Dziewczyna pisze od razu po rozstaniu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyna pisze od razu po rozstaniu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1

Temat: Dziewczyna pisze od razu po rozstaniu

Witam
Byłem z dziewczyną 7 miesięcy. Mieliśmy wspaniały początek bo rozmawiało nam się od samego początku, jakbyśmy znali się całe życie.
Ona miała ciężko przeszłość ja tak samo, spotykaliśmy się 2 miesiące i postanowiliśmy ze sobą być, a jako, że ona miała słabe relacje z mamą i i tak ciągle praktycznie była u mnie to postanowiliśmy po miesiącu, że zamieszkamy razem, ponieważ i tak cały czas spała u mnie. Kochaliśmy się wzajemnie jak nikogo wcześniej, było kolorowo cukierkowo. Niestety w pewnym momencie, dziewczyna wpadła w depresję (przeszłość + genetyka) i nasza relacja strasznie na tym ucierpiała, początkowo nie wiedziałem tego, wywoływało to we mnie frustrację, kłóciliśmy się dosyć często ale mimo wszystko szybko się godziliśmy i było dobrze. Później starałem się stonować (jako, że jestem impulsywny), nie zwracałem aż takiej uwagi na jej rozdrażnienie i starałem się robić wszystko aby ją z tego wyciągnąć i w spierać, robiłem wszystko, dawałem jej aby odpoczywała. Mimo to dziewczyna miała stany lękowe, brak radości z czegokolwiek i przestałem z jej strony czuć miłość. Po 3 wizycie u psychologa przyszła do domu i powiedziała, że ona tak dłużej nie da rady, że nie radzi sobie, że za dużo problemów i że się wyprowadza. Chciałem usłyszeć, że mnie nie kocha, pytałem jej o to, ale nie odpowiadała na te pytania. Mimo, że proponowałem terapię dla par, że obydwoje potrzebujemy pomocy, nie chciała się zgodzić, cała rozmowa przeszła w pokojowym nastawieniu i spokojnej rozmowie. Powiedziałem jej żeby nie podejmowała pochopnych decyzji, żeby się jeszcze zastanowiła. Następnego dnia rano, napisała do mnie jakby nigdy nic "Dzień dobry" i normalnie ze mną rozmawiała. Niestety po powrocie z pracy mieszkanie zastałem już bez jej rzeczy. Zapytałem jej czy musiała to zrobić pod moją nieobecność. Chwilę pogadaliśmy normalnie, powiedziałem jej, że też zapisałem się do psychiatry (właśnie przez tę impulsywność, której ona nie mogła znieść). Zaczęła mnie przepraszać za to co zrobiła, ja tylko odpowiedziałem, że zrobiła to co uważała za słuszne, a ona, że jeszcze raz przeprasza. Odpowiedziałem wtedy krótko "Nieważne, odpocznij". Ona jednak nie dawała za wygraną i pytała czy coś jadłem (bo wiedziała, że od kilku dni nie jadłem praktycznie nic, ponieważ nie potrafię jeść gdy się stresuję). Powiedziałem, że nie, że nie mam apetytu, ona odpowiedziała "Zrób to dla mnie" Tutaj uciąłem temat i już nic nie pisałem, stwierdziłem, że jeżeli chce spokoju to jej go dam. Następny dzień cisza, nie pisaliśmy ze sobą w ogóle. Jednak, kolejny dzień rano, a ona znowu napisała "Hejka, jak tam?". Pytała o rzeczy, które teoretycznie nie powinny jej obchodzić, pytała jak tam u mnie itp. Że wzięła się za siebie, zaczęła ćwiczyć i że w czwartek wynajmuje mieszkanie, wszystkie wypowiedzi zakończone trzema kropkami, jakby coś było niedopowiedziane, albo miało się coś za tym kryć. Odpowiedziałem, że się cieszę. Dodatkowo zaoferowała mi pomoc w jednej sprawie, która w ogóle się jej nie tyczy. Odpowiedziałem, że ma dość swoich spraw i że chyba głupio by mi było. A ona na to, że skąd mogę wiedzieć ile ona ma spraw i że przecież mieliśmy mieć normalny kontakt i że nie wykreśli mnie z życia ot tak i że w ogóle nie chce mnie przekreślać. Zaoferowałem jej pomoc za pomoc, ona pomoże mi a ja jej, ona powiedziała, że możemy na to iść. Pogadaliśmy jeszcze trochę i znowu temat się urwał. Jeszcze tego samego dnia wieczorem znowu napisała, wypytywała o mój dzień itd. Dodatkowo zapytała czy nie ogarniam przepisywania liczników, bo ona jest jak dziecko we mgle. Później normalne rozmowy, przegadaliśmy 4h, jakieś pierdoły, wysyłała też jakieś śmiesz obrazki itp. aż w końcu powiedziałem, że idę spać. Dobranoc, dobranoc i tyle. Dzisiaj rano, to ja nie wytrzymałem i napisałem "Dzień dobry" Ona na to odpisała, z entuzjazmem. Ogólnie pisze więcej i częściej niż jak ze sobą byliśmy. Mamy się spotkać dzisiaj, bo ma mi oddać klucze i kurcze boję się tego spotkania, ponieważ bardzo mi na niej zależy, a wnioskuję, że ona potrzebuje czasu dla siebie, chciałbym ją odzyskać, ale nie chciał bym falstartu. Nie wiem jak mam się zachować, jak z nią rozmawiać. Proszę powiedzcie mi jak mam odbierać takie zachowanie, jak to wygląda z perspektywy kobiet, a może któraś z obecnych tutaj Pań miała depresję i może podzielić się, jak zmienia się wtedy podejście kobiety. Kocham ją jak nikogo nigdy wcześniej i mam zamiar jeszcze o to walczyć.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziewczyna pisze od razu po rozstaniu

