Wiem, że to powszechne, ale gdy ktoś nie podaje powodów i faktycznie zapomina o rzeczach. Jaki może być tego powód? Czy to dlatego, że mają jakieś zaburzenie, czy dlatego, że ich to nie obchodzi, jakby były narcystyczne. Jak odróżnić ich osobowość od tego, czy coś jest nie tak.
Wiem, że to powszechne, ale gdy ktoś nie podaje powodów i faktycznie zapomina o rzeczach. Jaki może być tego powód? Czy to dlatego, że mają jakieś zaburzenie, czy dlatego, że ich to nie obchodzi, jakby były narcystyczne. Jak odróżnić ich osobowość od tego, czy coś jest nie tak.
Może spróbuj opisać konkretną sytuację, którą masz na myśli pisząc ten post.
Jeśli chodzi o rzeczy typu urodziny, rocznica itp. to niektórzy ludzie po prostu nie pamiętają o takich rzeczach i już. Ja sama mam wszystkie takie daty zapisane w telefonie, bo jakoś zawsze wypadnie mi to z głowy.
Jeśli natomiast chodzi o inne rzeczy możliwe jest, że osoba z którą rozmawiasz nie jest do końca skupiona na rozmowie z Tobą i nie zapamiętuje rzeczy, które mówisz. Możliwe jest też, że niektóre rzeczy, które Ty uważasz za ważne dla kogoś innego są nieistotne dlatego nie przykłada do tego należytej uwagi. Jeśli chodzi o pytanie czy to jest jakieś zaburzenie to wątpię.