Mąż znęca się psychicznie... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mąż znęca się psychicznie...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1

Temat: Mąż znęca się psychicznie...

Witam. Mój problem polega na tym że mąż od dluższego czasu znęca się nade mną psychicznie. Zacznę od tego że jesteśmy razem 10 lat, 3 lata po ślubie, wszystko bylo ladnie pieknie do czasu gdy przeprowadzilismy sie do jego rodzinnej miejscowosci. Od tego czasu mąż non stop mnie krytykuje, poniza, nie rozmawia ze mna tylko wrzeszczy, obwinia mnie za wszystko. Dodam ze mamy 1.5 roczne dziecko oraz drugie w drodze. Nie wiem co robic? Chcialabym od niego odejsc ale nie mam dokad... Najgorsze ze maz nie widzi w tym wszystkim problemu uwaza ze wszystko jest ok, ze to ja sobie wymyslam itp. Prosze o pomoc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mąż znęca się psychicznie...
Nana27 napisał/a:

Witam. Mój problem polega na tym że mąż od dluższego czasu znęca się nade mną psychicznie. Zacznę od tego że jesteśmy razem 10 lat, 3 lata po ślubie, wszystko bylo ladnie pieknie do czasu gdy przeprowadzilismy sie do jego rodzinnej miejscowosci. Od tego czasu mąż non stop mnie krytykuje, poniza, nie rozmawia ze mna tylko wrzeszczy, obwinia mnie za wszystko. Dodam ze mamy 1.5 roczne dziecko oraz drugie w drodze. Nie wiem co robic? Chcialabym od niego odejsc ale nie mam dokad... Najgorsze ze maz nie widzi w tym wszystkim problemu uwaza ze wszystko jest ok, ze to ja sobie wymyslam itp. Prosze o pomoc.

No cóż nie mam lepiej od Ciebie właściwie podobną sytuację też mnie wyzywa, nie szanuje, ani szczegolnie nie interesuje się moimi potrzebami. Czuje sie mu nie potrzebna , takim balastem z konieczności. Podważa często moje zdanie twierdzi że jestem glupia, a każda jest w sumie lepsze ode mnie. Też mamy dziecko 3 lata i drugie w drodze i też nie wiem co robić, chciałabym zabrać dziecko i odejść problem w tym, że nie mam gdzie... A rozmowy nie pomagają wysmiewa to co mowie i na chwilkę jest względnie aż do kolejnego wybuchu. Czuje że to jest bezsens a mimo to łudze się że da się to uratować.....mysle że brakuje mi bliskiej, zauganej osoby która chciałaby mnie wesprzeć i pomoc w tej sytuacji bo samemu jest to mega trudne.

3

Rozstac sie. Serio pytasz? Przeciez to oczywiste. Zorganizuj sie i odejdz.

4

zostaw go!nie jest Ciebie warty

5

2 kwestia muszą zawsze zakończyć związek czy małżeństwo: przemoc fizyczna lub emocjonalna.

6

Nana27 napisał/a:

Nie wiem co robic? Chcialabym od niego odejsc ale nie mam dokad...

Jeśli chciałabyś od niego odejść - odejdź. Albo jest Ci naprawdę źle i będziesz umiała znieść (zapewne przejściowo) jakieś niekomfortowe warunki życia, ale już bez męża, albo nie jest Ci wcale tak źle i ważniejszy jest dla Ciebie pseudo-spokój ekonomiczny i mieszkaniowy. Jeśli facet nie widzi problemu, to raczej się tu nic nie zmieni - nie ma więc trzeciej drogi.
Jeśli jesteś w stanie udowodnić, że się nad Tobą znęca - możesz próbować występować o rozwód z orzeczeniem jego winy - wówczas możesz zasądzić korzystniejsze dla siebie warunki rozwodu - może więc ekonomicznie na tym zbyt wiele nie stracisz.
Podstawą jest decyzja. Twoja własna. Jest Ci tak źle, że nie chcesz już z nim być, czy będziesz tolerować dalej takie życie w imię przekonania, że "nie masz dokąd odejść".

7 Ostatnio edytowany przez Ajko (2020-08-18 13:25:26)

Jak wygląda wasza sytuacja mieszkaniowa? Jak wygląda twoja relacja i możliwości mieszkaniowe twoich rodziców? Znasz swoje uczucia i sytuację w domu najlepiej, spróbuj skontaktować się z Centrum Praw Kobiet, tam być może uzyskasz porady, których potrzebujesz.

8

Moge zniesc kaze warunki ale ciezko jest cos znalezc majac male dziecko i drugie w drodze.

9

Ajko napisał/a:

Jak wygląda wasza sytuacja mieszkaniowa? Jak wygląda twoja relacja i możliwości mieszkaniowe twoich rodziców? Znasz swoje uczucia i sytuację w domu najlepiej, spróbuj skontaktować się z Centrum Praw Kobiet, tam być może uzyskasz porady, których potrzebujesz.

Mamy wspolne mieszkanie u kredyt na nie.  Moi rodzice nie zyja wiec nie mam dokad pojsc.

10

EmKaa napisał/a:
Nana27 napisał/a:

No cóż nie mam lepiej od Ciebie właściwie podobną sytuację też mnie wyzywa, nie szanuje, ani szczegolnie nie interesuje się moimi potrzebami. Czuje sie mu nie potrzebna , takim balastem z konieczności. Podważa często moje zdanie twierdzi że jestem glupia, a każda jest w sumie lepsze ode mnie. Też mamy dziecko 3 lata i drugie w drodze i też nie wiem co robić, chciałabym zabrać dziecko i odejść problem w tym, że nie mam gdzie... A rozmowy nie pomagają wysmiewa to co mowie i na chwilkę jest względnie aż do kolejnego wybuchu. Czuje że to jest bezsens a mimo to łudze się że da się to uratować.....mysle że brakuje mi bliskiej, zauganej osoby która chciałaby mnie wesprzeć i pomoc w tej sytuacji bo samemu jest to mega trudne.

Tez mam takie poczucie ze brakuje mi kogos kto pomoglby mi w tej decyzji. Gdybym nie miala dziecka odeszlabym od razu a teraz jestem z nim tylko ze wzgledu na dzieci

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mąż znęca się psychicznie...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024