Ile facet potrzebuje czasu by dać kobiecie drugą szansę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Ile facet potrzebuje czasu by dać kobiecie drugą szansę?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

1

Temat: Ile facet potrzebuje czasu by dać kobiecie drugą szansę?

Witajcie, proszę o radę . Otóż 2 tygodnie temu rzucił mnie facet. Wina była po obojgu stronach ale nie spodziewałam się takiego obrotu sytuacji. To był jak kubeł zimnej wody. Ja zrozumiałam błędy, które popełniłam i chciałam zawalczyć o ten związek. Niestety mój eks był nieugięty. Przez pierwszy tydzień wypisywaliśmy swoje pretensje i żale. Ja też trochę zwyzywałam go ale byłam taka zła na niego , że mnie tak potraktował. Po prostu nie byłam sobą. W tym tygodniu poprosiłam go o spotkanie i o dziwo zgodził się . Spotkaliśmy się we wtorek. Myślałam, że on nie przeżywa tego rozstania ale jak przyjechał to go aż nie poznałam. Zawsze dbał o wygląd zewnętrzny a tu nieogolony, jakiś mizerny.  Jednym słowem strasznie wyglądał. Przekonywałam go o mojej zmianie i chęci dania drugiej szansy. On odparł tylko że teraz na pewno będzie ,, wymagał'' ode mnie tej zmiany ale na ten moment nie jest w stanie dać mi odpowiedzi .  Od tego czasu jest cisza . Ja do niego nie piszę bo nie chcę go popędzać . On jest kulturalny i słowny i wiem , że jak coś zaczyna to , to kończy więc nie wydaje mi się , że ta cisza oznacza NIE.  Mógł w ogóle wtedy nie przyjeżdzać i od razu powiedzieć daj mi spokój , a tak jego zachowanie jest niejednoznaczne. Nawet jak nie chce być już ze mną mógł napisać głupiego sms w stylu ,, przemyślałem to wszystko ale jednak nic z tego'' i mógł jeszcze zablokować mój numer , żebym mu już nie truła a tak ja nie wiem o co chodzi i na czym stoję. Koleżanka mówi, że to normalne u facetów, że może i nawet po tygodniu się odezwać , musi zatęsknić i  przemyśleć bla bla.  ale nad czym tu myśleć chcesz być z kimś lub nie - krótka piłka. On bawi się moimi uczuciami tylko . Doradzcie czy sama powinnam zapytać go na czym stoję czy faktycznie poczekać chociaż do tego tygodnia czy sam się odezwie?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2020-06-14 18:14:40)

Odp: Ile facet potrzebuje czasu by dać kobiecie drugą szansę?

Według  mnie tak tydzień to daj czas,  by nie czuł presji,  max do dwóch bym czekała.  Wiem że masz ochotę  wiedzieć  już,  teraz,  ale musisz zachowac się honorowo,  by nie myślał o Tobie jak o bluszczu

Ja bym po tygodniu,  napisała  żeby się spotkać i porozmawiać,  jeżeli sam by się nie odezwał a nie mogłabym już wytrzymać

3 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-06-14 18:24:09)

Zaogniona sytuacja na początku mogła wyniknąć ze skrajnych emocji, ale pytanie jaki był powód rozstania czy może tych gorzkich słów, wypowiedzianych zbyt szybko? A wcześniej nie było żadnych oznak, że Wam się nie układa? Może dałaś mu powody do takiego a nie innego postępowania? Jeśli chodzi o te niby sprzeczne sygnały, to jeśli nawet chęć rozstania w nim przeważa, to przecież chyba ciężko tak od razu wszystko przekreślić, co było między Wami, stąd to wahanie czy niejednoznaczne sygnały. Pewnie nie jest możliwe wykreślenie wszystkiego z pamięci w takim tempie, a Ty( pewnie jak i wiele kobiet) odbierasz to jako zabawę uczuciami. Im rozstaliście się w większej kłótni i emocjach to tym więcej refleksji potrzebuje na ogarniecie się i zdecydowanie co dalej ma zrobić. Jeśli coś go w Tobie czy Twoim zachowaniu tak mocno wkurzyło, to przecież tak od razu nie zmieni zdania, jeśli jakieś podstawy do tego ma. Nie da się chyba o tak poważnych sprawach decydować pochopnie a skoro jest rozbity, to musiało się zdarzyć coś poważnego...

4

Rzucił cię facet, więc najlepiej nic nie rób. Jak się pierwszy nie odezwie, to i tak zadna strata, a jak sie odezwie, to mu powiedz, ze przecież cie rzucił wiec o co mu chodzi. Szanuj sie dziewczyno - nic do niego nie pisz, ani nie dzwoń.

