5 i pół ) mi nawet w 7 MIESIĄCU testy wychodziły negatywne ( 2 ) a jeden łaskawie pokazał drugą bladą kreche Jak to moźliwe ?????? Nie mam zielonego pojecia mój ginekolog który mi nie wierzy kazał zrobić test u niego hahaha stwierdził że jestem medycznym przypadkiem skomplikowanym hahaha
a tak serio . Teraz jak np robiłam test czy w poprzednich ciążach ( poronienia ale to inna bajka ) i wychodził tyci cień drugiej kreski to leciałam na bete hcg ( o dziwo wyniki z krwi nie wyszły inaczej hahah tak jak test ) także no testy fajna rzecz ale ciąża może być młodsza niz z miesiaczki mogło dojść do poronienia mogło ciąży wg nie być bo jest to możliwe może być fałszywy i wg to tak można wymieniać . I dlatego badaniom krwi wierze bardziej niż sikańcom