Dziewczyna pisze i spotyka się z innym. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyna pisze i spotyka się z innym.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1

Temat: Dziewczyna pisze i spotyka się z innym.

Witam wszystkich bardzo serdecznie czytających moje wypociny wink

Głupio mi trochę pisać o swoim problemie, ale nie mam z kim pogadać, a już sam nie wiem co robić.

Może na słowie wstępu, jestem z dziewczyną około 6,5 roku, gdzieś pół roku jesteśmy narzeczeństwem. Moja dziewczyna, nazwijmy ją X jest typem imprezowiczki, lubi tańczyć, lubi ludzi itp. Ja jestem raczej osobą spokojną, zamiast imprez wolę spotkania ze znajomymi gdzies w barze i pogaduchy. Można powiedzieć, że dwa takie przeciwstawne charaktery smile

Z miesiąc temu, ona będąc na imprezie poznała jakiegoś gościa- normalna sprawa. Zaniepokoiło mnie później to, że gdzieś cały czas wydzwania, pisze non stop sms i telefon tylko przy tzw ,,d*pie" trzyma. Nie robiłem nic chcąc zobaczyć jak potoczy się sprawa. Moja X ma przyjaciółkę Y - osobę takim samym charakterem jak ona, Y ma również chłopaka taki sam typ człowieka jak ja, czyli bez imprez tańców itp.

W ostatnim czasie, po tej imprezie moja X i jej przyciaciółka Y zaczęły się bardzo często spotykać ze sobą, to rolki, to coś tam itp. Nic nadzwyczajnego. Okazało się jednak po tym, że te rolki itp to tylko pretekst, aby spotykać się z tym gościem z imprezy z którym tak pisze i sobie wydzwania. ( Y też znalazła sobie ,,koleżkę'' na tej imprezie, aby nie było że we dwie do jednego gościa, ale mniejsza z tym, zawsze we czwórkę się spotykali).

Moja X oczywiście mi o tym facecie i spotkaniach i sms nic nie powiedziała, sam to z niej wyciągnąłem. Przeprowadziłem z nią poważną rozmowę, że mi się takie coś nie podoba i nie chcę, aby się z tym facetem widywała. Obiecała mi, że nie będzie.

I co ? na drugi dzień po tej rozmowie znów się z nim spotkała. Zrobiłem jej straszną awanturę, powiedziałem, że kłamie itp i że od niej odchodzę jeżeli tak dalej będzie robić, ona duże oczy, zaczęła mnie błagać abym tego nie robił, że ona chce być ze mną, że to tylko kolega itp. I znów obiecała, że zrywa kontakt, a na drugi dzień znów smsy, a jej tłumaczenia, że ograniczy to, bo z dnia na dzień kontaktu zerwać się nie da.

Teraz moja X jest na obozie sportowym z dzieciakami. Wraca w czwartek. Zabolało mnie to, że od razu w czwartek leci z Y na imprezę. Powiedziałem jej, że pewnie twój adorator też tam będzię, a ona, że on jedzie do syna na weekend to ją zapytałem - skąd wiesz, przecież miałaś zerwać kontakt?

Wiem, ze ja ze swojej strony nie daję jej wszystkiego, że nie chę tańczyć, nie lubię imprez - ona by chciała, ale uważam, że to co robi nie usprawiedliwia tego, czego ja jej nie daje.

Nie chcę, abyście po tym zdaniu co napiszę teraz uważali, że się przechwalam, albo uważam się za osobę lepszą.
Nie rozumiem jak można latać za rozwodnikiem, gościem który ma prawie 40 lat i dziecko, mając przy sobie faceta z którym się przeżywało i maturę i całe studia , który dobrze zarabia, mamy 26 lat, swoje mieszkanie, samochód, motor, kochanego psa, stać nas na wszystko, możemy robić co nam się marzy. Nigdy nie kłociliśmy się jakoś mocno typu wyzwiska itp ja nigdy za innymi się nie uganiałem, nie spotykałem się za jej plecami, a z jej strony takie cyrki.

Nie wiem, może to ja faktycznie jestem aż tak głupi i ograniczam komuś z kimś kontakt? Czy wszystkie dziewczyny lecą od razu do innego jak nie mają czegoś w związku? Co sądzicie o tym wszystkim?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez namazu (2017-08-28 18:07:14)

Odp: Dziewczyna pisze i spotyka się z innym.