5

chyba jednak nie ma nad czym już debatować . Poznaliśmy się przez internet i właśnie zauważyłam, że szuka sobie już innej choć obiecywał mi na tym spotkaniu że nie będzie nikogo szukał i przemyśli nad naszym związkiem . Tchórz nawet nie potrafi skończyć jak facet .  Niestety w chwili emocji napisałam do niego nad czym stoję , na razie nie odpisuje i chyba już nie odpisze. Serce krwawi  sad

6

Tu najlępszą radą będzie - zająć się sobą.
Nie czekać, nie sprawdzać maili.
Dać sobie jakiś tam limit czasowy - np. jak się nie odezwie po 4 tygodniach, to zablokować wszędzie i niech spada na zawsze wink

7

To pozamiatane,  nawet jak się odezwie to widocznie  nie warto skoro szuka już innej

8

Cały czas się zastanawiam, dlaczego facet zerwał i jak wyglądało to wcześniej..? Czy to się w nim kumulowało czy po prostu ot tak nagle w kłótni stwierdził, że to koniec?

9 Ostatnio edytowany przez ana321 (2020-06-15 10:57:25)

Rozstalismy sie przez moj trudny charakter ale juz wiem co zrobilam źle i chce to naprawić. Niewiem czy od dawna mu sie to komulowalo ale nue spodziewalam sie rozstania.Teraz nie jestem pewna czy to bylo ogloszenie jego bylam wczoraj zbyt zburzona. Mimo wszystko moj eks dalej mi nie odpisal. Wczoraj mial swietna okazje by to zakonczyc jednym sms- em. Nie rozumiem go skoro nie chce dac nam 2 szansy to po co przeciaga. Ja chce wiedziec na czym stoje bo gnebi mnie ta cala sytuacja. Mogl wczoraj to juz definitywnie zakonczyc a Tak to co wstrzyma sie np z tydzien i napisze jednak nie. I od nowa bede to przezywac.

10

Ciekawe co go trzyma? Może po prostu nie chce na szybko i zbyt pochopnie podejmować tak poważnej decyzji? Może czuje coś do Ciebie i ma nadzieję, że się uda coś posklejać? W każdym razie bije się pewnie z emocjami i myślami, czy dalej warto to ciągnąć, bo przecież nie da się czegoś takiego ot tak zakończyć..Zresztą zerwanie przez SMS-a to też średnio taktowna metoda...

11 Ostatnio edytowany przez ana321 (2020-06-15 11:27:45)

Więc nie rozumiem czemu milczy jak skała i nie da nam szansy. Sama mu powiedzialam ze zrobie wszystko by to naprawić. On bawi sie noimi uczuciami tylko . Takim milczeniem daje mi minimalna szanse a potem jak mi napisze ze jednak nie to chyba sie zalamie. Wiem ze zerwanie przez sms jest srednie ale lepiej takie niz takie milczenie. I pozatym bardziej wygodne bo nie musisz patrzec komus prosto w oczy.

12

Mówimy o tym ex - https://www.netkobiety.pl/t122277.html   czy o tym - https://www.netkobiety.pl/t122540.html  ??

13 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2020-06-15 11:32:00)

ana321 napisał/a:

Więc nie rozumiem czemu milczy jak skała i nie da nam szansy. Sama mu powiedzialam ze zrobie wszystko by to naprawić. On bawi sie noimi uczuciami tylko . Takim milczeniem daje mi minimalna szanse a potem jak mi napisze ze jednak nie to chyba sie zalamie. Wiem ze zerwanie przez sms jest srednie ale lepiej takie niz takie milczenie. I pozatym bardziej wygodne bo nie musisz patrzec komus prosto w oczy.

Milczy bo może. I tyle. Widocznie nie ma Ci już nic do powiedzenia.
Zerwał to zerwał i po prostu pora się z tym pogodzić. A na przyszłość masz nauczkę, żę jak ktoś z Tobą zrywa, to się to bierze na klatę, a nie chodzi i nie jęczy o drugą szansę. Szanse to sobie możńa dawać, jak się jeszcze jest razem w związku, a jak już jest pozamiatane i jak już jedna strona jest doprowadzona do takiego momentu, że zrywa, to już nie ma czego ratować i choćbyś 10 lat czekała, to tego już nie zmienisz.

Poza tym on Ci nie daje żadnej nadziei. On milczy. Urwał kontakt. Więc bądź mądra, nie pisz do niego, zablokuj numer, przestań śledzić w internecie i żyj dalej.

14

Ale co to za roznica czy to ten?  Nie na temat po co odkopywac moje stare tematy?

15

Na naszym ostatnim spotkaniu jednoznacznie nie skonczyl.zwiazku powiedzial ze na ten moment nie jest w stanie dac mi odp. A kultura wymaga by napisac tak to koniec. I wtedy dalabym mu spokoj. Czy tak duzo wymagam?

16 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2020-06-15 11:36:27)

ana321 napisał/a:

Ale co to za roznica czy to ten?  Nie na temat po co odkopywac moje stare tematy?

Bo jeden zwiazek = jeden temat.
A jeżeli to nie jest żaden z poprzednich, to masz mega szybkie tempo i może tutaj też jest problem?

edit.
Ana, bo Ty go męczysz i męczysz. A jak zerwał to zerwał przecież. Naprawdę musisz go przymuszać do tego, żeby powiedział Ci to kolejny raz? Weź to na klatę i sama się od niego odetnij.

