Zerwanie bo poznała innego czy przerwa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Zerwanie bo poznała innego czy przerwa

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 28 ]

Temat: Zerwanie bo poznała innego czy przerwa

Zacznijmy od tego że w tamtą sobotę zerwała ze mną dziewczyna która w tamtym roku była w toksycznym związku, problem zaczął się wtedy kiedy zapomniałem jej powiedzieć o takiej jednej dziewczynie z którą pisałem równolegle z nią ale ona była zajęta wtedy  . Ogólnie to napisała mi na fb że potrzebuje czasu i że nie doszła do siebie po toksycznej relacji i że nie chce myśleć o związkach i że nie wie kiedy będzie gotowa. Dodam że przed związkiem ze mną po zerwaniu z typem było wszystko git spotykaliśmy się całowaliśmy się była zaangażowana. Związek trwał miesiąc nie było między nami kłótni było wszystko dobrze. I nagle przez tą sytuacje mi to napisała. Zastanawiam się czy nie spróbować do niej wrócić np pod koniec tego miesiąca zacząć działania  dodam że nie wyrzuciła mnie ze znajomych ani mnie nie zablokowała. Nie wiem czy wracać do niej czy po prostu zapomnieć i iść dalej

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zerwanie bo poznała innego czy przerwa

A po co chcesz do niej pisać?
Nie wyszlo to nie wyszło.

3

Lady Loka napisał/a:

A po co chcesz do niej pisać?
Nie wyszlo to nie wyszło.

Po prostu mi na niej jeszcze zależy

4

Kamil19 napisał/a:

Zacznijmy od tego że w tamtą sobotę zerwała ze mną dziewczyna która w tamtym roku była w toksycznym związku, problem zaczął się wtedy kiedy zapomniałem jej powiedzieć o takiej jednej dziewczynie z którą pisałem równolegle z nią ale ona była zajęta wtedy  . Ogólnie to napisała mi na fb że potrzebuje czasu i że nie doszła do siebie po toksycznej relacji i że nie chce myśleć o związkach i że nie wie kiedy będzie gotowa. Dodam że przed związkiem ze mną po zerwaniu z typem było wszystko git spotykaliśmy się całowaliśmy się była zaangażowana. Związek trwał miesiąc nie było między nami kłótni było wszystko dobrze. I nagle przez tą sytuacje mi to napisała. Zastanawiam się czy nie spróbować do niej wrócić np pod koniec tego miesiąca zacząć działania  dodam że nie wyrzuciła mnie ze znajomych ani mnie nie zablokowała. Nie wiem czy wracać do niej czy po prostu zapomnieć i iść dalej

Zapomniałeś jej powiedzieć o takiej jednej dziewczynie, z którą pisałeś równolegle...ale ona była zajęta wtedy.

Czyli trzymałeś dwie sroki za ogon, jedna ci zwiała a druga nie chce robić za wyjście awaryjne.
Dobrze to rozumiem?

5

Salomonka napisał/a:
Kamil19 napisał/a:

Zapomniałeś jej powiedzieć o takiej jednej dziewczynie, z którą pisałeś równolegle...ale ona była zajęta wtedy.

Czyli trzymałeś dwie sroki za ogon, jedna ci zwiała a druga nie chce robić za wyjście awaryjne.
Dobrze to rozumiem?

Ona sama do mnie pisała jak była w związku po czasie przestałem z tamtą pisać  i się zająłem tą właściwą. Skąd miał wiedzieć czy się w tamtym związku im nie polepszy i czy nie będzie dalej  tamtym typem poświeciliśmy sobie dużo czasu należę do ludzi którzy jak się skupią na czymś to zapominają o niektórych rzeczach. A i nie myślałem  o niej jako o opcji  zapasowej.

6

ale ta o której piszesz to ta właściwa czy ta co była w związku?