Nie rozumiesz, nie rozumiesz bo nie jestes nia. Moze to co dla Ciebie jest takie fajne czyli stabilizacja szeroko pojeta dla niej niekoniecznie?

Piszesz, ze stac Was na wszystko...a co robicie?

Jestes tzn. uwazasz sie za lepszego...ktos tak jeszcze uwaza?  Moze jestes tak fajny, ze nudny? Myslisz, ze zwiazki rozpadaja sie tylko tym niefajnym, brzydkim, biednym?

3

Dziewczyny lubią starszych, bo starsi imponują im doświadczeniem i czasem też osiągnięciami. Niektóre lubią też młodszych, bo mogą ich trochę "wychować" na swoją modłę i imponuje im ich że tak powiem żywotność. Najbardziej przerąbane mają rówieśnicy wink

4

namazu napisał/a:

Nie rozumiesz, nie rozumiesz bo nie jestes nia. Moze to co dla Ciebie jest takie fajne czyli stabilizacja szeroko pojeta dla niej niekoniecznie?

Piszesz, ze stac Was na wszystko...a co robicie?

Jestes tzn. uwazasz sie za lepszego...ktos tak jeszcze uwaza?  Moze jestes tak fajny, ze nudny? Myslisz, ze zwiazki rozpadaja sie tylko tym niefajnym, brzydkim, biednym?

źle mnie zrozumiałeś smile Może inaczej, skoro kobieta oczekuje, że chce brać ślub, mieć dziecko i zapewnić dobre warunki, a ugania się za rozwodnikiem to dla mniej to cholerny cios.

Nie uważam się za fajnego i lepszego, boli mnie tylko fakt, że ja jej nigdy nie oszukiwałem, daje jej jakieś poczucie stabilności, a jej nagle coś odwaliło.

Chciałem doradzić się i zapytać o Wasze zdanie, a nie żebyś mnie ,,dojeżdzał'' smile

5

Bajdelej czy w zwiazku to nie dwie osoby sa? Obydwie strony maja potrzeby i fajnie jak spora czesc mozna zaspokoic wspolnie (nie wszystkie bo uzaleznienie zdrowe nie jest).

A Ty, rozumny osobnik plci meskiej widzac, ze dziewczyna ma potrzeby to zamiast zrobic cos w tym kierunku pchasz ja w paszcze lwa.

6

namazu napisał/a:

Bajdelej czy w zwiazku to nie dwie osoby sa? Obydwie strony maja potrzeby i fajnie jak spora czesc mozna zaspokoic wspolnie (nie wszystkie bo uzaleznienie zdrowe nie jest).

A Ty, rozumny osobnik plci meskiej widzac, ze dziewczyna ma potrzeby to zamiast zrobic cos w tym kierunku pchasz ja w paszcze lwa.

tym, że pozwalam chodzić na imprezy? mam kogoś ograniczać?

7

Chyba dojezdzania nie widziales wink Nie nadinterpretuj jezyka tylko sens tego co napisalem.

Ja czytajac co piszesz widze: Ja ja ja...wszystko ma, jest dobrze a co ona odstawia (qwoli scislosci nie wybielam jej ani nie pochwalam)

Ps. Tance..fajna sprawa. Sam kiedys nie densilem az spotkalem kobiete, ktora tanczyc bardzo lubi. Polubilem, nauczylem sie nawet i powiem Ci, ze bardzo mnie to cieszy bo taniec to cos fajnie intymnego i inicjuje wiez. A chcialbys zebys ktos sie z twoja kobieta tak wiazal?

8

Jak jesteście dla siebie pierwszymi partnerami seksualnym, to ona może w głowie się zastanawiać jak to jest z innym.

Masz rację, że nie chcesz jej ograniczać. To jest bardzo dobre. Z drugiej strony robisz fochy, awantury, szantażujesz odejściem -- taka opresja psychiczna.

Zapewniam Cię, że jeśli twoja dziewczyna uwielbia tańczyć, a Ty nie lubisz tańczyć, nie chcesz imprezować, to NIE jest powód, aby ona o Tobie gorzej myślała. Twoja wartość w jej oczach może być czym innym zbudowana. Taniec i imprezy to nie wszystko.

