depresja przez stolice - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » depresja przez stolice

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: depresja przez stolice

witajcie, mam 35 lat, wyjechałam do stolicy na studia i tak już zostałam tutaj,
znalazłam jako taką prace, nie mam meza dzieci,
ciagle jednak tesknie za domem, zle jest mi tutaj nie lubie tego miejsca zmuszam sie zeby tu byc, życ, nie mam wewnetrzenej motywacji do niczego tutaj,nie che kupowac tu mieszkania ale chyba musze podjąc ten krok,

nie wiem co robic zeby odżyć

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: depresja przez stolice
malwinakwiat napisał/a:

ciagle jednak tesknie za domem, zle jest mi tutaj nie lubie tego miejsca zmuszam sie zeby tu byc, życ, nie mam wewnetrzenej motywacji do niczego tutaj,nie che kupowac tu mieszkania ale chyba musze podjąc ten krok,

Nie sądzę, że Twoja depresja związana jest ze stolicą, a bardziej z tym, z czym wiąże się Twoje życie w stolicy. Być może miałaś inny pomysł na życie, który nie wypalił, mam na myśli taki trochę standard, czyli rodzina, mąż, dzieci, krótko mówiąc więzi z innymi ludźmi. Dlatego może tęsknisz za domem, bo tam masz bliskie relacje.
Chyba nic w życiu nie znaczy więcej niż bliskie więzi z innymi ludźmi. Jednak niekoniecznie znajdziesz w rodzinnym domu to, do czego tęsknisz.

Byłaś u jakiegoś specjalisty od zaburzeń życia psychicznego, żeby pomóc sobie w tej sytuacji?

3

nie nie byłam.., nie do konca wiem w czym tkwi u mnie problem z czego sie bierze, czego mi brakuje

4 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-03-18 12:57:07)

A skąd jesteś? Czemu nie możesz wrócić w rodzinne strony skoro tęsknisz albo przynajmniej zmienić miasta na inne skoro z tym wiążą się dla Ciebie złe emocje?

Tak samo jak mój przedmówca pomyślałam o wizycie u psychologa. Na początek po to żeby dojść do tego co w Twoim życiu jest nie tak

5

malwinakwiat napisał/a:

Skoro praca jest jako taka, nie masz meza, dzieci, to co Cie wlasciwie powstrzymuje przed zawinieciem gratow i wyjazdu w inne miejsce?

6

Nie każdemu służy klimat dużego miasta i wszechobecny wyścig szczurów.
Sam preferuje więcej spokoju.

Ale właśnie. Skoro praca średnia, brak zobowiązań większych prywatnych, to co Ciebie trzyma?

7

malwinakwiat napisał/a:

nie nie byłam.., nie do konca wiem w czym tkwi u mnie problem z czego sie bierze, czego mi brakuje

Chyba nikt nie może wiedzieć tego lepiej niż Ty. Rozmowa z psychoterapeutą może pomóc Ci samej odpowiedzieć na to pytanie. Nie jesteś jedyna w takiej sytuacji, znalezienie odpowiedzi może nie być łatwe, ale możesz jej szukać, próbować coś zmienić, zrobić coś nowego aby się dowiedzieć..

8

malwinakwiat napisał/a:

Właśnie w tym, aby dotrzeć do źródeł własnych odczuć i umieć sobie z nimi radzić, pomocny może być terapeuta.

Możesz też skorzystać z pomocy psychiatry - to lekarz, który przepisze Tobie leki na zwalczenie depresji.

9

wróć do rodzinnej miejscowości na tydzień 2 i zobacz czy przejdzie ci ta depresja czy problem jest gdzieś głębiej

10

Depresja sama z siebie nie przechodzi. I nie jest spowodowana faktem mieszkania w mieście jakimś z którego można przecież wyjechać.
Myślę, że warto skorzystać z pomocy psychoterapeuty w rozeznaniu tego tematu.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » depresja przez stolice

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024