Może zareagowała raptownie i teraz żałuje rozstania, trochę tak to wygląda.

3

Dodam tylko, że za każdym razem gdy temat się urywa i nie piszę nic przez kilka godzin, ona znowu stara się zagaić, wysyłając np. jakiś śmieszny filmik czy obrazek

4

On123 napisał/a:

Dodam tylko, że za każdym razem gdy temat się urywa i nie piszę nic przez kilka godzin, ona znowu stara się zagaić, wysyłając np. jakiś śmieszny filmik czy obrazek

to czemu jej nie zablokujesz?

5

Lady Loka napisał/a:
On123 napisał/a:

Ponieważ mi to nie przeszkadza, co można wywnioskować z treści postu.

6

On123 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
On123 napisał/a:

Jakby Ci nie przeszkadzalo, to bys tu nie przychodzil.

Trzyma Cie w odwodzie, bo jakby jej nie wyszlo to, co planuje teraz, to ma Ciebie i moze zrobic come back. Zwlaszcza, ze masz ochote o to walczyc. Kazde jej slowo i kazdy jej gest, to, ze nie powiedziala Ci wprost, ze Cie nie kocha itd swiadczy tylko i wylacznie o tym, ze jestes jeleniem, a ona po prostu zainteresowala sie kims innym.
Zaraz bedziesz zaprzeczal, ale uwierz, ze to jest tak bardzo powtarzalny schemat, ze na forum jest przynajmniej jeden taki watek w tygodniu i jeszcze ani razu nie skonczylo sie to inaczej.

Tak naprawde jedyna opcja teraz to jest odciecie sie od niej, powiedzenie jej, ze skoro powiedziala A i sie wyprowadzila, to teraz pora powiedziec B i kategorycznie urwac ze soba kontakt. Jezeli ona faktycznie chce cos od Ciebie, to to bedzie pora na reakcje. Ale moim zdaniem, bedzie tylko krecic dalej.

7

Lady Loka napisał/a:
On123 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Trzyma Cie w odwodzie, bo jakby jej nie wyszlo to, co planuje teraz, to ma Ciebie i moze zrobic come back. Zwlaszcza, ze masz ochote o to walczyc. Kazde jej slowo i kazdy jej gest, to, ze nie powiedziala Ci wprost, ze Cie nie kocha itd swiadczy tylko i wylacznie o tym, ze jestes jeleniem, a ona po prostu zainteresowala sie kims innym.
Zaraz bedziesz zaprzeczal, ale uwierz, ze to jest tak bardzo powtarzalny schemat, ze na forum jest przynajmniej jeden taki watek w tygodniu i jeszcze ani razu nie skonczylo sie to inaczej.