7 Ostatnio edytowany przez Bbaselle (2021-03-03 18:41:47)

To jest ewidentnie wynik pandemii - siedzą te dzieci w domu i wirtualnie życie odbębniają
Może wypadałoby się skupić na czyms innym niż ciąganie dwóch srok za ogon? Nie wiem jakas nauka, hobby, poszerzanie światopoglądu a nie wieczne bębnienie w klawiaturę. Chodziliby do szkoły to by się zajęli czyms bardziej pożytecznym.

Kolego - najpierw dojrzej, zdecyduj się czego chcesz a później zawracaj komuś głowę.
Coś co trwa miesiąc związkiem nazwać nie można - spotykaliście się a ty przy okazji z inna pisałeś i teraz się dziwisz ze dziewczyna olała cię. Dobrze zrobiła, wyczuła ze ci jeszcze włosy pod pachami nie wyrosły i dzieciak z ciebie.

8

Zrób jak uważasz. Jak ci zależy to się próbuj.

9

Ach te problemy dzisiejszej młodzieży smile
Pisanie, związki trwające miesiąc, blokowanie, wyrzucanie ze znajomych... chyba nie jestem w stanie tego ogarnąć ale ja ani tu związku nie widzę ani zdrady.
Ona się z kimś spotykała ale przestała, Ty z kimś pisałeś ale tamta osoba wybrała innego (przynajmniej na razie), zaczęliście się spotykać ale mimo spotkań i pocałunków trwających miesiąc ona uznała, że nie chce przynajmniej na razie w to dalej brnąć. Może wróci do byłego, może zacznie pisać z innym, a może wrócicie do tych swoich spotkań za jakiś czas i potem... albo to przetrwa dłużej albo zacznie z kimś pisać albo Ty zaczniesz albo ktoś kogoś zablokuje bo polajkował czyjesś zdjęcie albo zmieni status na fb czy tam innym portalu i tak jeszcze n-set razy aż dojrzejecie do normalnej relacji i prawdziwego związku...uff smile

10

Lady Loka napisał/a:

Pisze teraz o tej z którą byłem  a była w toksycznym związku przed tym jak była ze mną

11

Bbaselle napisał/a:

To jest ewidentnie wynik pandemii - siedzą te dzieci w domu i wirtualnie życie odbębniają
Może wypadałoby się skupić na czyms innym niż ciąganie dwóch srok za ogon? Nie wiem jakas nauka, hobby, poszerzanie światopoglądu a nie wieczne bębnienie w klawiaturę. Chodziliby do szkoły to by się zajęli czyms bardziej pożytecznym.

Kolego - najpierw dojrzej, zdecyduj się czego chcesz a później zawracaj komuś głowę.
Coś co trwa miesiąc związkiem nazwać nie można - spotykaliście się a ty przy okazji z inna pisałeś i teraz się dziwisz ze dziewczyna olała cię. Dobrze zrobiła, wyczuła ze ci jeszcze włosy pod pachami nie wyrosły i dzieciak z ciebie.

Za  dwa miesiące będę miał 20 lat  więc dzieciakiem nie jestem.

12

Kamil19 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Pisze teraz o tej z którą byłem  a była w toksycznym związku przed tym jak była ze mną

Ale nie o to mi chodzi.

Ta dziewczyna o której piszesz, to jest ta właściwa czy ta, z którą pisałeś, kiedy była jeszcze w związku?
Bo pisałeś z dwiema. Z tą, która była w związku i z "tą właściwą". Więc która to ta dziewczyna?

Tak, prawie 20 lat to taka dojrzałość big_smile

13

Lady Loka napisał/a:
Kamil19 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ale nie o to mi chodzi.

Ta dziewczyna o której piszesz, to jest ta właściwa czy ta, z którą pisałeś, kiedy była jeszcze w związku?
Bo pisałeś z dwiema. Z tą, która była w związku i z "tą właściwą". Więc która to ta dziewczyna?

To napiszę w ten sposób chodzi o tą dziewczynę która była w toksycznym związku zerwała i  była ze mną miesiąc  i po prostu nie wiem czy wrócić do niej  czy mam po prostu szansę

14

Kamil19 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
Kamil19 napisał/a:

Ale nie o to mi chodzi.

