Hej,
Staramysię o dziecko. W piątek-sobotę miałam owulacji a teraz mam silne objawy pms (bezsenność, ból podbrzusza i nog,rozdrażnienie, czestomocz). Dzisiaj jest to mòj 18 dc. Czy jest szansa ze zaszłam w ciaze. Czytak silne objawy pms wykluczają ciaze?
od samej owulacji nie ma ciaży jak był seks 4 dni temu np to nie ma szans by organizm już zareagował.
wprawdzie w ciaży jest parcie na pęcherz od rosnącego brzuszka, ale to też za wcześnie.
bardziej chyba stan zapalny dróg moczowych złapałaś- żurawina i dużo pij watpliwości rozwieje test.
3 2021-02-01 20:50:49 Ostatnio edytowany przez SenWiktorii (2021-02-01 20:51:58)
Seks byl co dwa dni od 9 dc, ale martwią mnie te objawy pms. Czy takie silne objawy mogą być oznaką ze w tym cyklu ciazy nie będzie czy np. można mieć pms i być w ciąży w jednym cyklu?
Nie ma co się tak przywiązywać do PMS, nauka nie jest ostatecznie pewna co do jego istnienia. Wiem, że znasz swoje ciało i jak odczuwasz zbliżający się okres, ale te same symptopmy mogą znaczyć coś zupełnie innego, choćby sam stres spowodowany możliwością, że zaszłaś w ciążę