17

Nie na temat. Nie bede mowic czy to ten czy nie ten . to juz moja sprawa. W tym temacie nakreslilam problem jaki mam i oczekiwalam jakies rady.

18

Juz powiedzialam po co sie ze mna spotkal?? I czemu definitywnie nie powiedzial ze to koniec? Pozostawil to ostatnie spotkanie ze znakiem zapytania. Nie zakonczyl tego . nie powiedzial to koniec.

19

ana321 napisał/a:

Nie na temat. Nie bede mowic czy to ten czy nie ten . to juz moja sprawa. W tym temacie nakreslilam problem jaki mam i oczekiwalam jakies rady.

Jak do niego masz takie podejście jak do nas tutaj, to się mu nie dziwię, że ucieka i nawet nie chce z Tobą rozmawiać.

EOT.

20

Ja natomiast oczekuję respektowania naszego regulaminu i odpowiedzi zgodnej z prawdą.

21

Generalnie, jeśli zerwał to zerwał i nie ma co tego więcej drążyć. A jeśli nawet nie zerwał i zastanawia się nad tym wszystkim, to oczekujesz, że od razu będzie wiedział co ma zrobić? Spodziewasz się błyskawicznej decyzji, a tymczasem może on właśnie rozważa za i przeciw a do tego potrzeba trochę czasu. Zatem nie ma mowy z jego strony o żadnej zabawie uczuciami, ale jedynie o głębokim zastanowieniu się nad sensem ewentualnego związku. To, że mu powiedziałaś o chęci odbudowy może akurat mało znaczyć, przy JEGO intencjach i przemyśleniach. Żeby decyzję podjąć nie wystarczy od razu ot tak powiedzieć, tylko z reguły trzeba to przemyśleć a decyzji nie podejmuje się w takim tempie, w jakim Ty byś tego oczekiwała.

22

To normalne, że chce się dać kobiecie drugą szansę. Ale ile czasu musisz jej dać?

To prawda, że ludzie popełniają błędy, ale jeśli minęło zbyt dużo czasu, może nie być warta wysiłku. Oto kilka wskazówek, kiedy powinieneś dać kobiecie drugą szansę:

1. Odczekaj co najmniej trzy miesiące. Nie można ożywić związku, jeśli nie komunikujecie się ze sobą przez trzy miesiące lub dłużej. Jeśli wcześniej miałeś regularny kontakt, ale od tego czasu żadne z was nie skontaktowało się z Tobą, to znak, że wszystko się skończyło.

2. Oboje złożyliście obietnicę. Jeśli obiecała, że nie będzie więcej oszukiwać lub obiecała, że będzie czysta i trzeźwa, musi dotrzymać obietnic, jeśli masz dać jej drugą szansę. Nie może cofnąć słowa i oczekiwać, że z nią zostaniesz.

3. Jest w poradni. Jeśli poszła na terapię, to dobry znak, że powinieneś dać jej drugą szansę, ponieważ próbuje zmienić się na lepsze.

4. Najpierw popełniłeś błąd. Jeśli najpierw byłeś niewierny lub najpierw skonfrontowałeś się z nią, nie ma nic złego w daniu jej kolejnej szansy, ponieważ to była również twoja wina.

23

To normalne, że chce się dać kobiecie drugą szansę. Ale ile czasu musisz jej dać?

To prawda, że ludzie popełniają błędy, ale jeśli minęło zbyt dużo czasu, może nie być warta wysiłku. Oto kilka wskazówek, kiedy powinieneś dać kobiecie drugą szansę:

1. Odczekaj co najmniej trzy miesiące. Nie można ożywić związku, jeśli nie komunikujecie się ze sobą przez trzy miesiące lub dłużej. Jeśli wcześniej miałeś regularny kontakt, ale od tego czasu żadne z was nie skontaktowało się z Tobą, to znak, że wszystko się skończyło.

2. Oboje złożyliście obietnicę. Jeśli obiecała, że nie będzie więcej oszukiwać lub obiecała, że będzie czysta i trzeźwa, musi dotrzymać obietnic, jeśli masz dać jej drugą szansę. Nie może cofnąć słowa i oczekiwać, że z nią zostaniesz.

3. Jest w poradni. Jeśli poszła na terapię, to dobry znak, że powinieneś dać jej drugą szansę, ponieważ próbuje zmienić się na lepsze.

4. Najpierw popełniłeś błąd. Jeśli najpierw byłeś niewierny lub najpierw skonfrontowałeś się z nią, nie ma nic złego w daniu jej kolejnej szansy, ponieważ to była również twoja wina.

vocal.media/beat/lag-ja-gale-lyrics-lata-mangeshkar-woh-kaun-thi

vocal.media/beat/breathless-song-lyrics-shankar-mahadevan

24

Useful for many like us.

25

Excellent information which keeps inspiring us.

26

Looking forward to more info

27

It takes 2 to 3 years, and sometimes it depends on how you approach him.

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Ile facet potrzebuje czasu by dać kobiecie drugą szansę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024