Jeśli twierdzisz, że jesteś lepszy niż ów 40-latek po rozwodzie z dzieckiem, to się bardzo mylisz. Myślisz, że twoja dziewczyna tak chłodno kalkuluje, prawda? Że jej wychodzi że nie powinna mieć z nim kontaktu? Cóż... skoro z nim pisze, to pewnie podziałał na jej emocje. Jak Ty działasz na emocje swojej dziewczyny przy użyciu szantaży i awantur?

Ja na twoim miejscu bym albo zmiótł sprawę pod dywan i oczekiwał aż ich zauroczenie się wypali, albo jeśli planujesz ją rzucić jak zdradzi, to śledziłbym ją po cichu. To jak śledzenie przestępcy -- nie wychodzi się z awanturą, że on nie przestrzega prawaa jeśli chcesz go złapać.

Zamiótł sprawę pod dywan... czyli się oddalił troszkę, dał jej wolność, samemu szedł swoją drogą. Jak Wasza miłość jest mocna, to dziewczyna czym prędzej ocknie się jak emocje opadną i do Ciebie przybiegnie.

Może też trochę marazmu wkradło się w wasz związek. Niezależnie od bogactwa, stabilizacji ludzie potrzebują emocji. Jedni kupią sobie motor, inni żaglówkę, kto inny jeszcze zwiedza świat. Ale emocji związanych z drugim człowiekiem nie kupisz i czasem te emocje się pojawiają i trudno je opanować. Może trzeba gasić, a może nie się same wypalą.

9

sentei napisał/a:

tym, że pozwalam chodzić na imprezy? mam kogoś ograniczać?

Nie, nie masz jej ograniczać i zabraniać chodzić na tańce, bo nie masz do tego prawa. Możesz natomiast raz na jakis czas z nią pójść, by sprawić jej przyjemność.

Nie chcę, abyście po tym zdaniu co napiszę teraz uważali, że się przechwalam, albo uważam się za osobę lepszą.

Chciałabym tu wkleić jakiś emotikon albo Gif przedstawiający ironiczny uśmiech i bijące brawo dłonie.

Taki jesteś fajny, że dziewczyna woli szukać tego, co potrzebuje poza związkiem. tongue

10

Gary, im więcej angażujesz się w wątki nie skupiające się stricte na seksie, tym lepiej na tym wychodzisz smile

11

sentei, współczuję Ci sytuacji w jakiej się znalazłeś. Gdyby tę historię opisała tutaj kobieta, prawdopodobnie posypałyby się gromy na głowę jej nielojalnego partnera. Nie widzę usprawiedliwienia na zachowanie Twojej narzeczonej.
Nie ograniczasz jej, do tej pory nie mialeś nic przeciwko temu, żeby wyszła na imprezę, obdarzyłeś ja zaufaniem, jednak ona przekroczyła granice lojalności wobec Ciebie. To, co robi, to zdrada emocjonalna. Zdrada ma różne oblicza.
Najwyraźniej zauroczyła się w tamtym facecie i od tego czasu po prostu oszukuje Cię. Nie ma co szukać tutaj drugiego dna, kłamstwo, to kłamstwo ze zdradą w tle.
Być może faktycznie, stałeś sie dla niej nudny, powiało rutyną, ale wcale jej to nie usprawiedliwia, tymbardziej, że powiedziałeś jej co sądzisz o jej zachowaniu i jak się z tym czujesz.
Efekt jest żaden, nadal jesteś okłamywany, a ona nie bacząc na Twoje uczucia znowu planuje wspólne wypady z "koleżanką".
Uważam, że szansę już jej dałeś, co z tym zrobisz? Twój wybór.

12

Qibytsu napisał/a:

Gary, im więcej angażujesz się w wątki nie skupiające się stricte na seksie, tym lepiej na tym wychodzisz smile

Czy zechciałabyś mi to wytłumaczyć? Może być na maila aby nie śmiecić...

13

Uważam jak josz, jakoś słabo ta dziewczyna wypada w tej opowieści - oszukuje cię, że widzi się z koleżanką, a idzie z kolegą, coś obiecuje, potem łamie obietnice, potem znów obiecuje i ZNÓW łamie obietnicę... Słabiutko. Nie wiem, czy byłabym w stanie zaufać takiej osobie jeszcze raz.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyna pisze i spotyka się z innym.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024