Hej z powodu pandemii covid 19 raczej do restauracji się nie wybierzemy, więc chciałabym sama zrobić kolację walentynkową, chce zrobić coś innego niż zwykle gotuje. Może ktoś z was robił kolację romantyczna dla dwojga i ma fajne przepisy
2 2021-01-29 17:29:50 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-01-29 17:32:34)
Hej z powodu pandemii covid 19 raczej do restauracji się nie wybierzemy, więc chciałabym sama zrobić kolację walentynkową, chce zrobić coś innego niż zwykle gotuje. Może ktoś z was robił kolację romantyczna dla dwojga i ma fajne przepisy
Co zwykle gotujesz Mamo ?
Co" tata"/mąż lubi tak od święta,zakładam że jest otwarty na eksperymenty i nowości ,ja na przykład lubię kołduny po litewsku ,ale on nie musi.Nie mam pojęcia czy obiektywnie kołduny to romantyczne takie , są natomiast pyszne.
Ja bym poleciła coś z kuchni gruzińskiej. Wiele składników podobnych jak u nas i łatwo dostępnych, ale łączone w nietypowe dla nas sposoby plus niesamowicie aromatyczne przyprawy też dość łatwe do dostania, które zupełnie zmieniają smak tego co w sumie przygotowywalibysmy dla siebie tu u nas. A jak nic nie wymyślisz to większość restauracji serwuje na wynos więc też można urządzić kulinarną podróż. Nie wiem co prawda, czy to takie romantyczne ale zawsze to coś innego, jakieś nowe doznania... choć tylko smakowe. Bo o gruzińskich winach do takiej kolacji nawet nie wspominam. Bajka.
4 2021-01-29 21:34:36 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-01-29 21:39:46)
Z tym to jednak chyba za dużo roboty ale duże wyzwanie i jaka frajda .