Nie mogę otworzyć się na nową miłość - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie mogę otworzyć się na nową miłość

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Nie mogę otworzyć się na nową miłość

Jestem 3 miesiące po tym jak dziewczyna, z która planowałem przyszłość ze mną zerwała z dnia na dzień przez SMS po 4 latach związku dla innego o czym dowiedziałem się później sam, zostałem okłamany i osoba dla której zrobiłbym wszystko wbiła mi nóż w plecy...
Na początku była masakra, brak snu, alkohol, zostanie bez pieniędzy, utrata pracy itd...
Ale od jakiegoś miesiąca czuje ze powoli staje na nogi, urwałem kontakt z ex, wyrzucone prezenty od niej, usunięte zdjęcia, szukanie nowej pracy, nowa pasja, wychodzenie że znajomymi, nowe znajomości... Po prostu idę do przodu
No i zacząłem też spotykać się z innymi kobietami... Poznałem świetną kobietę, na początku myślałem że nie poznam lepszej od mojej ex ale jednak się myliłem... Jest totalnym jej przeciwieństwem co mi jak najbardziej pasuje. Nie wiem jeszcze czy coś z Tego będzie ale jak na razie wszystko wygląda na to że znajomość idzie w dobrym kierunku.
Ale w czym problem? No w tym że nie mogę przestać myśleć o mojej ex... Fakt Faktem gdy spotykam się z nowo poznana kobieta to o niej nie myślę, pochłaniając się w nowa pasje czy spotykając się ze swoimi przyjaciółmi tak samo... Ale gdy zostanę sam i coś sprawi że się zdenerwuje lub jestem smutny przypomina mi się ex... Wtedy zdarza mi się przeglądać jej social media... Nie wiem dlaczego to jest silniejsze ode mnie i wtedy łapie jeszcze większego doła bo widzę jak ona układa sobie życie... Ale staram się tym zbytnio nie przejmować choć chodzi to za mną jak cień.
Problem jest w Tym że bardzo podoba mi się ta nowa kobieta z wyglądu i charakteru, i chciałbym żeby to było coś więcej niż tylko znajomość. Nie chciałbym jej w jakikolwiek sposób zranić bo jest wspaniała Kobieta ale boję się że to myślenie o mojej ex może zepsuć znajomość w jakimś niespodziewanym momencie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie mogę otworzyć się na nową miłość

Moim zdaniem za wcześnie na nowy związek skoro myślisz jeszcze o ex. Przerabiałem to... i sam się na tym przejechałem. Skoro jest tak jak piszesz, że zależy Ci na nowej relacji to się na niej skup, a nie żyj wspomnieniami... czymś co już nie wróci

3

Lepiej odpuść z tą nową, czy sam chciałbyś być czyimś plasterkiem?

4 Ostatnio edytowany przez paslawek (2020-08-15 23:05:59)

Zdecydowanie wcześnie raptem 3 miesiące po rozstaniu jeszcze wiele emocji nie przeżytych do końca, wspomnienia,dużo rozmyślań często jeszcze natrętnych.
Tak to widać ze strony dziewczyn potraktowanych jak plaster, które trafiły i spotykały się  z takimi "nieszczęśnikami" porzuconymi,czasem zdradzonych,poranionych.
Delikatna i niebezpieczna sprawa żeby po rozstaniu nie potraktować kogoś jak ,lek,siostrę morfinę znieczulenie na wspomnienia i emocje- a potem odrzucić jak zużyty plaster naopowiadać ,naobiecywać bywa że skrzywdzić pomimo tego że tylko chciało się, nie chciało różnych rzeczy . https://www.netkobiety.pl/t122144.html
Zdrowiej samemu stanąć na nogi ,choć pewnie wyjątki się zdarzają .

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie mogę otworzyć się na nową miłość

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024