Cześć, pracuje w żłboku i przez COVIDA szef wysłał mnie dzisiaj na przymusowy bezpłatny URLOP aż do odwołania to legalne? jeśli nie gdzie mam uderzać? Jestem na umowę o prace
Cześć, pracuje w żłboku i przez COVIDA szef wysłał mnie dzisiaj na przymusowy bezpłatny URLOP aż do odwołania to legalne? jeśli nie gdzie mam uderzać? Jestem na umowę o prace
Państwowa Inspekcja Pracy
nobody4b napisał/a:Cześć, pracuje w żłboku i przez COVIDA szef wysłał mnie dzisiaj na przymusowy bezpłatny URLOP aż do odwołania to legalne? jeśli nie gdzie mam uderzać? Jestem na umowę o prace
Państwowa Inspekcja Pracy
Dzięki, jak sprawa się nie wyjaśni leci zgłoszenie, piszę w imieniu dziewczyny, bo ona ciągle siedzi z tym cicho, że a trudno a tam, wcześniej szef narzucał jej kiedy ma mieć urlop albo robił podmianki godzin typu z dnia na dzień mówił: przyjdź o 11 bo rano jest luźny dzień i nie potrzebna będziesz a tak to wieczorem wysprzątasz żłobek... lub kazał jej nie przychodzić do pracy bo mało dzieci a ja wam za picie kawy nie będę płacił.... to chyba nienormalne...
Jak nie pasuje, może poszukać innej pracy.
To jest proste jak konstrukcja cepa.
No chyba że faktycznie zgłosi do inspekcji - wtedy szukać nie musi, bo i tak nigdzie nie znajdzie, przynajmniej w promieniu 100 km.
Zresztą słusznie.
Jak nie pasuje, może poszukać innej pracy.
To jest proste jak konstrukcja cepa.No chyba że faktycznie zgłosi do inspekcji - wtedy szukać nie musi, bo i tak nigdzie nie znajdzie, przynajmniej w promieniu 100 km.
Zresztą słusznie.
Dlaczego nie znajdzie? Nie rozumiem
6 2021-03-28 14:45:59 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2021-03-28 14:46:45)
Iść na L4, za żadną cenę nie godzić się na urlop bezpłatny. Można zawiadomić Inspekcję Pracy.Uważam, że lepiej odejść z pracy, zerwać umowę niż być na urlopie bezpłatnym.
Dziewczyna może się zatrudnić jako opiekunka do dziecka, a płacąc ZUS wyjdzie na tym lepiej.