Witajcie! Chciałabym żeby ktoś tu mi się wypowiedział jasno!
Mianowicie dnia 6 lutego (prawdopodobnie ostatni dzień płodny lub 1 dzień po dniach płodnych) uprawiałam seks z mężem oczywiście bez zabezpieczenia staramy się o dziecko. Od października nie biorę tabletek okres był raczej nieregularny co 28-29-30 dni przez ostatnie dwa okresy a raczej przed nimi miałam plamienie. Teraz powinnam dostac okres około 19 lutego i do tej pory nic. Przed okresem którego się spodziewałam 19 lutego- nie miałam plamień dopiero dziś 35 dnia cyklu mam plamienie=okresu brak. Wczoraj robiłam test niestety negatywny. Ktoś może spojrzeć na temat świeżym okiem i się wypowiedzieć co jest ?
1 2021-02-24 10:59:15 Ostatnio edytowany przez Olinka (2021-02-26 01:33:30)
okres co 28-29-30 dni dalej zalicza sie jako regularny cykl regularny cykl na spokojnie moze miec odchylenia o kilka dni.
A co do objawow, to od 6 lutego minelo 14 dni, wiec jak negatywny, to raczej juz negatywny zostanie, ale udaj sie na wszelki wypadek do ginekologa, jezeli dalej nie bedzie okresu.
Ja jeszcze mam nadzieje ze to będzie ciąża. Myśle jeszcze jutro rano zrobić test. Objawów żadnych nie nie dopatruje tylko tyle ze w zeszłym tyg poniedziałek- wtorek byłam tak zmęczona, ze musiałam sobie drzemkę uciąc w ciągu dnia, bo nie dotrwała bym do końca dnia.
Myslalm ze w ciąże zajdę szybciej 5 miesięcy bez tabletek i dalej nic
Ja jeszcze mam nadzieje ze to będzie ciąża. Myśle jeszcze jutro rano zrobić test. Objawów żadnych nie nie dopatruje tylko tyle ze w zeszłym tyg poniedziałek- wtorek byłam tak zmęczona, ze musiałam sobie drzemkę uciąc w ciągu dnia, bo nie dotrwała bym do końca dnia.
Myslalm ze w ciąże zajdę szybciej 5 miesięcy bez tabletek i dalej nic
Jak po 14 dniach od potencjalnego zaplodnienia masz negatywny, to nie nastawialabym sie. Lepiej idz do ginekologa, albo zrob sobie bete zamiast testu.
Dziękuje Ci za odpowiedz.
Za bardzo się nastawiam.
Tak zrobię jeżeli do końca tyg nie dostanę okresu na poniedziałek zaplanuje wizytę u lekarza.
6 2021-02-25 08:44:38 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-02-25 08:44:59)
Po 14 dniach to widocznych objawów bym się nie doszukiwała
7 2021-02-25 20:08:42 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-02-25 20:14:18)
zrób jeszcze jeden test, bo przecież nie można wykluczyć pomyłki testu po prostu.
pozytywny na dobrym teście nma pewno wykazałby ciażę po tylu dniach
jak się staracie to weźcie wcześniej "rozbieg", na początku dni płodnych a nawet przed