Wyjecie spirali a brak miesiączki? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Wyjecie spirali a brak miesiączki?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Wyjecie spirali a brak miesiączki?

Witam. Mam problem!
Od 5 lat miałam założoną wkładkę domaciczna, przez ten czas cykle 30-32 dni-a miesiączka trwała do 5 dni, zawsze dwa dni przed krwawieniem były lekkie plamienia. Miesiączka zawsze regularnie co do dnia  U ginekologa w dniu 22 lutego w trakcie badania okazało się że wkładka nie spełnia już swoich funkcji i lekarz kazał mi zgłosić się w 2-3 dzień następnej miesiączki.  Więc 18 marca zglosilam się na wizytę i Pan doktor mi ją po prostu wyciągnął od razu.
Współzyłam z partnerem 3/4 kwietnia bez zabezpieczenia a były to moje dni płodne, ale nie było pełnego wytrysku do pochwy. Następna miesiączka miała być 18 kwietnia ale w dalszym ciągu jej nie dostałam. Już tydzień się spóźnia.
Ostatnia miesiączka zaczęła się 17 marca i trwała do 21 marca. Dodam jeszcze że po wyjęciu krwawiłam przez 3 dni delikatnie.
Na ta chwilę bolą piersi - jak przed okresem, czuje rozdrażnienie, ale miesiączki nie widać.
Czy to już powód do niepokoju, mam się przygotować na to że mogę być w ciąży???
Czy to możliwe, że przez wyciągnięcie spirali miesiączka przesunie się??
Czytałam o zajsciu w ciążę w dni płodne gdy nie doszło do pełnego wytrysku w pochwie i okazuje się że jest bardzo możliwe zapłodnienie bez wytrysku, bo w czasie podniecenia wydziela się z penisa płyn preejakulacyjny który zawiera plemniki zdolne do zapłodnienia, ale również warunkiem jest to że kobieta ma w tym czasie dni płodne, A mężczyzna silne i ruchliwe plemniki. Wtedy wystarczy że jeden plemnik dotrze do jajnikow i dochodzi do zapłodnienia.
Nie planowałam zachodzić w ciążę,  a mnie te informacje ktore przeczytałam bardzo zmartwily.. !
Proszę o jakieś rady, informacje i wgl bo już nie wiem co mam myśleć !!!!!
Może miał ktoś podobną sytuację i jest w stanie mi pomóc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wyjecie spirali a brak miesiączki?

Oczywiście, że możesz być w ciąży.
Każdy stosunek bez zabezpieczenia może skończyć się ciążą.
Zrób test ciązowy.

3

Taki właśnie mam zamiar dziś zrobić test ciążowy.  Dziękuję za odpowiedź:)

4

MlodaMama26 napisał/a:

Taki właśnie mam zamiar dziś zrobić test ciążowy.  Dziękuję za odpowiedź:)

Test najlepiej 14 dni po stosunku.

5

No już minęło więcej niż 14 dni od stosunku.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Wyjecie spirali a brak miesiączki?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024