To napiszę w ten sposób chodzi o tą dziewczynę która była w toksycznym związku zerwała i  była ze mną miesiąc  i po prostu nie wiem czy wrócić do niej  czy mam po prostu szansę

Skoro ona powiedziała, że nie jest gotowa i nie chce, to znaczy, że nie chce, a Ty powinieneś uszanować jej zdanie.

15

Przepraszam jeśli info gdzieś padło - kiedy ona zerwała z tamtym a zeszła się z Tobą?

16

jjbp napisał/a:

Przepraszam jeśli info gdzieś padło - kiedy ona zerwała z tamtym a zeszła się z Tobą?

Zerwała z tamtym jakoś w  październiku a zeszliśmy
sie  w lutym  i  teraz się rozsypało.

17 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2021-03-03 19:54:45)

Kamil19 napisał/a:
jjbp napisał/a:

No to jeszcze doprecyzuj, kiedy dokładnie pisałeś "równolegle" z tą drugą o której zapomniałeś wspomnieć tej pierwszej. Uff...

18 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-03-03 19:55:08)

No ja się jej trochę nie dziwie. Wyszła z toksycznego związku, weszła w kolejny i w tempie światła okazuje się że ten koleś też chachmęci od samego poczatku i pogrywa na dwa fronty. Po czym jeszcze wciska kit że zapomniał o tej drugiej powiedzieć. Też by mi wszystkie chęci na związki opadły na jakiś czas

19

Salomonka napisał/a:
Kamil19 napisał/a:
jjbp napisał/a:

No to jeszcze doprecyzuj, kiedy dokładnie pisałeś "równolegle" z tą drugą. Uff...

Z tamtą drugą pisałem  do końca września . A ona zerwała w połowie października z tamtym gościem. I po prostu skupiłem się na niej

20

A czekaj czyli Ty z dwoma zajętymi pisałeś we wrześniu po czym ta właściwa rozstała się z gościem w październiku?

Timeline ten historii jest jak enigma big_smile

21

No nie wiem... Ja wysiadam.

22

jjbp napisał/a:

No ja się jej trochę nie dziwie. Wyszła z toksycznego związku, weszła w kolejny i w tempie światła okazuje się że ten koleś też chachmęci od samego poczatku i pogrywa na dwa fronty. Po czym jeszcze wciska kit że zapomniał o tej drugiej powiedzieć. Też by mi wszystkie chęci na związki opadły na jakiś czas

Ale ja z nikim nie pisałem kiedy byliśmy

23

jjbp napisał/a:

A czekaj czyli Ty z dwoma zajętymi pisałeś we wrześniu po czym ta właściwa rozstała się z gościem w październiku?

Timeline ten historii jest jak enigma big_smile

Po pierwsze to ona do mnie pisała sama kiedy ona była zajęta po drugie tamta druga była wolna A zszedłem się z tą co rozstała się w październiku

24

Kamil, sorry, ale te relacje które opisujesz są bardzo "szczeniackie" i wszystko obija o pisanie, nie pisanie, pocałunki, które definiują związek itd.
Tak, możesz czekać i odezwać za jakiś czas i kiedy ta dziewczyna nie będzie z kimś pisać czy całować (być w związku), to macie szansę "wrócić" do siebie. No chyba, że wcześniej Cię zablokuje czy wyrzuci ze znajomych.
Może jestem trochę cyniczna ale... no sorry jeśli spotykając z z dziewczyną miesiąc, tymczasem pisząc z inną uważasz, że byłeś w związku, to bynajmniej nie świadczy to o dojrzałości. Te prawie 20l nic tu nie zmieniają.
Pytanie z czystej ciekawości, czy naprawdę jest taka "presja" wśród obecnej młodzieży by być w "związkach"? Ot tak? Wymieniając co rusz i odnosząc wszystko do statusów na portalach?

