Makaron orkiszowy - czy faktycznie zdrowszy/lepszy od zwykłego? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Makaron orkiszowy - czy faktycznie zdrowszy/lepszy od zwykłego?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Makaron orkiszowy - czy faktycznie zdrowszy/lepszy od zwykłego?

Natrafiłam niedawno na kilka artykułów rozpisujących się o tym, że makaron orkiszowy jest lepszy niż ten z oczyszczonej pszenicy. Nie wiem do końca, bo przecież nadal - orkisz to pszenica wink Myślę, że to może mieć więcej sensu, kiedy ma się na myśli np. makaron orkiszowy pełnoziarnisty, z dobrej mąki, z pełnego przemiału, ale w innym przypadku?

W smaku takie makarony naprawdę mi podchodzą i lubię je kupować - makaron razowy dobrze się gotuje i (co dla mnie ważne) można go fajnie odgrzać, a nie trafi kształtu czy na smaku. Co do większych walorów zdrowotnych/odchudzających, nie jestem pewna, a wy? Też uważacie, że fiksacja na punkcie nowych, zdrowszych mąk, kasz i makaronów to lekka przesada?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Makaron orkiszowy - czy faktycznie zdrowszy/lepszy od zwykłego?

Orkiszowy wg internetu powoduje mniejsze skoki insuliny i glukozy, co jest kluczowe dla roznych ludzi.

Czy to fiksacja to nie wiem. Wiem, ze dobrze, ze sa rozne odpowiedniki klasycznych rzeczy, bo po pierwsze maja mniej kalorii, a po drugie dla tych, ktorzy sa np. uczuleni na gluten, albo maja diete z niskim IG to czasami jest "wybawienie" smile

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Makaron orkiszowy - czy faktycznie zdrowszy/lepszy od zwykłego?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024