Marki premium, drogie, oryginalne ubrania. Czy warto? Wasze opinie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Marki premium, drogie, oryginalne ubrania. Czy warto? Wasze opinie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Marki premium, drogie, oryginalne ubrania. Czy warto? Wasze opinie

Cześć.

Jakie jest Wasze zdanie w kwestii kupowania ubrań z tzw. wyższej póki? Bylibyście skłonni zapłacić 300-400 zł za t-shirt lub 900 zł za sweter, kardigan, 1500 zł za kurtkę itd.? A może zaopatrujecie się właśnie w taki ubrania. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Co determinuje zakup: logo, prestiż, jakość, a może jeszcze coś innego?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Marki premium, drogie, oryginalne ubrania. Czy warto? Wasze opinie

Hej. Jakoś nigdy nie zwracałem uwagi na samo logo i prestiż. Wystarczy by wygląd mi odpowiadał, a w drugiej kolejności jakość. Co do samej ceny, jeżeli mogę mieć coś tańszego, a w takim samym stanie to nie widzę powodu by przepłacać. Takie patrzenie na marki i chwalenie się tym kojarzy mi się bardziej z wiekiem szkolnym gdzie każdy próbuje czymś zaimponować.

3

Nigdy nie interesowało mnie logo, marka, prestiż. Owe wymienione wcale nie muszą równać się jakości. Jakość już jest dla mnie ważna, bo wolę kupić coś z porządnego materiału i od sprawdzonego producenta rzadko, niż musieć co chwilę wydawać pieniądze na kiepskiej jakości ubrania. Taka oszczędność. A, że dobrajakość nie musi równać się wysokiej cenie (bo płacisz za markę przecież) to zapewne wiesz.

4

Nie. Niedawno zorientowałam sie, że od 10 lat mam w szafie i regularnie noszę bluzkę kupioną w sieciówce za 30zł. Skoro to wystarcza na jakość (a dawno ogólnie nie zdarzyło mi się, że wyrzucałam ciuchy ze względu na jakieś rozciągnięcie materiału czy wyblaknięcie koloru czy przetarcia), to nie mam potrzeby kupowania drogich.

5

wysokabrunetka25 napisał/a:

Cześć.

Jakie jest Wasze zdanie w kwestii kupowania ubrań z tzw. wyższej póki? Bylibyście skłonni zapłacić 300-400 zł za t-shirt lub 900 zł za sweter, kardigan, 1500 zł za kurtkę itd.? A może zaopatrujecie się właśnie w taki ubrania. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Co determinuje zakup: logo, prestiż, jakość, a może jeszcze coś innego?

Kuuje t- shirty za 20 czasem 30 zł i starczają na lata. Z a300-400 zł to mogę mieć kurtkę na zimę i to tez na lata.
900 zł za sweter? Złotą nicią wyszywany? wink wolę za 100 zł, a za 3 lata kupić inny.
Dla mnie nie ma zbytnio sensu przepłacać. Nawet jak sa to rzeczy, które przetrwają kolejnych 15 lat, to za 10 lat będzie już całkiem inna moda , a one będą już całkiem nie na czasie.

6 Ostatnio edytowany przez adiafora (2020-12-30 03:50:12)

na ciuchy jako takie nie wydaję szalonych sum. Bardziej niż na metkę, zwracam uwagę na jakość materiału, dlatego lubię zakupy stacjonarne, bo mogę pomacać towar :-)
400 zł na tshirt? 900 zł za sweter?? Chyba bym spać w nocy nie mogła ;-) Zakupy w sieciówkach mi wystarczają. Większą sumę mogę wydać na okulary i buty.  Tzn. większą nie w sensie, że tysiące zaraz, ale np. okulary w cenie t-shirtu a buty w cenie swetra :-))
Nie wstydzę się nosić rzeczy z widocznym logo marki pod warunkiem, że jest ono dyskretne a nie bije po oczach.

7

Jeśli już kupowac drożej niż w sieciówce, to uważam, że warto wspierać uczciwe firmy, które produkują w kraju, polskich projektantów. Ale nie ma szansy, żebym kupowała po takich cenach jak wymienione w pierwszym poście.

8

A ja lubię marki premium, dobrej jakości odzież. Zwracam też uwagę na design. Wiele razy przekonałam się, że sweter z sieciówki za 100 zł po 2 miesiącach wyglądał jak psu z gardła. Nie kupuję na siłę, bo ma logo. Nie podniecam się faktem, że mam na sobie coś, co kosztowało tyle czy tyle. Po prostu patrzę na rzeczy dobrej jakości i też często kupuję na promocjach

9

Hej! Poruszyłaś bardzo ciekawy temat. Z mojego doświadczenia wiem, że ubrania z wyższej półki cenowej cechują się wyższą jakością i mogą posłużyć dłużej, dlatego uważam, że ich kupowanie to świetna inwestycja.

10

Zawsze warto też patrzyć na skład bo to że drogie, całkiem nie oznacza że jakościowe wink
A do kupowanie droższych ubrań, polecam less.app lub vinted, fajne marki w naprawdę przyzwoitych cenach

11

Według mnie, niektóre marki są warte swojej ceny - rok temu kupiłam T-shirt od EA7 EMPORIO ARMANI, za który zapłaciłam ok 300 zł. T-shirt ten noszę bardzo często, a mimo upływającego czasu materiał zachowuje swoją jakośc (szczególnie w porównaniu z innymi t-shirtami zakupionymi w dyskontach).

12

ja przyznaje się bez bicia, że lubię markowe ubrania smile Często szukam okazji w internecie. Niedawno trafiłam na sklep https://pepegi.eu/bluzki-adidas gdzie można znaleźć perełki w dobrych cenach smile

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Marki premium, drogie, oryginalne ubrania. Czy warto? Wasze opinie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024