Tak naprawde jedyna opcja teraz to jest odciecie sie od niej, powiedzenie jej, ze skoro powiedziala A i sie wyprowadzila, to teraz pora powiedziec B i kategorycznie urwac ze soba kontakt. Jezeli ona faktycznie chce cos od Ciebie, to to bedzie pora na reakcje. Ale moim zdaniem, bedzie tylko krecic dalej.

I to jest rzeczowa odpowiedź smile Ale zaznaczam tylko, że ona ma depresję, stany lękowe, problemy ze snem i zero radości z życia, dlatego ciężko mi uwierzyć, że poleciałaby do innego w takim stanie. Niby przeszedłem już kilka rozstań, a nadal głupi tongue

8

On123 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
On123 napisał/a:

I to jest rzeczowa odpowiedź smile Ale zaznaczam tylko, że ona ma depresję, stany lękowe, problemy ze snem i zero radości z życia, dlatego ciężko mi uwierzyć, że poleciałaby do innego w takim stanie. Niby przeszedłem już kilka rozstań, a nadal głupi tongue

Dobrze Ci napisała Loka, nic więcej dodać się nie da, ale Ty i tak sobie wmówisz że jesteście sobie przeznaczeni tylko ona jest chora ale na pewno lada dzień jej przejdzie tongue

9

On123 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
On123 napisał/a:

poczekaj, az ten drugi jej powie, ze ma zielone swiatlo na zwiazek smile wtedy depresja i stany lekowe jej nie beda przeszkadzac.

10

Max901 napisał/a:
On123 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Dobrze Ci napisała Loka, nic więcej dodać się nie da, ale Ty i tak sobie wmówisz że jesteście sobie przeznaczeni tylko ona jest chora ale na pewno lada dzień jej przejdzie tongue

Co prawda, mało to optymistyczne, ale w sumie o to chodziło. Wolę wiedzieć na czym stoję, niż robienie sobie złudnej nadziei. Ale wiadomo, nadzieja zawsze umiera ostatnia, czasami szczęśliwe powroty się zdarzają.

11

"chciałbym ją odzyskać"

To jest najgłupsza rzecz jaką możesz w chwili obecnej chcieć.
7 miesięcy to jest bardzo mało. Naprawdę nie szkoda Ci sił na "odzyskiwanie" jej? Nie lepiej poświęcić energię na nową relację?

I ja też dołączam się do hipotezy iż jesteś jej opcją zastępczą, awaryjną. Pewnie jest ktoś inny.

A co do spotkania - mam nadzieję , że potrafisz się zachować z godnością, jak facet? smile

12

Witcher napisał/a:

"chciałbym ją odzyskać"

7 miesięcy to jest bardzo mało. Naprawdę nie szkoda Ci sił na "odzyskiwanie" jej? Nie lepiej poświęcić energię na nową relację?

I ja też dołączam się do hipotezy iż jesteś jej opcją zastępczą, awaryjną. Pewnie jest ktoś inny.

A co do spotkania - mam nadzieję , że potrafisz się zachować z godnością, jak facet? smile

Ja jestem po prostu z tych ludzi, którzy zamiast wymieniać wolą naprawiać tongue
A co do godności, to zachowałem ją przy rozstaniu, to myślę, że przy spotkaniu też tongue

13

On123 napisał/a:
Witcher napisał/a:

"chciałbym ją odzyskać"

Ja jestem po prostu z tych ludzi, którzy zamiast wymieniać wolą naprawiać tongue
A co do godności, to zachowałem ją przy rozstaniu, to myślę, że przy spotkaniu też tongue

Naprawiać to można np. kryzys małżeński gdzie jednemu i drugiemu zależy na naprawie. U Ciebie raczej  nie widzę opcji chęci poprawy z dwóch stron

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyna pisze od razu po rozstaniu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024