25 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-03-03 20:12:30)

Kamil po pierwsze co to za różnica czym ona pisała czy Ty skoro oboje koniec końców braliście udział w tej interakcji? big_smile aczkolwiek mogę przyznać że faktycznie, jeśli z ta druga pisałeś jak właściwa była wgl w innym związku to ciężko żeby Ci to miała za złe.

Po drugie myślę że najlepiej będzie wziąć sobie do serca to że powiedziała że nie jest gotowa i tyle zamiast wymyslac plany i powody. Miesiąc było fajnie, całowanie przytulasy itd ale to żadna anomalia że ktoś po miesiącu stwierdza że to nie to i woli być sam.

26

Roxann napisał/a:

Kamil, sorry, ale te relacje które opisujesz są bardzo "szczeniackie" i wszystko obija o pisanie, nie pisanie, pocałunki, które definiują związek itd.
Tak, możesz czekać i odezwać za jakiś czas i kiedy ta dziewczyna nie będzie z kimś pisać czy całować (być w związku), to macie szansę "wrócić" do siebie. No chyba, że wcześniej Cię zablokuje czy wyrzuci ze znajomych.
Może jestem trochę cyniczna ale... no sorry jeśli spotykając z z dziewczyną miesiąc, tymczasem pisząc z inną uważasz, że byłeś w związku, to bynajmniej nie świadczy to o dojrzałości. Te prawie 20l nic tu nie zmieniają.
Pytanie z czystej ciekawości, czy naprawdę jest taka "presja" wśród obecnej młodzieży by być w "związkach"? Ot tak? Wymieniając co rusz i odnosząc wszystko do statusów na portalach?

No to tak ja nie należę do gości którzy wystawiają status zajętego na portalach są tacy goście którzy tak robią i są takie dziewczyny ktore tak robią  . A co do presji to nie ma i nie działam pod presją. A i nie pisałem z inna kiedy się z nią spotykałem .

27 Ostatnio edytowany przez Roxann (2021-03-03 20:57:47)

Kamil19 napisał/a:

A i nie pisałem z inna kiedy się z nią spotykałem .

Toż pisałeś, że pisałeś.. tzn z tą co innego miała i niby zapomniałeś powiedzieć tej nowej o tym?
Przepraszam, że tak piszę ale serio te znajomości są bardzo powierzchowne i czy znów napiszesz czy spotkasz z jedną czy drugą i która z kim pisze nie mają tu większego znaczenia. Ja przynajmniej tak to odbieram.
No mnie rozwaliło na przykład stwierdzenie, że byłeś w związku miesiąc i się całowaliście.
Ten jej toksyczny poprzedni związek trwał 2 czy 3 miesiące?
Btw. ja myślałam, że to dopiero po 30-stce w związkach zaczynają schody bo te w młodości są takie naturalne i pierwsze... a tu wychodzi, że jeszcze większy miszmasz (delikatnie mówiąc) ;)
Jedyne co mogę Ci poradzić to wyluzować bo żadne z zainteresowanych osób nie jest dojrzała. Chcesz czekać na swoją kolej? Czekaj! Albo nie czekaj i pisz z inną. A nóż widelec.
I nie byłeś w związku. Tzn może Wy tam nawet tygodniowe znajomości tak nazywacie, kiedy się całujecie ale... to nie jest związek!

28

Kamil problemem jest to ze między tobą - prawie 20 letnim „dojrzałym” kolesiem a nami - czyli osobami które tu piszą jest przepaść wielkości czarnej dziury.
Ty nie rozumiesz tego co próbujemy ci przekazać a my się gubimy w która napisała i kiedy i co i kto z kim był w związku.
Skąd wiesz ze poprzedni związek był toksyczny ? Bo dziewczyna tak powiedziała czy opowiadała ci o różnych zachowaniach swojego byłego i tak sam do tego doszedłeś ?
I ponownie pytanie które padło pare postów wcześniej - ile ten toksyczny związek trwał ?

Posty [ 28 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Zerwanie bo poznała innego czy przerwa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024